Pizza vier seizoenen --------------------- 4 personen ------------- 10 tomaten 2 teentjes knoflook olijolie 2 eetlepels tomatenpuree 2 eetlepels ketchup pizzadeeg 12 ingelegde artisjokken 10 champions 1 rode of groene paprika 16 ingelegde ansjovissen 12 olijven 2 bolletjes mozarella 8 eetlepels gruyerekaas Werkwijze ----------- 1.Snijd de tomaten in grove stukken en hak de knoflook.Stoof ze samen in de olijfolie. 2.Voeg wat water toeen laat sudderen tot het een puree wordt.Voeg de tomatenpuree en de ketchup toe en doe door een zeef. 3.Rol het pizzadeeg uit en smeer het in met de tomatensaus. 4.Snijd de artisjokken,de champignons,de paprika,de ansjovis,de olijven en de mozzarella in stukken. 5.Beleg telkens een deel van de pizza met de versneden groenten en de mozzarella.Bestrooi met de gruyerekaas. 6.Breng op smaak met het kruidenmolentje en bak de pizza 10 minuten in een oven van 250°C.
Sinaaseend met spinazie ------------------------ voor 4 personen ------------------ 1 fijn gesneden sjalot 1/4 chilipeper gember olijfolie 2 eendenborsten 2 eetlepels gehakte pinda,s 1 eetlepel honing 2 eetlepels sojasaus sap van 2 sinaasappelen 500 g spinazie 2 lente-uitjes Werkwijze ----------- 1.Snijd de sjalot en de chilipeper fijn en rasp de gember.Wok eventjes samen. 2.Snijd de eend in blokjes en bak mee samen met de pinda's,de honing,de sojasaus en het sinaasappelsap. 3.Laat gaar koken en voeg op het laatte momet wat spinazieblaadjes toe. 4Bestrooi met de gesnipperde lente-uitjes en serveer.
gestoofde duif met bacon en noten ------------------------------------ ingrediënten ------------- 6 plakken bacon,3 teentjes knoflook,4 duiven, 250 gr veldpaddestoelen,50 gram hazelnoten,50 gram walnoten,300 ml doner bier (herfstbok),1 kopje water,3 laurierbladeren,boter om in te bakken. Voorbereiding: --------------- Hak de noten fijn, snijd de bacon in reepjes. Bereidingswijze: ---------------- Bak de bacon met de teentjes knoflook totdat deze beginnen te bruinen in een braadpan.Voeg de duien toe en bruin deze aan alle kanten.Voeg de noten en de paddestoelen toe en laat even doorkoken. Voeg het bier,water en laurierbladeren toe en laat 2-2 1/2 stoven.(Het vlees moet van de beenderen loskomen.)