Nuttige links
  • Hartziekte
  • Invaliditeit
  • Inhoud blog
  • Fibromyalgie
  • Brochures voor Fibro en Chronische aandoeningen
  • de procedure van een uitspraak van de FOD
  • Adison
  • Ziekte van Meniere deel 1
  • Ziekte van Meniere deel 2
  • Wat autisme eigenlijk is
  • het verhaal van een polio patient
  • Fietsen goed voor lijf en leden
  • Autisme
  • Autisme
  • Autisme
  • Epilepsie
  • Verhaal van Ritepetite " Leven zonder pijnstillers"
  • Rett Syndroom
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    MZDV
    Mindervaliden,ziekte,depressie,verdriet
    18-11-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ziekte van Meniere deel 2
    Veranderingen van de barometrische druk
    Suiker
    Ook hier geldt weer: als je er last van hebt, verminder dan de inname van suiker en let ook hier op de "verborgen" suikers
    Orgasme
    Er zijn meldingen van patienten bij wie de symptomen verergeren na een orgasme; dit verleent een heel nieuwe betekenis aan de uitdrukking "een duizelingwekkend orgasme"!
    Er zijn ongetwijfeld nog andere stimuli maar dit is een greep uit de meest courante.
     
    Behandeling
    Medicijnen
    Meestal wordt Meniere met medicijnen behandeld.
    In Europa is het meest voorgeschreven medicijn Betaserc, een anti-histamine. Het blijkt goed te werken en geeft weinig of geen bijwerkingen. Een aantal patienten neemt deze pillen doorlopend, anderen nemen ze slechts als ze zich slecht beginnen te voelen. Betaserc is een prima onderhoudsmiddel en ieder kan voor zichzelf uitmaken hoe hij er gebruik van wil maken (zonder de dosis te overschrijden natuurlijk). Betaserc is echter niet sterk genoeg om een beginnende aanval te stoppen, dus hier moet je wel rekening mee houden als je voor "part-time" gebruik kiest. Het doorlopend innemen van Betaserc is trouwens geen garantie voor het uitblijven van een aanval.
    Betaserc kan enkel op voorschrift verkregen worden.
    Het is vrij duur in de aankoop, maar er is een apotheek in Zwitserland die postorder bestellingen doet (ook alleen met voorschrift van uw arts). De prijzen zijn er opmerkelijk lager dan bij ons in de apotheek; waarschijnlijk kunnen zij hun prijzen drukken door over heel de wereld te verkopen.
    Adres:Victoria Pharmacy Zurich

    Banhofstr. 71
    P. O. Box CH 8021
    Zurich Zwitserland
    Tel. 011 411 211 2432
    Fax. 011 411 211 2432
    e-mail :
    victoriaapotheke@access.ch

    In de Verenigde Staten worden verschillende middelen voorgeschreven. Elke dokter heeft zijn eigen behandelingswijze en patienten zijn vaak op zoek naar betere of andere medicijnen die ze enkel in het buitenland kunnen kopen. Soms schrijven Amerikaanse artsen steroiden voor of Valium, meestal echter worden Meclizine HCl (ook een antihistamine), Scopolamine op de huid aangebracht tegen misselijkheid, of diuretica (urine-afdrijvende middelen) voorgeschreven.
    Betaserc is geen gangbaar medicijn in de V.S. Het is geen illegaal middel want het is wel goedgekeurd door de Food and Drug administration; het mag er echter niet voorgeschreven worden voor de ziekte van Meniere en is er blijkbaar niet zo makkelijk te verkrijgen. Veel Amerikaanse patienten proberen er aan te geraken via Internet en het uit het buitenland te importeren.
    Homeopatische medicijnen
    Veel patienten hebben baat bij homeopatische behandeling. Ook hier zijn er duidelijke verschillen van arts tot arts; een homeopatische arts neemt tijd om jouw persoonlijk geval grondig te bespreken en te bestuderen en al de symptomen van jou ziektebeeld op een rijtje te zetten. Hij zal dan nagaan welk medicijn er het beste bij jouw ziektebeeld past.
    Er is ook een homeopatisch medicijn in de handel, VERTEEL dat volgens een recente en vergelijkende studie even betrouwbaar en werkzaam is tegen Vertigo als Betaserc. Het bijzondere aan deze studie is het feit dat ze gepubliceerd werd in het Archives of Otolaryngology Head and Neck Surgery 1998 Aug;124(8):879-85 door Weiser M; Strosser P; Klein P. Het volstaat dus van in Amerika aantoonbare resultaten te publiceren om geloofwaardigheid te verwerven.. Het wordt op de markt gebracht door de Duitse firma HEEL, verdeeld door Homeoden-Heel en is in Belgie op bestelling verkrijgbaar zonder voorschrift. Een potje van 250 tabletten kost ongeveer 650 Fr., een stuk goedkoper dan Betaserc dus.
    Accupunctuur
    Ook bij accupunctuur hebben veel mensen baat. Ook hier weer zijn er verschillende behandelingsmethodes. In de vakliteratuur staan duidelijke aanwijzingen voor de behandeling. Raadpleeg uw accupuncturist hierover; misschien kan hij de ziekte niet genezen, maar als de symptomen kunnen onder controle gehouden worden, bent u toch geholpen. Doordat u minder of geen aanvallen krijgt, is er ook minder schade aan het gehoor.
    Op internet vond ik een accupuncturist die claimt Meniere te kunnen genezen met een bepaalde 6-punts methode. Hij beweerde dat door een aantal behandelingen de ziekte verdwijnt en sterker nog, als de behandeling plaats kan vinden tijdens een aanval ze dan met die éne behandeling genezen is. Ik heb deze behandeling aangedragen bij mijn accupuncturist in een periode dat het zeer slecht ging met mij: regelmatig zware aanvallen en constante draaierigheid die het leven bijzonder lastig maakten en met extreme vermoeidheid als gevolg. Betaserc had hierop weinig effect en ik begon al te wanhopen en te vrezen dat ik altijd op halve kracht door het leven zou moeten. Ik heb de behandeling 4 keer gehad met opmerkelijk goede resultaten. Ik kon weer gewoon werken en leven zonder dat het zoveel van mij vergde! Door allerlei privé omstandigheden heb ik toen de behandelingen gestaakt, maar de resultaten waren zeer goed. De resultaten die andere patienten hiermee bekomen, interesseren me ten zeerste.
    Nu neem ik VERTEEL sinds anderhalf jaar en ik heb het gevoel dat ik de symptomen goed onder controle heb. Er zijn nog wel mindere dagen, maar ik ben tevreden met hoe ik mij nu voel.
     
    Operatieve ingrepen
    Er bestaan verscheidene ingrepen voor het verhelpen van de symptomen. Chirurgie blijft echter een laatste hulpmiddel: zolang de patient zijn symptomen onder controle kan houden met medicatie of dieet wordt meestal niet overgegaan tot een operatie omdat het risico op gehoorbeschadiging niet uit te sluiten is. Volgens verschillende bronnen op internet wordt slechts 8 tot 10% van de patienten operatief behandeld.
    Chemische labyrinthectomie
    1. Er wordt streptomycine in het oor gebracht. Deze stof verwoest het labyrint en is ook giftig voor het cochlea (het slakkenhuis). Hierdoor is er een herstel van het evenwicht. Deze ingreep wordt meestal toegepast als er al gedeeltelijk of geheel gehoorverlies is en bij bi-laterale Meniere (d.w.z. in beide oren). Er is bijna altijd gehoorverlies bij deze ingreep!
    2. Er wordt gentamicine (Geomycine) in het oor gebracht. Deze stof is giftig voor het labyrint en de "donkere cellen". Bij deze ingreep is er minder kans op gehoorverlies maar het risico blijft
    Endolymphatische sacculus operaties
    1. Sacculus decompressie of drukverminderende ingreep. Hierbij wordt de sacculus vergroot door een gedeelte van het been weg te boren. Het effect van deze operatie is niet altijd blijvend en deze ingreep wordt vaak gecombineerd met de hiernavolgende ingreep om betere en langdurige resultaten te behalen.
    2. Er worden buisjes in de oren gebracht om de overtollige vloeistoffen af te voeren.
    3. Labyrinthectomie. Deze operatie is zeer ingrijpend en wordt meestal enkel toegepast bij patienten die reeds doof zijn in het aangetaste oor. Deze operatie vernietigt het evenwichts- en het gehoormechanisme. Het goede oor neemt de taken over. Men mag dit niet onderschatten: dit gaat niet zomaar vanzelf en de patient heeft een revalidatie periode nodig om aan de nieuwe omstandigheden te wennen.
    4. Neurectomie. De vestibulaire zenuw tussen het labyrint en de hersenen wordt doorgeknipt waardoor de signalen van het evenwicht niet meer naar de hersenen worden doorgegeven. Deze operatie is redelijk riskant en zeer ingrijpend. In theorie is er geen beschadiging van het gehoor, maar er is wel kans op beschadiging van de gehoorszenuw en de aangezichtszenuw. Er is bijna altijd verlossing van vertigo, maar de tinnitus, gehoorverlies en het volle gevoel in het oor gaan onverminderd voort.
    5. Microvasculaire decompressie. Over deze ingreep is weinig bekend en ze is zeker nog niet overal ingeburgerd. Artsen aan de Universiteit van Pittsburg (Pennsylvania, U.S.A.) zijn van mening dat Meniere wordt veroorzaakt door de druk van de bloedvaten op de gehoors- en evenwichtszenuw. Bij deze ingreep proberen ze de bloedvaten "om te leiden" zodat ze niet meer op de zenuw drukken.
     

    Nawoord
    Ik heb met dit schrijven gepoogd een antwoord te geven op een aantal van de vele vragen die een patient zich stelt over deze ziekte. Ik heb hiervoor gebruik gemaakt van de vele goede sites op internet. Voor de medische aspecten zoals medicatie en chirurgie ben ik vooral bij sites van ziekenhuizen, klinieken en artsen ten rade gegaan. Van de vele beschikbare bronnen op het net heb ik geprobeerd de beste en bruikbaarste informatie te vergaren, te sorteren en te vertalen om zo mensen met Meniere een leidraad te kunnen bieden. Ik heb ook geput uit mijn eigen ervaringen met deze ziekte en ook uit de ervaringen van anderen. Dit werkje is verre van compleet, wie nog meer vragen beantwoord wil zien over de ziekte van Meniere mag mij steeds contacteren


    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail *
    URL
    Titel *
    Reactie *
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)


    Belangrijke links
  • Toegankelijk kontich
  • Mindervaliden
  • Zeldzame ziektes

  • Archief per week
  • 08/03-14/03 2010
  • 18/01-24/01 2010
  • 14/12-20/12 2009
  • 17/11-23/11 2008
  • 18/08-24/08 2008
  • 21/07-27/07 2008
  • 17/03-23/03 2008
  • 10/03-16/03 2008

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek
  • Lieve groetjes van uit De Klinge
  • Wandelgroetjes uit Borgloon
  • IK? OOK FIBRO IN ERGE MATE
  • Bedankt voor je bezoek aan mijn blog dit jaar
  • Groeten uit Lisse

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Klik hier
    om dit blog bij uw favorieten te plaatsen!



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!