Foto
Inhoud blog
  • Overladen, ja het onderwerp is hot vandaag.
  • Medische keuring voor Motorhomes + 3,5 ton
  • Diverse adressen en links.
  • Wintersport en handige tips.
  • Squamisch Canada.
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Wonen in en reizen met de motorhome!
    Reisverhalen, tips, toebehoren, onderdelen, staanplaatsen, routes, enz.
    Welkom op onze blog! Heb je vragen over dit onderwerp doe mij maar een mail.
    09-06-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Evaluatie na 3 jaar wonen in de motorhome!
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Wij wonen nu reeds 3 jaren in de motorhome en hebben eens een evaluatie gemaakt.

    We hebben nog geen minuut spijt van onze beslissing en voor andere die deze stap overwegen maar nog twijfelen, kan ik zeggen; doen...
    Ja maar, zo iedere dag in een motorhome leven, op elkaars lip, geeft dit geen spanning?

    Eigenlijk niet. Tot nu toe verstaan we ons zeer goed en zijn er zelden donderwolken. Natuurlijk zijn er dagen dat het al eens wat tegenzit maar wie heeft dat niet.
    Het voordeel van leven in een motorhome is zeker de korte periode op een vreemde plaats. Soms alle dagen en soms ook een week op een zelfde plaats is nooit vervelend omdat we er zolang blijven tot we het moe zijn en (bijna)alles gezien hebben en er is nog zo veel te zien in Europa.

    Enkele positieve en negatieve zaken op een rij;

    Negatief:
    * Veel toebehoren in de motorhome zijn niet gemaakt voor een permanent gebruik en zijn aan slijtage onderhevig, zoals, de cassette van het toilet, deuren (scharnieren), trap, koepels, enz.
    * In België zijn er weinig plaatsen waar men het toilet kan lozen en water kan tanken.
    * We missen onze kinderen en zeker onze kleinkinderen.
    * Dat we nog steeds motorhome gebruikers tegen komen die het niet zo nauw nemen met afval. Ze laten afval achter en laten zelfs afvalwater lopen en ledige hun toilet waar het zeker niet kan..... Gelukkig zijn dit uitzonderingen.
    * Minder contact met vrienden en familie.

    Positief:
    * Steeds contact onderweg met andere gelijkgezinde en al herhaaldelijk een prachtige dag beleefd, zo samen met een fles wijn, ik zou het niet willen missen.
    * We zien zoveel dat we alles moeten opschrijven om niets te vergeten. Prachtige steden en contacten met bewoners. Prachtige landschappen, bergen, meren, en bossen.
    * We komen vaak gebruikers tegen die afval, dat niet van hun is, op de parking opruimen en zelfs hun sigaretten stompjes NIET op de parking werpen. Zo moet het!
    * De kosten van reizen zijn beperkt omdat we vaak voor langere perioden onderweg zijn. Het is de reis naar en van een land/plaats dat vaak veel km zijn, maar eenmaal ter plaatsen rijden we misschien maar 1000 km op 3 maanden. Voorbeeld: Portugal 2.500 km x 2 + 1000 km = 6000 km op 4 maanden. Dat is 50 km per dag. We hebben op 3 jaar 58.000 km gereden en ook dat komt neer op 53 km per dag. Dit is 9.860 € ( aan 1 € /liter) aan diesel op 3 jaar = 10 € per dag. Verbruik onze motorhome is 17 L: L/100 km
    * Geen brandverzekering of andere kosten van een huis.
    * Maar één auto (motorhome)
    * We kopen veel minder prullen, geen behoefte en geen plaats om dit te laten.

    Waarschijnlijk vergeet ik er nog een aantal!
    Onze motorhome werkt, wat het stroom verbruik betreft, volledig op 220 volt. We hebben een gewone huishoud koelkast/diepvries en een microgolf oven. radio en TV werken ook op 220 v. Onze grootste verbruikers zijn: De TV en de microgolf.
    Uitrusting stroom 12 en 220 volt: 3 x 160 amp AGM batterijen, omvormer/lader 2500 watt, 3 x solar panelen 120 watt = 360 watt.

    Geen stroom generator meer( wel gehad); problemen met stroom hebben we vooral in de winter maar dan zijn we of in Oostenrijk (aansluiting 220 v) of in het zuiden (zon)


    09-06-2009 om 18:17 geschreven door jovami

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (65 Stemmen)
    >> Reageer (3)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Oostenrijk/Duitsland mei 2009!
    Klik op de afbeelding om de link te volgen 23 05 2009 PASSAU (D) N 48°34'26.6" en E 13°25'36"  WATS!

    Hier zijn er twee motorhome parkings en beide zijn te betalen. Er staat een parkeermeter maar hoeveel te betalen was mij niet echt duidelijk.
    We rijden met de fiets naar Passau. Dit is een prachtig stad en is reeds gelegen in Duitsland en dat merken we aan de drank een koffie kost hier 1.60 € terwijl in Oostenrijk deze 2.30 € kost. Het eten is vergelijkbaar dan in Oostenrijk maar véél goedkoper dan in Belgiën.
    Hier eet je een snitzel, met salade en frietjes voor 6 €. De stad word veel bezocht door cruise schepen en er lopen dan ook overal gidsen met groepen rond.
    Op het plein voor de DOM staan enkele mooie oude auto's.





    Dom van Passau!

    Minibus Mercedes! Prachtig!

    09-06-2009 om 17:13 geschreven door jovami

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (13 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Oostenrijk/Duitsland mei 2009!
    Klik op de afbeelding om de link te volgen 22 05 2009 LINZ N 48°17'32,3" en E 14°16'28" Geen WATS!
    25 ° licht bewolkt!

    Foto:Bloemen in een winkelcentrum.
    Rijden naar ENNs, de oudste stad van Oostenrijk, wel oud maar niet mooi. we zijn er rap uitgelopen. We krijgen van een oudere vrouw, ze herkend in ons toeristen omdat we zo rondkijken, een hele uitleg over de stad en zelfs een uitleg wat er tijdens de oorlog en erna gebeurd is. Een gratis gids!!!
    Dan naar Mauthausen en door naar LINZ . Dit is een mooie stad, met veel winkels maar als je niets nodig hebt dan heb je het vlug gezien.
    Er zijn vele mooie kerken en dat is wel de moeite.

    09-06-2009 om 17:10 geschreven door jovami

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (6 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Oostenrijk/Duitsland mei 2009!
    21 05 2009 GREIN N 48°13'28.6" en E 14°51'0,3" Geen WATS op de parking!
    WATS : Water, afvalwater, toilet, stroom
    Rijden door nar Grein en stoppen op een parking voor vrachtwagens en bussen. Onze gastheer van vorige nacht heeft ons gezegd dat er in Grein een goed ijssalon is, dus....En, ja hij heeft gelijk, ze staan aan  te schuiven om een lekker ijsje te eten.
    Grein is mooi gelegen aan de Donau en we maken een wandeling. Het is e zeer warm, 35 ° en om te fietsen hebben we geen zin. We maken pas aan de avond een fietstocht naar YBSS langs de Donau. Van een vrijliggend fietspad hebben ze hier nog niet veel kaas gegeten dus moeten we over de straat fietsen. Het is nog warm en dat merken we pas goed als we langs de andere kant van de Donau terug keren, en hier wel over een vrijliggend fietspad.
    We gaan een Piza eten maar dat valt tegen, dun en bijna niets erop.
    We slapen op de parking en het is er rustig.

    09-06-2009 om 16:40 geschreven door jovami

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (4 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Oostenrijk/Duitsland mei 2009!
    Klik op de afbeelding om de link te volgen 20.05.2009

    We vertrekken uit Flachau winkel en rijden over de 320 naar LIEZEN, Admont, Altenmarkt ( St Gallen), langs de Enss naar Weyer Markt, Waidhofen a.d. Ybss en via de 121 Amstetten, Stephaushart, Ardagger Markt waar we bij een boer overnachten.

    09-06-2009 om 16:37 geschreven door jovami

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (4 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    06-06-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Oostenrijk/Duitsland mei 2009!
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Wij zijn net terug van onze reis, met de motorhome, naar Oostenrijk en vooral Duitsland.
    Foto: Sjors( de boer en zijn dochter)
    In Oostenrijk hebben we onze tweede ( Oostenrijkse) familie bezocht waar we steeds welkom zijn. We kunnen er stroom nemen, water en ons toilet lozen. In ruil voor dit doe ik op de boerderij wat kleine klussen, die anders blijven liggen.
    Zo heb ik deze vakantie de volgende zaken hersteld: Poort aan de weide, poort in de schuur gehalveerd en nieuwe scharnieren geplaatst, plaat met 4 zwenk wielen om de melkkan te verplaatsen, kiekendraad rond de weide van de geiten geplaatst, zodat de konijnen buiten kunnen, voerbak van de geiten, crossmotor( oudste zoon Georg): nieuwe zuiger en ketting en tandwielen, Draad spannen rondde weide zodat de loeien buiten kunnen, enz.
    Ik moet dit niet doen, maar ik doe dit graag omdat ik weet dat we er zo veel voor terug krijgen. Vooral voor de motorhome parking in de winter ( zie ander hoofdstuk) is deze relatie belangrijk. Zij die de situatie ter plaatsen kennen weten waarom!

    Nu over de reis:
    We zijn vertrokken direct na ons motorhome treffen van 1 mei 2009. Zie elders een verslag.

    5 mei
    We doen nog enkele boodschappen en ga nog vlug naar de keuring. Breng nog wat geleend materiaal terug van het weekend en gaan tanken.
    Tank 162 liter aan 0.853 dus 138 € en we zijn weg. Voeding inkopen doen wij enkel voor de eerste dagen want onderweg zijn er winkels genoeg.
    We hebben besloten om op korte termijn naar Flachau winkel (Oostenrijk) te rijden, want het opzet is om niet te lang bij de familie te blijven, een week, en dan door te rijden naar Italië en onder langs de bodemsee  terug te keren. We weten nu al dat we in Flachau winkel moeilijk zullen weg geraken.
    We hebben maar 1 maand en dat is kort naar onze normen, meestal 3 maanden. We zullen wel zien.

    Vermits we nog zelden autostrade rijden is het wel weer even aanpassen tussen de vrachtwagens. We overnachten aan een zwembad op een motorhomeparking, maar er zijn geen voorzieningen, hebben we ook niet nodig.
    6 mei
    We komen, na voorspoedige reis aan in Flachau winkel. De motorhome staan nog niet stil of Mathias (jongste zoon 12 j) staat al aan de deur met, jawel, Katharina. Ze is groot geworden en bijna 2 jaar. Ze bekijkt ons een beetje vreemd en denk " Wie zijn dat, heb ik nog gezien denk ik". Mathias duwt ze de motorhome in en hij volgt, is nog niet vergeten dat hij zijn schoenen moet uitdoen, en lat zich op de zetel ploffen. Katharina moet een rondkijken een beetje schuchter maar langzaam aan erkend ze de beertjes, de foto's, enz., en ze ontspant. Ze laat zich opnemen door Mia en dan is alles ok.
    We moeten direct, het is 16 uur, gaan jauselen (koffie en avondbrood). Als we uitstappen horen we Sjorge ( de boer, Georg geschreven) al roepen van in de wei, waar hij pinnekes draad aan zetten is, dat hij komt, nog even en hij maakt pauze.

    De vrouw des huizes, Agnes, is niet thuis maar bij haar dochter Stefanie in Flachau. Ze zijn aan het koffie drinken want de man van Stefanie verjaard vandaag. Hij is jager en heeft van zijn vrienden een hoogzit gekregen om in het bos te plaatsen en de reeën en herten te bekijken van op hoogte en eventueel te ............., ik weet het, weerd hé,  maar het is zo lekker!

    De eerste vragen zijn;
    Hoe is het met het huis dat jullie aan het metsen zijn voor de zoon?
    Hoe lang blijven jullie, toch tot de winter of niet?
    Als ze horen dat we maar een week blijven zijn een beetje teleurgesteld, ze willen og zo veel met ons doen, naar de Almhut gaan maar dat kan nog niet, ligt nog een 3 meter sneeuw. (Heeft 5 ....VIJF meter sneeuw gelegen. Ze zagen nog net de punt van het dak.

    En dan komt het; ja maar jullie moeten blijven voor de trouw van Stefanie op 16 mei. Ja maar, daar hebben we geen kleding voor bij en trouwens we zijn helemaal geen familie.
    Wij zijn wel familie en wij zorgen wel voor kleding. Zie elders voor meer info over deze trouw!





    06-06-2009 om 00:00 geschreven door jovami

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (8 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    19-05-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bruiloft - hochzeit in Oostenrijk!
    Klik op de afbeelding om de link te volgen En dit waren wij in onze geleende kleding.

    19-05-2009 om 18:47 geschreven door jovami

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (8 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bruiloft - hochzeit in Oostenrijk!
    Wij waren in Oostenrijk bij onze vrienden waar we al bijna20 jaar komen. Dat de dochter in mei 2009 zou trouwen wisten maar niet de datum.

    Wij wilde van daaruit verder naar Italië rijden maar dan kwam de vraag om aanwezig te zijn op de bruiloft  van de dochter des huizes. Maar we hadden geen mooie kleren bij en we zijn geen familie. Volgens hun zijn wij familie en zij zouden zorgen voor kleding, we moesten blijven. We waren natuurlijk zeer vereerd om dit te mogen meemaken, dus zijn we maar gebleven.

    Het was prachtig gewoon, als buitenstaander, bij de familie aan tafel te zitten en alles van dichtbij mee te maken.
    Hieronder een paar foto's:


    De bruidegom

    Bruid en bruidegom met dochter Anna

    De optocht naar de kerk



    Van de kerk naar de zaal

    De trouw

    Toneel stuk over het verleden van bruid en bruidegom op de parking!

    Het stelen van de bruid en de bruidegom. De bruid wordt gestolen door de jongens en de gom door de meisjes.

    19-05-2009 om 18:45 geschreven door jovami

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (4 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Onze "familie" in Oostenrijk!
    Wij komen reeds bijna 20 jaar bij een boeren familie in Oostenrijk. Eerst enkel in de winter periode en nu sedert een drietal jaren ook in de zomer.

    Natuurlijk met de motorhome. We staan dan op de boerderij en helpen wat mee. Mia past op de kleine Katharina  en ik doe wat klussen, hier en daar wat herstellen. Onze relatie met deze familie is er fors op vooruit gegaan en we voelen ons er thuis. En als we willen bouwen ze hier een soort blokhut voor ons waar we in kunnen wonen, maar dat hebben we voorzichtig afgewimpeld.
    We willen niet gebonden zijn en het uitzicht in de motorhome is prachtig en kan je niet evenaren met gelijk welke woning.

    En het gaat heel ver, onze relatie, auto nodig, geen probleem, in de Alm hut gaan overnachten,geen probleem, graag een kamer, geen probleem, douche, wasmachine geen probleem, enz.
    Zo moeten we ook iedere dag gaan eten, s'middags en met koffie/avondeten en dat is soms wel vervelend, vooral omdat dit op zeer onregelmatige tijdstippen gebeurd. Zo is het middageten rond 14 uur en de koffie- en avondeten rond 17 uur (Hier noemt men dit Jauselen)
    Jauselen is eigenlijk; brood met goede boter, dik gesmeerd, honing op de boter en daarbij hesp en kaas in blokvorm en ook dik afgesneden. Meestal met koffie. En dat is het dan voor de rest van de dag.
    Soms is het jauselen ook gewoon een stuk koek, taart of kaisersmarren of andere zoetigheid en daar moet je het dan maar mee doen de rest van de avond.
    Voor is dit niet aangenaam, alles is ontregeld door dit ongeregeld eten maar uit beleefdheid kunnen we niet anders dan het ondergaan;

    Door dit hebben we ook de rest van de familie leren kennen en ook daar zijn we aanvaard.
    Zo ook bij de verjaardag van Katharina, de dochter, toen 1 jaar, moesten we bij zijn. Wij wilden echter naar een optreden van een muziek groep. Voor hun geen probleem, ze zouden de BBQ wel een dag uitstellen en de rest van de Familie wel een dag later laten komen. Natuur hebben we dit niet gewild maar zo zie je maar....

    En nu moesten we naar de bruiloft van de dochter.



    19-05-2009 om 07:49 geschreven door jovami

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    22-02-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Met onze motorhome in de studio van één binnen rijden!
    Vanuit de VRT kwam de vraag of we met de motorhome op de set van "Hartelijke groeten aan iedereen" konden binnen rijden.
    Het thema was WONEN en vermits wij in de motorhome wonen kwam hun dit goed uit.

    We moesten eigenlijk zelf ingeschreven hebben maar ja, wist ik veel.

    Dus na een voorbereidend gesprek moesten we naar de opnamen op vrijdag 20 februari. De uitzending was dan voorzien op Zaterdag 21 februari.

    Na een tiental keren herkansen door met de motorhome de set op te rijden werden de opnamen gestart en na twee pogingen stond het erop. Sofie van Mol heeft een interview afgenomen in onze motorhome, kort maar hevig.

    Voor uitzending waren we wel een beetje zenuwachtig maar het is prima verlopen. Er is wel veel weggeknipt maar dat was te verwachten.

    Ik heb mijn boek kunnen promoten en dat was prima. Ik heb al direct 140 stuks verkocht.
    Ik ben nu benieuwd over de verdere reacties.

    22-02-2009 om 17:24 geschreven door jovami

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (4 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    28-01-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ik heb een boek geschreven!
    Het boek noemt: "motorhome caravan vrijheid"

    Ik heb het geschreven voor beginners en gevorderde. Er staan zeer vele nuttige tips in die voor iedereen een meerwaarde toevoegt aan het motorhome zwerven.

    Verder staan er oplossingen in, voor de problemen die zich al eens voordoen in de motorhome. o.a.

    *Hoe kan ik controleren of er een water lek is?
    *Hoe lang kan ik stroom trekken uit mijn batterij?
    *Hoeveel Watt moet mijn solarpaneel zijn?
    *Waar kan ik parkeren of kamperen?
    *Wat moet ik met een vol toilet?






    28-01-2009 om 13:31 geschreven door jovami

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (10 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    24-01-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eindelijk nog eens tijd ( eu..goesting!)
    Het is lang geleden dat ik hier nog eens een bezoek gebracht heb aan mijn eigen blog! Schandalig maar er is ook veel gebeurt ondertussen, veel gereisd en een ruwbouw gezet voor de zoon.

    We hebben ondertussen weer enkele malen in Duitsland, Frankrijk en Oostenrijk, vertoeft. Mooie reizen en veel te kort; We hebben nu zoveel tijd en nog tijd te kort.

    Ik heb mij voorgenomen om weer eens wat van onze reizen in te vullen hier.

    Het wonen in de motorhome bevalt ons prima en ik zou niet meer willen ruilen met een huis.

    groetjes

    24-01-2009 om 12:01 geschreven door jovami

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (4 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    29-05-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Spanje en Portugal 2007 reisverslag
    06 03 en 18 ° zon
    FIGUEIRA DA FOZ hebben we nog al gestaan, op de hoek het strand en de geul naar de haven. 3 Belgen waaronder mensen van Genk. Het is vandaag een feestdag hier maar toch zijn vele winkels open. Omdat onze gas begint te minderen kopen we een gasfles. 48 € met waarborg en ontspanner inclusief. Een nieuwe vulling kost later eventueel 18 €. Er is hier een zeer grote MERCADO (overdekte markt) en één van de mooiste die we tot nu toe gezien hebben.
    Zaterdag de 7 de was er lat muziek naast de parking en hebben niet zo goed geslapen en de stopjes moeten gebruiken. De volgende dag klinken kanons schoten en dat betekend het einde van de vaste tijd en word de baklap, gedroogde vis, begraven en mag men weer vlees eten.  Op Zondag volgen we de paasdienst in een plaatselijke kerk, stampvol.

    29-05-2007 om 20:24 geschreven door jovami

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (11 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Spanje en Portugal 2007 reisverslag
    05 03  18 ° en zon, een prachtige dag.
    We bezoeken het centrum van deze zeer oude universiteit stad en lopen een aantal gebouwen af en slaan deze over waar we enkele jaren al geweest zijn. We komen aan een kathedraal en daar is juist de mis bezig (witte Donderdag) met 5 heren en een dertig tal leken en misdienaars. We blijven en ondanks we weinig verstaan enkel “Amen” en een paar andere, is het een prachtig dienst. Kunnen die preken zeg en de kerk zit stampvol. De dag kan niet meer stuk. We wandelen door de smalle straatjes met kleine winkels en vinden zelfs nog het restaurant (trapkes af) waar we enkele jaren met Freddy en Swa goed gegeten hebben voor bijna niets en het is er nog steeds spot goedkoop maar het komt slecht uit, we hebben al gegeten.  Spijtig dat het vuil is in de hele stad. En duiven, amaai.

    29-05-2007 om 20:22 geschreven door jovami

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (3 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Spanje en Portugal 2007 reisverslag
    04 03 25.555 km , bewolkt en  20 ° en nog altijd frisse wind
    COVICHA en dan naar SERRA ESTRELA een klim naar 2000 m hoog en de regen van gisteren was hier sneeuw. Je ziet dat ze alle wegen zuiver geschraapt hebben en wat zijn we blij dat we hier geen dag vroeger waren. Boeven op de top, na een meer dan steile klim + 15 %, nog niet gedaan tijdens deze vakantie, zijn ze boven aan het skiën en met de slee. Eis hangt aan iedere paal, het uitzicht is prachtig en beslist de klim waard met onderweg prachtige rosten en uitzichten. De afdaling is langzaam af, een heel verschil met het stuk naar boven .
    Na een korte halte aan BARRAGEM DA AGULEIRA (barrage)  komen we in COIMBRA

    29-05-2007 om 20:18 geschreven door jovami

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (4 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Spanje en Portugal 2007 reisverslag
    02 04 en regen
    Het is beginnen regenen en we rijden naar TOMAR , sombere stad maar wel een prachtig kasteel. We komen in ALMOUROL , mooie burcht aan het water een de rivier de TAAG (Teo)  Regenbuien en zon wisselen zich af en de wind is fris.
    CASTELO BRANCO in de buurt waar de Willy van de club een huisje gekocht heeft. We gaan wandelen en vergeten de paraplu en lap we hebben het zitten, dan maar een pasteleria binnen en een koffie en een Nata ( gebakje)  besteld. We bezoeken een prachtig park, nadat het een beetje opgeklaard is, en hier staan alle heiligen bij elkaar. We moeten een 2 € inkom betalen, normaal, maar zeg dat we bij de 65 + horen en moeten maar 1 € betalen. God een mens zou hier nog rijk worden. We bezoeken de kerk, prachtig. Naast de kerk staat een deur open en we steken onze kop binnen uit nieuwsgierigheid en worden prompt uitgenodigd om binnen te komen door de meid van de pastoor. Het is een museum met monstransen en kelken, kazuifels en zilver, jongens toch nooit gezien zo’n een prachtig zilver en zo een grote collectie. De pastoor zit aan een tafel en ontvangt een jong koppel, en we vermoeden om hun trouw aan te vragen.
    We proberen Willy te bellen maar alle twee telefoonnummers werken niet meer. We rijden maar naar daar, MATA een klein gat, maar we geraken er niet. Er is een omleiding en als we deze volgen komen we in LOUA met smalle, zeer smalle staatjes en plots een haaks om en nog smaller, oh god. Gelukkig heb ik plaats om te keren en rijden we terug mat allemaal rare blikken van de bevolking. Je kan zo lezen in hun ogen; Wat komt dat volk hier doen? We besluiten dan maar om verder te rijden. Overnachten in RENAMACOR.  

    29-05-2007 om 20:10 geschreven door jovami

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Spanje en Portugal 2007 reisverslag
    31 03
    “OBIDOS” is vergelijkbaar met MONSARAZ maar veel meer toeristen en winkels. Ook volledig ommuurd en een aquaduct in een zeer goede staat. Als we een bezoek brengen merken we dat we er al eerder geweest zijn. We rijden naar:
    FATIMA en treffen er Belgen, Paul en Marleen en drinken een glaasje en zitten samen gezellig in hun motorhome maar warm zeg.
    We volgen de opluchtmis op Zondag 1 april.  Een massa volk, duizenden mensen is wel een heel aparte sfeer allen met palmen want het is palm Zondag. Er staan een 30 tal motorhomes en je kan er ook wc lozen en water nemen. Veel souvenirs winkel en restaurants en bedelaars. Kijk naar de GP motorcross van NL .

    29-05-2007 om 20:08 geschreven door jovami

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Spanje en Portugal 2007 reisverslag
    28 03  24.704 km  18 ° en zon
    “LISABON”  is nog 81 km en voor het eerst rijden op een camping MUNICIPAL. We bakken twee grijze broden en doen de was. De camping accommodatie heeft zijn tijd gehad maar ze profiteren ervan dat ze tegen LISABON liggen. De volgende dag nemen we de bus naar de stad ( 1,30 € pp )  afstand Maaseik naar Genk.  We maken een tour met de bus en stappen af waar het ons interesseert.  Dit is een rijke en mooie stad waar je makkelijk enkele dagen kan rondlopen, maar wij houden het op 1 dag, kwestie nog wat over te laten voor de volgende keer.
    Blijven nog een nacht en betalen 18 € per nacht, stroom inclusief.

    29-05-2007 om 20:06 geschreven door jovami

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Spanje en Portugal 2007 reisverslag
    26 03  17  ° bewolkt
    Omdat het slecht weer is besluiten we verder te rijden richting “EVORA” Een Duitser heft ons nog een ander Barrage aangeraden maar dat valt tegen, mooi om te zien maar zeker niet om te overnachten en zo’n omweg te maken. Slechte wegen, on-voor-stel-baar; er zijn meer gaten dan weg. Ze zijn overal bezig met nieuwe wegen te maken, met Europese steun, maar ze werken wel raar, een stuk nieuwe weg en dan slaan ze een stuk over. We rijden verder.
    “MONSARAZ”  is een oud dorp, nog volledig omwalt met muren en kantelen, torens en zelfs een stieren arena. Er is een P voor caravans, eerste keer dat we dit tegenkomen, maar die ligt tegen de verdediging muur op een paar verhogen. Er staat daar nog een MH dus maar naar boven. Het laatste stuk is zo steil dat we bijna niet boven geraken,amaai. Het blijken Belgen te zijn van Kortrijk en we nodigen ze uit om en glaasje wijn te komen drinken. De verlichting van de muren en plaatsen is prachtig.
    De volgende dag bezoeken we het dorp, de Belgen zijn vertrokken, en komen bij een prachtige kerk met een altaar in bladgoud, er is bewaking. De arena is zeer oud maar er ligt nog recente str…t, dus word ze nog gebruikt. Omdat het dorp op een heuvel ligt, heb je een prachtig uitzicht  over de omliggende natuur en de armen van de barrage. De wegen zijn allen met kasseien en het geheel is mooi en zeker een bezoek waard.
    “EVORA”  is een sombere stad en vrij groot en maar heeft wel een prachtige kerk en vooral een knoken kerk. Jawel, de muren en pilaren zijn gestapeld met duizend beenderen en schedels. Dit is wel bizar en er is een kippenvelmoment. Er hangt een geraamte van een kind waarvan het vel leer is geworden. We rijden richting “LISABON”  en door een streek met kurkeiken en olijfbomen. Ganse velden gele bloemen die later lupine blijken te zijn.    

    29-05-2007 om 20:05 geschreven door jovami

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (4 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.s
    23 03  Km: 24.363
    POUSADA DE SANTA CLARA, een zeer groot stuwmeer en er staan een 7 tal MH. Hoe vinden ze het toch. Voor het eerst zien we massa’s verschillende vlinders en zeer grote vliegende sprinkhanen en bloemen, jongens toch nooit geweten dat er zo veel verschillende prachtige bloemen zijn. Iedere dag zien we nieuwe bloemen en je kan hier iedere dag een vers boeketje plukken.
    We blijven nog een dag, er hangt mist over het water en drijft met golven over de dam, en trekt langzaam op.  Wwandelen naar “SANTA CLARA”  een piep klein dorp . Hiervoor moeten we naar de onderkant van de dam en dan de beek volgen. Onderweg plukken appelsienen, hum ….lekker.  Een hand komt achter een schuur uit en maakt een hals kabaal  en we verschrikken ons een hoedje. Weer geen stok bij!!  Het dorp is zo klein maar er is een bron en we gaan op zoek naar deze en vinden een waterbak waaruit drinkwater wordt getrokken en er zitten goudvissen in!!! We drinken in het centrum een tas koffie en een nata, is een taartje met schilfer deeg en pudding, en betalen ….. 3 € , dat is schrikken.
    We blijven nog een dag en eten buiten. We hebben lang geslapen, de klok verzet, en zitten buiten te genieten met een prachtig uitzicht op het water. We maken een wandeling en plukken weer een boeketje bloemen en zijn juist terug om niet nat te worden. Een flinke bui maar het blijft de hele nacht af en toe regenen.

    29-05-2007 om 20:03 geschreven door jovami

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (18 Stemmen)
    >> Reageer (0)


    Foto

    Archief per week
  • 20/08-26/08 2018
  • 19/03-25/03 2018
  • 18/09-24/09 2017
  • 11/09-17/09 2017
  • 17/07-23/07 2017
  • 03/07-09/07 2017
  • 22/05-28/05 2017
  • 08/05-14/05 2017
  • 01/05-07/05 2017
  • 24/04-30/04 2017
  • 20/03-26/03 2017
  • 16/01-22/01 2017
  • 28/11-04/12 2016
  • 17/10-23/10 2016
  • 10/10-16/10 2016
  • 15/08-21/08 2016
  • 20/06-26/06 2016
  • 30/05-05/06 2016
  • 17/08-23/08 2015
  • 10/08-16/08 2015
  • 03/02-09/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 30/12-05/01 2014
  • 16/12-22/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 25/11-01/12 2013
  • 08/07-14/07 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 01/10-07/10 2012
  • 23/04-29/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 24/10-30/10 2011
  • 25/07-31/07 2011
  • 18/07-24/07 2011
  • 11/07-17/07 2011
  • 13/06-19/06 2011
  • 09/05-15/05 2011
  • 14/03-20/03 2011
  • 17/01-23/01 2011
  • 25/10-31/10 2010
  • 30/08-05/09 2010
  • 23/08-29/08 2010
  • 12/07-18/07 2010
  • 31/05-06/06 2010
  • 24/05-30/05 2010
  • 10/05-16/05 2010
  • 03/05-09/05 2010
  • 29/03-04/04 2010
  • 25/01-31/01 2010
  • 11/01-17/01 2010
  • 28/12-03/01 2010
  • 07/12-13/12 2009
  • 16/11-22/11 2009
  • 14/09-20/09 2009
  • 08/06-14/06 2009
  • 01/06-07/06 2009
  • 18/05-24/05 2009
  • 16/02-22/02 2009
  • 26/01-01/02 2009
  • 19/01-25/01 2009
  • 28/05-03/06 2007
  • 14/05-20/05 2007
  • 11/12-17/12 2006
  • 13/11-19/11 2006
  • 28/11-04/12 -0001

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!