Inhoud blog
  • Soep van zoete aardappel met taleggiokaas
  • lekker stoofpotje
  • Panini met peer,ham,basilicum,blauwe kaas en balsamicosiroop
  • weekmenu
  • filmpje bekijken roodbaars geliev te klikken op www/
    Zoeken in blog

    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Welkom op mijn blog!
    Archief
  • Alle berichten
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    voedsel

    28-11-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sinaaseend met spinazie
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Sinaaseend met spinazie
    ------------------------
    voor 4 personen
    ------------------
    1 fijn gesneden sjalot
    1/4 chilipeper
    gember
    olijfolie
    2 eendenborsten
    2 eetlepels gehakte pinda,s
    1 eetlepel honing
    2 eetlepels sojasaus
    sap van 2 sinaasappelen
    500 g spinazie
    2 lente-uitjes
    Werkwijze
    -----------
    1.Snijd de sjalot en de chilipeper fijn en rasp de gember.Wok eventjes samen.
    2.Snijd de eend in blokjes en bak mee samen met de pinda's,de honing,de sojasaus en het sinaasappelsap.
    3.Laat gaar koken en voeg op het laatte momet wat spinazieblaadjes toe.
    4Bestrooi met de gesnipperde lente-uitjes en serveer.

    28-11-2007 om 12:21 geschreven door prinses

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    27-11-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.gestoofde duif met bacon en noten
    Klik op de afbeelding om de link te volgen gestoofde duif met bacon en noten
    ------------------------------------
    ingrediënten
    -------------
    6 plakken bacon,3 teentjes knoflook,4 duiven, 250 gr veldpaddestoelen,50 gram hazelnoten,50 gram walnoten,300 ml doner bier (herfstbok),1 kopje water,3 laurierbladeren,boter om in te bakken.
    Voorbereiding:
    ---------------
    Hak de noten fijn, snijd de bacon in reepjes.
    Bereidingswijze:
    ----------------
    Bak de bacon met de teentjes knoflook totdat deze beginnen te bruinen in een braadpan.Voeg de duien toe en bruin deze aan alle kanten.Voeg de noten en de paddestoelen toe en laat even doorkoken.
    Voeg het bier,water en laurierbladeren toe en laat 2-2 1/2 stoven.(Het vlees moet van de beenderen loskomen.)

    27-11-2007 om 00:00 geschreven door prinses

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    14-11-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    14-11-2007 om 10:17 geschreven door prinses

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    11-11-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Groene salade met geitenkaas en walnotendressing
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Groene salade met geitenkaas en walnotendressing
    ----------------------------------------------------
    4 personen
    ------------
    75 g gemengde bladsla
    75 g veldsla
    75 g walnoten,grof gehakt
    1 rode ui,in smalle ringen
    4 plakken zachte geitenkaas (a.300g)
    Voor de dressing:
    ------------------
    75 ml notenolie
    1 theel dijonmosterd
    geraspte schil en sap van 1 sinaasappel
    1 eetl.citroensap

    Voorbereiden:
    ---------------
    Meng de bladsla met de veldsla en verdeel het slamengsel over 4 borden.Leg de helft van de walnoten erop en verdeel de uiringen en geitenkaas erover.

    Bereiden:
    ----------
    Verwarm alle ingrediënten van de dressing met de rest van de walnoten en giet deze over de salade.

    Bereidingstijd:ca.25 minuten

    Tips:vervang de notenolie door olijfolie en voeg een paar takjes verse rozemarijn toe.
    In plaats van geitenkaas is gorgonzola ook lekker.

    11-11-2007 om 12:07 geschreven door prinses

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    10-11-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Varkensrollade en uien en aardappelen met balsamico uit de oven
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Varkensrollade en uien en aardappelen met balsamico uit de oven
    ------------------------------------------------------------------
    voor 6 personen
    -----------------
    1.5 kg middelgrote vastkokende aardappelen,geschild en in de lengte in kwarten gesneden,zeezout en zwarte peper uit de molen,olijfolie,200 g boter in blokjes, de blaadjes van een bosje verse rozemarijn,gehakt,1 bol knoflook,in kwarten gesneden of geplet,5 middel grote rode uien,gepeld en in kwarten,3.5 dl goedkope balsamicoazijn.
    Voor het varkensvlees
    ----------------------
    de blaadjes van een bosje verse rozemarijn,fijngehakt,2 eetlepels versgemalen venkelzaad,1 varkensrollade van 1.5 kg,liefst scharrelvlees,ontdaan van het vel,het vet ruitvormig ingekerfd,olijfolie,6 tenen knoflook uit de knijper ,1 middelgrote rode ui gepeld en in kwarten,2 stengels bleekselderij,schoongemaakt en gehakt,4 laurierblaadjes,2 wijnglazen witte wijn.

    1.verwarm de oven voor op 200°C(gasoven op 6)Kook de aardappelen +-8 minuten in gezouten kokend water,laat ze uitlekken en doe ze weer in de pan.Hussel ze even om

    2.strooi een handvol gehakte rozemarijnblaadjes op een snijplank,samen met zout,peper en het gemalen venkelzaad.Rol de rollade over de plank,druk de kruiden er goed in.

    3.neem een braadslee waar de rollade precies in past, en zet die met een scheut olijfolie op een matig vuur.Leg de rolade er met het vet naar onderen in en strooi de resterende kruiden op de plank erover.Keer de rollade om als de onerkant licht goudbruin is,en doe de tenen knoflook,de ui,bleekselder en laurierblaadjes erbij.Zet de braadslee een uur onderaan in de voorverwarmde oven en bedruip halverwege de braadtijd met het braadvocht.(De laatste 20 minuten dek je het vlees met vochtig bakpapier af als het bruin wordt).

    4.neem een andere braadslee waar de aardappelen in één laag in passen-en verwarm die op het fornuis voor.Doe er,als hij goed heet is,en paar scheuten olijfolie in, en de boter,rozemarijn en knoflook.Leg de aardappelen in de braadslee en schep ze goed om.Doe er de uitjes en de balsamicoazijn bij en zout en peper naar smaak.Laat de balsamico eers op het fornuis een paar minuen wat inkoken,en zet ze dan +-50 minuten bovenaan in de oven,tot de aardappelen en uien mooi donker,kleverig en krokant zijn.Haal de braadslee halverwege even eruit en schep de inhoud om.

    5.prik na een uur in het vlees.Als er helder sap uit kom,is het klaar;zo niet,laat het dan nog 10 à 15 minuten in de oven.Haal het vlees eruit en laat het 10 minuten op een bord rusten.Giet het meeste vet uit de braadslee en prak de uien en knofook door elkaar.Zet de braadslee op het vuur en giet de witte wijn bij het ui-knoflookmengsel.Laat zachtjes pruttelen tot het voor de helft is ingekookt en shraap alle aanbaksels los.Breng de saus op smaak met zout en peper en zeef hem.Snij het vlees in plakken,serveer met de gebakken uien en aardappelen en schep er de saus over.Heerlijk met wat mooie groene sla of rucola. 

    10-11-2007 om 17:05 geschreven door prinses

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    09-11-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kwartels met muskaatdruiven
    Klik op de afbeelding om de link te volgen voor 4 personen

    4 kwartels
    3 cl curaçao
    1dl bruine fond
    200gr ontpitte en gepelde muskaatdruiven

    De kwartels aan de binnenkant met zout en peper bestooien, braden in een gesloten braadkom.Als ze gaar zijn, het aangebakken braadjus losmaken met een mengsel van 3cl curaçao en 1dl bruine fond, er 200 gr muskaatdruiven bijvoegen en alles goed warm opdienen.De saus kan verfijnd worden door op het einde van de baktijd wat verse room toe te voegen

    09-11-2007 om 15:08 geschreven door prinses

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    04-11-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Speculaasjes
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Speculaasjes
    --------------
    voor circa 30 koekjes
    ------------------------
    150 g zelfrijzend bakmeel
    75 g lichtbruine bastardsuiker
    2 eetl speculaaskruiden
    1/2 theel zout
    100 g koude boter,in blokjes
    scheutje melk
    bloem om te bestuiven

    bakpapier
    speculaasplank of platte schaal

    voorbereiden:
    verwarm vlak voor het bakken de oven voor op 150 °C.

    Bereiden
    ---------
    Doe het bakmeel,de bastardsuiker,de speculaaskruiden,het zout en de boter in een kom.Snijd met twee messen alles snel door elkaar.Kneed alles vervolgens met de handen tot een soepel deeg.Voeg eventueel een klein scheutje melk toe.Wikkel de deegbal in huishoudfolie en leg hem een nacht in de koelkast zodat het deeg goed op smaak is.Bestuif de speculaasplank met bloem.Neem een stukje van het deeg en druk het in de vorm van de plank.Verwijder overtollig deeg met een scherp mes.Draai als alle vormpjes zijn gevuld de plank om en laat de speculaasjes eruit vallen.Leg de speculaasjes op een bakpapier beklede bakplaat en bak ze circa 20 minuten in de voorverwarmte oven.Laat ze op een platte schaal afkoelen.

    BEREIDINGTIJD:ca.35 minuten (oventijd niet meegerekend)

    04-11-2007 om 09:48 geschreven door prinses

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    18-10-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.uitsmijter
    Klik op de afbeelding om de link te volgen uitsmijter
    ---------
    ingrediënten
    -------------
    voor 2 personen
    -----------------
    1 grote snee roggebrood
    30 g Meggle Kruiden boter
    1/3 kleine komkomer
    60 g gekookte ham
    1 ei
    zout
    peper
    wat gehakte peterselie
    BEREIDING
    --------------
    Meggle Kruiden boter op de snee roggenbrood smeren.De komkommer wassen en in flinterdunne schijfjes snijden,over het roggebrood verdelen en met ham beleggen.
    De rest van de Kruiden boter in een pan laten smelten en een spiegelei bakken.Op de ham leggen en met zout,peper en peterselie bestrooien.De uitsmijter in tweeën snijden en meteen opdienen.

    Bereidingstijd:ca:8 minuten

    18-10-2007 om 19:08 geschreven door prinses

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    15-10-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pompoensoep met Boursin
    Klik op de afbeelding om de link te volgen pompoensoep met Boursin
    ----------------------------
    4 personen
    ------------
    ingrediënten
    -------------
    1 kleine pompoen
    2 uien
    2 vetarme bouillonblokjes
    2 soeplepels boursin light
    1 dl sojaroom
    zongedroogde tomaten

    Bereiding
    ----------
    Kook 1 liter water met de bouillonblokjes en voeg de groenten toe,laat 15 minuten koken en mix de soep dan met boursin.Versnipper de zongedroogde tomaten en strooi ze in de soep voor het opdienen.
    Serveer met een vleugje sojaroom.

    p.s.:Boursin kan vervangen worden door elke andere kruidenkaas.



    15-10-2007 om 17:05 geschreven door prinses

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vogelnestjes
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Vogelnestjes
    -------------
    Ingrediënten
    -------------
    4 personen

    4 eitjes (hard gekookt,gepeld)
    200 g gehakt
    het wit van 2 eitjes
    paneermeel
    peper en zout

    Bereidingswijze

    kruid het gehakt met peper en zout en verdeel in 4 porties.Wikkel elk ei in 50 gram gehakt zodat je een mooi balletje krijgt.Wentel de balletjes in het eiwit en daarna in het paneermeel.Frituur de balletjes in de frituurpot op 180 graden tot ze mooi bruin zijn.Halveer de balletjes voor het serveren.Lekker met een slaatje of met tomatensaus.

    15-10-2007 om 16:46 geschreven door prinses

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    09-10-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Afrikaanse koffie
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    In bepaalde delen van Afrika drinkt men vaak koffie met gecondenseerde melk.Dit recept is een Afrikaanse drank,afgemaakt met een heerlijke likeur.

    Voor 1 persoon.
    2,5dl sterke koffie(12etl koffie per liter water)
    40 ml geondenseerde melk
    4 tl crème de cacao
    ijsklontjes, voor erbij (naar keuze)
    1 meng de koffie,melk en likeur zorgvuldig in een mengbeker.
    2 schenk over ijsklontjes in een glas.

    Tip
    Andee soorten chocola- en kokoslikeur,zoals malibu, doen het in dit recept even goed

    09-10-2007 om 17:13 geschreven door prinses

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    08-10-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jam van pompoen en gedroogde abrikozen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen voor ongeveer 6 kilo

    3 kilo pompoen,geschild,ontpit en in blokjes gesneden
    1kilo gedroogde abrikozen,in reepjes gesneden 11/2liter water
    2 3/4suiker

    Week de abrikozen 24uur in het water .giet ze af, maar bewaar het water.kook de pompoen ongeveer een half uur in het abrikozenwater.Zeef de pompoen,doe de suiker erbijen kook dit mengsel 30 minuten.Doe de abrikozen erbij en kook dit mengsel nog een half uur en doe het in potten

    08-10-2007 om 16:03 geschreven door prinses

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.citroengelei
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Voor 500 gram

    2 citroenen de schil geraspt,het sap gezeefd
    125Gram casterdsuiker
    125Gram broodsuiker
    60gram ogezouten boter
    3  eieren, geklopt

    Doe de twee soorten suiker in de bovenste pan van een bain- marieset.voeg er boter,de citroenschil en het sap toe en roer er de eieren door.Als alles goed is vermengd, zet u de bovenste pan boven kokend water.Kook onder voordurend roeren tot de suiker is opgelost en het mengsel na ongeveer 10 minuten begint in te dikken.Laat het koken.Doe de gelei in potten en sluit zeonmiddelijk luchtdicht af

    08-10-2007 om 15:39 geschreven door prinses

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    05-10-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.fazant in een walnoot-honingkorstje
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Fazant in een walnoot-honingkorstje
    ------------------------------------
    aantal personen: 4

    ingrediënten
    ------------
    2 schoongemaakte fazanten
    zout
    250 gr uien
    1 rood pepertje
    100 gr walnoten
    70 gr boter
    50 gr honing
    1 eiwit
    2 laurierbladeren
    350 gr wortelen
    350 gr shii-take
    1 bosje gehakte peterselie
    5 gr geraspte gember
    versgemalen zwarte peper
    suiker
    4 dl wildfond
    3 eetlepels rode port

    bereiding
    ----------
    spoel de fazanten
    dep ze droog
    wrijf ze in met zout
    bind de billen met keukengaren vast en leg ze,met de borst naar boven,in een braadslee.
    pel de uien en snipper ze fijn
    snijd het pepertje in de lengte doormidden,verwijder de zaadjes en hak het vruchtvlees fijn.
    hak de walnoten fijn en vermeng ze met 20 gr gesmolten boter,de honing en de stukjes rode peper.
    kop het eiwit licht op,roer dit door het notenmengsel en strijk er de fazanten mee in.
    schik de uien en laurierbladeren om de fazanten.
    Bak ze 45-50 minuten in een op 175 graden voorverwarmde oven
    schrap intussen de wortelen en snijd ze in vieren
    hak de peterselie grof
    schil de gember en rasp hem fijn
    fruit de wortelen en de paddestoelen 5 minuten voor het einde van de gaartijd in 20 gr hete boter aan
    blus met 2 eetlepels water en laat op zacht vuur 7 minuten garen
    breng op smaak met peper,zout en suiker
    roer er op het laatst de peterselie door en houd de groenten warm
    neem de fazanten uit de oven,scheid borst,vleugeltjes en billen en houd ze warm.
    deglaceer de saus met wildfond en giet de saus in de pan
    haal er de laurierbladeren uit en preer de saus met een mixer
    wrijf de saus door een zeef
    laat haar nog een keer opkoken en breng op smaak met de gember,port,peper,zout en suiker.

    05-10-2007 om 00:00 geschreven door prinses

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    04-10-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.bier
    Klik op de afbeelding om de link te volgen een lekkere pint guinness.mag er altijd bij

    04-10-2007 om 15:28 geschreven door prinses

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (3 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Koffierownies met stukjes witte chocolade
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Voor 12 stuks


    ingredienten
    1 1/2el gemalen koffie
    3el watr dat bijna kookt
    30 gram pure chokolade, in stukjes
    225gram boter
    225 gram fijne tafelsuiker
    3eieren
    75 gram zelfrijzend bakmmeel, gezeefd
    225 gramwitte chocolade, gehakt.

    1. Verwarm de oven voor op 190°c.vet de bodem van een bakblik van 18x28 cm in en bekleed hem met vetvrij bakpapier.Giet in een kom het water over de koffie.Laat 4 minuten trekken en schenk door een zeef.

    2Smelt de pure chocolade en de boter au bain marie; roer af en toe.laat afkoelen.

    3Meng de suiker en de eieren.Roer het chocolade-botermengsel en de koffie erdoor.roer het gezeefde meel erdoor.

    4Spatel de stukjes witte chocolade door het mengsel en doe het in het bakblik.

    5Bak 45-50 minuten, tot het mengsel stevig is en een korst heeft.Laat het afkoelen in het bakblik.Snijd als het is afgekoeld in vierkantjes en haal die uit het blik.

    04-10-2007 om 14:39 geschreven door prinses

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    01-10-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.lokerse paardenworsten een streekgerecht
    Klik op de afbeelding om de link te volgen voor vier personen
    1kilogram paardenworsten
    2a3 grote uien (de helft fijnhakken)
    1 doos gepelde tomaten
    1klein doosje tomaten puree
    laurier, tijm en goulashkruiden of bouillonblokje
    1teentje look
    selder
    mosterd

    Bereiding
    Leg de van elkaar gesneden, rauwe paardenworsten enkele minuten in kokend water.Zo verdwijnt het vet uit de worsten en moet er de volgende dag geen vet van de saus afgeschedt worden.Stoof de ajuin goudkleurig.Voeg er de tomaten en het hete water bij.Tijm ,laurier,mosterden goulashkruidenvoeg je er naar eigen smaak toe en daarop leg jede van elkaar gesneden worsten.Laat alles heel zacht stoven gedurende anderhalf uur.De volgende morgen warm je de worsten op een zeer zacht vuurtje.De worsten zijn klaar. Meen de worsten uit de pan en bindt de saus.Giet de sausover de worsten en dien op met frietjes,brood of puree of rijst.

    (uit moment)

    01-10-2007 om 19:01 geschreven door prinses

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (3 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    20-09-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Everzwijnblokjes met orval
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Everzwijnblokjes met orval
    ---------------------------
    4 personen
    ------------
    ingrediënten
    ------------
    700g everzwijnfilet
    100 gr boter
    3 uien
    2 el bloem
    2 flesjes orval
    1 el mosterd
    1 kruidentuiltje
    1 knolselder
    4 grote aardappelen
    peper en zout

    Bereiding:
    ----------
    Snij de everzwijnfilet in dobbelsteentjes van 2 cm.Pel de uien en snipper hem fijn.Reinig de knolselder en schil de aardappelen.Snij ze in stukjes.
    Bak het vlees in boter,voeg de uistukjes van 1 ui toe en breng op smaak met peper en zout.Strooi er de bloem over en laat goed achtereenvolgens de mosterd en het kruidentuiltje toe en laat alles onder gesloten deksel +-35 minuten zachtjes gaarsudderen.Haal de stukjes vlees uit de pan,zeef de saus en breng ze op smaak met peper en zout.Doe de gladde saus bij het vlees en hou het warm.
    Stoof de knolselder, de rest van de uien en de aardappelen in boter.Voeg een kopje water toe en kruid met peper enzout.Laat het geheel 15 minuten zachtjes gaarsudderen en pureer het geheel.Kruid eventueel ng met peper en zout.
    Verdeel het vlees over 4 borden en bestrooi met gehakte peterselie.Serveer met de puree.

    20-09-2007 om 13:07 geschreven door prinses

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (5 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    18-09-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.rijnlands gemarineerd paardenvlees met rozijnen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Rijlands gemarineerd paardenvlees met rozijnen
    ------------------------------------------------
    ingrediënten voor 4 personen
    -----------------------------
    500 g paardenborstlappen
    60 g boter

    bouquet garni
    --------------
    1 prei fijn gesneden
    2 wortels middelgroot en fijngesneden
    1 ui met schil fijngesneden
    1/2 knolselder fijngesneden
    1 eetlepel peperkorrels gekneusd
    1/2 laurierblad
    2 kruidnagels

    Marinade
    ----------
    1/8 l rode wijn azijn
    1/8 l water
    1/2 l rode wijn
    1/2 kopje suiker
    1 eetlepel tomatenpuree
    1 eetleêl mosterd
    1 bosje bouquet garni

    Saus
    -----
    5 dl rode wijn
    2dl runderbouillon
    60 g rozijnen
    aardappelzetmeel om te binden

    bereiding
    ----------
    Meng de voor de mariade bedoelde ingrediënten.
    Leg het vlees in de marinade.Voeg het bouquet garni toe samen me tomatenpuree en mosterd.
    Dek het vlees met een deksel af en laat het een dag lang in de koelkastmarineren.
    Neem het vlees uit de marinade en laat het uitlekken en droog het af met keukenpapier.
    Verwarm de oven voor op 180°C of gasstand 4.
    Braad het vlees in een hoge pan in de boter aan.Blus het af met de marinade en zet het vervolgens 2 uur in de oven.Overgiet het vlees regelmatig met de marinade.
    Als de vloeistof is verdampt,overgiet et dan nog eens met de rode wijn en bouillon en laat het vlees dan afgedekt smoren.
    Druk het bouqeut garni en het bouillon door een puntzeef.Meng de geweekte rozijnen door de saus.
    bind de saus nog eens naar wnes met een beeetje water en aardappelzetmeel.

    Lekker met aardappelkoekjes,stoofpeertjes en diverse koolsoorten.

    18-09-2007 om 19:13 geschreven door prinses

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pikante inktvis met noedels uit de wok
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Pikante inktvis met noedels uit de wok
    ----------------------------------------
    voor 4 personen
    -----------------
    600 g pijlstaartinktvis (vers of ontdooid ) in ringen
    2 rode pepers,zaadjes verwijderd en fijn gesneden
    2 tenen knoflook,geperst
    20 g basilicumblaadjes,fijngesneden,plus extra voor garnering
    20ml olijfolie
    250 g kerstomaatjes,gehalveerd
    400 g dunne,panklare woknoedels
    60 ml citroensap
    160 g taugé

    Bereiding
    ----------
    Meng in een kom de inktvis met de rode peper,knoflook,basilicum,olie en zout naar smaak.
    Laat een grote wok op hoog vuur heel heet worden.Roerbak de inktvis in porties 1-2 minuten tot de ringen ondoorschijndend wit zijn.Schep alle inktvis terug in de wok,samen met de tomaatjes ,noedels en het citroensap.
    Roerbak 2 minuten,of tot de noedels goed warm zijn.Draai het vuur uit en schep de taugé en basilicumblaadjes losjes door de noedels.Breng op smaak met zout en peper en verdeel het gerecht over grote kommen.

    Bereiden:+- 15 minuten

    18-09-2007 om 17:51 geschreven door prinses

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Foto

    Foto

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Blog als favoriet !


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Archief per week
  • 21/01-27/01 2008
  • 14/01-20/01 2008
  • 07/01-13/01 2008
  • 31/12-06/01 2008
  • 10/12-16/12 2007
  • 03/12-09/12 2007
  • 26/11-02/12 2007
  • 12/11-18/11 2007
  • 05/11-11/11 2007
  • 29/10-04/11 2007
  • 15/10-21/10 2007
  • 08/10-14/10 2007
  • 01/10-07/10 2007
  • 17/09-23/09 2007
  • 10/09-16/09 2007
  • 03/09-09/09 2007
  • 27/08-02/09 2007
  • 20/08-26/08 2007


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Laatste commentaren

    E-mail mij

    Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.



    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!