HOME
Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

Inhoud blog
  • Stoofpotje van wilde rivierpaling met Rogier-bier
  • Sint-jakobsnootjes met risotto
  • Tarbot met bloemkoolpuree en Belotta-ham
  • Kabeljauw met peterseliewortel en hazelnootboter
  • Papillot van tongfilet met tomaat, wortel en prei
  • Soepje van butternutpompoen met bouchotmosseltjes
  • Puree met pompoen en filet van hert
  • Spiesje van pladijs met risotto van wilde paddenstoelen
  • Lotte met een tapenade van algen en zeewier
  • Kabeljauw met puree van pastinaak en sabayon van Oude Geuze
  • Carpaccio van sint-jakobsnootjes met een kruidenslaatje en gember
  • mi-cuit van tonijn met zoetzure dressing
  • Aardappelcroutons met rozemarijn, filet van rund met bloemkoolcrème en paddenstoelen
  • Puree met mozzarella en lamscarré
  • Aardappelgnocchi met gebakken quorn, truffel en morielje-mascarponesaus
  • Krokant en kruidig aardappelrolletje, eend met zoetzuur glazuur en minishiitakes
  • Gebraden heupstukje met stoemp van witloof en reepjes gerookt spek
  • Doradefilet met venkel, puree en blanke botersaus
  • Taijne met lamsvlees
  • Zalm met witte en groene asperges
  • Zalm met linzen, rode biet en waterkerscoulis
  • Klassieke Vlaamse asperges
  • Gebakken rogvleugel met zeekraal en doperwtjescrème
  • Lamsfilet met spinazie en groene-theenoedels
  • Salade met gegrilde peer, venkel en rodebietpickles
  • Tarte Tatin met rode biet, sjalot en fetakaas
  • Spaghetti alla carbonara
  • Tortilla
  • Witte asperges met zeebaars, zeekraal en truffelaardappelcrème
  • Carpaccio van witte asperges met zalmeitjes
  • Gemengde aspergelinten met tagliatelle, botersausje met kaffir en gepaneerde asperge
  • Groene asperges met artisjok, beignet van kruidenkaas en vinaigrette met zwarte olijfjes
  • Gegrilde groene asperges met amandelcrème en geslonken rucola
  • Heilbotfilet met jonge wortelen, verbenaboter en citroenaardappeltjes
  • Tongschar en aardappelpuree met munt en tomaat
  • Konijn met paprika's
  • Panna cotta van geitenkaas met appel-gembercompote
  • Canneloni van eendenborst met tapenade van abrikoos en cashewnoten
  • Wintersalade met cidervinaigrette
  • Provençaalse kip
  • Geroosterde kip met tuinkruiden en kool
  • Griet met asperges
  • Op z'n vel gebakken roodbaars en spelt met zuiderse groenten
  • Langoustines met tomaat en pesto
  • Gebakken grietfilet met groentemix en citroensap
  • Gegaarde kabeljauwfilet
  • Lasagne met tongschar en zalm
  • Schar met langoustine, prei en champignons
    mijn favoriete gerechten
    Lekkere Vis en VleesGerechtjes
    15-12-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Soepje van butternutpompoen met bouchotmosseltjes

    Soepje van butternutpompoen met bouchotmosseltjes

    Ingrediënten voor 4 personen:
    1 kg bouchotmosseltjes (of kleine mosseltjes)
    groentebouillon
    1 ui, in stukken gesneden
    1 butternutpompoen, in stukken gesneden
    boter en olijfolie
    pompoenpitolie
    enkele takjes dille

    Bereidingswijze:
    Stoof ui en pompoen aan in een grote kookpot. Voeg zoveel groentebouillon toe tot alles net onder staat en laat het goed gaarkoken. Mix tot een gladde soep.

    Zet de mosseltjes in een pot met deksel op het vuur en laat ze rustig open komen. Giet het vocht door een zeef bij de soep. Haal de mosseltjes uit de schelp en doe ze in een warm diep bordje.

    Overgiet met de soep en werk af met een beetje pompoenpitolie en enkele takjes dille.

    Werk af met enkele takjes bieslook of enkele takjes Japanse shiso.

    15-12-2009 om 20:08 geschreven door michelleke


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Papillot van tongfilet met tomaat, wortel en prei

     

    Ingrediënten voor 2 personen:
    300 g tongfilets
    200 g tomaten, in plakjes gesneden
    150 g preiwit, in plakjes gesneden
    200 g wortelen, in plakjes gesneden
    30 g ui, in plakjes gesneden
    10 ml kruidenolijfolie
    150 g gekookte aardappelen

    Bereidingswijze:
    Spoel de tongfilets onder koud stromend water en dep ze droog.

    Leg een vel aluminiumfolie open en schik hierop de groenten en de tongfilets. Besprenkel met de olie, plooi dicht en laat ca. 30 min. garen in een voorverwarmde oven op 200 °C.

    Serveer in de papillot en geef er de gekookte aardappelen bij.

    15-12-2009 om 19:53 geschreven door michelleke


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kabeljauw met peterseliewortel en hazelnootboter

     

    Ingrediënten voor 2 personen:
    600 g dikke kabeljauw royal
    3 peterseliewortels, geschraapt en in stukjes gesneden
    3 dl melk
    5 cl citroensap
    boter (om te bakken)
    200 g boter (voor de hazelnootboter)
    30 g hazelnootolie
    200 g shiitakes
    wittewijnazijn
    2 polderaardappelen, geschild
    50 g platte peterselie
    40 g hazelnoten
    20 g broodkruim
    1 dl olijfolie
    1/4 teentje knoflook
    peper en zout

    Bereidingswijze:
    Stoom of kook de peterseliewortel gaar en mix samen met de melk en het citroensap tot een puree.

    Laat de boter bruinen en blus met citroensap. Voeg de hazelnootolie toe en kruid met peper en zout.

    Kook de shiitakes op met een scheutje wittewijnazijn en een beetje boter.

    Cutter of mix de peterselie, hazelnoten, broodkruim, olijfolie en knoflook tot een pesto.

    Leg de kabeljauw gedurende 20 min. in gezouten water, spoel af, dep droog en bak in wat boter.

    Haal kleine bolletjes uit de aardappelen en bak ze goudgeel in een beetje boter.

    Voor een feestelijk bord:
    Schik de kabeljauw in een diep bord. Leg er de peterseliewortelpuree, peterseliepesto en de gebakken aardappelbolletjes tussen. Lepel de hazelnootboter over de vis. Werk af met wat peterselie.

    15-12-2009 om 19:50 geschreven door michelleke


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tarbot met bloemkoolpuree en Belotta-ham
    Ingrediënten voor 2 personen:
    600 g tarbot (netto)
    boter
    1 bloemkool
    room
    2 dl chardonnay-azijn
    400 g vastkokende aardappelen, geschild
    2 dikke sneden Belottaham, in dobbelsteentjes gesneden
    bieslook
    olijfolie
    zout

    Voor de picklesbouillon:
    3 sjalotten, fijngesnipperd
    300 g pickles
    4 dl gevogeltebouillon

    Bereidingswijze:
    Doe voor de picklesbouillon de sjalot bij de gevogeltebouillon en laat tot de helft inkoken. Voeg de pickles toe en laat het geheel een nachtje rusten in de koelkast.

    Verdeel de vis in stukken en bak die aan in een beetje boter.

    Pluk enkele roosjes van de bloemkool.

    Verwarm de chardonnay-azijn, giet over de roosjes en laat die in de azijn afkoelen in de koelkast.

    Stoom de rest van de bloemkool. Cutter in de blender (of mix met een staafmixer) met een scheutje room en een snuifje zout.

    Stoom of kook de aardappelen.

    Meng nadien met een beetje olijfolie tot een puree.

    Warm de picklesbouillon op en passeer door een zeer fijne zeef.

    Voor een feestelijk bord:
    Leg de aardappelpuree in het midden van het bord. Leg daarop de tarbot met toefjes bloemkoolpuree, enkele zure roosjes en blokjes ham. Werk af met wat bieslook. Lepel er aan tafel de bouillon rond zodat je een spiegeleffect krijgt.

    15-12-2009 om 19:48 geschreven door michelleke


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sint-jakobsnootjes met risotto

     

    Ingrediënten voor 2 personen:
    4 grote sint-jakobsschelpen (bij voorkeur) of 4 mooie sint-jakobsnootjes
    olijfolie
    5 cl mayonaise
    50 g trompettes de la mort, kort gebakken en fijngesneden
    2 sneetjes wit brood
    50 g mozzarella van buffelmelk
    peper en zout

    Voor de risotto:
    100 g risottorijst
    1 dl gevogeltebouillon
    2 sjalotten, fijngesnipperd
    2 dl room
    30 g geraspte Parmezaanse kaas
    schilfers Parmezaanse kaas (voor afwerking)
    30 g boter

    Voor de saus:
    2 sjalotten, fijngesnipperd
    5 dl schaaldierenbouillon
    1 dl sherry
    2 cl sherryazijn
    peper en zout

    Bereidingswijze:
    Mix de mayonaise met de trompettes de la mort.

    Beleg de sneetjes brood met wat mozzarella. Versnijd ze in kleine vierkantjes en bak ze krokant.

    Stoom de rijst in gezouten water.

    Maak een saus met de gevogeltebouillon en sjalot. Voeg de room toe en laat inkoken tot een dikke soep.

    Doe de warme gestoomde rijst bij de warme saus. Meng voorzichtig en dek af met plasticfolie. Laat 10 min. rusten.

    Voeg dan de parmezaan en de boter toe.

    Doe de sjalotten in de schaaldierenbouillon en laat tot de helft inkoken. Voeg sherry en azijn toe. Kruid naar smaak met peper en zout.

    Haal de nootjes uit de schelpen, spoel ze heel goed en dep droog.

    Bak ze kort aan in een beetje olijfolie en kruid met peper en zout.

    Voor een feestelijk bord:
    Serveer in een kommetje of een diep bord: de risotto aan een kant, de sint-jakobsnootjes aan de andere kant en daarrond de saus. Werk af met stukjes brood, schilfers parmezaan en toefjes mayonaise.

    15-12-2009 om 19:38 geschreven door michelleke


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Stoofpotje van wilde rivierpaling met Rogier-bier

     

    Ingrediënten voor 4 personen:
    wilde palingfilet (480 gram), in stukken van 5 cm gesneden
    1 paprika
    6 jonge worteltjes
    1 courgette
    een weinig bloem
    peper en zout
    verse oregano
    1 ui, fijngesnipperd
    olijfolie
    2 à 3 flesjes Rogier-bier

    Bereidingswijze:
    Haal de stukken paling door de bloem en kruid ze goed af met peper en zout.

    Bak de paling vervolgens goudgeel in olijfolie. Doe er bier bij tot de paling volledig onderstaat en laat rustig sudderen op een zacht vuurtje.

    Snijd de paprika, worteltjes en courgette in blokjes van 2 op 2 cm, voeg ze samen met de ui toe aan de paling en laat alles nog een halfuurtje pruttelen. Kruid goed af met peper en zout en verse blaadjes oregano.

    Serveer in een diep bord en werk af met een takje oregano.

    15-12-2009 om 19:33 geschreven door michelleke




    >

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!