Inhoud blog
  • Soep van zoete aardappel met taleggiokaas
  • lekker stoofpotje
  • Panini met peer,ham,basilicum,blauwe kaas en balsamicosiroop
  • weekmenu
  • filmpje bekijken roodbaars geliev te klikken op www/
    Zoeken in blog

    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Welkom op mijn blog!
    Archief
  • Alle berichten
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    voedsel

    28-08-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pikante groentecurry
    Pikante groentecurry
    ---------------------
    Ingrediënten
    ------------
    1 kleine rode spaanse peper,1 stuk verse gember zo groot als een walnoot,1 teentje knoflook
    300 g peultjes,of erwten uit de diepvries,300 g wortelen,2 lente uitjes
    2 el olie
    200 ml kokosmelk (uit blik),1 el kerrie,2 el sojasous ,een snufje zout

    Voor 2 personen

    bereidngstijd:ca:20 min

    1.Maak de Spaanse peper schoon,haal onder stromend water de zaadjes eruit en snijd het vruchtvlees in dunne reepjes.Als u niet met huishoudhandschoenen werkt,moet u daarna direct de handen wassen.Schil de gember,pel de knoflook en snijd ze beide fijn.

    2.Maak de peultjes schoon,was ze en snijd ze schuin in drie stukjes.Schraap de wortelen,was ze en snijd ze in dunne plakjes.Maak de lente - uitjes schoon,was ze en snijd ze in ringetjes.Houd de witte en groene ringetjes gescheiden.

    3.Verhit de wok,doe de olie erin en bak daarin al roerend de knoflook,gember en Spaanse peper.Voeg de peultjes,wortelen en het wit van de lente - uitjes toe en bak die al roerend ongeveer 3 minuten mee.


    Tip:Als het heel snel klaar moet zijn,kunt u hierbij stokbrood of snelkookrijst serveren.In ongeveer 20 minuten hebt u echter ook al langkorrelige of basmatirijst  klaar.......

    28-08-2007 om 22:58 geschreven door prinses

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Worteltaart
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Worteltaart
    ------------
    Tip:Dit gebak blijft lang mals door de wortelen.Wanneer u het met een suikerglazuur bedekt,kunt u het onbekommerd 2 dagen voor verbruik afgesloten in een koele ruimte bewaren.

    Ingrediënten:
    -------------
    voor het roerdeeg:250 g wortelen
    180 ml zonnebloemolie,4 verse eieren,150 g suiker,1 sn.zout
    bakpapier en boter voor de vorm,200 g bloem,2 tl bakpoeder,2 tl kaneel,80 g gem.hazelnoten
    Voor het versieren
    -------------------
    12 marsepeinen worteltjes,poedersuiker

    1.Was,reinig en schil de wortelen en rasp ze fijn.

    2.Klop de zonnebloemolie met de eieren,de suiker en het zout tot schuim.Verwarm de oven voor op 200°c (heteluchtoven 170°c;gas stand  3.

    3.Breng tussen de bodem en de rand van een springvorm (ongeveer 26 cm)bakpapier aan.Vet de rand van de vorm in.Meng de bloem met met het bakpoeder en d ekaneel en schep dat met de hazelnoten en de wortelen door het mengsel.

    4.Vul de springvorm met het deeg en bak het ongeveer 1 uur op het middelste rooster.

    5.Ontvorm na het bakken en versier de nog warme taart met 12 marsepeinen wortelen.Bestrooi met wat poedersuiker.

    Voor ca.12 stuks
    Bereidingstijd:ca.40 min.
    Baktijd:ca.1 uur
    ca.360 kcal per stuk

    28-08-2007 om 21:22 geschreven door prinses

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gehaktballetjes met kappertjes
    Gehaktballetjes met kappertjes
    --------------------------------
    Ingrediënten
    -------------
    8 el melk;60 g oud wit brood; 1 kleine ui
    20 g zachte boter;500 g rundergehakt;zout;zwarte peper uit de molen;1/2 tl gedroogde marjolein
    50 g kappertjes;40 g bloem
    5 el olijfolie;100 ml witte wijn;een snufje suiker;1/2 bosje peterselie

    voor 4 personen
    -----------------
    bereidingstijd:ca.40 min

    1.Verwarm de melk in een pan.Snijd het wit brood klein,doe het in een kom en giet de melk eroverheen.Pel de ui en snijd hem heel klein.

    2.Doe de boter bij het wit brood en kneed er het gehakt en de ui doorheen.Breng het gehaktmengsel flink op smaak met zout,peper en marjorein.

    3.Bevochtig uw handen en vorm van het gehakt balletjes ter grootte van een walnoot.Druk in elk gehaktballetje drie kappertjes.Wentel de gehaktballetjes door de bloem.

    4.Verhit de olijfolie in een grote pan en bak de balletjes daarin rondom langzaam bruin.Voeg de helft van dze wijn toe en laat de gehaktballetjes smoren tot de wijn verdampt is.

    5.Neem de gehaktballetjes uit de pan en schik ze op een bord.Doe de rest van de wijn bij de braadjus en verhit die.Verwarm de rest van de kappertjes in de saus op smaak af met wat zout,peper en suiker.Was de peterselie,dep hem droog en trek de blaadjes van de stelen.

    6.Schenk de saus over de gehaktballetjes,garneer die met peterselie en serveer ze warm of koud.

    28-08-2007 om 12:50 geschreven door prinses

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Foto

    Foto

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Blog als favoriet !


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Archief per week
  • 21/01-27/01 2008
  • 14/01-20/01 2008
  • 07/01-13/01 2008
  • 31/12-06/01 2008
  • 10/12-16/12 2007
  • 03/12-09/12 2007
  • 26/11-02/12 2007
  • 12/11-18/11 2007
  • 05/11-11/11 2007
  • 29/10-04/11 2007
  • 15/10-21/10 2007
  • 08/10-14/10 2007
  • 01/10-07/10 2007
  • 17/09-23/09 2007
  • 10/09-16/09 2007
  • 03/09-09/09 2007
  • 27/08-02/09 2007
  • 20/08-26/08 2007


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Laatste commentaren

    E-mail mij

    Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.



    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!