zomaar wat foto's en teksten KLIK OP DE FOTO OM TE VERGROTEN veel kijkplezier op mijn blog................ LARGER VIEW: PRESS ON PHOTO have a nice day
31-10-2005
roept u maar
De juf geeft instruktie bij de spellen die de leerlingen op het schoolplein moeten uitvoeren. Behalve haar aangepaste halloweenkleding gebruikt ze daarvoor een roeptoeter
deze drie verkleede dames kwamen even voor de foto, terwijl de anderen buiten waren voor spelletjes.
Nou meiden, nog bedankt, en jullie staan er goed op.
Dit is een andere pompoengroep de leerlingen moesten erg lang stilzitten, oomdat ik de foto zonder flits wilde maken om de lichtjes beter uit te laten komen.
Vrijdagavond waren de leerlingen van drie klassen op school aanwezig. Een maaldtijd, pompoenen uithollen en snijden en spelletjes doen. En een foto voor de krant.
Vrijdagavond en zaterdag hield de konijnen- en pluimveefokkersvereniging in Krimpenn aan de Lek de jaarlijkse tentoonstelling. Minister van landbouw, Veerman, heeft tentoonstellingen waar kippen en duiven te zien zijn niet verboden in Nederland. Ik zal een foto plaatsen met konijnen, dan blijft het kippenvirus in elkgeval buiten deze blog
Alle tomaten zijn geoogst. Ze zijn nu ook gesorteerd. Een gedeelte is al verwerkt tot zaad en staat te fermenteren in de schuur. Van ongeveer 25 soorten heb ik al zaad gedroogd. Op de stoel links van mij liggen alle soorten genummerd van 1 tot 50. Vann sommige soorten zijn er meerdere zakjes, die zijn nu bij elkaar. Dan Ga ik op volgoorde van prioriteit de zaden uit de tomaten halen en in de potten doen. Eem tomatensoort uit Rysland waarvan ik maar een paar zaadjes had, verwerk ik eerder dan bijvoorbeeld een Roma. Er zitten hele bijzondere tomaten bij. In de grote oranje tomaat, die ik eerder fotografeerde, zaten meer dan 500 zaden, die zijn al gedroogd en opgeborgen. Morgen zal ik meer foto's plaatsen.
Deze middag was ik in de tuin aan het werk. De tomaten sorteren voor de zaadwinning. Op een van de stoelen zat een groen beest dat mij gadesloeg. Ik heb hem geportreteerd, snoezig beest vindt u niet.
Zatredagmiddag reden haastig over de Lekdijk. Ik moest foto's maken van de VCJC-rommelmarkt. Plotseling zag ik de Helena uit Rotterdam onder zeil richting Schoonhoven varen. Ik stopte op een goede plek om foto's te maken. Dit is er een van.
Uit de beschrijving in een oud boek blijkt dat in 1554 reeds tomaten gegeten werden. Men at ze toen gemengd met peper, zout en azijn. Opvallend is dat de kleur van de tomaten rood is, terwijl iedereen spreekt over gele tomaten in die tijd. De naam Gulden Appel wijst eigenlijk ook op de kleur geel.
Ik zal proberen de hele tekst te vertalen in hedendaags Nederlands als ik weer tijd heb.
Op dit ogenblik halen we alle tomaten van het veld, daar zijn we al enkele dagen mee bezig. Ik hoop dat vandaag alles van het veld komt. Daarna begint het verwerken tot zaden. Dat zal nog wel enkele weken in beslag nemen. Het kan dus even duren voor ik weer tijd heb iets te melden.
Als toegift zong het koor 'Tulpen uit Amsterdam' Het sloeg geweldig aan bij het publiek dat een Russisch zingend koor een lied in het Nederlands zingt.
Ikzelf vind zingen in het Russisch moeilijk, maar met veel oefening lukt het redelijk.
In het Oekraïnse volkslied 'Gei, vy dontsi' speelt Georgi Chernenko op het blad van een zeis als percussie instrument. De choreografie van dit lied maakt het tot een bijzondere belevenis voor de toeschouwers.
Sinds 1997 maakt violiste Svetlana Mikhailyuk deel uit van het Krim Kamer Koor. Zij sudeerde viool aan de muziekhogeschool van Simferopol. Zij zingt in het koor als mezzo-sopraan.
Deze drie dames wilde in de pauze even op de foto. Van 1 oktober tot en met zondag 16 oktober geeft het koor tal van concerten in Nederland. Van 29 november tot en met 16 december treden ze op tijdens hun Christmas Tour in Frankrijk, Italie en Duitsland. Op de web-site www.krimkamerkoor.nl kunt u meer lezen in het Nederlands. Op www.crimeanchoir.com kunt u meer lezen in het Engels
Jan van den Broek, Ben Weijers, Gea van der Puijl en Adrianus Boer nog even op de foto voor de krant. Ik vind het een hele eer dat ik de hele middag ijn de "keuken" van de keurmeesters heb mogen kijken en proeven. Helaas komen er steeds minder boerderijen waar nog kaas gemaakt wordt. Ik zal nog eens foto's gaan maken op een kaasboerderij. Als u in de buurt bent, ga eens kaas proeven op een kaasboerderij en als u de smaak van de kaas bevalt kunt u ze kopen. U zult er vast op terug komen.
Hier een close-up van de kaas. Op de kaas links het rijkskeurmerk: "boerenkaaszegel" Het merk links wordt sinds een paar jaar gebruikt voor leden. Het witte etiketje is het nummer van de inzender. De keurmeesters weten niet van welke boerderij de kaas komt. Van een deel van de kazen heb ik mogen proeven. De smaak is soms heel verschillend, maar om te zeggen welke de beste smaak heeft? Ik ben blijk dat ik geen keurmeester ben.
Gea van der Puijl steekt de kaasboor in de kaas. Een keurmeester voelt aan de weerstand al iest over de samenstelling van de kaas. Op de achtergrond staan de bekers al klaar voor de prijswinnaars. Die worden vanavond uitgedeeld
De keurmeester rechts keurt hier de kaas op de geur. Voor de geur en de smaak is het hoogste aantal: 40 punten te krijgen. Op een formulier worden alle opmerkingen van de keurmeesters ingevuld, zodat de kaasmaakster later kan lezen hoe zij zijn kaas kan verbeteren. Er zijn trouwens ook mannen die boerenkaas maken, maar dat ambacht wordt meestal door vrouwen uitgevoerd.
Deze middag was in het ijsclubgebouw van Stolwijk de keuring van de boerenkaas. Er waren 21 inzenders van kazen. Keurmeester Jan van den Broiek houd de opengesneden kaas vast. Ben Weijers (gouden kaasboorwinnaar 1999) links van hem en Adrianus Boer (gouden kaasboorwinnaar 1994 en 2000) rechts van hem beoordelen de "doorsnede" van de kaas.
Zaterdag en zondag was Lee Coit in Soesterberg. Daar vertelde hij over zijn boeken en zijn leven. "Luisteren naar je innerlijke stem", "Acceptatie" en "Wezenlijk zijn", zijn drie boeken van hem. Zijn web-site is www.leecoit.com/ Zijn boeken worden in het nederlands uitgegeven door Ank-Hermes. Op de web-site www.miraclesincontact.nl/ kunt u meer lezen over het week-end. Bij de activiteiten. Het was een prachtig week-end.
Lee Coit schrijft een opdracht in zijn boekje "Acceptatie" van Lia.