Inhoud blog
  • Soep van zoete aardappel met taleggiokaas
  • lekker stoofpotje
  • Panini met peer,ham,basilicum,blauwe kaas en balsamicosiroop
  • weekmenu
  • filmpje bekijken roodbaars geliev te klikken op www/
    Zoeken in blog

    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Welkom op mijn blog!
    Archief
  • Alle berichten
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    voedsel

    03-12-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sint-jacobsschelpen
    Dichtgeschroeiede sint-jacobsschelpen met linzen en tomatensaus met provençaalse kruiden.-----------------------------------------------------------------------
    Voor 4 personen
    -----------------
    100 g linzen
    2 1/2 el olijfolie
    12 -16 grote sint-jacobsschelpen
    zout en versgemalen zwarte peper

    Voor de saus:
    --------------
    7 el extra vergine olijfolie
    4 kleine tenen knoflook
    4 middelgrote trostomaten,ontveld,zonder zaadjes en fijngehakt1/2 tl rozemarijn en tijm,fijngesnedenen door elkaar gehusseld,of flink wat gedroogde Provençaalse kruiden
    2 el rodewijnazijn
    1tl fijne kristalsuiker
    1el vers citroensap
    1 tl peterselie en basilicum,fijngesneden en door elkaar gehusseld.

    Verwarm de saus 2 eetlepels olijfolie en het knoflook in een pannetje opmatig vuur.
    Voeg,zodra het knoflook begint te sissen,de tomaten en de gehusselde
    ozemarijn en tijm of de Provençaalse kruiden toe en laat het geheel 10-12 minuten zachtjes doorkoen tot de saus flink is ingedikt.Kook de azijn en de suiker in een ander pan tot 2 theelepels en roer dit mengsel door de tomatensaus.Breng de saus op smaak met zout en peper en zet hem weg.
    Breng een pan met gezouten water aan de kook (1 theelepel per 600 ml).Voeg de linzen toe en kook ze 15 a 20 minuten tot ze gaar zijn.Giet ze goed af,doe ze terug in de pan en voeg 1/2 eetlepel van de olijfolie en wat zout en peper toe.Dek de pan af en zet hem weg.
    Snijd elke sint-jacobsschelp horizontaal doormidden in twee schijven met de kuit aan één kant.Leg ze in een ondiepe schaal met de overgebleven 2 eetlepeles olijfolie en wat zout en peper,en roer alles door elkaar.
    Voeg voor het voltooien van de tomatensaus de overgebleven 5 eetlepels olijfolie,het citroesap en wat zout en peper toe.Verwarm de saus heel langzaam op laag vuur.Plaats intussen een droge koekenpan met antiaanbaklaag op hoog vuur tot hij begint te walmen.Draai het vuur iets omlaag,voeg 1 theelepel olijfolie toe en de helft van de schijfjessint-jacobsschelpen en schroei ze in 1 minuut aan elek kant dicht tot ze goudbruin zijn.Leg ze op een bord en herhaal dit met de overige Sint-jacobsschelpen.
    Verdeel de linzen over vier verwarmde borden en schik hierlangs de sint-jacobsschelpen.
    Roer de gehusselde peterselie met basilicum door de warme tomatensaus en lepel hem over en rondom de sint-jacobsschelpen,en serveer direct.


    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail *
    URL
    Titel *
    Reactie * Very Happy Smile Sad Surprised Shocked Confused Cool Laughing Mad Razz Embarassed Crying or Very sad Evil or Very Mad Twisted Evil Rolling Eyes Wink Exclamation Question Idea Arrow
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)



    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Foto

    Foto

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Blog als favoriet !

    Klik hier
    om dit blog bij uw favorieten te plaatsen!


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Archief per week
  • 21/01-27/01 2008
  • 14/01-20/01 2008
  • 07/01-13/01 2008
  • 31/12-06/01 2008
  • 10/12-16/12 2007
  • 03/12-09/12 2007
  • 26/11-02/12 2007
  • 12/11-18/11 2007
  • 05/11-11/11 2007
  • 29/10-04/11 2007
  • 15/10-21/10 2007
  • 08/10-14/10 2007
  • 01/10-07/10 2007
  • 17/09-23/09 2007
  • 10/09-16/09 2007
  • 03/09-09/09 2007
  • 27/08-02/09 2007
  • 20/08-26/08 2007


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Laatste commentaren

    E-mail mij

    Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.



    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!