Fazant in een walnoot-honingkorstje ------------------------------------ aantal personen: 4
ingrediënten ------------ 2 schoongemaakte fazanten zout 250 gr uien 1 rood pepertje 100 gr walnoten 70 gr boter 50 gr honing 1 eiwit 2 laurierbladeren 350 gr wortelen 350 gr shii-take 1 bosje gehakte peterselie 5 gr geraspte gember versgemalen zwarte peper suiker 4 dl wildfond 3 eetlepels rode port
bereiding ---------- spoel de fazanten dep ze droog wrijf ze in met zout bind de billen met keukengaren vast en leg ze,met de borst naar boven,in een braadslee. pel de uien en snipper ze fijn snijd het pepertje in de lengte doormidden,verwijder de zaadjes en hak het vruchtvlees fijn. hak de walnoten fijn en vermeng ze met 20 gr gesmolten boter,de honing en de stukjes rode peper. kop het eiwit licht op,roer dit door het notenmengsel en strijk er de fazanten mee in. schik de uien en laurierbladeren om de fazanten. Bak ze 45-50 minuten in een op 175 graden voorverwarmde oven schrap intussen de wortelen en snijd ze in vieren hak de peterselie grof schil de gember en rasp hem fijn fruit de wortelen en de paddestoelen 5 minuten voor het einde van de gaartijd in 20 gr hete boter aan blus met 2 eetlepels water en laat op zacht vuur 7 minuten garen breng op smaak met peper,zout en suiker roer er op het laatst de peterselie door en houd de groenten warm neem de fazanten uit de oven,scheid borst,vleugeltjes en billen en houd ze warm. deglaceer de saus met wildfond en giet de saus in de pan haal er de laurierbladeren uit en preer de saus met een mixer wrijf de saus door een zeef laat haar nog een keer opkoken en breng op smaak met de gember,port,peper,zout en suiker.
1. Verwarm de oven voor op 190°c.vet de bodem van een bakblik van 18x28 cm in en bekleed hem met vetvrij bakpapier.Giet in een kom het water over de koffie.Laat 4 minuten trekken en schenk door een zeef.
2Smelt de pure chocolade en de boter au bain marie; roer af en toe.laat afkoelen.
3Meng de suiker en de eieren.Roer het chocolade-botermengsel en de koffie erdoor.roer het gezeefde meel erdoor.
4Spatel de stukjes witte chocolade door het mengsel en doe het in het bakblik.
5Bak 45-50 minuten, tot het mengsel stevig is en een korst heeft.Laat het afkoelen in het bakblik.Snijd als het is afgekoeld in vierkantjes en haal die uit het blik.
voor vier personen 1kilogram paardenworsten 2a3 grote uien (de helft fijnhakken) 1 doos gepelde tomaten 1klein doosje tomaten puree laurier, tijm en goulashkruiden of bouillonblokje 1teentje look selder mosterd
Bereiding Leg de van elkaar gesneden, rauwe paardenworsten enkele minuten in kokend water.Zo verdwijnt het vet uit de worsten en moet er de volgende dag geen vet van de saus afgeschedt worden.Stoof de ajuin goudkleurig.Voeg er de tomaten en het hete water bij.Tijm ,laurier,mosterden goulashkruidenvoeg je er naar eigen smaak toe en daarop leg jede van elkaar gesneden worsten.Laat alles heel zacht stoven gedurende anderhalf uur.De volgende morgen warm je de worsten op een zeer zacht vuurtje.De worsten zijn klaar. Meen de worsten uit de pan en bindt de saus.Giet de sausover de worsten en dien op met frietjes,brood of puree of rijst.