DITJES EN DATJES OVER KOKEN
HOME
Gastenboek
  • Wandelgroetjes uit Borgloon
  • slif
  • saus
  • Auf in ein gutes neues Jahr mit viel Glück und Gesundheit
  • Wandelgroetjes uit Borgloon

    Binnen zonder bellen

    Groetjes van michelleke!!!
    Onder blancheren verstaat men het kort voorkoken en onmiddelijk daarna afkoelen onder koud water van spijzen,waardoor bederfwekkende stoffen onwerkzaam worden gemaakt.De kleur en de geur van bepaalde groenten(vooral groene)blijven beter bewaard en een eventuele scherpe smaak wordt weggenomen.Het enige nadeel van blancheren is dat hierdoor verlies aan zouten en in water oplosbare vitaminen optreedt
    Inhoud blog
  • welkom keukenprinsessen en prinsen!
  • hoe maak ik een goeie bruine fonds
  • hoe maak ik een goede bisque.
  • Hoe maak ik een goeie mousselinesaus
  • Enkele begrippen en theorie uit de keuken
  • Hoe maak ik een goeie visfumet
  • Hoe maak ik een goeie gevogeltebouillon
  • Hoe maak ik een goeie bearnaisesaus
  • hoe maak ik een goeie blanke botersaus
  • Hoe maakt men een goeie tartaarsaus.
  • Alles over een "Tournedos"
  • Hoe maak ik een goeie Bordelaisesaus
  • Hoe maak ik een lekkere sabayon!!!
  • Hoe maak je een goeie Quiche à la Lorraine
  • Hoe maak je eigenlijk goeie kaaskroketten
  • Hoe maak je eigenlijk deeg voor wit brood
  • Hoe maak je eigenlijk deeg voor grof brood
  • Hoe maak ik eigenlijk lekkere vanilleroomijs?
  • Woordenboek voor vis en schaaldieren
  • Hoe maak je eigenlijk een goeie tiramisu
  • Hoe maak ik een doodgewone pannekoekendeeg
  • Hoe maak ik een vanillebavarois.
  • Hoe maak ik heerlijke meringues
  • Groenten
  • Hoe maak je eigenlijk een Tarte à Tatin
  • Hoe maak ik eigenlijk een goeie tomatensaus
  • Hoe maak je eigenlijk een risotto
  • Hoe kook je eigenlijk een kreeft
  • Hoe maak je eigenlijk een Osso Bucco
  • Hoe maak je eigenlijk een pesto
  • Hoe maak je eigenlijk geconfijte tomaten
  • Hoe maak je eigenlijk een goeie Béchamelsaus
  • Hoe maak je eigenlijk een goeie mayonaise
  • Hoe maak je eigenlijk een goeie marinade
  • Hoe maak je eigenlijk lekkere briochebroodjes?
  • Hoe maak je eigenlijk cocosrotsjes
  • Hoe maak je eigenlijk garnaalkroketten
  • Hoe maakt men eigenlijk de italiaanse panna cotta
  • Hoe versnijdt je eigenlijk een ham????
  • Hoe maak je eigenlijk zelf pizzadeeg
  • Hoe maak ik eigenlijk Sushi?
  • Hoe maak ik eigenlijk Goulash?
  • Hoe maak je eigenlijk chocopasta?
  • Hoe maakt men eigenlijk schaaldierenolie
  • Van waar komen eigenlijk kappertjes??
  • Hoe maak je eigenlijk een gewone kerriesaus
  • Verschillende aardappelbereidingen
  • Hoe maak je een espuma
  • mosselmaten
  • Nog een beetje culinaire termen

    Trots om een voedsel
    bereidende,roerende,
    lepelzwaaiende,
    perfect op smaak gebrachte
    professionele KOK te zijn!!!!!

    Om goeie resultaten te verkrijgen heb je altijd een goeie basis nodig waarop je een gerecht kunt opbouwen of afwerken.Deze basis is zeker een goede bouillon of fonds waarmee je  een gerecht mee kunt déglaceren(na bakken) of waarin je een gerecht in kunt braiseren (of pocheren)Dus start met het maken van een goeie visfumet,gevogeltefonds of demi-glace om daar later je gerechten mee te bereiden.
    Foto
    amaai het ruikt hier al goed!!!
    Vraagje????

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Reactie of ideetjes
  • Wandelgroetjes uit Borgloon
  • slif
  • saus
  • Auf in ein gutes neues Jahr mit viel Glück und Gesundheit
  • Wandelgroetjes uit Borgloon

    Hoe aardappelen bewaren?

    Aardappelen zijn gevoelig voor warmte, lucht, licht en water. Daarom dien je aardappelen te bewaren op een koele, donkere en droge plaats.

    Nog enkele tips om aardappelen te bewaren:

    - Bewaar ze niet in de koelkast. Indien ze te koud bewaard worden zullen de aardappelen zeer snel uitdrogen.

    - Bewaar je ze te warm en/of te lang en/of te licht, dan krijgen de knollen scheuten die de aardappel taai maken en het vitaminegehalte in de aardappel verlagen.

    - Bewaar je ze te vochtig dan verhoogt de kans op schimmelvorming en rotting.

    Hoe maak je slagroom ?

    Het beste gebruik je room met 40 procent vetgehalte. Gebruik vooral geen gesteriliseerde room.

    Eerst moet je de room koelen voor het opkloppen. (24 u in de koelkast)

    Giet de room in een grote kom met ronde bodem, en voeg een klein beetje fijne suiker toe.Voor één liter room heb je twee tot drie eetlepels suiker nodig. Je kan ook een pakje vanillesuiker toevoegen.

    Neem een grote klopper en zet bij voorkeur de room in een bad met ijsblokjes en begin te kloppen Dit kan ook gedaan worden met een elektrische klopper maar dit geeft niet hetzelfde luchtige resultaat.

    Wat doe je als je slagroom niet stijf wordt?
    U wilt slagroom kloppen maar ze wordt niet stijf?
    Voeg een paar druppels citroensap bij, terwijl u blijft kloppen.
    Hoe verwijder ik vieze geurtjes uit mijn frigo?

    Iedereen heeft het wel eens voor: je hebt een stuk kaas te lang in de frigo laten liggen en als je de deur opent, kruipt de schimmel je tegemoet. Ook als je de kaas weggedaan hebt, blijft die hinderlijke en doordringende geur in je frigo hangen.Hoe krijg je die weg zonder je ijskast volledig te ontdooien en uit te kuisen? Heel eenvoudig: plaats een tas melk in de frigo! De melk absorbeert de kwalijke geuren en na een paar uur ruik je die kaas niet meer.De melk is achteraf wel niet meer bruikbaar voor consumptie, want die zal een beetje vies ruiken (en smaken)….
    Soms wordt er ook een halve ongekuiste ajuin in de frigo geplaatst omde reuk te onderdrukken en een derde middel is enkele lucifers laten ontbranden en doven in de frigo...de onaangename reuk is zo verdwenen!!!

    Wat doe je als je maar een paar druppels citroensap nodig hebt?
    Als je maar een paar druppels citroensap nodig hebt, dan steek je met een vork dwars door de schil  van de citroen en je kan er een paar druppels laten uitdruppelen!!!!Deze droogt dan niet uit en kan hergebruikt worden!!!!
    Is je ei gekookt of niet?

    Als men eieren in de kast of koelkast liggen heeft weet men soms niet of deze gekookt geweest zijn of niet. Als men het makkelijk wil ontdekken dan moet u de eieren allemaal eens proberen te laten ronddraaien op tafel.De eieren die ronddraaien als een tol zijn namelijk de hard gekookte, u zult zien dat de niet gekookte eieren bijna niet zullen ronddraaien en deze zijn dus nog rauw.

    Hoe weet je of eieren vers zijn?

    Leg de eieren in een kom met water.
    Als ze drijven zijn ze niet meer goed.
    Als ze halverwege de bodem en het oppervlak blijven drijven dan zijn ze alleen nog goed om te koken.
    Als ze recht naar de bodem zakken , dan zijn ze vers.

    GASTENBOEK BLOG (123)

    Laat hier een bericht achter in het gastenboek:
    Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    18-12-2005
    Kerst
    kabouterm7vb.jpg Heel fijne, warme, gezellige kerstdagen toegewenst van mikke

    18-12-2005, 18:50 geschreven door mikke
    10-12-2005
    Omdat het straks weer Kerst en Nieuwjaar is ...

    KLIK EENS OP DE RONDE KNOPJES ONDERAAN ...

    PRETTIGE EINDEJAARSFEESTEN!

    EEN VREDEVOLLE KERST EN
    EEN GEZOND EN GELUKKIG 2006!



    Klik op de knop voor een tegenbezoekje aan mijn blog!

    Groetjes,

    Arsène.



    10-12-2005, 19:01 geschreven door Arsène
    Brandveiligheid
    Voorzichtig met de kerstversiering kijk voor tips op mijn blog ............. groeten

    suske


    10-12-2005, 02:07 geschreven door frans
    04-12-2005
    beste blogger...
    Het is niet omdat ik niets in het gastenboek schrijf, dat ik je niet regelmatig een bezoek breng, hoor!!! Maar afgesproken, ik zal mééééér iets schrijven in je boekje... Welkom ...



    Klik aub op de knop voor een tegenbezoekje aan mijn blog!


    04-12-2005, 10:08 geschreven door Joske
    28-11-2005
    hallo
    hallo, ik was even op je blog op visite en ik kreeg meteen het water in de mond wat een heerlijkheid allemaal. Leuke,mooie,smakelijke blog, ik kom zeker nog eens terug. hartelijke groetjes van Maaike en .....

    bengell1ff.gif



    28-11-2005, 13:50 geschreven door maaike
    16-11-2005
    Goeie morgen
    Ik was er deze morgen als de kippen bij om het laatste nieuws van jou blog te vernemen. Groetjes kip.gif

    16-11-2005, 05:42 geschreven door mary
    10-11-2005
    vele groeten
    Hallo, Vele groetjes en veel blogplezier van..
    Veel fietsplezier
    Deleukefietser


    10-11-2005, 18:07 geschreven door deleukefietser
    09-11-2005
    lekker
    Hallo Michelleke fijne recepten. Groetjes Lenie
    />


    09-11-2005, 11:00 geschreven door lenie
    hallo
    Hier kan ik ook al terecht als ik honger krijg ........ ik kom eens kijken of alles in orde is en ja hoor alles lijkt oke ;-) ............... groeten



    09-11-2005, 09:05 geschreven door frans
    08-11-2005
    bezoekje
    Laat maar komen die sausjes en veel meer. Ik heb je bij mijn favorieten gezet, zodat iedereen kan meegenieten. Groetjes





    08-11-2005, 11:42 geschreven door jenthe
    07-11-2005
    hallo
    ben terug van mijn weekje vakantie aan zee, groetjes,
    Image Hosted by ImageShack.us


    07-11-2005, 22:45 geschreven door palson
    mooi
    Dag michelleke dit is heel mooi gedaan ,heel plezierig om te lezen en je krijgt er honger van groetjes en een fijne week gewenst
    Veel liefs ekenit


    07-11-2005, 18:43 geschreven door tineke
    05-11-2005
    hoi
    Tja Michelleke, kom net van je ander blog, maar hier kan ik dus ook weeral veel bijleren. Groetjes,





    05-11-2005, 20:32 geschreven door BlueLuna
    14-10-2005
    bezoekje
    Even verkeerde link!!! Sorry.





    14-10-2005, 19:32 geschreven door Jenthe
    bezoekje
    Je sausjes eenvoudig uitgelegd, dat is knap gedaan!! Mijn hobby is ook koken, maar zeer eenvoudig. Prettig week-end http://blog.seniorennet.be/michellekevantwittedorp2/gastenboek.php#top

    14-10-2005, 19:31 geschreven door Jenthe
    05-10-2005
    hallo
    ben nog even op bezoek gekomen, groetjes,


    05-10-2005, 00:00 geschreven door palson
    30-09-2005
    Proficiat!
    Bij al dit lekkers zou op jouw blog dit wel een leuk klokje zijn!
     
    Bezoek ook eens mijn blog COMPUTERKLIK HIER
     
    Groetjes,
     
    Arsène.


    30-09-2005, 01:26 geschreven door Arsène
    19-09-2005
    hoi !!!!
    hmmmmmmmmmmmmmmm hier krijg je water in de mond .......... groeten



    19-09-2005, 00:15 geschreven door frans
    16-09-2005
    hallo
    ben ne keer op bezoek gekomen zal groetjes en bedankt Image Hosted by ImageShack.us

    16-09-2005, 17:29 geschreven door palson
    01-09-2005
    HELLO
    AWEL HIER KAN JE NOG IETS LEREN. GRTJS JEFImage Hosted by ImageShack.us

    01-09-2005, 14:38 geschreven door JEF DECKX
    29-08-2005
    Fijn...
    Fijn is dit blog, iemand die het bij de uitleg ook simpel houd. Zo moet het zijn, voor iedereen verstaanbaar. Proficiat en doe zo verder. Vriendelijke groetjes 624809theepot.jpg

    29-08-2005, 13:30 geschreven door tante Lotte
    21-08-2005
    bedankt
    Hallo Michelleke Bedankt voor de tartaresaus hé.Ge zijt een toffe péé.Gij vergeet toch ook mijn goulash niet hé.Bedankt op voorhand.Groetjes




    21-08-2005, 04:44 geschreven door Rina
    11-08-2005
    dag
    Ik zal ne keer enkele van u recepten uitproberen dank u Image Hosted by ImageShack.us

    11-08-2005, 00:11 geschreven door palson
    >

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!