Foto
agenda

Archief per maand
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Zeven levens wil ik leven

    30-12-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Van Oud naar Nieuw

    Ik wil iedereen hartelijk danken voor de bezoekjes aan mijn blog.




    » Reageer (0)
    28-12-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vogeltjes

     

    Deze roofvogels heb ik gespot op 11 november in het kasteel van Bouillon tijdens het jachtfeest.


    » Reageer (1)
    27-12-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Je bent niet alleen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen







                                  De woorden: Ik hou van jou,
                                  kent iedereen.
                                  Bleef jij echter staan in de kou?
                                  weet je bent niet alleen.

                                 ' k Heb dit voor je neergeschreven,
                                  Leg even je hand op dit schrijven.
                                  Misschien zegt het je niet veel,
                                                                         maar laat vriendschap boven drijven.
     
                                                                        Sluit dan even je ogen of ween,
                                                                        dan is ook mijn traan niet alleen.

                                                                                                Geschreven door Marleen de Kimpe


    » Reageer (1)
    24-12-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wandeling in het Kravaalbos
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    De eerste zondag van december, onder begeleiding van een gids, ontdekte ik het mooie Kravaalbos. 't Was soms ploeteren in de modder, maar zeker de moeite waard.
    De Molenbeek gaf al een onderwerp voor discussie. Wegwijzers staan er niet en als je het bos niet kent... Ik noteerde dus wat details om later de weg terug te vinden.De wandeling kan worden aangevat aan het Hof te Putte in de Putstraat te Meldert
    Je gaat het bos in tot je er weer uit komt
     (bord links) naar links, dan twee maal rechts, twee maal links en dan komen we in de Huizekenstraat in de bewoonde wereld. Aan fietsknooppunt 47 naar links en aan de slagboom links het bos in. Kort nadien naar rechts, het pad is niet zichtbaar, dan naar rechts en naar links  komen we terug aan de kleine molenbeek.

    "Het Kravaalbos is een overblijfsel van het vroegere koolwoud, waartoe ook het Zoniënwoud, het Hallerbos, en ja, ook het Buggenhoutbos toe behoorden. De totale oppervlakte van het Kravaalbos bedraagt ongeveer 80 hectare. Het bos zelf en de onmiddellijke omgeving is zo’n 180 hectare groot en beschermd door een Koninklijk Besluit. Het bos bestaat uit verschillende delen : Het Herenbos of noordelijke gedeelte is gelegen in de gemeente Baardegem, het Armenbos is het westelijke gedeelte en is gelegen in de gemeente Meldert en deels in de gemeente Asse en tenslotte Vogelzang of het oostelijk gedeelte is gelegen in de gemeente Asse. Het centrale gedeelte zelf heet dan Kravaal wat in feite “steenvallei” betekent (“car” en “vaal”).

    In de volle middelleeuwen kreeg het bos grote bekendheid omwille van zijn steengroeven. Op initiatief van de abdij van Affligem begon de ontginning en werden de zandstenen uit het grondwater gespoeld. De St.-Martinuskerk te Aalst en de O.L.Vrouwkathedraal te Antwerpen werden met deze zandstenen opgetrokken.

    Het hoogste punt van het Kravaalbos ligt op circa 75 meter boven de zeespiegel, het laagste punt op 35 meter. Het eigendom is in handen van een drietal particulieren en het is dankzij de good-will van de eigenaars dat het grootste gedeelte van het Kravaalbos toegankelijk is voor het grote publiek.
    Volgens de gids mocht je vroeger af en toe de steengroeven in en vonden de kinderen nog fossielen van haaietanden.

    Een gedeelte van Kravaalbos is in het gewestplan bepaald onder natuurgebied, een ander gedeelte is natuurreservaat met wetenschappelijke waarde of natuurreservaat en moet in zijn huidige staat bewaard blijven. De vijver en het bronnengebied werden voor het publiek afgesloten en vormt de enige maatregel om de oevergewassen te beschermen. De rijkdom van dit ongestoorde bostype wordt in de hand gewerkt door de aanwezigheid van dit bronnengebied en men ziet op deze plaats dan ook een dicht elzenbos met talrijke wilgen en een lage begroeiing van waterminnende planten.

    In het eigenlijke bos, dat in de oorlogsjaren sterk te lijden had onder het wegkappen van vele bomen, heeft de mens sterk ingegrepen en werden de tamme kastanje, de es en de Amerikaanse eik aangeplant. Hier bestaat de ondergroei vooral uit braam, zachte witbol en adelaarsvaren. De adelaarsvaren is echter een beruchte plant die omwille van zijn sterk intensieve beworteling verstikkend werkt op andere planten die zich willen vestigen. De boshyacint en de zachte witbol kunnen zich echter handhaven doordat zij hun bladeren ontwikkelen nog voor dat zij door de adelaarsvaren worden overdekt. Van de oorspronkelijke vegetatie resten alsnog valse salie, lijsterbes, dalkruid, lelietje-van-dalen, de bosanemoon en andere soorten.

    Het Kravaalbos is tevens een overwinteringgebied van de buizerd en de ransuil. Bovendien broedt er de voor onze streken zeer zeldzame fluiter, reeds in het voorjaar kan men er de grote bonte specht horen roffelen. In de kruidlaag broeden vooral kleine zangvogels zoals fitis en tjiftjaf."

    Bron : natuurpunt


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zalig Kerstfeest
    .




    » Reageer (1)
    20-12-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Theater Toone
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Als je je in dit koude weer eens wil gaan verwarmen, stap dan eens binnen bij Theater Toone en geniet van een ouderwets gezellig poppenspel

    Het marionettentheater vindt zijn oorsprong in de Spaanse periode, tijdens de heerschappij van Filips II, zoon van Karel V, die alle theaters liet sluiten uit vrees dat de publieke bijeenkomsten de vijandigheid van het volk nog zou versterken. Het was in de kelders van de Marollen, in alle clandestiniteit, dat de Brusselaars hun komediespelers vervingen door houten poppen, poechenelles, of polichinelles in Brussels Vloms. Het gespeelde repertoire liet de ongeletterde bevolking toe alsnog in een staat van opstandigheid te vertoeven.

    De dynastie van de Toones vangt aan in 1830, met de komst van Antoine Genty, Toone I, die zich met zijn marionetten installeert in de Marollen. Ook al moest het theater meermaals verhuizen, toch breidde het publiek zich alsmaar uit en begon Toone gekend te worden, tot de dag waarop de gemeentelijke autoriteiten de zaal in de Sint-Theresiasteeg onbewoonbaar verklaarden en vernietigden. Ontredderd en ontmoedigd besluit Toone IV zijn verzameling marionetten volledig te verkopen. Gelukkig wordt er in 1931 een groep gevormd die zichzelf de Vrienden van de Marionet noemen en die het folkloristisch patrimonium overkopen en bijgevolg redden van de vergetelheid. De activiteiten worden terug opgenomen in een lokaal in de Christinestraat.

    De cinema en televisie vervangen de educatieve en ontspanningsfunctie van het marionettentheater en herleiden het publiek tot zo goed als onbestaand. Niet bij machte om deze nieuwe massacultuur te beconcurreren, besluit een zieke en oude Toone VI in 1963 de deuren van het laatste traditionele marionettentheater in Brussel te sluiten.

    Gelukkig blaast Toone VII het Toonetheater in 1966 weer nieuw leven in! Het poppentheater neemt zijn intrek in een huis uit 1696, aan het uiteinde van de Schuddeveldgang en de Sint-Petronillagang, twee steegjes die respectievelijk uitkomen in de Korte Beenhouwersstraat en de Grasmarktstraat. Het gebouw is dan zeer verouderd, maar het wordt opgekocht en gerenoveerd door de Stad Brussel in de loop van de jaren ’70. Vandaag is het tegelijkertijd een typisch staminee, een confectieatelier voor poppen, een biblio- en videotheek en een marionettenmuseum waar de gepensioneerden van het podium hangen te bundelen. In 1997 wordt de klassering van het huis en de dubbele bogengang van het steegje eindelijk werkelijkheid


    » Reageer (1)
    14-12-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kaarslicht





    Winterstilte

    De grond is wit, de nevel wit,
    De wolken, waar nog sneeuw in zit,
    Zijn wit, dat zacht verbrijzelt.
    Het fijngetakt geboomte zit
    Met witten rijp beijzeld.

    De wind houdt zich behoedzaam stil,
    Dat niet het minste takgetril
    't Kristallen kunstwerk breke,
    De klank zelfs van mijn schreden wil
    Zich in de sneeuw versteken.

    De grond is wit, de nevel wit,
    Wat zwijgend toverland is dit?
    Wat hemel loop ik onder?
    Ik vouw de handen en aanbid
    Dit grootse, stille wonder


    » Reageer (1)
    11-12-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Als je denkt

    Als je denkt:'ik ben verslagen'
    is de nederlaag een feit.
    Als je denkt:'k zal niet versagen' ,
    win je op de duur de strijd.
    Als je denkt:'ik kan het niet halen',
    is de tegenslag op til,
    want het overslaan der schalen
    hangt voornamelijk af van Wil.

    Moedelozen gaan ten onder
    door hun twijfel, door hun vrees.
    Vechters winnen, door een wonder,
    telkens weer de zwaarste race.
    Denk:'ik kan het' en dan gáát het.
    Iedereen vindt bij wilskracht baat
    en in zaken wint de daad het
    van het nutteloos gepraat.


    Als je jammert:'ik ben zwakker
    dan mijn grote concurrent',
    blijf je levenslang de stakker
    die je ongetwijfeld bent.
    Niet de Goliaths en de rijken
    tellen in de strijd voor zes,
    maar de fermen, die niet wijken
    hebben vroeg of laat succes!!

    schrijver onbekend


    » Reageer (1)
    10-12-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Uit de oude doos
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Eén van de liedjes die ik speel








    Born free, as free as the wind blows
    As free as the grass grows
    Born free to follow your heart

    Live free, and beauty surronds you
    The world still astounds you
    Each time you look at a star

    Stay free, where no walls divide you
    You're free as a roaring tide
    So there's no need to hide

    Born free, and life is worth living
    But only worth living
    Cause you're born free


    (klik op de foto en geniet van de muziek)


    » Reageer (0)
    09-12-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vakantie in Luxemburg
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Klik op de foto en geniet in diavoorstelling van deze prachtige streek.


    » Reageer (0)
    08-12-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.This is it
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Wij hebben genoten van het groots gebeuren dat Michael Jackson aan het opzetten was.
    Theatraal, hoog niveau.
    Hij was een echte kunstenaar.

    » Reageer (0)
    02-12-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vroeg in de ochtend

    Half zes in de ochtend enkele weken terug scheen de maan heel helder door het keukenraam




    » Reageer (1)


    http://blog.seniorennet.be/poefie
    Foto

    Gastenboek
  • Fijne zaterdag gewenst vriendin
  • Lieve groetjes Nikki
  • Voor alle Papa's en Opa's een fijne vaderdag gewenst
  • Wens je een aangename vrijdag
  • Lieve groetjes vanwege Nikki

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!