In bepaalde delen van Afrika drinkt men vaak koffie met gecondenseerde melk.Dit recept is een Afrikaanse drank,afgemaakt met een heerlijke likeur.
Voor 1 persoon. 2,5dl sterke koffie(12etl koffie per liter water) 40 ml geondenseerde melk 4 tl crème de cacao ijsklontjes, voor erbij (naar keuze) 1 meng de koffie,melk en likeur zorgvuldig in een mengbeker. 2 schenk over ijsklontjes in een glas.
Tip Andee soorten chocola- en kokoslikeur,zoals malibu, doen het in dit recept even goed
3 kilo pompoen,geschild,ontpit en in blokjes gesneden 1kilo gedroogde abrikozen,in reepjes gesneden 11/2liter water 2 3/4suiker
Week de abrikozen 24uur in het water .giet ze af, maar bewaar het water.kook de pompoen ongeveer een half uur in het abrikozenwater.Zeef de pompoen,doe de suiker erbijen kook dit mengsel 30 minuten.Doe de abrikozen erbij en kook dit mengsel nog een half uur en doe het in potten
2 citroenen de schil geraspt,het sap gezeefd 125Gram casterdsuiker 125Gram broodsuiker 60gram ogezouten boter 3 eieren, geklopt
Doe de twee soorten suiker in de bovenste pan van een bain- marieset.voeg er boter,de citroenschil en het sap toe en roer er de eieren door.Als alles goed is vermengd, zet u de bovenste pan boven kokend water.Kook onder voordurend roeren tot de suiker is opgelost en het mengsel na ongeveer 10 minuten begint in te dikken.Laat het koken.Doe de gelei in potten en sluit zeonmiddelijk luchtdicht af