Gegroet! vandaag een recept uit "Koken met Minne 1 "/
Vlaamse "Calderade". ________________
In Portugal is dit visgerecht beroemd. Door de koloniaal in Kongo "Buitengewoon" genoemd. Hebben wij hier niet dezelfde vissen ? Ach, geen nood, wij zorgen voor vissen van een ander soort.
Gun je man een dagje vissen op de zee en hij brengt je al de nodige ingrediënten mee als basis voor een "Vlaamse Calderaad " een goeie kok als jij weet altijd raad.
Wrijf een vuurvast recipiënt in met kruiden uit de Oriënt, met boter, pili-pili en wat look, liefst vers, maar droog mag ook. snij de gefileerde vis in mootjes klein. De ui en de patat moeten in schijfjes zijn. Een laag van elk, wel 3-4 keer een maat en af en toe een laag tomaat. Giet "Chenin blanc" tot aan de rand. Zet nu enkele uurtjes aan de kant. Zo' n klein twee uur vöör het aan tafel gaan, moet alles in een warme oven staan. in Diepe, witte borden, op een fel rood laken, kan je er weer iets moois van maken.
Kleed je met wat Minne en je felst gekleurde jurk. Ontdoe de tweede fles "Chenin blanc" alvast maar van zijn kurk.
Sla nu appèl op de tam-tam
"Smakelijk eten" dit wenst je: Fran.
______________________
Benodigdheden: Kabeljauw, wijting, zeebaars en tong./ Half gaar gekookte aardappelen, 4 grote uien, 1doos ( of verse) gepelde tomaat, olijfolie, pili-pili, peper, look. witte wijn: Chenin Blanc, os Pouilly Fuissé.