HOME
Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

Inhoud blog
  • Stoofpotje van wilde rivierpaling met Rogier-bier
  • Sint-jakobsnootjes met risotto
  • Tarbot met bloemkoolpuree en Belotta-ham
  • Kabeljauw met peterseliewortel en hazelnootboter
  • Papillot van tongfilet met tomaat, wortel en prei
  • Soepje van butternutpompoen met bouchotmosseltjes
  • Puree met pompoen en filet van hert
  • Spiesje van pladijs met risotto van wilde paddenstoelen
  • Lotte met een tapenade van algen en zeewier
  • Kabeljauw met puree van pastinaak en sabayon van Oude Geuze
  • Carpaccio van sint-jakobsnootjes met een kruidenslaatje en gember
  • mi-cuit van tonijn met zoetzure dressing
  • Aardappelcroutons met rozemarijn, filet van rund met bloemkoolcrème en paddenstoelen
  • Puree met mozzarella en lamscarré
  • Aardappelgnocchi met gebakken quorn, truffel en morielje-mascarponesaus
  • Krokant en kruidig aardappelrolletje, eend met zoetzuur glazuur en minishiitakes
  • Gebraden heupstukje met stoemp van witloof en reepjes gerookt spek
  • Doradefilet met venkel, puree en blanke botersaus
  • Taijne met lamsvlees
  • Zalm met witte en groene asperges
  • Zalm met linzen, rode biet en waterkerscoulis
  • Klassieke Vlaamse asperges
  • Gebakken rogvleugel met zeekraal en doperwtjescrème
  • Lamsfilet met spinazie en groene-theenoedels
  • Salade met gegrilde peer, venkel en rodebietpickles
  • Tarte Tatin met rode biet, sjalot en fetakaas
  • Spaghetti alla carbonara
  • Tortilla
  • Witte asperges met zeebaars, zeekraal en truffelaardappelcrème
  • Carpaccio van witte asperges met zalmeitjes
  • Gemengde aspergelinten met tagliatelle, botersausje met kaffir en gepaneerde asperge
  • Groene asperges met artisjok, beignet van kruidenkaas en vinaigrette met zwarte olijfjes
  • Gegrilde groene asperges met amandelcrème en geslonken rucola
  • Heilbotfilet met jonge wortelen, verbenaboter en citroenaardappeltjes
  • Tongschar en aardappelpuree met munt en tomaat
  • Konijn met paprika's
  • Panna cotta van geitenkaas met appel-gembercompote
  • Canneloni van eendenborst met tapenade van abrikoos en cashewnoten
  • Wintersalade met cidervinaigrette
  • Provençaalse kip
  • Geroosterde kip met tuinkruiden en kool
  • Griet met asperges
  • Op z'n vel gebakken roodbaars en spelt met zuiderse groenten
  • Langoustines met tomaat en pesto
  • Gebakken grietfilet met groentemix en citroensap
  • Gegaarde kabeljauwfilet
  • Lasagne met tongschar en zalm
  • Schar met langoustine, prei en champignons
    mijn favoriete gerechten
    Lekkere Vis en VleesGerechtjes
    15-12-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sint-jakobsnootjes met risotto

     

    Ingrediënten voor 2 personen:
    4 grote sint-jakobsschelpen (bij voorkeur) of 4 mooie sint-jakobsnootjes
    olijfolie
    5 cl mayonaise
    50 g trompettes de la mort, kort gebakken en fijngesneden
    2 sneetjes wit brood
    50 g mozzarella van buffelmelk
    peper en zout

    Voor de risotto:
    100 g risottorijst
    1 dl gevogeltebouillon
    2 sjalotten, fijngesnipperd
    2 dl room
    30 g geraspte Parmezaanse kaas
    schilfers Parmezaanse kaas (voor afwerking)
    30 g boter

    Voor de saus:
    2 sjalotten, fijngesnipperd
    5 dl schaaldierenbouillon
    1 dl sherry
    2 cl sherryazijn
    peper en zout

    Bereidingswijze:
    Mix de mayonaise met de trompettes de la mort.

    Beleg de sneetjes brood met wat mozzarella. Versnijd ze in kleine vierkantjes en bak ze krokant.

    Stoom de rijst in gezouten water.

    Maak een saus met de gevogeltebouillon en sjalot. Voeg de room toe en laat inkoken tot een dikke soep.

    Doe de warme gestoomde rijst bij de warme saus. Meng voorzichtig en dek af met plasticfolie. Laat 10 min. rusten.

    Voeg dan de parmezaan en de boter toe.

    Doe de sjalotten in de schaaldierenbouillon en laat tot de helft inkoken. Voeg sherry en azijn toe. Kruid naar smaak met peper en zout.

    Haal de nootjes uit de schelpen, spoel ze heel goed en dep droog.

    Bak ze kort aan in een beetje olijfolie en kruid met peper en zout.

    Voor een feestelijk bord:
    Serveer in een kommetje of een diep bord: de risotto aan een kant, de sint-jakobsnootjes aan de andere kant en daarrond de saus. Werk af met stukjes brood, schilfers parmezaan en toefjes mayonaise.

    15-12-2009 om 19:38 geschreven door michelleke


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Stoofpotje van wilde rivierpaling met Rogier-bier

     

    Ingrediënten voor 4 personen:
    wilde palingfilet (480 gram), in stukken van 5 cm gesneden
    1 paprika
    6 jonge worteltjes
    1 courgette
    een weinig bloem
    peper en zout
    verse oregano
    1 ui, fijngesnipperd
    olijfolie
    2 à 3 flesjes Rogier-bier

    Bereidingswijze:
    Haal de stukken paling door de bloem en kruid ze goed af met peper en zout.

    Bak de paling vervolgens goudgeel in olijfolie. Doe er bier bij tot de paling volledig onderstaat en laat rustig sudderen op een zacht vuurtje.

    Snijd de paprika, worteltjes en courgette in blokjes van 2 op 2 cm, voeg ze samen met de ui toe aan de paling en laat alles nog een halfuurtje pruttelen. Kruid goed af met peper en zout en verse blaadjes oregano.

    Serveer in een diep bord en werk af met een takje oregano.

    15-12-2009 om 19:33 geschreven door michelleke




    >

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!