"Muzenissen".be
koken en schrijven met "Minne"
Inhoud blog
  • Op bezoek.....;
  • uitvaart 03-01-09
  • Terug van weggeweest
  • Nationale feestdag
  • eventjes maar
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    06-04-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Crème Brabançonne.
    Gegroet! De recepten die ik in mijn twee boeken opnam waren er o.a. van mijn ouders en oma,en van vrienden en kennissen. zoals het volgende:

    Crème Branbançonne.
    _________________ 

    Uit het kookboek van mijn vriendin Léonne
    komt het recept van " Crème Brabançonne.
    Een soepje dat er wezen mag
    en dat ik nog in geen restaurant op de spijskaart zag
    Althans niet onder,;deze naam,
    maar je ziet meteen:
    die soep komt uit Brabant vandaan!!

    We nemen meteen dat handige ding
    dat het geknoei met plank en mes verving.

    "Op een vloek" zegt men alhier, zijn al de groenten klein:
    het witloof, de ui, de selder en de prei.
    In olijfolie en wat verse boter, lijkt het magie en getover,
     want er komt een aroma uit de pan  
    dat je zelfs nog heel wat versterken kan,
    door het toevoegen van een 3dl-flesje Geuze
    en hier heb je de keuze:
    een "Geuze Lambiek" of een "Mort Subite"
    verstand van Geuze heb ik niet!

    Bij de slager haalde ik een stuk vlees voor de bouillon.
    dat komt nu bij de Geuze in de kom.
    Als het zacht is mag je kiezen: de mixer of de "passe-vite"
    Maar zo snel gaat soep "doordoen" ook weer niet.
    Laat  nog wat koken op een zachte vuur.
     De tijd om even te relaxen, z'on klein half uur.
    voor mij is dat relaxen toch wel relatief.
    Tijdens dit half uurtje is mijn geest nog altijd heel actief
    en weet ik precies wat ik met het vlees van de bouillon uithaal.
    maar dàt staat in een volgend verhaal.

    Met wat boter en wat bloem, maken wie een roux,
    en voegen die aan onze Brabançonne toe.
    In verse boter bak je wat zéér fijn gesneden witloof aan
    dat moet met room als garnituur, in de soepkom gaan.

    We vergeten niet om rijkelijk met Minne te kruiden.
    Dat houdt alvast de sleur, van elke dag, bij u buiten.

                                                     Fran.
                              Uit "Koken met Minne  1"


                                                         













    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail *
    URL
    Titel *
    Reactie *
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)

    Archief per week
  • 05/01-11/01 2009
  • 29/12-04/01 2009
  • 21/07-27/07 2008
  • 14/07-20/07 2008
  • 30/06-06/07 2008
  • 16/06-22/06 2008
  • 09/06-15/06 2008
  • 02/06-08/06 2008
  • 26/05-01/06 2008
  • 19/05-25/05 2008
  • 12/05-18/05 2008
  • 05/05-11/05 2008
  • 28/04-04/05 2008
  • 21/04-27/04 2008
  • 14/04-20/04 2008
  • 07/04-13/04 2008
  • 31/03-06/04 2008
  • 24/03-30/03 2008
  • 17/03-23/03 2008
  • 10/03-16/03 2008
  • 03/03-09/03 2008
  • 25/02-02/03 2008
  • 18/02-24/02 2008
  • 11/02-17/02 2008
  • 04/02-10/02 2008
    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.

    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    Blog als favoriet !

    Klik hier
    om dit blog bij uw favorieten te plaatsen!

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!