Gegroet! Ik had gisteren(zondag) zodanig veel mails te behandelen dat ik mijn blog niet kon spijzigen!! Sorry voor diegenen die tevergeefs een receptje gingen zoeken. Ik maak het bij deze weer goed.
Het "MinnegerEcht gedicht" is al al zo oud dat ik niet weet of het nog uit te voeren is . Na de dioxine crisis mocht immers een tijd lang geen orgaanvlees verkocht worden, voor dit gerecht zijn varkensniertjes nodig dus : ??????? MinnegerEcht gedicht. _________________
Doe een klontje boter in de pan, liefst natuur, als dat nu nog kan! Kleur ze goudgeel, niet te bruin, strooi daarin nu de ajuin. Geef ook hem een zonnig kleurtje, in ruil geeft hij dat zoet geurtje.
Snij behoedzaam met een mes elk niertje in een part of zes. Strooi azijn met lichte hand, peper, kruiden navenant. Giet daarbij een scheut bouillon en roer af en toe eens alles om. Leg er bovenop een boterham, beplet met mosterd, liefst die van Abraham.
Laat sudderen op een heel klein vuur, een kwartiertje minder dan een uur.
" Bij varkensnier hoort schuimend bier, je kiest er een met zwier van één of andere abdij" Dit zei mijn vriend de slager mij.
Dek onverwijld je tafel met het mmooiste linnen. Serveer mer rijst, met liefde en met Minnne, zo maak je van zo'n klein gerecht een feest en geniet je van zo'n hapje nog het meest.
Fran. Benodigdheden:Varkensniertjes,boter,azijn,peper,herbes de Provence,bouillon (event.blokje), 1 snede brood, mosterd en donker Trappistenbier.