Fazant in een walnoot-honingkorstje ------------------------------------ aantal personen: 4
ingrediënten ------------ 2 schoongemaakte fazanten zout 250 gr uien 1 rood pepertje 100 gr walnoten 70 gr boter 50 gr honing 1 eiwit 2 laurierbladeren 350 gr wortelen 350 gr shii-take 1 bosje gehakte peterselie 5 gr geraspte gember versgemalen zwarte peper suiker 4 dl wildfond 3 eetlepels rode port
bereiding ---------- spoel de fazanten dep ze droog wrijf ze in met zout bind de billen met keukengaren vast en leg ze,met de borst naar boven,in een braadslee. pel de uien en snipper ze fijn snijd het pepertje in de lengte doormidden,verwijder de zaadjes en hak het vruchtvlees fijn. hak de walnoten fijn en vermeng ze met 20 gr gesmolten boter,de honing en de stukjes rode peper. kop het eiwit licht op,roer dit door het notenmengsel en strijk er de fazanten mee in. schik de uien en laurierbladeren om de fazanten. Bak ze 45-50 minuten in een op 175 graden voorverwarmde oven schrap intussen de wortelen en snijd ze in vieren hak de peterselie grof schil de gember en rasp hem fijn fruit de wortelen en de paddestoelen 5 minuten voor het einde van de gaartijd in 20 gr hete boter aan blus met 2 eetlepels water en laat op zacht vuur 7 minuten garen breng op smaak met peper,zout en suiker roer er op het laatst de peterselie door en houd de groenten warm neem de fazanten uit de oven,scheid borst,vleugeltjes en billen en houd ze warm. deglaceer de saus met wildfond en giet de saus in de pan haal er de laurierbladeren uit en preer de saus met een mixer wrijf de saus door een zeef laat haar nog een keer opkoken en breng op smaak met de gember,port,peper,zout en suiker.
|