De kwartels aan de binnenkant met zout en peper bestooien, braden in een gesloten braadkom.Als ze gaar zijn, het aangebakken braadjus losmaken met een mengsel van 3cl curaçao en 1dl bruine fond, er 200 gr muskaatdruiven bijvoegen en alles goed warm opdienen.De saus kan verfijnd worden door op het einde van de baktijd wat verse room toe te voegen
Speculaasjes -------------- voor circa 30 koekjes ------------------------ 150 g zelfrijzend bakmeel 75 g lichtbruine bastardsuiker 2 eetl speculaaskruiden 1/2 theel zout 100 g koude boter,in blokjes scheutje melk bloem om te bestuiven
bakpapier speculaasplank of platte schaal
voorbereiden: verwarm vlak voor het bakken de oven voor op 150 °C.
Bereiden --------- Doe het bakmeel,de bastardsuiker,de speculaaskruiden,het zout en de boter in een kom.Snijd met twee messen alles snel door elkaar.Kneed alles vervolgens met de handen tot een soepel deeg.Voeg eventueel een klein scheutje melk toe.Wikkel de deegbal in huishoudfolie en leg hem een nacht in de koelkast zodat het deeg goed op smaak is.Bestuif de speculaasplank met bloem.Neem een stukje van het deeg en druk het in de vorm van de plank.Verwijder overtollig deeg met een scherp mes.Draai als alle vormpjes zijn gevuld de plank om en laat de speculaasjes eruit vallen.Leg de speculaasjes op een bakpapier beklede bakplaat en bak ze circa 20 minuten in de voorverwarmte oven.Laat ze op een platte schaal afkoelen.
BEREIDINGTIJD:ca.35 minuten (oventijd niet meegerekend)
uitsmijter --------- ingrediënten ------------- voor 2 personen ----------------- 1 grote snee roggebrood 30 g Meggle Kruiden boter 1/3 kleine komkomer 60 g gekookte ham 1 ei zout peper wat gehakte peterselie BEREIDING -------------- Meggle Kruiden boter op de snee roggenbrood smeren.De komkommer wassen en in flinterdunne schijfjes snijden,over het roggebrood verdelen en met ham beleggen. De rest van de Kruiden boter in een pan laten smelten en een spiegelei bakken.Op de ham leggen en met zout,peper en peterselie bestrooien.De uitsmijter in tweeën snijden en meteen opdienen.
pompoensoep met Boursin ---------------------------- 4 personen ------------ ingrediënten ------------- 1 kleine pompoen 2 uien 2 vetarme bouillonblokjes 2 soeplepels boursin light 1 dl sojaroom zongedroogde tomaten
Bereiding ---------- Kook 1 liter water met de bouillonblokjes en voeg de groenten toe,laat 15 minuten koken en mix de soep dan met boursin.Versnipper de zongedroogde tomaten en strooi ze in de soep voor het opdienen. Serveer met een vleugje sojaroom.
p.s.:Boursin kan vervangen worden door elke andere kruidenkaas.
Vogelnestjes ------------- Ingrediënten ------------- 4 personen
4 eitjes (hard gekookt,gepeld) 200 g gehakt het wit van 2 eitjes paneermeel peper en zout
Bereidingswijze
kruid het gehakt met peper en zout en verdeel in 4 porties.Wikkel elk ei in 50 gram gehakt zodat je een mooi balletje krijgt.Wentel de balletjes in het eiwit en daarna in het paneermeel.Frituur de balletjes in de frituurpot op 180 graden tot ze mooi bruin zijn.Halveer de balletjes voor het serveren.Lekker met een slaatje of met tomatensaus.
In bepaalde delen van Afrika drinkt men vaak koffie met gecondenseerde melk.Dit recept is een Afrikaanse drank,afgemaakt met een heerlijke likeur.
Voor 1 persoon. 2,5dl sterke koffie(12etl koffie per liter water) 40 ml geondenseerde melk 4 tl crème de cacao ijsklontjes, voor erbij (naar keuze) 1 meng de koffie,melk en likeur zorgvuldig in een mengbeker. 2 schenk over ijsklontjes in een glas.
Tip Andee soorten chocola- en kokoslikeur,zoals malibu, doen het in dit recept even goed
3 kilo pompoen,geschild,ontpit en in blokjes gesneden 1kilo gedroogde abrikozen,in reepjes gesneden 11/2liter water 2 3/4suiker
Week de abrikozen 24uur in het water .giet ze af, maar bewaar het water.kook de pompoen ongeveer een half uur in het abrikozenwater.Zeef de pompoen,doe de suiker erbijen kook dit mengsel 30 minuten.Doe de abrikozen erbij en kook dit mengsel nog een half uur en doe het in potten
2 citroenen de schil geraspt,het sap gezeefd 125Gram casterdsuiker 125Gram broodsuiker 60gram ogezouten boter 3 eieren, geklopt
Doe de twee soorten suiker in de bovenste pan van een bain- marieset.voeg er boter,de citroenschil en het sap toe en roer er de eieren door.Als alles goed is vermengd, zet u de bovenste pan boven kokend water.Kook onder voordurend roeren tot de suiker is opgelost en het mengsel na ongeveer 10 minuten begint in te dikken.Laat het koken.Doe de gelei in potten en sluit zeonmiddelijk luchtdicht af