Zeeduivel onder "Hoogspanning" _________________________
Een zeeduivel die onder hoogspanning staat!! Is het om een science-fiction verhaal waar het hier om gaat ? Nee, beslist niet, het is heel reëel al hoort men dat inderdaad niet veel.
"Hoohspanning" is namelijk Jenever van distillerie Mertens, en zonder deze sta je voor dit recept nergens;
De marinade is gemaakt van Jenever en visbouillon, in een diepe ovale glazen kom;
we maken de lotte nu droog en snijden die in mootjes. We leggen die porties op een rij, wij zeggen op "rootjes". Onze duivel der zee gaat nu baden; een uur of twee mag je hem zo rusten laten. Dan is hij vast dronken en jij mag hem weer drogen. en schuif hem nu vliegensvlug in een voorverwarmde oven. Het nat (marinade) doe je meteen door een zèèr fijne zeef. Ja laat wat inkoken en, dit is een raad die ik je geef: blijf constant in de buurt en blijf roeren,en.. blijf van de jenever anders gebeuren rare toeren.Gooi zo nu en dan een klontje bote bij "Beurre échiré! ..... of margarine de keuze daar tussen is vrij.
Serveer met rijst of of zelfs "Pommes Dauphine" met fijn gestoofde prei en een vleugje Minne.
Voor de liefhebbers die houden van iets geraffineerd wordt natuurlijk een "Bobijntje" Hoogspanning van Mertens geserveerd.