Rijlands gemarineerd paardenvlees met rozijnen ------------------------------------------------ ingrediënten voor 4 personen ----------------------------- 500 g paardenborstlappen 60 g boter
bouquet garni -------------- 1 prei fijn gesneden 2 wortels middelgroot en fijngesneden 1 ui met schil fijngesneden 1/2 knolselder fijngesneden 1 eetlepel peperkorrels gekneusd 1/2 laurierblad 2 kruidnagels
Marinade ---------- 1/8 l rode wijn azijn 1/8 l water 1/2 l rode wijn 1/2 kopje suiker 1 eetlepel tomatenpuree 1 eetleêl mosterd 1 bosje bouquet garni
Saus ----- 5 dl rode wijn 2dl runderbouillon 60 g rozijnen aardappelzetmeel om te binden
bereiding ---------- Meng de voor de mariade bedoelde ingrediënten. Leg het vlees in de marinade.Voeg het bouquet garni toe samen me tomatenpuree en mosterd. Dek het vlees met een deksel af en laat het een dag lang in de koelkastmarineren. Neem het vlees uit de marinade en laat het uitlekken en droog het af met keukenpapier. Verwarm de oven voor op 180°C of gasstand 4. Braad het vlees in een hoge pan in de boter aan.Blus het af met de marinade en zet het vervolgens 2 uur in de oven.Overgiet het vlees regelmatig met de marinade. Als de vloeistof is verdampt,overgiet et dan nog eens met de rode wijn en bouillon en laat het vlees dan afgedekt smoren. Druk het bouqeut garni en het bouillon door een puntzeef.Meng de geweekte rozijnen door de saus. bind de saus nog eens naar wnes met een beeetje water en aardappelzetmeel.
Lekker met aardappelkoekjes,stoofpeertjes en diverse koolsoorten.
|