"Muzenissen".be
koken en schrijven met "Minne"
Inhoud blog
  • Op bezoek.....;
  • uitvaart 03-01-09
  • Terug van weggeweest
  • Nationale feestdag
  • eventjes maar
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    17-03-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.MinnegerEcht gedicht
    Gegroet! Ik had gisteren(zondag) zodanig veel mails te behandelen dat ik mijn blog niet kon spijzigen!! Sorry voor diegenen die tevergeefs  een receptje gingen zoeken. Ik maak het bij deze weer goed.

    Het "MinnegerEcht gedicht" is al al zo oud dat ik niet weet of het nog uit te voeren is . Na de dioxine crisis mocht immers een tijd lang geen orgaanvlees verkocht worden, voor dit gerecht zijn varkensniertjes nodig  dus : ???????
                                                      MinnegerEcht gedicht.
                                                       _________________  

    Doe een klontje boter in de pan, liefst natuur, als dat nu nog kan!
    Kleur ze goudgeel, niet te bruin, strooi daarin nu de ajuin.
    Geef ook hem een zonnig kleurtje, in ruil geeft hij dat zoet geurtje.

    Snij behoedzaam met een mes elk niertje in een part of zes.
    Strooi azijn met lichte hand, peper, kruiden navenant.
    Giet daarbij een scheut bouillon en roer af en toe eens alles om.
    Leg er bovenop een boterham, beplet met mosterd, liefst die van Abraham.

    Laat sudderen op een heel klein vuur, een kwartiertje minder dan een uur.

    " Bij varkensnier hoort schuimend bier,
    je kiest er een met zwier van één of andere abdij"
    Dit zei mijn vriend de slager mij.

    Dek onverwijld je tafel met het mmooiste linnen.
    Serveer mer rijst, met liefde en met Minnne,
    zo maak je van zo'n klein gerecht een feest
    en geniet je van zo'n hapje nog het meest.

                                                            Fran.
    Benodigdheden:Varkensniertjes,boter,azijn,peper,herbes de Provence,bouillon (event.blokje),
    1 snede brood, mosterd en   donker Trappistenbier.
       




    Uit "Koken met Minne 1 "









    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail *
    URL
    Titel *
    Reactie *
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)

    Archief per week
  • 05/01-11/01 2009
  • 29/12-04/01 2009
  • 21/07-27/07 2008
  • 14/07-20/07 2008
  • 30/06-06/07 2008
  • 16/06-22/06 2008
  • 09/06-15/06 2008
  • 02/06-08/06 2008
  • 26/05-01/06 2008
  • 19/05-25/05 2008
  • 12/05-18/05 2008
  • 05/05-11/05 2008
  • 28/04-04/05 2008
  • 21/04-27/04 2008
  • 14/04-20/04 2008
  • 07/04-13/04 2008
  • 31/03-06/04 2008
  • 24/03-30/03 2008
  • 17/03-23/03 2008
  • 10/03-16/03 2008
  • 03/03-09/03 2008
  • 25/02-02/03 2008
  • 18/02-24/02 2008
  • 11/02-17/02 2008
  • 04/02-10/02 2008
    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.

    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    Blog als favoriet !

    Klik hier
    om dit blog bij uw favorieten te plaatsen!

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!