NIEUW: Blog reclamevrij maken?
De SNITTERS heten u welkom
WIE ZIJN WIJ?
SNITT is een nevenafdeling van de Sint-Niklase Tafeltennisclub.
'n Veertigtal gehandicapte sporters, zowel fysisch, mentaal als rolstoelers, maken dat we een van de grootste tafeltennisclubs voor gehandicapten zijn in België. Enkele Noorderburen hebben ons eveneens ontdekt en zijn al sedert enkele jaren lid. Gouden medaillewinnaar op de paralympics in Athene, Nico Vergeylen, is de grote mentor. Daarnaast laat Myriam Muylaert geregeld van zich spreken op internationale tornooien.
Onze gehandicapten zijn  zowel actief op de tornooien van de Vlaamse Liga voor Gehandicapten (VLG) als in de Vlaamse Tafeltennis Liga. Onder leiding van Raf Hagens is er op vrijdag, vanaf 20 uur, geleide training.
Geïnteresseerden zijn tijdens de openingsuren van de club altijd welkom in de Nijverheidsstraat  in Sint-Niklaas (boven brandweerkazerne). We zijn open op dinsdag, donderdag en vrijdag, vanaf 19.30 uur.
Inhoud blog
 • Knal Deinze L 3-SNTTC G 13
 • Atelia Gent N-SNTTC 9-7
 • SNTTC G-Zomergem F 14-2
 • Buggenhout C-SNTTC 11-5
  Zoeken in blog

  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   
  SNITT
  Tafeltennis voor de gehandicapte sporter
  24-03-2008
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

  Hof ter Burst -SNTTC G 14-2
  G-ploeg stuit op
  sterk Hof ter Burst

  Op vrijdag 7 maart reisden we naar Hof ter Burst B. In de heenronde hadden we een spannende en aangename match beleefd me een logisch gelijkspel. Nu haden we af te rekenen met de afwezigheid van onze beste speler - Jef The Fighter - wegens toneelverplichtingen en dat hebben we gevoeld. Onze vier E6'en Kevin, Erwin, Frederic en Eddy bonden de strijd aan tegen een E0 en drie E6'en.
  Onze tegenstander was duidelijk een maatje te sterk en alleen Kevin en Frederic konden de eer redden tegen een E6.
  Het spijtige aan deze ontmoeting was dan ook nog eat onze I-ploeg die ook naar Hof ter Burst moest zijn kat stuurde zonder even telefonisch te verwittigen. Dat wordt dus een mooie boete. Bovendien getuigt dit van een grove onbeleefdheid . Het is misschien wenselijk om in elke jeugdploeg een volwassene in te passen die alles kan coördinren en organiseren.
  Als klap op de vuurpijl kregen we ook nog te horen dat een van onze ploegen tijdens hun vorig bezoek vergeten was om de barrekening (5,40 euro) te betalen. Eddy heeft deze met rode kaken vereffend.
  Gelukkig verliep onze wedstrijd tegen Hof ter Burst sportief en in een zeer vriendschappelijke sfeer.
  We moeten toegeven dat onze G-ploeg nog te licht is om in vierde afdeling te gaan spelen. Toch hebben we liever spannende matchen in een zwaardere competitie dan kampioen te worden zonder enige tegenstand.
  In tegenstelling tot de I-ploeg hebben we geen problemen om beschikbare spelers te vinden. De twee vrije spelers staan telkens te trappelen om in te vallen als er een geselecteerde speler uitvalt. Ze verdienen dan ook allemaal een dikke pluim voor zoveel inzet.

   

  24-03-2008 om 20:27 geschreven door birthy

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (3 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Knal Deinze L 3-SNTTC G 13

  Knal Deinze L 3-SNTTC G 13
  Knal Deinze maatje te klein

  Op vrijdag 29 februari reisden we naar Deinze voor de verplaatsing naar Knal L. In de heenrondebeleefden we een spannende en aangename match met een logisch gelijkspel tot gevolg. Onze vier gemotiveerde E6'en, Jonas, Erwin, Jef en Eddy bonden de strijd aan tegen één E6 en drie NG's.
  De E6 was een maatje te groot voor Erwin en Jonas die telkens met 3-1, maar hevig strijdend ten onder gingen. Eddy moest nipt het onderspit delven in een spannende vijfsetter (8-11). Jef daarentegen ondervond weinig tegenstane en won met droge 3-0-cijfers, wat nog maar eens zijn ssterk vormpeil aantoont.
  Tegen de drie NG's hadden we geen problemen, zodat we met een mooie 3-13-zege huiswaarts keerden.

  24-03-2008 om 18:08 geschreven door birthy

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (3 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  01-03-2008
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Atelia Gent N-SNTTC 9-7

  Atelia Gent 9-SNTTC G 7
  G-ploeg verliest
   strijd om derde plaats

  Op vrijdag 15 februari reisden we naar Atelia Gent N. In de heenronde beleefden we een spannende en aangename match met een logisch gelijkspel tot gevolg. Nu stond de derde plaats op het spel. De derde speelt een eindronde om te promoveren naar vierde. De spanning was te snijden. Onze vier supergemotiveerde E6'en Kevin, Jef, Frederic en Eddy bonden de strijd aan tegen vier E6'en.
  Onze tegenstander had zich versterkt met een zeer goede jonge E6 (Gunther) en dat ondervond onze Jef aan de lijve. In een spannende vijfsetter moest hij nipt het onderspit delven. Tegen Freddy had hij geen problemen (3-0), maar tegen Hugo had hij geen verhaal. Na de eerste set binnengehaald te hebben, veranderde zijn tegenstander zijn speelwijze en Jef was er aan voor de moeite (3-1). Tegen Koenraad ging het ook al niet gemakkelijk. Deze E6 staat op E2 en was dus zeker geen gemakkelijke prooi. Pas in de vijfde set begaf Koenraad volledig.
  Kevin had geen verhaal tegen Gunther. Wat hij ook probeerde, de ballen kwamen steeds terug. Ook tegen Koenraad kwam hij net iets te kort. Hevig strijdend, maar gelukkig niet bloedend, ging hij tenonder. Tegen Freddy had hij geen enkele moeite (3-0). De verrassing kwam tegen Hugo, die aan een sterk seizoen bezig is, maar moest ondervinden dat Kevin een echte kuitenbijter is. Na tien liter zweet van onze Kevin en veel godverdommes van de tegenpartij haalde hij het met 3-1.
  Frederic startte zeer sterk tegen Hugo, maar verloor de eerste set nipt met 11-9. In de tweede set stond hij 8-2 voor en begon Hugo aan een remonte. Uiteindelijk verloor hij deze set met 10-12. In de derde set zat hij er mentaal doo en kwam hij er niet meer aan te pas. Spijtig, want hier had meer in gezeten. Tegen Freddy had hij geen problemen en tegen Koenraad kwam hij net iets te kort. Het was de eerste keer dat Koenraad kon winnen van Frederic en hij had hier toch een spannende vijfsetter voor nodig. Zat Frederic in een dipje? Neen hoor, want tegen Gunther zette hij alles recht en won met droge 3-0-cijfers. Een zeer sterke prestatie. Vooral de manier waarop zorgde voor respect bij vriend en vijand. Als Frederic niet geforceerd staat te spelen is hij tot grootse dingen in staat.
  Wat Eddy ook probeerde, hij kon enkel van Freddy winnen en het Koenraad even moeilijk maken (3-1). Speelde hij slecht. Neen, maar als de tegenstander net iets beter is, kan je daar natuurlijk weinig tegen doen. Uiteindelijk verloren we met 9-7, na sterk te zijn teruggekomen uit een 8-4-achterstand.
  Onze G-ploeg heeft een sterke ploeg, maar eerlijkheidshalve moeten we toegeven dat we nog te licht zijn om naar vierde afdeling te gaan spelen. Als nog enkele van onze jonge spelers verbeteren zullen we daar zeker in lukken.

   

  01-03-2008 om 17:39 geschreven door birthy

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  17-02-2008
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.SNTTC G-Zomergem F 14-2

  SNTTC G-Zomergem F 14-2
  G-ploeg neemt revanche

  Op vrijdag 25 januari speelden wij een match van de terugronde tegen Zomergem F. In de heenronde hadden we een fikse rammeling gekregen. We gingen met 11-5 de boot in. Nu moesten onze vier E6'en Kevin,  Jonas, Frederic en Eddy het opnemen tegen twee E6'en en twee NG's.
  Kevin verslikte zich tegen de jonge NG-speler. De twee andere E6'en en de NG moesten dan maar het gelag betalen. Ze konden Kevin geen strobreed in de weg leggen.
  Jonas bevestigde zijn goede vorm door opnieuw drie van de vier matchen te winnen. Enkel tegen de jonge NG-speler ging hij in vijf sets onderuit.
  Frederic beleefde een mooie avond en ging met vier overwinningen lopen. Eddy deed deze krachttoer over. Week na week groeit hij naar zijn oude vormpeil.
  Door deze 14-2-zege bewijst de G-ploeg over een homogene ploeg te beschikken die ook zonder sterspeler ,,Jef the Fighter'' mooie resultaten kan boeken.

  17-02-2008 om 21:28 geschreven door birthy

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  30-01-2008
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buggenhout C-SNTTC 11-5

  Buggenhout C-SNTTC G 11-5
  Buggenhout C maatje te sterk

  Op vrijdag 18 januari trokken  we voor onze tweede match van de terugronde naar Buggenhout. In de heenronde klopten  we onze tegenstander met 9-7. De versterking door Steve Vandervreken was daar niet vreemd aan.
  Jef the Fighter beleefde zijn moeilijkste avond in jaren. De vrij grote zaal en de moeilijke vloer zorgden er voor dat we meer balletjes ver moesten oprapen dan ons lief was. Voor Erwin en Jonas was dat geen probleem. Jef en Eddy daarentegen werden meer moe van het oprapen van de balletjes dan van het spel zelf. Zijn bijnaam alle eer aandoende verloor Jef in vier sets met telkens twee punten van een E0. De talentrijke E6-speler van Buggenhout won op één been al zijn matchen. We hadden er gewoon geen verhaal tegen. Niet zonder moeite blikte onze Jef een E4 en de NG van de tegenspelers in.
  Jonas is al een tijdje in vorm en dat bewees hij opniieuw. Tegen de E0 kwam hij veel te kort. Jonas speelt niet graag tegen antitop-materiaal. Tegen de E4 moest hij pas na vijf sets de duimen leggen. Tegen een goede NG sleept hij na een vijfsetter toch één gewonnen match uit de brand.
  Ook Erwin is al een tijdje terug op niveau aan het spelen. Dat bewees hij door van de E0 één setje af te snoepen en door de E4 te kloppen met 1-3. Spijtig genoeg kon hij de lijn niet doortrekken tegen de NG-speler waartegen hij met 3-0 de boot inging. Toch een sterke prestatie. Blijven voortdoen Erwin.
  Eddy speelt al terug een tijdje op niveau. De E0 en E6 waren een maatje te groot. Tegen de NG had hij geen problemen met een 3-0-overwinning. Tegen de E4 moest hij pas met &&-8 in de vijfde set de duimen leggen, zodat hij ook met één zege moest tevreden zijn.
  Al bij al was het een sportieve wedstrijd, want wij werden in Buggenhout goed ontvangen en beleefden er een aangename en sportieve tafeltennisavond. Met 11-5 overdreven verliescijfers keerden we huiswaarts. Voor vierde provinciale zijn wij duidelijk nog niet sterk genoeg.

  30-01-2008 om 00:00 geschreven door birthy

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (5 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  09-12-2007
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.SNTTC G-Merelbeke E 11-5

  SNTTC G-Merelbeke E 11-5
  G-ploeg rukt op naar vierde plaats

  De G-ploeg sloot op vrijdag 7 december de heenronde af met een thusmatch tegen Merelbeke E. Onze tegenstander stond allerlaatste met 0 punten, maar ze hadden duidelijk op puntenwinst gehoopt. Ze kwamen achter de  groene tafels met een E2, een E6 en twee NG's.
  Voor Jef the Fighter het signaal om zijn beste tafeltennis boven te halen. Hij won zijn vier matchen. Na eerder op het seizoen nipt verloren te hebben tegen hogere geklasseerde tegenstanders, was Dame Fortuna Jef gelukkig gezind. Hij won in de vijfde set met 12-10, nadat hij vanuit een verloren 2-9-positie de set winnend kon afsluiten wat bij de tegenstrever veel respect afdwong.
  Ook Frederik was in vorm en net als Eddy moest hij ervaren dat de E2-speler te sterk was, maar tegen de E6 verloren beiden in de vijfde set met twee puntjes. Spijtig! Hoe zegt men dat ook weer: ,,Geluk in de liefde..."
  Dat Jonas aan een sterk seizoen bezig is, hoeft niet meer te worden verteld. Van week tot week groeit hij en hoe spijtig was het niet dat de E2-speler hem met 9-11 in de beslissende set kon kloppen, want hij was dicht bij een stunt. Gewoon je spel blijven spelen, Jonas. Op het einde was het een beetje verkrampt. Misschien was je wel verrast van je eigen kunnen.
  Nu komt de winterstop er aan en kijken we al uit naar de terugronde. Eén vraag blijft onbeantwoord: ,,Hoeveel spelers zullen door de verbetering van hun klassement de Gploeg moeten verlaten?'' Snik... Zal het alleen de Jef zijn of zal Jonas mee vertrekken of zullen Frederic en Kevin samen met Jonas en Jef een E4-klassement behalen zodat onze ploeg bij elkaar blijft? Waar jullie ook teredchtkomen, deze kapitein is apetrots op jullie en vrienden blijven we voor het leven...
  Aan alle spelers, hun familie, alle supporters: prettige feesten en tot volgend jaar!

  Eddy

  09-12-2007 om 21:57 geschreven door birthy

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  07-12-2007
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Stekene F-SNTTC G 8-8

  Stekene F-SNTTC G 8-8
  Uitstekende prestatie

  Voor het treffen met onze G-ploeg stond Stekene op een veilige tweede plaats. Momenteel hebben we van niemand schrik. Zelfs ons verlies met 11-5 van de onbetwiste leider Zele blijft met de vijf vijfsetters die allemaal in ons nadeel uitvielen vraagtekens oproepen bij de spelers. Als...
  Met een E4, twee E6'en en een NG bekampte Stekene onze vier E6'en. Hetgeen ik een tijdje geleden had voorspeld en stiekem hoopte is de waarheid geworden. Alle spelers van de G-ploeg zijn nu beter geworden dan Eddy. Jonas is dit seioen aan het doorbreken op voorwaarde dat hij dit niveau ook na de winterstop kan aanhouden.
  Jef heeft het ook al aan den lijve ondervonden. Na de aanschaf van een nieuw rubbertje (geen Durex dames...) speelt hij terug als de beste fighter. Met drie gewonnen wedstrijden was hij opnieuw de numero uno van onze ploeg. Het nipte verlies tegen de zeer goede ondergeklasseerde E4 met 12-10 in de vijfde set bewijst dat Jef volgend seizoen zijn E4-klassering niet meer zal kunnen ontlopen.
  Kevin en Jonas speelden allebei zeer sterk en konden telkens een E6 en de NG verslaan. Goed bezig jongens. De Jef en ik waren apetrots op jullie.
  Eddy moest zich tevreden stellen met winst in vijf sets tegen de goede NG-speelster van Stekene. Meer zat er niet in. De andere tegenstrevers waren te snel en te goed. Is dit de oude dag? We zullen het tegen Merelbeke zien.
  Na een aarzelende start klimt onze G-ploeg stilaan naar de eerste helft in de stand en daar horen wijeerlijk gezegd ook thuis. De reeks is misschien zwaarder dan vorig seizoen, de matchen zijn spannender en aangenamer om te spelen. De vele gelijke spelen bewijzen dat het week in week uit het er spannend aan toe gaat.

  07-12-2007 om 16:58 geschreven door birthy

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  03-12-2007
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nationaal criterium Oosterzele

  Nationaal criterium Oosterzele
  Tweemaal goud voor SNITT

  Op het VLG-criterium van Oosterzele van zondag 25 november wisten de SNITT'ers drie van de vijf reeksen te winnen. In de hoogste klasse won Nico Vergeylen van de grote favoriet: olympisch kampioen Mathieu Loicq. Voor Sylvie, Jonas en Erwin viel de reeks duidelijk te zwaar uit.
  In de reeks Staande Klasse B was onze Nederlandse vriend en clubgenoot Branco Puskaric iedereen te sterk. Voor de derde en vierde plaats won Kevin De Meirichy het na een vijfsetter van Ralph Smeets. Eerder op de dag had Kevin al de maat genomen van Jef Vercauteren.
  In Staande Klasse C stak Fréderic Lanoy met kop en schouders boven de tegenstand uit en kon de felbegeerde trofee mee naar zijn Sint-Niklaas nemen.
  Bij de zittenden is er veel vooruitgang voor onze benjamin Tim Vinck. De kloof met de tegenstanders wordt criterium na criterium kleiner.
  DE UITSLAGEN
  Staande Klasse A:
  1. Vergeylen Nico; 2. Loicq Mathieu; 3. Nulens Simon; 4. Filée Eric; 5. Duquesne Arnaud; 6. Van Zon Kelly; 7. Verdeyen Mathieu; 8. De Jonckheere Sylvie; 9. Steels Jonas; 10. De Cort Erwin.
  Staande Klasse B: 1. Puskaric Branco; 2. Dumont Benoit; 3. De Meirichy Kevin; 4. Smeets Ralph; 5. Vercauteren Jef; 6. Schreyen Thomas; 7. Embrechts Christophe; 8. Van den Abbeele Erwin; 9. De Wilde Patrick; 10. Marchal Véronique.
  Staande Klasse C: 1. Lanoy Fréderic; 2. Van Nispen Marc; 3. Waterschoot Leon; 4. Van Gansbeke Marianne; 5. Van Luchene Tom; 6. De Witte Ann; 7. Vanhouwe Grim; 8. Meul Els; 9. Alpaerts Andy; 10. Callens Erik; 11. De Neve Eddy; 12. Den Aantrekker Ludo; 13. Waterschoot Hubert; 14. De Cort Rudi.
  Zittenden Klasse A: 1. Pletinckx Jean-Marc; 2. Brands Bart; 3. Lorent Robert; 4. Honnay Francis; 5. Nardello Vincenzo; 6. Pollet Marie-Line; 7. Pirson Jacky; 8. Djeamai Momo; 9. Carpentier Jean-Pol; 10. Van Acker Frank.
  Zittende Klasse B: 1. Rochet Patrick; 2. Toussaint Sabine; 3. Roman Daniël; 4. De Grauwe Tom; 5. Maebe Danny; 6. Van Acker Bob; 7. Spiessens Fred; 8. Termote Kurt; 9. Vinck Tim; 10. Carlier Nadège.


  03-12-2007 om 22:27 geschreven door birthy

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zomergem G-SZNTTC G 4-12

  Zomergem G-SNTTC G 4-12
  Makkelijke overwinning

  Zomergem trad aan met één E6 en drie NG's. De E6 was te sterk voor onze spelers. Zowel Jonas, Jef en Eddy gingen onderuit met 3-1. Alleen Kevin kon een vijfde set uit de brand slepen die hij nipt verloor met 11-9. Een beter bewijs dat Kevin in bloedvorm verkeert is er niet. Ook Jonas gaf een ontspannen indruk. We hebben het al anders gezien.
  De drie NG's waren te zwak om enig weerwerk te bieden met als gevolg dat wij in de koude zaal nooit op temperatuur kwamen. Alleen Kevin en Jonas hebben gezweet. Voor Kevin is dat de normaalste zaak ter wereld, zelfs bij -10 lopen de zweetdruppels van zijn gezicht.
  Intussen is onze G-ploeg naar de zesde plaats gestegen. Als we de laatste wedstrijden geen steek laten vallen zit er nog een vijfde of zelfs vierde stek er in.

  03-12-2007 om 20:32 geschreven door birthy

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  19-11-2007
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.SNTTC G-Hof ter Burst B 8-8

  SNTTC G-Hof ter Burst B 8-8
  Opnieuw gelijkspel voor G-ploeg

  Hof ter Burst B is een ploeg die door omstandigheden van vierde naar vijfde is gezakt. Normaal kunnen zij een vrij sterke ploeg opstellen. Deze keer kwamen ze naar Sint-Nikaas afgezakt met een E0, E6 en twee NG's.
  Erwin was in goede doen. Tegen de E6 moest hij nog de duimen leggen in de vijfde set met 9-11. Ook tegen de E0 kwam hij te kort,  maar hij sleepte toch een vijfde set in de wacht die hij met 6-11 verloor. De twee NG's kwamen duidelijk te kort tegen Erwin die zijn bloedvorm met 3-1 en 3-0 kon verzilversen. Proficiat!
  Kevin is al het hele seizoen formidabel aan het spelen. Zijn inzet is alom bekend. Ook hij dwong de E0 tot vijf sets en verloor uiteindelijk nipt met 8-11. De E6 werd weggeblazen en de jonge NG ging er aan met 3-0. De andere NG lag Kevin echter niet. In het begin ging het gelijk op: 14-16 en 12-10, maar de laatste twee sets ging onze Kevin met 4-11 de boot in. Het kan niet alle dagen kermis zijn.
  De vechtlust van ,,Jef the Fighter'' is in heel Oost-Vlaanderen en omstreken gekend. Als je als E6 een E0-speler een E0-speler kunt dwingen tot vijf sets die je dan met 10-12 verliest, ben je wel goed bezig hé. De jonge NG stribbelde nog wat tegen en kon vijf sets uit de brand slepen, maar verloor die vijfde set dan toch met 11-5. De andere NG en E6 gingen respectievelijk met 3-1 en 3-0 voor de bijl.
  Eddy had het moeilijk tegen zijn ex-ploeg. Het feit dat de meeste spelers hem en zijn speelstijl nog kennen, is daar wellicht nit vreemd aan. Het rare was dat hij niet kon optornen tegen de twee NG's en de E0, maar dan toch tegen de E6 zijn match binnenhaalde. Volgende week beter!
  Met een 8-8 kon onze G-ploeg met opgeheven hoofd het strijdtoneel verlaten. Deze reeks is beduidend sterker dan vorig seizoen. Het winnen wordt moeilijker, maar de matchen wel interessanter. Kevin, Erwin, Konas en Frederic steken de oude leermeesters (Jef en Eddy) naar de kroon. Ooit zullen Eddy en Jef trots zetten: ,,Die goede spoeler hebben wij nog opgeleid...''

  19-11-2007 om 17:45 geschreven door birthy

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
  >> Reageer (1)
  18-11-2007
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.SNTTC G-Knal Deinze I 8-8

  SNTTC G-Knal Deinze I 8-8
  Kevin in grote doen

  Knal Deinze I kwam op vrijdag 9 november op bezoek. Vorig seizoen bleken ze veel te sterk voor ons. Nu kwamen ze met twee ervaren rotten (E4 en E6) en twee goede jeugdspelers (NG) afgezakt naar Sint-Niklaas. Al bij de eerste balwisselingen voelden we dat de opdracht niet makkelijk zo zijn.
  Erwin heeft wel nog niet de vorm van zijn favoriete blauw-zwarte voetbalclub te pakken, maar met veel inzet en vechtlust kon hij een wedstrijd winnen. Blijven volhouden Erwin. Minder wild aanvallen en geduldig verdedigen zodat de tegenstander de fout maakt, is de boodschap. Wij zouden wel allemaal willen spelen zoals J.-M. Saive, maar elk vogeltje zingt nu eenmaal zoals hij gebekt is. Het komt er nu eenmaal op aan je sterke punten te gebruiken.
  Frederic speelde opnieuw met veel vechtlust, maar mispakte zich aan één van de twee jeugdspelers. Spijtig, want na het verslaan van een E4 verliezen van een NG is natuurlijk niet prettig. Volgende keer bij de les blijven en de tegenstander niet onderschatten.
  Kevin speelde de match van zijn leven. Niet alleen ging de E4 voor de bijl, ook de twee jeugdspelers hadden geen schijn van kans en tegen de E6 verloor hij pas na een bikkelharde vijfsetter met 8-11 in de laatste set. Puik werk en diegenen die Kevin kennen zullen wel beseffen dat er weer enkele emmers zweet vloeiden.
  Eddy vindt stilaan zijn oud niveau terug en er is weer de goesting om tot de laatste druppel zweet te vechten. De E4 en E6 waren te sterk en ervaren, maar de twee jeugdspelers gingen alle twee in vijf sets voor de bijl.
  De jongste van de twee stond in de vijfde set 7-0 en 10-5 voor. Hij moest uiteindelijk de duimen leggen met 12-10. De traantjes vloeiden nadien rijkelijk. Eddy leverde nogmaals het bewijs dat het steeds de moeite loont om tot de laatste bal te vechten voor ieder punt.
  In de I-ploeg vindt Tim langzaam zijn draai. Winnen zit er vooralsnog niet in, maar hij werd niet weggespeeld. Twee E4's en twee E6's is voorlopig nog te hoog gegrepen. Verliezen met twee of drie puntjes is meedoen en niet onder liggen. Nog een beetje groeien en een eerste overwinning is een feit.

  18-11-2007 om 20:37 geschreven door birthy

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  29-09-2007
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Criterium Angleur

  Dubbel succes voor SNIT

  Onze SNITT'ers brachten vanuit Angleur opnieuw enkele eerste prijzen mee. In de buurt van Luik was het nu de beurt aan de twee Erwinnen om met de hoogste eer te gaan lopen. Erwin Decort nam in de finale van de C-reeks de maat van ploeggenoot Jonas Steels. Die laatste had nochthans in de voorronde met de spreekwoordelijke vingers in de neusgaten gewonnen van Erwin. Decort moet uit die nederlaag lering hebben getrokken, want in de finale won hij vrij gemakkelijk.
  In de D-reeks ging Erwin Vandenabeele met de oppergaai lopen. Erwin glunderde zoals nooit tevoren.

  De ruime SNITT-delegatie werd in Angleur opnieuw overladen door de eerste prijzen. Erwin en Jonas werden één en twee in de C-reeks. Erwin Vandenabeele poseert fier als een gieter met zijn trofee.

  29-09-2007 om 12:58 geschreven door birthy

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  22-09-2007
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sint-Niklase G-Buggenhout 9-7

  Sint-Niklase G-Buggenhout 9-7
  Supersub loodst G-ploeg
  naar de zege

  De tweede speelweek bracht onze G-ploeg in vijfde provinciale de eerste punten op. Supersub Steve Vandervreken moest noodgedwongen invallen omdat Frederick ergens onder de Italiaanse zon lag. Hij werd er gesignaleerd met enkele bloedmooie meiden. Eddy en Kevin ten slotte moesten aantreden in de Katholieke bond. Ik wist niet dat de kapitein van de G-ploeg zo katholiek-minded was. Naar het schijnt heeft hij enkele tientallen kaarsen laten branden voor zijn G-ploeg. En het loonde.
  Jefke, Steve, Jonas en Erwin werden achter de groene tafels gestuurd om het op te nemen tegen Buggenhout C. Op papier een te duchten tegenstrever.
  Supersub Steve Vandervreken deed zijn naam alle eer aan. Hij won zijn vier matchen met zijn vingers in de neusgaten en soms op één been. Jefke (The Fighter) won drie matchen, maar het kostte bloed, zweet en tranen. Je heet niet voor niets Jef The Fighter.
  Jonas had een superavond. Hij won twee wedstrijden, hopelijk is hij nu vertrokken voor een reeks van vele overwinningen. Onze Erwin zit in een dipje, hij zat meer met de agenda van de speelpleinwerking in zijn hoofd dan met het pingpongspelletje zelf. Het is aan hem om de volgende match weerwraak te nemen.
  Als kapitein ad interim wens ik de talrijke supporters te bedanken. Door hun steun konden we stunten tegen een sportieve tegenstander.
  Voor onze volgende match trekken we op zaterdag 29 september naar het Meetjesland. In Zomergem start de wedstrijd om 14 uur.

   

  22-09-2007 om 00:00 geschreven door birthy

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  15-09-2007
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zele D-Sint-Niklase G

  Zele D-Sint-Niklase G 11-5
  Eddy had a dream

  Sint-Niklase G kon de supporters Tim, Rudy, Erica en Marleen geen overwinning schenken. In de voorbeschouwing op het nieuwe seizoen hoopte coach Eddy dat zijn discipelen een vooraanstaande rol zouden kunnen vervullen in het titeldebat, maar Zele D sloeg al bij de eerste wedstrijd die droom aan diggelen. Martin Luter King zei ooit: ,,I have a dream''. Eddy kan nu zeggen: ,,I had a dream''. De coach had met zijn medespelers afgesproken zichzelf weg te cijferen en alleen mee te spelen na de eerste nederlaag. Zele D zorgde ervoor dat hj nu al het palet mag bovenhalen. Ondanks de zwaar bevochten matchen keek onze G-ploeg tegen een overdreven 11-5 eindstand aan. Van de vier vijfsetters konden Jef en Co maar ééntje winnen. Zelfs indien alle belles winnend werden afgesloten, zou de G-ploeg niet verder geraakt zijn dan een gelijke stand. Tegen twee E4-spelers, één E6 en één goede NG kwamen we dus te kort.
  Jef vocht zoals steeds voor wat hij waard was en kon twee overwinningen binnenrijven. Jef is misschien wel de speler die het meest waar krijgt voor zijn lidgeld, want niemand speelt meer belles dan Jef the Fighter. Deze keer waren het er twee. De ene won hij met 11-7, de andere verloor hij met 11-8. Zat hij al met zijn verjaardagsfeestje in het hoofd? Had hij op voorhand te diep in het glas gekeken? Neen, de tegenstanders waren keigoed en als sportieve ploeg kunnen dat best toegeven.
  Frederic speelde met twee verschillende paletten en dat deed hem de das om. Hij wist maar één overwinning binnen te halen. Een belangrijke belle verloor hij met 16-14. Hij zat vermoedelijk met Italië in zijn hoofd. De vlinders in zijn buik zullen zijn concentratie ook wel aangetast hebben. Hij beloofde om na Italië er volop tegen aan te gaan.
  Kevin nam geen te beste start tegen de beste speler van Zele. De 3-1 zeggen natuurlijk niet alles, maar 11-0 in de laatste set bewijst toch een gebrek aan concentratie. Kevin kennende liet hij dit niet zomaar voorbij gaan en hij herpakte zich met twee mooie overwinningen. Tegen de tweede E4-speler kwam hij te kort, maar de E6 en NG gingen voor de bijl. Met het zweet van Kevin kon je daarna dan ook een subtropisch zwembad vullen.
  Jonas speelt altijd sterk op training en in oefenpartijtjes tegen zijn eigen clubspelers, maar in competitie heeft hij het vaak moeilijk met de druk. De rust die hij bewaart op training en in oefenpartijtjes, worden zenuwslopende wanhoopspogingen in competitiematchen. Jonas moest zich ook in de belle met 11-9 gewonnen geven en ging zo met lege handen naar huis. De ontgoocheling was van zijn gezicht te lezen. Als hij zijn kalmte kan bewaren, rustig nadenken en spelen zoals tegen zijn ploegmakkers op training.... Eens die dag komt is Jonas gelanceerd.
  Als kapitein ben ik niet ontgoocheld door het verlies. We hebben geprobeerd ons vel duur te verkopen, maar zijn bovenal sportief gebleven. Dit seizoen spelen we in een vrij zware reeks. Dat is op zich niet zo slecht, daar kunnen onze spelers alleen maar voordeel uit halen.
  Omdat volgende week Frederic in Italië pasta aan het eten is en Eddy en Kevin moeten spelen in het Katholieke Sportverbond wordt onze ploeg versterkt met Steve Vandervreken.

  Met dank aan Eddy voor het verslag

  15-09-2007 om 00:00 geschreven door birthy

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  07-09-2007
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De praatbarak

  De Praatbarak
  Bij aanvang van het seizoen
  2007-08 steken we ook de
  Praatbarak in een nieuw kleedje. 
  We openen de reeks met
  een vooruitblik op het nieuwe
  seizoen. Eddy Demeester,
  de kapitein onder de kapiteins,
  heeft een klare kijk op
  zijn discipelen.
   
  Eddy Demeester
  ,,Het is een zware reeks''
  ,,Een schattig manneke,'' zegt Eddy fier over zijn kleinzoon.

  Enige tijd  geleden klopte Eddy zijn hart alleen maar sneller voor Marleen en het tafeltennis, maar zijn dochter stak daar op 29 mei 2006 een stokje voor. Ze schonk haar vader een kleinzoon. Zijn ogen glinsteren als hij over de ,,grote'' Zidane vertelt. Als het manneke even goed kan tafeltennissen als zijn beroemde naamgenoot dan hebben we een rastalent in huis gehaald.
  ,,Hij oefent hem al in het uitdelen van kopstoten'', grapt Eddy. ,,En voor het uithalen van een sabotagedaad zit hij ook niet verlegen. Onlangs heeft hij mijn computer geblokkeerd,'' dienen sloeber. Hadden zijn kinderen dat gedaan dan had hij hun wat billenkoek gegeven.
  ,,Ik ga hem zeker leren tafeltennissen,'' meteen is de brug naar het nieuwe seizoen geslagen.
  Wat verwacht je van het nieuwe seizoen?
  ,,We moeten alvast proberen om binnen de top-drie te eindigen. Kampioen worden zal moeilijk zijn. Voor mij is Hof ter Burst B de te kloppen ploeg. Vrijdag gaan we al iets meer weten. Voor onze eerste wedstrijd moeten we meteen naar Zele D. Dergelijke ploegen komen elk jaar met enkele nieuwe jonge mannen voor de dag die moeilijk af te stoppen zijn. Meestal hebben ze al enkele jaren in de KVKT gespeeld.''
  Hoe ziet jullie type ploeg eruit?
  ,,Ik heb me uit de ploeg gezet. Ik heb altijd gezegd dat ik plaats ruim voor mensen die beter zijn dan mezelf. De basisploeg bestaat uit Jef, Frederick en Kevin. Erwin en Jonas spelen in een beurtrol. ''
  Wat verwacht je van uw discipelen?
  ,,Omdat we in een sterke reeks uitkomen, moeten ze bij machte zijn om één of twee klassementen te stijgen. Jef b.v. was nu al E4, maar we hebben een herziening van zijn klassement aangevraagd omdat hij in zijn vertrouwde ploeg zou kunnen spelen.''
  Wie wordt dit jaar de revelatie?
  ,,Ik verwacht veel van Jonas. Hij gaat nu al met rasse schreden vooruit. Zijn aanval draait goed. Hij moet nog alleen zijn hoofd koel houden, de rest volgt wel.''

  07-09-2007 om 00:00 geschreven door birthy

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
  >> Reageer (1)
  02-09-2007
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tornooi Waasmunster

  Snitt mag wisselbeker definitief houden

  De SNITT'ers hebben hun seizoensstart niet gemist. Op het recreatief tafeltennistornooi van Waasmunster sleepten ze voor de derde maal de wisselbeker C. De Mol in de wacht. Ze mochten de beker definitief meebrengen naar hun lokaal in de Nijverheidsstraat.
  Traditiegetrouw bijt het recreatief tafeltennistornooi van Waasmunster de spits af van het nieuwe tafeltennisseizoen. De kleuren van SNITT waren opnieuw goed vertegenwoordigd. Niet minder dan veertien spelers waren naar het sportcentrum ,,Hoogendonck'' afgezakt.
  In de voormiddag werd in gemengde poules gespeeld om in de namiddag opgedeeld te worden in een A- en B-reeks.
  In de A-reeks ging het er stevig aan toe. In de halve finale moest Kevin De Meirichy het opnemen tegen Branko Puskaric. De Nederlander bleek te sterk voor onze Kevin. De andere halve finale was een Nederlands onderonsje tussen Mathieu Verdeyen en Henk Van Zundert. Henk haalde het onderste uit de kan om een agressieve Mathieu uit de finale te houden, maar het lukte niet. Hij ging in de finale nipt kopje onder met 12-10.
  In een spannende finale haalde Mathieu het van Branko met 11-9 in de belle.
  Leon Waterschoot won op overtuigende wijze de B-reeks tegen Thomas Schreyen. Vemeldenswaard is de bronzen medaille van Benedikt Vermeersch.
  In de A-reeks eindigde Kevin de Meirichy op de vierde plaats, Frederic Lanoy werd vijfde, Jef Vercauteren zevende en Erwin Decort 8ste.
  In de B-reeks was er verder een vierde plaats voor Jonas Steels, Erwin Vandenabeele eindigde vijfde, Els Meul zesde, Pieter Heyndrickx zevende en Hubert Waterschoot 8ste.
  Aan allen een dikke proficiat.
  En tot volgend jaar dat kunnen we strijden voor een nieuwe wisselbeker!!!!

  Jef Vercauteren

  02-09-2007 om 00:00 geschreven door birthy

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  10-06-2007
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eerste SNITT-dag (Er komen nog foto's.)

  Jef Vercauteren,
  keizer van de Volksspelen

  Is het nu tafeltennis of volksspelen, voor Jef ,,The Fighter'' Vercauteren maakt het niet veel uit. Hij wint toch. Op onze eerste SNITT-dag was hij opnieuw de beste. Hij werd wel het vuur aan de schenen gelegd door Pieter Heyndrickx. In de eindronde met drie: Jef , Pieter en Liliane haalde Jef met een luttel puntje verschil het laken naar zich toe. 
  Onze eerste SNITT-dag was een schot in de roos. Na afloop niets dan tevreden gezichten en sommigen kijken al uit naar de volgende editie. De dag begon met een koud buffet om duimen en vingers van af te likken. Om 13.30 uur stapte aan de Lijkeveldestraat in Sint-Pauwels de eerste groep SNITTERS in de ,,teletijdmachine'' van Willy Samson en gingen we een paar decennia terug in de tijd. We ontdekten er enkele prachtige volksspelen wat bij Frederick spontaan de opmerking ontlokte: ,,Ik kom hier in de buurt wonen, dan kan ik alle dagen komen spelen.''
  Volkssportanimator Willy is de trotse bezitter van 56 volksspelen. ,,De pudebak is het oudst en stamt uit 1910.'' Hij is ook biezonder fier over zijn kegelbaan. ,,Het is de voorloper van de bowling,'' zegt hij. ,,Let op de opstelling van de kegels. Bij mij staan ze in ruitvorm. Bij de bowling is het een driehoek en is er een kegel meer. 2500 euro heeft dat mij gekost. De kogel is met de hand gesmeed en zo authentiek mogelijk nagemaakt.''
  ,,Ik ben een echte idealist. Als ik zie dat de mensen interesse tonen dan ben ik tevreden,'' besluit hij.
  Aan interesse was er inderdaad geen gebrek. Ze speelden alsof hun zielezaligheid er vanaf hing. Sommigen wilden door niets of niemand worden afgeleid. Benedikt bedreigde zelfs een vogel met de dood door ophanging. Hij kreeg het zo op zijn heupen door het gekwetter dat hij het beest toeschreeuwde: ,,Zwijg of ik wring uwen nek om''. Prompt zweeg het arme dier en kon onze Benedikt verder spelen.
  Wie interesse heeft in oude volksspelen kan steeds terecht bij Willy Samson, Lijkeveldestraat 8-10, Sint-Pauwels, tel. 03-777.95.43. Ook voor het huren van sommige spelen is men bij het Volksspelencentrum Wase Bolderssvrienden aan het goede adres.

  Vele handen maken licht werk. Guyke, moet je nog wat hebben, mijnen jongen, lijkt Marleen te zeggen. Marina en Guy laten het zich smaken. Erwin Vandenabeele en vriendin. Familie Decort tekende eveneens present. Frederic Lanoy vond een dag voor zijn afreis naar Santiago de Compostella nog de tijd om de SNITT-dag bij te wonen. Rechts van hem zijn vriend Dirk. Pieter en Benedikt kunnen elkaar niet missen. Het eten is blijkbaar te lekker om veel te babbelen. Veerle en SNITT-voorzitter Nico Vergeylen. Jef en de immer lachende Isabelle. Een SNITT-dag is pas geslaagd als de familie Steels van de partij is. Wat kan liefde toch mooi zijn. Tim (links) krijgt heel veel steun van zijn broer. Wat heeft Marleen nu weer aan Benedikt verteld. Eli en Natascha dragen de SNITT'ers ook in hun hart. Op Rudy (links) kan ik altijd rekenen. Van je vrienden moet je het hebben. Ze lachen zich een kramp bij een slechte beurt. Het ,,zwakke'' geslacht van de eerste groep. Erika toont hoe het moet. Voilà, ik heb het weer geklaard, zegt José. Rudy zet een fiere borst op over zijn dartscapaciteiten. De 85-jarige Matheus in opperste concentratie. Pieter is niet uit zijn evenwicht te krijgen. Nog één keer, lijkt Marleen te zeggen. Als daar maar geen kindekes van komen. Jonas demonstreert het frisbeewerpen. Volksspelenanimator Willy Samson legt het hamertjesspel uit. Kevin heeft blijkbaar gescoord. Onder het waakzaam oog van Jef is Norbert aan het werk op de bollebaan. Jef, Benedikt, Pieter en Norbert vechten het uit op de Billard Nicolas. Met Isabelle in de buurt is het steeds lachen geblazen. Kijk Kevin, zo moet het. De oudjes tegen de ,,jeugd'' bij het hamertjesspel. Guy kijkt bewonderend toe hoe Kevin het er van af brengt. Willy Samson geeft aan Anita nog enkele instructies mee. Jef test het ringwerpen uit. De ploeg van Marleen bij het hamertjesspel. En blazen maar. Jonas assisteert Tim. Het kegelspel kostte Willy Samson ruim 2500 euro. Tim toont aan Jonas en zijn pa hoe een toptafel werkt. De eindsprint is ingezet. Liliane is aan zet. Jef wacht zijn beurt af. En de eindwinnaar is... Jef. De dag werd afgesloten met een stukje gebak en tas koffie.

  10-06-2007 om 00:00 geschreven door birthy

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (2 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  06-06-2007
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tim in de bloemetjes gezet

  Tim in de bloemetjes gezet

  In de gloednieuwe sporthal van Sint-Gillis-Dendermonde werd tijdens de huldiging van de sportlaureaten Tim Vinck in de bloemetjes gezet. Hij kreeg een trofee en een handdoek (voor al da zweet hé!!). Proficiat Tim en doe zo verder. Hopelijk staan je nog veel kampioenenvieringen te wachten.
  Na enkele speeches werd een mooi spektakel aangeboden van hippe dansnummers, acrobatische toeren en een demonstratie van evenwichtsbeheersing op de balk.
  Achteraf was er nog een receptie met drank en heerlijke broodjes à volonté. Sommigen zullen in veertien dagen niet meer moeten eten.
  Bedankt dat we erbij mochten zijn!

  Tim met zijn trofee. Ditmaal niet voor acrobatische gymnastiek, maar voor tafeltennis!! De familie Steels was erbij, maar wat was Jonas aan het zoeken. De Vinckskes. Wie was nu het gelukkigst? Tim, Erika of Rudy. Voor de viering nog effe bijtanken. Met wat dacht ge? Cola, natuurlijk. Klein, maar dapper. Deze turnsters gaven een evenwichtsdemonstratie om van te snoepen. Met veel oh's en ah's van het publiek. Tim mag zweten als de beesten. Een handdoek zal hij steeds bij hebben.

  06-06-2007 om 00:00 geschreven door birthy

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (1)
  27-05-2007
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.SNITT groeit

  SNITT blijft groeien

  Op de wekelijkse vrijdagavondtrainingen mag Raf Hagens enkele nieuwe gezichten verwelkomen. Twee van die gezichten zijn Kristof Veron en Dave Felix. De eerste werd geboren op 3 februari 1986. De tweede op 27 februari 1984. Ze komen beiden uit Sint-Niklaas. Kristof ontdekte SNITT via een begeleidster van Vesta. Op de camping en thuis met zijn broer leerde hij voor het eerst tafeltennissen. Naast het tafeltennissen is hij ook een voetbalfanaat. Als supporter van Club Brugge beleefde hij de voorbije maanden een rottijd. Hopelijk doet hij het als tafeltennisser beter dan de blauw-zwarten.
  Dave kwam met SNITT in contact via de site. Verder fietst hij veel en maakt tochtjes van 30 à 40 km. Zijn eerste tafeltennisstappen deed hij thuis. Just for the fun zegt hij zelf. Beiden zijn van plan om later tornooien te spelen. ,,Eerst gaan we nog veel oefenen'', zeggen ze in koor.
   

  Kristof Veron is ook een voetbalfanaat. >Dave Felix houdt van korte fietstochtjes. >Kristof Veron en Dave Felix zijn van zins om tornooien te spelen, maar eerst gaan ze nog wat oefenen.

  27-05-2007 om 00:00 geschreven door birthy

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (1)
  13-05-2007
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Belgisch kampîoenschap in Brussel

  Nico Vergeylen te sterk
  voor olympisch kampioen

  Het Belgisch kampioenschap beleefde een SNITT-invasie. Onze spelers wonnen opnieuw heel wat eremetaal. Er was niet alleen de strijd om het goud. In de wandelgangen werden ook enkele transfergeruchten opgevangen. Als alles normaal verloopt wordt SNITT met voorsprong de sterkste tafeltennisclub voor mindervaliden in België. In diezelfde wandelgangen werd gefluisterd dat Fred Spiessens noodgedwongen moet stoppen. De speler van Sterke Stut en Thumbs Up was een graag en veel geziene figuur tijdens de VLG-manifestaties.
  In de A-reeks zorgde Nico Vergeylen in de halve finale voor een kleine verrassing door Olympisch kampioen Mathieu Lhoicq te kloppen met 3-2. In de vijfde en beslissende set ging het aanvankelijk gelijk op. Nico slaagde er dan in om een vierpuntenkloof te slaan. Mathieu vocht terug, maar Waasmunstenaar Vergeylen hield het hoofd koel en won met 11-8.
  Ei zo na deed hij die stunt over in de halve finale van de Open reeks. Daar keek hij al vlug tegen een 2-0-achterstand aan. Maar met Vergeylen ben je nooit klaar. Dat ondervond Mathieu. De volgende twee sets waren voor Nico. In de belle moest hij echter met 11-9 het hoofd buigen. In de finale moest  Mathieu Lhoicq het dan opnemen tegen Marc Ledoux. Die laatste kon zijn geliefkoosd spelletje spelen. Hoe hard Mathieu ook topspinde de ballen bleven terugkomen. Ledoux won oververdiend met 3-1. Lhoicq had blijkbaar zijn dagje niet.
  In de troostingfinale bleef Nico baas over Arnaud Duquesne. De SNITT'er had heel wat last met de humeurige Duquesne, maar kon toch het laken naar zich toehalen.
  In de C-reeks kregen we een volledig SNITT-podium met een onverwachte winnaar. Kevin De Meirichy ondervond dat de ene dag de andere niet is. Hij ging er al vroeg uit tegen ploeggenoot Leon Waterschoot. De finale ging tussen Frederic Lanoy en Danny Rombaux. Een finale die door Jef Vercauteren met een wrang gevoel gadegeslagen werd. ,,Ik had hier moeten staan, in plaats van Danny. Eerder op de dag had ik hem in de open reeks al vrij vlot geklopt, maar in mijn eigen klassementsreeks vlotte het niet'', zei hij terneergeslagen. In de strijd om het hoogste schavotje won Frederic vlot de eerste set. Daarna haalde Danny zijn gevreesde backhand boven. Frederic vond geen antwoord op de verrassende slagen en ging volledig kopje onder. In de strijd voor de derde en vierde plaats had Jef geen moeite om Leon naar af te sturen.
  Bij de zittenden viel Tim Vinck juist naast het podium. Eerder op de dag verloor hij tegen zijn zwart schaap Magda. Tim en vrouwen, het wordt nooit wat. Voor de strijd om de bronzen plak zag het er lange tijd goed uit. Onze benjamin keek goed uit zijn doppen en bouwde een 2-1 voorsprong uit. Zijn opponent kwam langszij. In de vijfde en beslissende set verloor Tim de pedalen en de controle over zijn zenuwen, wat bij pa Rudy de veel gehoorde opmerking ontlokte: ,,Als ik blijf meegaan, ga ik er nog iets van krijgen''. We zullen misschien aan de organisatoren moeten voorstellen om Tim in een achteraf gelegen zaaltje te laten spelen, ver weg van alle stresserende toestanden dan zal hij zijn zenuwen misschien beter onder controle kunnen houden.
  De medailleoogst
  Open reeks - Brons: Nico Vergeylen.  A- en B-reeks - Zilver: Nico Vergeylen.  C-reeks - Goud: Danny Rombaux; zilver: Frederick Lanoy; brons: Jef Vercauteren.  Dubbel gemengd - Goud: Nico Vergeylen en Sylvie Dejonckheere. Dubbel Open - Goud: Nico Vergeylen en Marc Ledoux.

  Samen met de begeleiders blazen enkele SNITT'ers uit. Kevin en Frederick gooien de spieren nog even los. Frederick in zijn gekende stijl.
  Een geconcentreerde Jonas aan het werk. Tim had wel iets meer verwacht van zijn Belgische kampioenschappen. De SNITT is één grote familie. Kevin en Jonas aan het werk in het dubbelspel. Danny (voorgrond) won de C-finale van Frederick. Jef had in de kleine finale geen moeite met Leon. Gewezen VLG-trainster Karen Opdencamp kwam even poolshoogte nemen. Mathieu Lhoicq en Nico in hun halve finalestrijd. Erwin, Jonas, Frederick en Leon voor het dubbelspel. Nico won aan de zijde van Marc Ledoux het dubbelspel in de Open-reeks.

  13-05-2007 om 00:00 geschreven door birthy

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
  >> Reageer (1)
  07-05-2007
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Elsenborn

  SNITT palmt oude eik in

  Net voor het Belgisch Kampioenschap trokken onze SNITT'ers naar Elsenborn voor een VLG-tornooi. Omdat Elsenborn niet bj de deur ligt, werd opnieuw gekozen voor een lang weekend. Het oog van Nico viel op een oud hotel in Coo. Vroeger heette het Hotel de Liège, maar de nieuwe eigenaars, de fam. Gijsens uit Zele, doopten het om tot Le vieux Chêne of De Oude Eik. Ze maakten er een vakantiewoning voor ongeveer 34 personen van. Het is een  prachtwoning met alle specifieke eigenschappen van een oud herenhuis: prachtige gesculpteerde plafonds met rozenmotieven, antieke parketvloeren, maar wat vooral héél mooi oogt, is de living met oranjerie. Alle comfort is aanwezig. Ons weekend kon niet meer stuk.
  De eerste delegatie van SNITT arriveerde rond de middag om alles klaar te maken voor de rest van de groep (boodschappen doen, kamerverdeling enz.).  Wat ons opvalt is het feit dat Coo twee watervallen telt: de echte op de Amblève, die we allemaal  kennen, de tweede is mevr.Gijsens. Een hele lieve en hulpvaardige vrouw die ons alles van naaldje tot draadje uitlegt. Een echte spraakwaterval waar geen speld tussen te krijgen is. Na drie kwartier uitleg krijgen we toch de kans om mevrouw duidelijk te maken dat we omvallen van de honger. Even later schuiven we onze benen onder tafel in eennabijgelegen restaurantje. Prompt werd het terras gebombardeerd tot ons hoofdkwartier. Bij het nuttigen van de vele streekbieren werd de nodige informatie ingewonnen. Tergelijkertijd is het ee strategische plek om de rest van de groep te verwelkomen en te begeleiden naar ons tijdelijk stekje ( een kleine moeite, nietwaar?) Onze laatste gasten arriveren omstreeks 19 uur. Na het vullen van de magen is er een kleine bewonersvergadering die moet dienen om enkele afspraken te maken en om de planning van onze eerste avond mede te delen.
  Bij het winkelen in Trois Ponts viel ons een taverne op waar elke vrijdagavond de mogelijkheid tot karaoke wordt gegeven. Iedereen, behalve Jacky en Ludo, rijdt hier naartoe, een gezellige avond tegemoet. In Le Tourniquet is het eerst maar een trieste bedoening, maar omstreeks 23 uur bieden zich de eerste zangers aan. Ook in onze groep wordt er wat over en weer geplaagd. Wie dierf als eerste de micro te nemen? Na nog een paar extra biertjes is het uiteindelijk onze Jef, gesteund door Nico en Rudy, die de nodige moed bijeenraapt. Ze zullen eens wat laten horen, al die franstalige liedjes komen ons allang het strot uit! Er wordt gekozen voor het Engelstalige Summer of 69. Benieuwd wachten we het optreden van onze mannen af. Uiteindelijk moeten we teleurgesteld vaststellen dat onze aanvraag genegeerd wordt en dat die Walen alsmaar valser beginnen te kwelen.' t Is dankzij onze mannen en een lege colafles als micro dat er , voor we naar huis gaan, alsnog een wiele-Waal geholpen wordt om zijn versie van  Reviens (Gilbert Bécaud) tot een goed einde te brengen. Niettegenstaande het late (of vroege) uur op zaterdagmorgen (3 u.) worden we tussen 9 en 10 uur aan de ontbijttafel verwacht. Vaste plannen zijn er niet, iedereen krijgt de vrije keuze om zijn dag door te brengen. Frederik, Marleen en Jacky kiezen  voor een fikse wandeling, de anderen blijven dichter in de buurt en ontdekken, soms voor het eerst, de waterval en even verder PlopsaCoo., De kabelbaan, de splash en de rollercoaster worden vereerd met ons bezoek. 's Middags komt bijna iedereen naar "huis" om te eten en in de namiddag wordt beslist om met de hele groep te gaan minigolfen (alleen Sylvie en Thomas willen wat bijslapen) . Negentien SNITT'ers die , soms vloekend of juichend een balletjes slaan.... ons bezoek gaat niet onopgemerkt voorbij! Ze moesten ons zelfs attent maken op het sluitingsuur of we waren nog bezig. Toch slaagden er enkelen nog in om de bobslee uit te proberen, een foto mee te pikken bij Bumba en nat te worden bij de fonteintjes (vraag het maar aan Isabel, onze Jef is dolverliefd!) Een uurtje later dan verwacht , schuiven we allemaal aan tafel voor goulash met frietjes (mmm... en lekker dat het is). 's Avonds staat er een quiz op het programma. 't Wordt een spannende strijd, 40 vragen en 3 extra ronden. De Decibellekes (onze vrouwenploeg), de Cootjes, de Johnnies en Wij zijn bezet presteren uitstekend! Van 'n quiz steek je nog wat van op: wisten jullie dat James Bond in Casino Royale vertolkt wordt door nen snelle blonde Jef Vercauteren, Dat Keizer Karel een Franse Keizer was in 1798, dat Cherokee een oude hit was van The Shadows en dat er maar 2 van de 4 ploegen de enige tafeltennisvraag juist beantwoord hebben? Ja, ja wij hebben nogal krakken bij de SNITT, hé? Even voor middernacht en onder oorverdovend gejuich winnen de Decibellekes 95 p. De Johnny's zijn tweede (94 p.) dan volgen de Cootjes (89 p.). ,,Wij zijn bezet'' is de hekkensluiter met 86 p. Ook de strijd voor de eerste plaats in minigolf was ongemeen spannend. Marco en Nico delen de eerste plaats. We moeten wel eerlijk toegeven dat vooral het benenwerk van Isabel en het schudden van het achterwerk van de dames ons het beste bijblijft van deze golfnamiddag. Na zo'n vermoeiende tweede dag zijn er toch nog enkele die de auto inspringen in de hoop om nog een danske te placeren in één of andere dancing (ze rijden zelfs tot in Malmedy!), maar de meesten gaan doodmoe slapen. Ge zoudt het bijna vergeten, maar er moet 's anderendaags ook nog gesport worden.  't Is dus vroeg opstaan die zondagochtend: ontbijt om 7.30 u. en vertrek om 8.15 u. Alleen de dames blijven achter om de lunchpakketten klaar te maken, het huis te inspecteren en de spraakwaterval een laatste keer te trotseren bij het afsluiten van het huis. Het kleine autootje van Veerle brengt ons, mits een tussenstop bij een plaatselijke en stomverbaasde boer, omstreeks 11.30 u. in Elsenborn (GPS en vrouwen, hé) waar onze mannen hongerig staan te wachten op de broodjes.
  We hebben er een ontzettend vermoeiend weekend opzitten en dat kun je merken aan ieder van ons. Tim beseft niet eens dat hij eigenlijk in zijn rolstoel zit om te tafeltennissen, zijn reactievermogen laat het serieus afweten en hij is zelfs te moe om er zich druk over te maken. Anderen slepen zich zuchtend en blazend voort en er zijn er zelfs twee die uiteindelijk een plekje zoeken in het gras en het presteren om een serieus namiddagdutje te doen. Niettemin zijn onze SNITTers er toch ingeslaagd om enkele prijzen in de wacht te slepen.
   l bij al kunnen al onze SNITTers terugblikken op een uiterst geslaagd weekend ( we kijken al uit naar 't volgend seizoen!) Tevens willen we iedereen bedanken voor de geboden hulp en de fijne verstandhouding waardoor dit weekend vlekkeloos kon verlopen. Ook nog onze welgemeende dank aan de Fam.Gijsens voor de fijne ontvangst.
  Met dank aan Erika voor het verslag en de portrettentrekkers Nico, Marleen en Jacky.

  Marleen blaast aan het zwembad van Sint-Niklaas verzamelen. Le Vieux Chêne straalt de grandeur van het vroegere hotel uit. Schenk ze nog maar 'ns vol. Een terras van een nabijgelegen taverne werd door SNITT prompt omgetoverd tot hun hoofdkwartier. ,,Je zou er van schudden en beven'', lijkt Marleen tegen Erika te zeggen. Vele handen maken lichter werk. Thomas en Jef oefenen heel stiekem voor het tornooi. Een bezoek aan de watervallen van Coo was een must. Een panoramisch zicht op de omgeving. Een helpende hand was steeds welkom. Onze Nederlandse vrienden in de kabellift. Smakelijk! Moede gij nog een stukske vlees hebben, mijnen jongen. Isabelle valt in de smaak bij Bumba. Marleen heeft een nieuwe knuffel gevonden. Het waterballet van Isabelle. Jef in opperste concentratie. Frederik demonstreert nog even zijn formidabel benenspel. Geruggensteund door Jan wacht Tim rustig zijn beurt af. Isabelle lijkt niet tevreden over haar prestatie. Kijk jongens, zo moet je minigolf spelen. Benen lichtjes gespreid, poepken achteruit en met de glimlach het balletje spelen. Wie is er nu aan de beurt, vragen de SNITT'ers zich af. Jonas moet even bekomen van al die drukte. Foei, een tafeltennstafel dient om te tafeltennissen. Wat hebben die twee 's nachts uitgespookt. Bij een mooie prestatie horen natuurlijk de gelukwensen. Het podium was opnieuw SNITT gekleurd. Fier toont Frederik (links) zijn medaille. Danny Rombaux won de trofee voor de verstkomende. Hij zette alle aardrijkskundige begrippen op hun kop. Volgens Danny ligt Brugge verder dan Oostende en Utrecht.

  07-05-2007 om 00:00 geschreven door birthy

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (8 Stemmen)
  >> Reageer (3)
  25-04-2007
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

  Zaterdag 9 juni – 11.30 uur

   

  Eerste

   SNITT-DAG

   

  Wat schaft de pot?
  Koud buffet bestaande uit:
  vijf vleessoorten – vijf vissoorten –

  saladbar en consumptie aangeboden door de club

  In de namiddag gaan we op zoek naar de

  Koning of Koningin van de volksspelen.

  We sluiten de namiddag af met gebak en koffie of thee.

  Deze spetterende dag kost slechts 15 euro.

  Interesse? Schrijf je voor 1 juni in bij Marleen Schalck en vergeet de centjes niet. De inschrijving is pas geldig als er is betaald. Wacht niet tot het laatste moment om u in te schrijven.

   Wie eerst komt, eerst maalt is het devies.  Omwille van organisatorische redenen wordt het aantal beperkt tot veertig

  25-04-2007 om 23:44 geschreven door birthy

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  18-04-2007
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rooigem K-SNTTC G 0-16

  G-ploeg krijgt puntjes cadeau

  Lag het nu aan de paasvakantie of boezemden we onze Gentse vrienden schrik in, wie zal het zeggen. Ze gaven alvast forfait. Onze SNITT'ers hinkten zowat op twee gedachten. Aan de ene kant sprokkelden ze punten, maar aan de andere kant hadden ze de twee punten liever gewonnen achter de groene tafels. Voor de kalendermakers is er werk aan de winkel. Bij het overlopen van de uitslagen zag ik dat heel wat ploegen niet op hun volle sterkte stonden. De paasvakantie is daar  niet vreemd aan.
  Voor onze G-ploeg is het doek over de competitie gevallen. Eddy, Jef, Frederick, Kevin, Jonas en Erwin mogen tevreden terugblikken op de competitie 2006-2007.
  Kapitein ad interim Jef Vercauteren zet dan ook een fiere borst op. ,,De twee veteranen, snellen Eddy en ikzelf werden prima gesteund door onze jongeren Kevin, Erwin, Frederic en Jonas; Ze  zijn echt gegroeid in de competitie. Hun wilskracht en inzet op trainingen en tijdens de competitie bleken lonend te zijn.  We mogen terecht fier zijn op ons prestatie als team. Hopelijk valt er volgend seizoen nog een rijpe appel uit de kast, je weet maar nooit. We mogen ook onze supporters niet vergeten die ons altijd door dik en dun hebben gesteund tijdens onze thuismatchen. Het is nu tijd om wat vakantie te nemen en onze batterijen op te laden voor het volgend seizoen! Hopelijk blijven we volgend jaar samen. Niet alleen de prestatie telt, maar ook de vriendschap binnen de ploeg'', zegt een gelukkige Jef Vercauteren.
   

  18-04-2007 om 16:42 geschreven door birthy

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
  >> Reageer (2)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vlaamse kampioenschappen

  SNITT-onderonsje op
  Vlaamse kampioenschappen

  Wat Quick Step-Energetic is voor de wielersport, zo is SNITT voor het tafeltennis bij de mindervaliden. Op de Vlaamse kampioenschappen in de SNITT-thuishaven waren ze de grote slokop en graaiden ze het leeuwendeel van de medailles mee. 
  Er heerste een leuk sfeertje in de club.  In een poging om Vlaams kampioen te worden, schreven ongeveer 30 spelers in. Marleen leidde alles opnieuw in goede banen. De barmeisjes en -jongens zijn heel de dag druk bezig geweest om iedereen te voorzien van eten en drinken. Het was schitterend weer maar dat weerhield de spelers er niet van om het beste uit de kast en hun trukendoos  te halen. Op een bepaald moment leek het eerder een strijd tussen België en Nederland dan op een Vlaams kampioenschap. Uiteindelijk na een zeer lange dag was iedereen tevreden met wat ze hadden bereikt.
  In klasse C zorgde Fréderic Lanoy voor de verrassing. In de halve finale versloeg hij groot favoriet en  ploegmaat Jef Vercauteren met 3-2. De man in vorm Kevin De Meirichy had minder moeite met Erwin Decort. Erwin moest met een droge 3-0 afdruipen. Heden ten dage is het geen schande om van Kevin te verliezen. In de finale deed Kevin het tegen Frederic nog eens over. Het goud was voor de sterkste man in de C-klasse.
  In de B-klasse haalde Kelly Van Zon het als laagst geklasseerde. Ze moest daarvoor wel tweemaal een vijfsetter winnen.
  In de D-klasse won Jerry Wallenberg zonder een setje te verliezen en in klasse E en NG wonnen Thomas Schreyen en Levi Valle zonder grote problemen.
  Tim Vinck had voor het goud bij de zittenden geen problemen met Eric Verlinden.
  In de open klasse moest Nico Vergeylen op weg naar goud slechts één setje prijsgeven. Zijn ploeggenoten Branko en Kelly maakten het schavotje vol.
  In de dubbelreeksen was het al SNITT wat de klok sloeg. Alle ereplaatsen werden door de lokalen bezet. 
  DE RESULTATEN
  STAANDEN
  Klasse A: 1. Nico Vergeylen (SNITT).
  Klasse B: 1. Kelly Van Zon (SNITT); 2. Branko Puskaric (SNITT)
  Klasse C: 1. Kevin De Meirichy (SNITT); 2. Fréderic Lanoy (SNITT); 3. Erwin De Cort (SNITT).
  Klasse D: 1. Jerry Wallenberg (SNITT); 2. Tom Van Luchene (Thumbs Up).
  Klasse E: 1. Thomas Schreyen (Thumbs Up).
  Klasse NG: 1. Levi Valle (St.-Jan Brugge).
  Enkel Open: 1. Nico Vergeylen (SNITT); 2. Branko Puskaric (SNITT); 3. Kelly Van Zon (SNITT).
  Dubbel Open: 1. N. Vergeylen-S. De Jonckheere (SNITT); 2. R. Smeets-H. Van Zundert (SNITT).
  DUBBEL/KLASSE
  Klasse A-B:
  1. N. Vergeylen/S. De Jonckheere (SNITT); 2. M. Verdeyen/K. Van Zon (SNITT).
  Klasse C-D-NG: 1. J. Vercauteren-E. De Cort (SNITT); 2. K. De Meirichy-J. Steels (SNITT); 3. F. Lanoy-L. Waterschoot (SNITT).

  ZITTENDEN
  Klasse A:
  1. Bart Brands (Schoten).
  Klasse B: 1. Tom De Grauwe (Thumbs Up).
  Klasse C: 1. Fred Spiessens (Thumbs Up).
  Klasse NG: 1. Tim Vinck (SNITT).
  18-04-2007 om 00:00 geschreven door birthy

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
  >> Reageer (1)
  02-04-2007
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.SNITT-criterium

  SNITT-criterium 1 april 2007

  Was het te wijten aan de paasvakantie of dachten sommige ploegen dat het een aprilgrap betrof, maar er kwamen slechts een veertigtal spelers naar ons lokaal.Toch werden enkele spannende wedstrijden betwist. Enkele bereidwillige handen hadden opnieuw voor iedereen een koude schotel  klaargemaakt.

    Vrijwilligers hadden voor de gehandicapten opnieuw een lekkere koude schotel klaargemaakt. De begeleiding van de Nederlanders wacht geduldig op hun spelers. Silos Wetteren kwam met een ruime delegatie afgezakt naar de Nijverheidsstraat. Het moment is aangebroken om de innerlijke mens te versterken. Vincksken ligt uitgeteld op de tafel. Een zieke maag deed hem de strijd staken. ,,Bezige bij'' Marleen bedient Benedikt. Een uitstekend spelend Roland Dewitte won reeks 3. Met Isabelle (rechts) in de buurt is het altijd lachen geblazen. Hoofdscheidsrechter Pierre Wuytack heeft slecht nieuws voor Frederik. Het spel van de gewonnen sets verwees hem naar de derde plaats. José bepaalt als scheidsrechter de toss. Het bracht Guy geluk. Guy Meersman mag terugblikken op een geslaagd tornooi. Jonas (rechts) verweerde zich dapper, maar ervaren rot Jef kon het laken naar zich toehalen. Nevejans Kos van SILOS (rechts) won de reeks 4 voor onze Guy Meersman. Winnaar Nevejans Kos wordt gelukgewenst door de uitgebreide SILOS-delegatie. Erwin Decort zorgde voor de verrassing door Kevin De Meirichy (rechts) te kloppen. Enkele SILOS-leden.

  02-04-2007 om 00:00 geschreven door birthy

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  26-03-2007
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.SNTTC G-TTC Merelbeke 2-14

  G-ploeg finisht vijfde
  Onze G-ploeg ging zwaar ten onder tegen een sterk TTC Merelbeke, maar toch is er reden voor tevredenheid. De beoogde vijfde plaats kunnen de discipelen van Eddy De Meester niet meer mislopen. De dichtste achtervolger Lobos Lochristi kijkt tegen een quasi onoverbrugbare vier puntenkloof aan. De ploeg uit de begoniagemeente heeft weliswaar één wedstijd minder gespeeld, maar moet nog tegen de fiere leider SNTTC H en Knal Deinze I. Als de logica gerespecteerd wordt, krijgen ze het aartsmoeilijk om nog een puntje binnen te rijven. Zelfs indien ze voor een verrassing zorgen en op gelijke hoogte komen van onze G-ploeg dan blijven we nog op de vijfde plaats. Eddy en de zijnen waren tweemaal sterker in de onderlinge confrontatie.
  In onze voorlaatste wedstrijd was geen kruid gewassen tegen TTC Merelbeke D. Ze kwamen afgezakt naar de Nijverheidsstraat met een E0, 2x E6 en NG. Wij traden aan met 3x E6 en NG. Jef Vercauteren bevestigde nog eens zijn grote vorm door twee wedstrijden te winnen. Hij mag voor het eerst ook een E0 op zijn kaart bijschrijven. Het werd 3-1. Proficiat Jef.
  Kevin, Fréderick en Jonas vochten tot de laatste druppel zweet, maar helaas voor hen zat er geen overwinning in. Hier en daar werd wel een setje gepakt, maar winnen was andere koek. Toch mag ons viertal, samen met Eddy en Erwin, terugblikken op een geslaagd seizoen.
  Een dikke proficiat.


  26-03-2007 om 00:00 geschreven door birthy

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
  >> Reageer (2)
  19-03-2007
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nationaal criterium Profondeville

  Kevin De Meirichy wint B-reeks

  Het criterium in Profondeville bij Namen kende een magere opkomst. Wegens een internationaal tornooi in Jordanië waren de grote kleppers Nico Vergeylen, Marc Ledoux en Mathieu Lhoicq afwezig, maar toch ging het er spannend aan toe. In de A-reeks werden we vertegenwoordigd door Jef Vercauteren, Fréderic Lanoy, Danny Rombaux en Branko Puskaric. Jef The Fighter stoomde door tot in de halve finale. Voor de derde en vierde plaats moest hij de duimen leggen tegen Eric Filee. Voor de vijfde en zesde plaats troefde Branko Danny af. Dame Fortuna was Fréderic niet gunstig gezind. In zijn poule moest hij optornen tegen de twee finalisten Ben Despineux en Arnaud Duquesne. Hij moest zich tevreden stellen met een zevende plaats. De overwinning was voor Arnaud die in een vijfsetter Ben versloeg.
  In de B-reeks was het al SNITT wat de klok sloeg! Kevin en Jonas moesten onder elkaar uitvechten wie op het hoogste schavotje mocht staan. Kevin stuurde zijn ploeggenoot en vriend met 3-1 naar de kleedkamer. Een zelfzekere Erwin moest voor de derde en vierde plaats met 2-3 de duimen leggen voor Jerry Wallenburg. Die laatste speelde een dijk van een wedstrijd. Erwin Van de Abeelle viel juist naast het podium. Els Meul en Rudi De Corte besloten de B-reeks op een 11de en 12de plaats.
  SNITT greep juist naast de wisselbeker Profondeville. Die ging naar het Brusselse ASCTR.
  Met dank aan Jef Vercauteren voor het verslag en Anita Bruggeman die haar debuut deed als blog-fotografe.

    In de A-reeks legde Branko Puskaric beslag op een verdinestelijke vijfde plaats. ,,Is het aan mij?'', lijkt Erwin Van de Abbeele te zeggen. Kevin De Meirichy (links) was in de B-finale te sterk voor Jonas Steels. Branko Puskaric brengt steevast zijn Nederlandse supporters mee. Erwin (rechts) haalt nog eens zijn handdoek boven, maar het mocht niet helpen. Jerry Wallenberg snoepte hem de vierde plaats af. De B-reeks was voor Els Meul te hoog gegrepen. Rudy De Corte (rechts) in een onorthodokse stijl. ,,Zoveel lekkers en ik mag er niet aankomen,'' zegt Marleen. Geen nood. Isabelle is in de buurt om alles soldaat te maken. Isabelle laat zich het KWB-ontbijt smaken. ,,Blijft er voor ons nog iets over,'' lijken Jef en Jackie te zeggen. Kevin De Meirichy is zo fier als een gieter met zijn eerste plaats in de B-reeks. Jonas Steels mag terugblikken op een geslaagd tornooi.

  19-03-2007 om 00:00 geschreven door birthy

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (3 Stemmen)
  >> Reageer (1)
  16-03-2007
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Praatbarak aflev. 2

  De SNITT kan niet zonder de vele helpers. Ouders en sympathizanten die steeds bereid zijn een handje toe te steken. Iedere maand nodigen we iemand van hen uit in De Praatbarak voor een babbel over hun hobby's en interesses. Onze tweede gast is Marleen Schalck uit Wachtebeke. Of moeten we zeggen Wabeke, Marleen?

      

    Marleen Schalck is al anderhalf jaar hoofdscheidsrechter bij de tornooien van de gehandicapten. ,,En ik doe het nog altijd graag,'' zegt ze met blinkende oogjes.

  Marleen Schalck:
  een boekenworm als hoofdscheidsrechter
  Enkele dagen nadat ze de kaap van 45 jaar genomen heeft, is Marleen Schalck onze eerste vrouw in De Praatbarak. Ze is een graag geziene figuur op vrijdagavond en tijdens de diverse tornooien voor gehandicapten. Niet alleen als supporter van Jonas, maar ook als hoofdscheidsrechter. Ze lijkt in de wieg gelegd voor deze ondankbare taak. Haar vroegere job als bediende is daar wellicht niet vreemd aan. Bij Total Fina Aquitaine was ze twintig jaar zowat het manusje van alles. In de lijmfabriek was ze niet zomaar 'n secretaresse. Tegelijkertijd was ze receptioniste, directiesecretaresse en nog zoveel meer. Kortom een onbetaalbare kracht. Door de komst van de euro sloot het bedrijf de deuren omdat de producten te duur werden en Marleen stond op straat. Sindsdien is ze een werkzoekende huisvrouw, zoals ze zelf omschrijft.
  Ze kwam in de tafeltenniswereld terecht door haar zoon Jonas. Die geraakte op de schoolbus in gesprek met Tom De Grauwe. Tom maakte Jonas warm voor de tafeltennissport. Zijn eerste club was het Gentse Thumbs Up. Daarna leidde haar zoon een dubbelleven. In de week ging hij spelen bij TTC Stekene en op vrijdagavond kwam de familie afgezakt naar de Nijverheidsstraat. Ze voelden zich in Sint-Niklaas zodanig goed, dat ze definitief voor SNITT kozen. Zij en de club hebben zich die keuze nog geen moment beklaagd.
  Marleen is van vele markten thuis. Op 1 april kruipt ze voor het SNITT-tornooi opnieuw achter haar computer als hoofdscheidsrechter. De mythe dat de hoofdscheidsrechter meestal een man is, wordt door Marleen naar het rijk der fabelen verwezen. De gehandicapten zochten een heldere stem voor de aankondigingen. Na links en rechts te hebben gepolst, kwamen ze bij Marleen terecht. Van de micro verzeilde ze vlug achter de computer en dat tot eenieders tevredenheid. Pierre Wuytack is haar steun en toeverlaat bij eventuele computerproblemen. ,,Ik heb nog geen noemenswaardige problemen gekend,'' zegt ze. ,,Behalve in Malle toen de computer het vertikte om mijn gegevens te bewerken. Een telefoontje naar Pierre volstond om het probleem op te lossen.''
  Onze praatgast is ook een enorme boekenworm. Vooral thrillers en detectiveverhalen dragen haar voorkeur weg. ,,Pieter Aspe, Stan Laureyssens en vele andere,'' zegt ze. ,,In de bibliotheek kennen ze me al. Soms sta ik op de wachtlijst vooraleer het boek in de winkel is. Het is al gebeurd dat ik de vijfentwintigste in de rij was voor een boek.''
  Daarnaast is ze ook actief in de KAV. ,,Niet als bestuurslid. Ik moet ook nog wat tijd vrijhouden voor mijn gezin,'' zegt ze als een bezorgde moeder. Vooral de kooklessen, het knutselen en juwelen maken, dragen haar voorkeur weg. ,,Kijk, deze krans dat ik nu draag, heb ik vandaag nog gemaakt,'' zegt ze met twinkelende oogjes. Ze is ook de Piet Huysentruyt van de familie. Vooral cakes, taarten en andere zoetigheden dragen haar voorkeur weg. 
  En dan is er tenslotte nog het wandelen langs de Moervaart met haar man en Boo. Deze laatste is een Engelse jachthond. ,,Kilometers hebben we al met het beest gewandeld. Als je weet dat die pas moe wordt na een veertigtal kilometer, dan weet je het wel, hé,'' zegt ze.
  · Marleen Schalck leidt op zondag 1 april in de Nijverheidsstraat (boven de brandweerkazerne), vanaf 10 uur, het mindervalidentornooi van SNITT. Iedereen welkom. 


   


  16-03-2007 om 00:00 geschreven door birthy

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
  >> Reageer (2)
  15-03-2007
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Knal Deinze J-SNTTC G 9-7

  G-ploeg gaat nipt kopje onder
  Voor de tweedee keer in enkele dagen trok de G-ploeg naar Deinze zonder Eddy De Meester . De kapitein wordt volgende week geopereerd aan zijn meniscus. De G-ploeg en haar entourage wenst Eddy veel sterkte.
  Knal J verscheen slechts met drie spelers achter de tafel, maar ze konden die numerieke meerderheid niet benutten. Het werd een nipte 9-7-nederlaag.
  Kevin had een zware werkdag achter de rug en dat liet zich voelen. Hoe hard hij ook vocht, hij slaagde er niet in om een wedstrijd te winnen. Bij de tegenspelers was er immers geen enkele dame. De ontgoocheling was dan ook groot, maar niet getreurd. Iedereen weet dat Kevin tot de laatste druppel zweet vecht. Dit seizoen heeft hij ons meer dan eens over de streep getrokken. De spelers van Knal zijn gewaarschuwd, want onze Kevin is er op uit om volgend seizoen weerwraak te nemen...
  Ook Erwin had zijn dag niet. Het was telkens net niet. Bij Erwin ligt het probleem duidelijk in de balans tussen aanvallen en verdedigen. Eens hij het juiste moment gevonden heeft om aan te vallen, wordt hij voor iedereen een te duchten tegenstander. Dit neemt niet weg dat Erwin enorm is gegroeid. Volgend seizoen moeten we ons aan een sterk gemotiveerde Erwin verwachte die iedereen eens wil laten zien dat er een verschil is tussen Club Brugge en den Erwin, want dit seizoen lopen de prestaties opvallend gelijk.
  Jef The Fighter had het voor één keer moeilijk en het mag worden gezegd: hij had het geluk niet aan zijn kant. Tegen Maarten kwam hij telkens iets te kort. Maarten had bij elke set op het einde wel een net- of kantballetje. Om je palet op te eten, ware het niet dat je daarna nog moet spelen... Tegen Geert vocht Jef als een tijger. In vijf sets met twee puntjes verschil moest hij het loodje leggen. Uiteindelijk slaagde Jef er in om zijn laatste match te winnen tegen een E4-speler. Jef is bezig aan een ijzersterk seizoen, maar had net vandaag niet zijn dag....
  Fréderic was vrijdag tegen Knal I in mindere doen. Heeft hij gerust? Heeft hij zich laten soigneren door een mooie dame? Joost mag het weten, maar vandaag was hij ech tin vorm. Hij klopte een goede E6-speler en een E4, telkens met een droge 3-0! Vor hem is dit een bekroning van een mooi seizoen, wetende dat het volgend jaar net iets betr moet om naar een hoger klassement te mikken.
  Uiteindelijk verloren we met 9-7. Volgende week moet iedereen zich nog eens extra opladen om Palet Merelbeke een puntje te kunnen afpakken en hopelijk kunnen we zo onze H-ploeg een handje toesteken om kampioen te worden. Dat zou echt een stunt zijn...

  15-03-2007 om 20:43 geschreven door birthy

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
  >> Reageer (1)
  12-03-2007
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Knal Deinze I-SNTTC 15-1

  Kevin De Meirichy zorgt voor eerredder

  De spelers van onze G-ploeg vochten in Deinze als leeuwen, maar het mocht niet baten. Ze verloren met zware 15-1-cijfers. Kevin De Meirichy bewees nogmaals zijn goede vorm en redde de eer voor onze ploeg. Hij versloeg een goed spelende E6-dame.
  Jonas speelde bijwijlen erg sterk en was de enige die de sterk verdedigende E2-speler van Knal I het vuur aan de schenen kon leggen. Met een E2, twee E4-spelers en een goede E6 was Knal I veel te sterk om met kans op succes naar het Waasland terug te keren.
  Greet was de depanneur van dienst en slaagde er tot drie keer toe om een mooie voorsprong uit te bouwen tegen de E2-speler van Deinze. Indien zij de opslag van de tegenstander beter had kunnen retourneren, had zij zeker kans gemaakt op de overwinning. Bedankt voor de inzet Greet.
  Fréderic kwam na een lichte rugblessure terug in actie en had niet zijn beste avond. Wat hij ook deed, op het einde ontbrak hem telkens wat geluk en scherpte om de buit binnen te halen.
  In de heenronde bleek al dat de spelers van Knal Deinze sympathieke mensen zijn die sportieviteit hoog in het vaandel dragen. Zij voelden de vechtlust en de goede sfeer van onze G-ploeg perfect aan. Zij wensten ons proficiat met de manier waarop we de nederlaag aanvaarden. Het was dan ook een fiere kapitein die huiswaarts trok.
  Misschien zet er dinsdag tegen Knal J iets meer in. Alhoewel de heenronde ons hier ook geen goede hoop geeft, het zal niet zonder slag of stoot zijn dat ze de twee punten zullen krijgen. Ze zullen ze moeten verdienen.

  12-03-2007 om 20:16 geschreven door birthy

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (4 Stemmen)
  >> Reageer (2)
  05-03-2007
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hotel op Stelten

  Van pinguïns, Georgieboy's
  en andere scheve schaatsrijders

  De KWB van Appels zette een blijspel pur sang op de planken. Hotel op Stelten bevatte alle ingrediënten voor een geslaagde toneelavond. Hoed af voor de acteurs en talloze medewerkers die bijna een jaar wrochten om zo 'n pareltje van volkstoneel te brengen. De lachsalvo's waren bij momenten niet uit de lucht. Bedankt mensen van Appels voor jullie inzet en vrijgevigheid. Onze gehandicapten zijn er jullie dankbaar voor.
  In het Duinhotel, ergens aan de kust, kwamen enkele wereldvreemde mensen samen voor een congres  tegen de pornografie en de teloorgang van de goede zeden, maar schijn bedriegt. Theo Tijtgat heeft maar één bekommernis: ,,Hoe duik ik in de koffer met Karin Bosman, de secretaresse van de kardinaal''. Zijn secretaris, Georges Peeters,  moet een extra kamer boeken zodat hij wat kan rollebollen met de secretaresse. 
  Pascale Tijtgat, Theo's vrouw,  heeft echter geen hoge dunk van de bedprestaties van haar echtgenoot. Volgens haar is haar Theoken een groot zerooken tussen de lakens. Als Betty Klink met het verhaaltje over het seksleven van de pinguïns op de proppen komt, staat haar besluit vast. Haar man is een  pinguïn die doet het ook maar eens in het jaar. Pascale ontpopt zich als een ,,heet konijn'' die zelfs de grootste ijspegel doet smelten. Ze laat haar oog vallen op de secretaris van haar man die ze steevast Georgieboy noemt. 
  De hotelmanager vermoedt dat er allerlei seksuele uitspattingen gebeuren in kamers 148 en 150 en wil orde op zaken stellen. Theo en ,,Georgieboy'' geraken verstrikt in allerlei verzinsels en meer dan eens moeten ze de hotelknecht Vlodi wat geld toestoppen om hem de mond te snoeren. Ook het kamermeisje Marie profiteert van de situatie.
  Als Carolin Bosman, de zus van Karin, onverwachts terugkeert uit skivakantie zitten de twee tortelduifjes in nauwe papieren en vallen ze door de mand. Ze proberen Karin het hotel uit te smokkelen en Theo blijft achter met zijn broek vol goesting.  Voor de uitstap naar Appels toonde Marleen opnieuw haar organisatorische talenten. SNITT leerde niet alleen Guy en Marina tafeltennissen, ze ontdekten er ook de liefde. Massaal trokken we naar de parochiezaal van Appels voor de toneelvoorstelling ,,Hotel op Stelten''. Myriam kwam na de overwinning in Châtelet met de dames van de A-ploeg een stapje dichter bij de titel. Toch hield ze eraan om naar Appels af te zakken. Moe maar voldaan groet een deel van de cast het publiek. De spelers hadden zelfs een applausje over voor het publiek.

   

  05-03-2007 om 17:57 geschreven door birthy

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (6 Stemmen)
  >> Reageer (1)
  04-03-2007
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sint-Niklase G-Atelia Gent N 13-3

  Sterke prestatie van Kevin De Meirichy
  Sint-Niklase G kreeg vrijdag 2 maart Gent N op bezoek. Drie E6'en en een NG tegen twee E6'en en twee NG's. Het beloofde een spannene wedstrijd te worden, omdat in de heenronde een gelijkspel werd opgetekend, maar ons viertal stak er met kop en schouders bovenuit. De Gentenaars werden met een 13-3-nederlaag naar de stroppenstad teruggestuurd.
  Erwin zei vooraf dat hij de man in vorm is. Iedereen geloofde dat, maar toen hij in de eerste set tegen een 6-0-achterstand opkeek was het vertrouwen even zoek. Geen enkele goede opslag en veel te snel aanvallen deden hem de das om. Hij schakelde over op rustig verdedigen, verzorgde zijn opslagen beter en viel pas aan als hij de kans keek. Hij verloor de eerste set met 9-11. Uiteindelijk wist hij de buit met 3-2 binnen te halen. Alleen tegen Eva moest hij het hoofd buigen. Proficiat voor de 3 gewonnen wedstrijden.
  Na een aarzelend begin van de competitie heeft Kevin de juiste slag te pakken. Vandaag was hij onoverwinnelijk. Hij wist als enige Eva te kloppen dat komt omdat hij van mij geleerd heeft om zich te concentreren op de bal en niet op de dame. Hij stuurde  de lieftallige Eva met een droge 3-0 terug naar Gent. Kevin won als enige zijn vier wedstrijden. Proficiat.
  Ook Fréderic verkeert in goede doen en verloor maar één wedstrijd. Natuurlijk tegen Eva. Je kon zo zien waar hij op geconcentreerd was. Niet dat hij zijn vel niet duur verkocht, want met 2-3 ging hij de boot in. Toch hadden de supporters de indruk dat hij intrinsiek sterker was, maar dat hij steeds werd afgeleid... 3 van de 4 matchen gewonnen. Puike prestatie Fréderic.
  Onze Jef is dit seizoen moeilijk te kloppen. Maar hij heeft ooit eens slechte raad gekregen van ene Rudy. Sindsdien kan hij niet meer tegen dames winnen. Ook nu verloor hij één match, uitgerekend tegen Eva. Drie van de vier matchen winnen, is natuurlijk mooi, maar één ding weet ik:: ,,als we ooit tegen een volledige damesploeg spelen, laat ik Jef The Fighter vervangen.'' Hij mag ons dan aanmoedigen vanaf de zijkant...
  Door deze zege is de kans groot dat we onze vijfde plaats kunnen consolideren. Een mooi resultaat. En meteen het bewijs dat alle spelers grote vooruitgang hebben geboekt.

  04-03-2007 om 21:27 geschreven door birthy

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (5 Stemmen)
  >> Reageer (3)
  26-02-2007
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.SNTTC H-SNTTC G 15-1

  Jeugd van H-ploeg te sterk voor G-ploeg
  De jonge H-ploeg was meer dan een maatje te groot voor onze G-ploeg. De youngsters staan niet voor niks aan de leiding van vijfde provinciale B. Onze dappere G-jongens verweerden zich goed, maar tegen al dat jong geweld was niets te beginnen. Al dient gezegd dat de cijfers lichtjes overdreven waren.
  Alleen Jef The Fighter kon een match meepikken en wat voor één. Hij versloeg met droge 3-0-cijfers Bram Geerinck. Bram moest in de competitie slechts tweemaal het onderspit delven en staat aan de leiding in de top tien. Voor Jef zat er wel iets meer in. Tegen Sarah Colpaert liet hij een 2-0-voorsprong door de vingers glippen.
  Frederick, Kevin en Jonas konden links en rechts een setje meepikken, maar winnen zat er niet in. Soms kwamen ze op setpunt, maar afmaken was andere koek. 
  Voor de G-ploeg breekt er nu een zware periode aan. Vrijdag komt Atelia Gent naar de Nijverheidsstraat en dat is een haalbare kaart. Daarna staan echter twee verplaatsingen naar Deinze op het programma en een thuiswedstrijd tegen Merelbeke. De nummers 3, 4 en twee van de rangschikking. De G-ploeg kan misschien nog scherprechter spelen in het titeldebat door tegen die ploegen één of twee puntjes weg te kapen. De H-ploeg zal er hun dankbaar voor  zijn.

  26-02-2007 om 21:55 geschreven door birthy

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
  >> Reageer (2)
  24-02-2007
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Praatbarak

  De SNITT kan niet zonder de vele helpers. Ouders en sympathizanten die steeds bereid zijn een handje toe te steken. Iedere maand nodigen we iemand van hen uit in De Praatbarak voor een babbel over hun hobby's en interesses. Onze eerste gast is Rudy Vinck.

      

    Rudy Vinck: een man van vele liefdes.

  Rudy Vinck:
  ,,Een passie voor toneel''
  Onz eerste gast in ,,De Praatbarak'' heeft heel wat liefdes. Natuurlijk is er zijn vrouw Erika en zijn twee zonen Hans en Tim. Maar daarnaast is er nog minivoetbal, toneel en... Dana Winner. Je vraagt je soms af waar hij de tijd vandaan haalt om alles te combineren. De familie Vinck is een graag en veel geziene gast op de nationale criteria. Nagelbijtend volgen ze niet alleen de prestaties van zoonlief, maar ook de andere leden kunnen altijd op hun aanmoedigingen rekenen.
  Voor Rudy Vinck is 2 maart geen dag zoals een andere. Hij wordt 51 jaar en staat met KWB-Appels tien jaar op de planken. Uitgerekend op zijn verjaardag gaat ,,Hotel op Stelten'' in première. Daarin kruipt hij in de huid van Theo Tijtgat, voorzitter van de Bond ter Vrijwaring van de Goede Zeden. Met seksboekjes en dito lingerie moet je bij hem niet afkomen. Zo zie je maar. Verrassingen zijn de wereld niet uit.
  Alles begon voor Rudy een tiental jaren geleden toen hijals jeugdvoorzitter van de Appelse voetbalploeg er het bijltje bij neerlegde. Wat meteen ook de zwanezang inluidde voor die club. De KWB-Appels had zijn talent en liefde voor het toneel ontdekt tijdens de vele sketches die Rudi opvoerde voor de voetbalploeg. Al vlug kwamen ze met de vraag om mee te spelen. Een vraag waar hij niet lang moest over nadenken.
  Welke rol speel je het liefst?
  ,,Eigenlijk heb ik geen lievelingsrol. Ik speel ze allemaal even gaarne. Bij de KWB zetten we immers alleen billenkletsers op de planken. De mensen zien dat nog het liefst van al. Geen stukken waar je veel moet bij nadenken. Het Engelse toneel draagt wel mijn voorkeur weg. Er zitten daar heel wat onverwachte wendingen in. Aan Linke Gêne en Motie van Wanorde bewaar ik de beste herinneringen. Het eerste stuk was trouwens mijn debuut bij de KWB.''
  Wat doe je bij een black-out?
  ,,Doorspelen, jong. Doorspelen. Er mag geen stilte vallen. We moeten dan iets verzinnen en hopen dat we de draad opnieuw kunnen opnemen.''
  Het KWB-bestuur van Appels is ook vrijgevig.
  ,,Juist. Al voor de 26ste keer gaat de opbrengst van de galavertoning naar een liefdadig doel. Omdat onze Tim aangesloten is bij SNITT ben ik gaan aankloppen bij het bestuur. Voor het tweede jaar op rij mag SNITT nu langs de KWB-kassa passeren. Het bestuur is zeer tevreden over de respons en de dankbaarheid van de SNITT-leden. Dat is trouwens niet evident. Ooit stelde een vereniging zich vragen over de opbrengst van de galavertoning. Bij de overhandiging van de cheque kregen we te horen Is het maar zoveel. En je moet weten dat nauwelijks drie man naar de voorstelling is komen kijken. Dergelijke reactie is bij het bestuur in het  verkeerde keelgat geschoten.''
  Waren er in al die toneeljaren enkele memorabele momenten?
  ,,Enkele jaren geleden werd er voor het eerst op zondagnamiddag gespeeld. De dag ervoor waren enkele leden van de voetbalploeg van Smetlede naar de voorstelling komen kijken. Na het toneel zijn we mijn verjaardag gaan vieren. Ik kwam een gat in de nacht thuis. Kort na de middag werd ik door mijn vrouw gewekt. Rudy, moet je niet gaan spelen?, vroeg ze zich af. Laat me gerust, was  mijn antwoord. Er wordt toch vannamiddag gespeeld, hé, zei ze. Ik was meteen klaarwakker. Bij het vieren van mijn verjaardag was ik vergeten dat er in de namiddag gespeeld werd. Het was mijn beste dag niet. Liters zweet heb ik gelaten.''
  Een andere liefde van u is Dana Winner. Waarom Dana Winner en niet Eddy Wally b.v.?
  ,,Alles is gekomen door onzen Tim. Hij ging ooit naar een optreden kijken van Wendy Van Wanten en Dana Winner was daar ook. Hij was meteen verkocht. Op zijn Plechtige Kommunie is ze zelfs komen optreden. Ik hou immers van het betere Nederlandstalige lied. Niet de echte kleinkunst. Will Tura, Marco Borsato, Rob De Nijs dat waren en zijn nog altijd mensen waar ik naar opkijk.''
  Zijn er ten slotte nog zaken wat je doet?
  ,,Minivoetbal, hé. De jongeren tegen de oudjes. En niet om de netten op te hangen, hé. Ik loop op''. Nou ja, Rudy. Lopen is wel wat veel gezegd, zeker.
  We wensen u alvast een keigoed (om het in de termen van de 21ste eeuw te zeggen) optreden
   

  24-02-2007 om 00:00 geschreven door birthy

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (5 Stemmen)
  >> Reageer (3)
  19-02-2007
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nationaal criterium Wapper in Malle

    SNITT stuurde opnieuw een sterke delegatie naar het nationaal criterium.

  Erwin De Cort heerst over C-reeks

  Wapper Schoten speelde op zondag 18 februari gastheer voor het nationaal criterium.  Het griepvirus had ook lelijk huis gehouden bij de mindervaliden. In het Provinciaal Vormingscentrum in Malle boden zich maar 49 gehandîcapten aan die tot de laatste snik vochten. Traditiegetrouw leverden we opnieuw het leeuwendeel van de inschrijvingen. Zelfs de hoofdscheidsrechter was een SNITT-lid. Tweetalig en stressvrij leidde ze alles in goede banen. Een minpuntje aan de organisatie was wel de slechte verlichting en de peperdure drankjes. Twee euro voor een tas koffie, zonder koekje is van het goede teveel.
  Sportief gezien was het opnieuw een hoogdag. In klasse A werd de hiërarchie gerespecteerd. Mathieu Loicq won opnieuw voor Marc Ledoux en onze Nico Vergeylen die voor de derde plaats een kwade klant had aan Ben Despineux.
  In Klasse B moest het SNITT-trio Fréderic Lanoy, Branco Puskaric en Kevin De Meirichy Eric Filée laten voorgaan. Voor Kevin zat er duidelijk meer in. In de halve finale gaf hij tegen Fréderic een 2-0 voorsprong uit handen.
  In reeks C was het een volledig SNITT-podium. De Cort Erwin had in de finale geen moeite met Erwin Van den Abbeele. De palm gaat hier evenwel naar Els Meul die in een vijfsetter Andy Alpaerts van Wapper Schoten versloeg. Ei zo na dreigde het dramatisch af te lopen voor Els. Met goed spel bouwde ze een geruststellende 2-0-voorsprong uit. Andy vocht luid aangemoedigd terug. In de vijfde set kon ze het laken toch naar zich toe halen. Bij het verlossende punt sprong Rudy Decorte een gat in de lucht. Het was precies of ze de Champions League had gewonnen.
  Jonas Steels verdient evenwel een speciale vermelding. De dag ervoor keek hij enkele drieste overvallers in ,,Wabeke'' in de ogen. Nog duidelijk aangeslagen hield hij er toch aan om de dag erna mee te spelen. Meer dan een vijfde plek zat er in die omstandigheden niet in.
  Bij de zittenden demonstreerde Tim Vinck zijn grote vooruitgang en vocht zich naar een zesde plaats. Als beloning kreeg hij een ,,baardige'' kus van Rudy die hij zich nog lang zal heugen.
  UITSLAGEN
  STAANDEN

  Klasse A - Halve finale: Loicq Mathieu-Vergeylen Nico 3-0; Despineux Ben-Ledoux Marc 1-3. Finale: Ledoux Marc-Loicq Mathieu 1-3. Voor derde en vierde plaats: Vergeylen Nico-Despineux Ben 3-2.
  Klassement: 1. Loicq Mathieu; 2. Ledoux Marc; 3. Vergeylen Nico; 4. Despineux Ben; 5. Duquesne Arnaud; 6. De Jonckheere Sylvie; 7. Blanco José; 8. Vercauteren Jef; 9. Lambert Michel; 10. Waterschoot Leon.
  Klasse B - Halve finale: Lanoy Fréderic-De Meirichy Kevin 3-2; Puskaric Branco-Filéee Eric 0-3. Finale: Lanoy Fréderic-Filée Eric 0-3. Voor derde en vierde plaats: Puskaric Branco-De Meirichy Kevin 3-0.
  Klassement: 1. Filée Eric; 2. Lanoy Fréderic; 3. Puskaric Branco; 4. De Meirichy Kevin; 5. Embrechts Christophe; 6. Van Luchene Tom; 7. Schreyen Thomas; 8. Dabin Jean-Yves; 9. Valle Levi; 10. Marchal Véronique.
  Klasse C - Halve finale: De Cort Erwin-Alpaerts Andy 3-0; Van den Abbeele Erwin-Meul Els 3-1. Finale: De Cort Erwin-Van den Abbeele Erwin 3-0. Voor derde en vierde plaats: Alpaerts Andy-Meul Els 2-3.
  Klassement: 1. De Cort Erwin; 2. Van den Abbeele Erwin; 3. Meul Els; 4. Alpaerts Andy; 5. Steels Jonas; 6. Rooms Karolien; 7. De Wilde Patrick; 8. Den Aantrekker Ludo; 9. Callens Erik; 10. Waterschoot Hubert.
  ZITTENDEN
  Klasse A - Halve finale:
  Pletinckx Jean-Marc-Brands Bart 3-0; Lorent Robert-Nardello Vincenzo 3-1. Finale: Pletinckx Jean-Marc-Lorent Robert 3-0. Voor derde en vierde plaats: Brands Bart-Nardello Vincenzo 2-3.
  Klassement: 1. Pletinckx Jean-Marc; 2. Lorent Robert; 3. Nardello Vincenzo; 4. Brands Bart; 5. Honnay Francis; 6. Maebe Dany; 7. Carpentier Jean-Pol; 8. Van de Cauter Hans; 9. Rochet Patrick; 10. Pollet Marie-Line (opgave door polskwetsuur).
  Klasse B (slechts één poule)
  Klassement:
  1. Van Acker Bob; 2. Spiessens Fred; 3. Michel Sacha; 4. Schollaert Yvan; 5. Ribaucourt Vincent; 6. Vinck Tim; 7. Ben Halima Magda; 8. Verlinden Eric.
   

  Tim Vinck moest in Sacha Michel zijn meerdere erkennen. De mensen aan de scheidsrechterstafel konden af en toe een versterking best gebruiken. Karolien Rooms in een onderonsje met Anita, de moeder van Kevin. Jef Vercauteren demonstreert even zijn balgevoel aan Sylvie Dejonckheere. Fréderic Lanoy (voorgrond) en Kevin De Meirichy in een van hun voorrondewedstrijden. Hubert Waterschoot kon Els Meul geen strobreed in de weg leggen. Een geconcentreerde Fréderic Lanoy. Jef, Sylvie en Jonas hangen aan de lippen van Nico Vergeylen. Els Meul mag terugblikken op een geslaagd tornooi. Fréderic en Kevin doen nog wat krachten op voor de eindstrijd. Voor de derde en vierde plaats versloeg Els Meul in een spannende vijfsetter Andy Alpaerts van Wapper Schoten. Tim Vinck versloeg zijn zwart beest Magda Ben Halima. Een pakkerd van zijn vader kon dan ook niet uitblijven. Niets dan glunderende gezichten na de overwinning van Tim. Fréderic Lanoy (links) moest in de finale de duimen leggen voor Eric Filée van ASCTR. Hubert Waterschoot bekomt van de gedane inspanningen. Kevin De Meirichy sleepte een mooie vierde plaats uit de brand, maar er zat meer in. Leon Waterschoot, Erwin Vandenabeele, Kevin De Meirichy en winnaar van de C-reeks Erwin Decort in een broederlijk onderonsje. Els Meul had aan Rudy Decorte een enthousiase supporter. Fred Spiessens van Thumps Up is voorlopig nog een maatje te groot voor Tim Vinck. Tot volgend jaar lijken de SNITT'ers wel te zeggen.
   
   

  19-02-2007 om 00:00 geschreven door birthy

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (13 Stemmen)
  >> Reageer (3)
  17-02-2007
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het Ardennenoffensief

  Criterium Elsenborn
  van 4 tot 6 mei 2007

  Het is zover. We gaan opnieuw de Ardennen veroveren. Omdat de sporthal in Bütgenbach niet vrij was, moesten de organisatoren van het nationaal criterium uitwijken naar Elsenborn. We hebben in de omgeving van de watervallen van Coo voor een prachtig logement gezorgd. Die naam roept bij sommigen ongetwijfeld jeugdherinneringen op. Het was de place to be voor heel wat schoolreizen. Op www.vieux-chene.be kunt u de locatie in detail bekijken.
  We logeren in een prachtige villa, van vrijdagavond 4 mei 2007 tot zondagmiddag 6 mei 2007 voor slechts 55 euro per persoon. In deze prijs zitten alle maaltijden begrepen. Enkele super-vrijwilligers zullen ervoor zorgen dat de hongerigen gespijsd worden. We vragen wel aan de spelers om spontaan te helpen bij het opruimen en klaarzetten van de tafels en het doen van de afwas zodat de vrijwilligers ook even kunnen verpozen.
  Er zijn acht slaapkamers met stromend water, drie extra badkamers en vijf toiletten, (eerste verdieping),  grote living, eetruimte, speelsalon, lokaal met tv en video enz. Een prachtige omgeving nodigt uit voor een fikse wandeling.
  Rudy neemt alvast zijn stafkaarten mee voor een tien km-lange tocht. Samen met de Jef gaan ze de buurt verkennen. ,,Dat zal nogal vonken geven,'' dixit Jef. En voor de fuivers onder jullie, al zijn die ver te zoeken onder gedreven sportlui, gaan ze speuren naar enkele goede disco's. 
  Net als vorig jaar moeten jullie slaapzak of lakens en dekens meenemen.
  Om alles tip-top te kunnen plannen moeten de inschrijvingen voor 20 maart binnen zijn bij Nico. Dat kan via mail: nickyboy@skynet.be of  de club.

  17-02-2007 om 22:45 geschreven door birthy

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
  >> Reageer (1)
  05-02-2007
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ons nieuwste lid
   Naam: Tom Van Landeghem      
   Geboortedatum: 1-9-1987
   Adres: Bettestraat 9, Stekene
   E-mailadres: peggy@frebouw

     

  05-02-2007 om 00:00 geschreven door birthy

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (1)
  04-02-2007
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.SNTTC G-De Pinte F 16-0

  In de vijftiende speelweek ontvingen Fréderic, Kevin, Erwin en Eddy met de G-ploeg de sympathieke spelers van De Pinte F. Met drie E6'en en een NG tegen vier NG's werd het een ongelijke strijd.
  Het werd 16-0. Het enige noemenswaardig feit is dat enkel Kevin erin slaagde om met droge 3-0-cijfers te winnen. Fréderic en Eddy moesten elk een setje prijsgeven en Erwin twee setjes. Eddy verscheen blijkbaar goed uitgerust achter de tafels. Kevin en Fréderic zijn goed op dreef en Erwin is aan het groeien naar een niveau dat nog net geen E-6-klassement verantwoordt. Volgend jaar moet dat zeker haalbaar zijn voor onze Erwin. De G-ploeg gewonnen, Club Brugge gewonnen! Nu nog goede examenresultaten en een lief (een Westvlaamse boerendochter of zo...) en zijn jaar kan niet meer stuk...
  Toch mogen we niet beginnen zweven. De moeilijke matchen komen er aan. De eerstvolgende match is tegen het jeugdig geweld van onze H-ploeg op zaterdag 24 februari om 19 uur. Kunnen de supporters onze G-ploeg naar een overwinning schreeuwen? So what. Van een ding zijn we zeker, er zal zeker een ploeg van Sint-Niklase winnen. Maar wie?

  Snelle Eddy

  04-02-2007 om 16:24 geschreven door birthy

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (1)
  29-01-2007
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Succesrijk nationaal criterium in Sint-Niklaas
  Bijna zestig gehandicapte sporters uit alle windstreken van België zakten vorige zondag af naar ons lokaal aan de Nijverheidsstraat. Aanvankelijk hadden zich meer dan zeventig atleten ingeschreven, maar door ziekte haakten ter elfder ure een tiental af.
  Er was evenwel genoeg kwaliteit om er een aangenaam en spannend criterium van te maken. De drie gouden medaillewinnaars van de jongste paralympics in Athene tekenden present. Mathieu Loicq, Marc Ledoux en Nico Vergeylen waren in Griekenland de beste per ploeg. Individueel sleepten Mathieu en Marc respektievelijk een gouden en zilveren medaille uit de brand. Zij zorgden dan ook voor een heruitgave van de finale. Eerst moest nog Marc Ledoux winnen van Nico Vergeylen. En dat ging niet zonder slag of stoot. Na een spannende vijfsetter winnend te hebben afgesloten, kwam hij zijn ploeggenoot Mathieu Loicq tegen in de finale. Die laatste toonde zich daarin de beste.
  In de B-klasse was het een SNITT-onderonsje. De vier eerste plaatsen werden ingenomen door de Klaasjes. Het ,,sterke'' geslacht moest het afleggen tegen het ,,zwakke'' geslacht. Of hadden ze teveel in de ogen van Sylvie gekeken, in plaats van naar de bal. In de halve finale kon Fréderick nog wat de schijn hoog houden, maar in de finale bezweek onzen Jef onder de charmes van Sylvie. Een verdiende overwinning voor de Westvlaamse.
  In klasse C was er brons voor Erwin Vanden Abbeele. Ann Dewitte moest in de D-reeks slechts éénmaal het hoofd buigen. Dat leverde haar een mooie tweede plaats op.
  Een dikke proficiat.
  Bij de zittenden was SNITT in de hoogste reeks niet vertegenwoordigd. Schotenaar Bart Brandts moest het afleggen tegen Brusselaar Jean-Marc Pletinckx.

  In klasse B zal Tim zijn vader nog eens een hartinfarct bezorgen. Vooral in zijn poulewedstrijd tegen Els Dierckx zette hij een verloren gewaande situatie recht en won hij in een spannende vijfsetter. Vooral in set vijf dierf ik geen rooie duit verwedden op winst van onze jongste deelnemer. Met het laatste winnende punt viel een groot pak van Rudy's hart. 

  UITSLAGEN
  STAANDEN
  Klasse A: Halve finale:
  Ledoux Marc-Vergeylen Nico (SNITT) 3-2; Despineux Ben-Loicq Mathieu 0-3. Finale: Ledoux Marc-Loicq Mathieu 1-3. Derde en vierde plaats: Vergeylen Nico (SNITT)-Despineux Ben 3-1.
  Rangschikking: 1. Loicq Mathieu; 2. Ledoux Marc; 3. Vergeylen Nico (SNITT); 4. Despineux Ben; 5. Nulens Simon; 6. Duquesne Arnaud; 7. Rombaux Danny (SNITT); 8. Waterschoot Leon (SNITT); 9. Van Luchene Tom; 10. Zatta Bruno.
  Klasse B: Halve finale: Puskaric Branko (SNITT)-Vercauteren Jef (SNITT) 1-3; Lanoy Fréderic (SNITT)-De Jonckheere Sylvie (SNITT) 1-3. Finale: Vercauteren Jef (SNITT)-De Jonckheere Sylvie (SNITT) 0-3. Derde en vierde plaats: Puskaric Branko (SNITT)-Lanoy Fréderic 3-0.
  Rangschikking: 1. De Jonckheere Sylvie (SNITT); 2. Vercauteren Jef (SNITT); 3. Puskaric Branko; 4. Lanoy Fréderic; 5. De Meirichy Kevin (SNITT); 6. Schreyen Thomas; 7. Embrechts Christophe; 8. Van Gansbeke Marianne; 9. Valle Levi; 10. Marchal Véronique.
  Klasse C: Halve finale: Ricosset Pascal-Lambert Michel 0-3; Van den Abbeele Erwin (SNITT)-Dabin Jean-Yves 2-3. Finale: Lambert Michel-Dabin Jean-Yves 3-0. Derde en vierde plaats: Ricosset Pascal-Van den Abbeele Erwin (SNITT) 2-3.
  Rangschikking: 1. Lambert Michel; 2. Dabin Jean-Yves; 3. Van den Abbeele Erwin (SNITT); 4. Ricosset Pascal; 5. Alpaerts Andy; 6. Meul Els (SNITT); 7. De Wilde Patrick; 8. Callens Eric; 9. Rooms Karolien (SNITT); 10. Den Aantrekker Ludo.
  Klasse D (één poule): 1. Baeckelandt Michaël; 2. De Witte Ann (SNITT); 3. Bodart Fréderic; 4. Waterschoot Hubert; 5. De Corte Rudy; 6. Hermans Loni; 7. Bakary Diarra.
  ZITTENDEN
  Klasse A: Halve finale:
  Pletinckx Jean-Marc; Van de Cauter Hans 3-0; Brands Bart-Nardello Vincenzo 3-1. Finale: Pletinckx Jean-Marc-Brands Bart 3-2. Derde en vierde plaats: Van de Cauter Hans-Nardello Vincenzo 1-3.
  Rangschikking: 1. Pletinckx Jean-Marc; 2. Brands Bart; 3. Nardello Vincenzo; 4. Van de Cauter Hans; 5. Carpentier Jean-Pol; 6. Van Acker Frank; 7. Honnay Francis; 8. Pollet Marie-Line; 9. Rochet Patrick; 10. Van Acker Bob.
  Klasse B: Halve finale: Maebe Danny-Spiessens Fred 3-1; Michel Sacha-De Grauwe Tom 0-3. Finale: Maebe Danny-De Grauwe Tom 1-3. Derde en vierde plaats: Spiessens Fred-Michel Sacha 3-1.
  Rangschikking: 1. De Grauwe Tom; 2. Maebe Dany; 3. Spiessens Fred; 4. Michel Sacha; 5. Schollaert Yvan; 6. Vinck Tim (SNITT); 7. Ribaucourt Vincent; 8. Dierckx Els; 9. Ben Halima Magda; 10. Van Brugge Rémy.

  Marleen leidde het tornooi opnieuw tot eenieders tevredenheid. Jacky loert over de schouder even mee.   Sylvie, Nico en Rudy hangen aan de lippen van onze voorzitter.   In zijn laatste wedstrijd van de poules zette Tim tegen Dierckx Els een scheve situatie recht en won met 3-2.   Thomas Schreyen van Sterke Stut Oosterzele en Tom De Grauwe van Lobos Lochristi in een gezellig onderonsje.   Els Meul na een van haar wedstrijden.   Jef Vercauteren moest in Sylvie Dejonckheere zijn meerdere erkennen.   De gekwetste Jonas Steels moest noodgedwongen aan de kant blijven.   Olympisch kampioen Mathieu Loicq (rechts) heerste in de hoogste reeks.   Het WK veldrijden werd door de gehandicapten druk becommentarieerd.   De bar draaide goed. De charmante verschijningen zullen daar niet vreemd zijn aan geweest.   ,,Nog vlug wat bijtrainen'', dacht Fréderick (voorgrond) voor zijn halve finale.   Ook Marc Ledoux (voorgrond) liet niets aan het toeval over voor zijn halve finale tegen Nico Vergeylen.

  29-01-2007 om 00:00 geschreven door birthy

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
  >> Reageer (4)
  28-01-2007
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Stekene H-SNTTC G 4-12

  De wedstrijd van de G-ploeg op Stekene H resulteerde in een ruime 4-12-overwinning voor de liefdevolle kleuren.
  Onze Jef was opnieuw onklopbaar. Hij moest zelfs niet vechten. Hij wou zijn krachten sparen voor het belangrijke VLG-tornooi van de dag nadien. Opnieuw won hij al zijn wedstrijden. Proficiat Jef. Eén keer liet hij zich een setje afsnoepen, maar dat kwam door de goede (?) raad van de Rudy. Als je tegen een vrouw speelt moet je naar... kijken. Wie geraakte de concentratie kwijt? Juist. Den Jef. De set daarna keek Jef opnieuw naar het balletje en kreeg dat schoon kind geen kans meer.
  Kevin begint terug te groeien. Nadat hij een tijdje op zijn - toch zeer mooi - niveau bleef plakken, zien we hem terug met rasse schreden vooruit gaan. Enkel Geoffrey  was te sterk voor hem (3-0). Voor de rest moest Kevin maar één setje prijsgeven en won hij drie matchen. Proficiat Kevin, blijven voortdoen...
  Ook Frederic steekt in een uitstekende vorm. Het vertrouwen is er en dat zie je aan hem. Zelfs als hij achterstaat, geeft hij zich niet zo maar gewonnen. Tegen Geoffrey ging hij ook de boot in met 3-0, maar daarna verloor hij geen setje meer. Opnieuw won hij 3 matchen en is hij de Poulidor van de ploeg.
  Eddy had iets recht te zetten. In de heenronde lagen de mosselen en vooral de wijn nog op zijn maag. Toen won Eddy maar één match. Rudy mag zeggen wat hij wil. Een oude vos leer je geen streken meer. Tegen een meisje moet je niet naar het meisje, maar naar de bal kijken en je op je spel concentreren. Eerst werken en dan pas plezier... Enfin zowel tegen het vrouwelijk schoon als tegen de jonge Brecht kon hij de buit binnenhalen. De andere twee matchen moest hij prijsgeven, maar pas na als een beer(tje) gevochten te hebben.
  Weerom genoten van een mooie tafeltennismiddag en het deed ons plezier om in de I-ploeg (eveneens tegen Stekene) onze makker Tim te zien aantreden. Nog wat ervaring opdoen en hij zit ook in de G-ploeg, als hij tenminste niet te veel de raad van zijn pa opvolgt en naar het balletje blijft kijken...

  28-01-2007 om 00:00 geschreven door birthy

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
  >> Reageer (1)
  20-01-2007
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tim mist debuut niet

    Reikhalzend werd uitgekeken naar het debuut van Tim bij de SNTTC-jeugd. Vooral papa Vinck wipte van het ene been op het andere.   Voor de wedstrijd tegen Orchidee Wetteren wordt Tim geflankeerd door Pieter-Jan en Bram.

  Tim Vinck schreef vandaag, 20 januari 2007, geschiedenis. Voor het eerst stelde SNTTC een rolstoeler op in de VTTL-jeugdcompetitie. In de vroege jaren tachtig verzeilde Nico Vergeylen na een operatie ook al in een rolstoel, maar dat was maar voor enkele maanden. Enkele jaren later deed hij mee aan de paralympics en kwam hij thuis van Athene met een gouden medaille. Dus Tim, blijven trainen, blijven trainen. Je weet maar nooit.
  Ongeveer vier jaar geleden kwam Tim de SNITT-rangen vervoegen en sedert enkele maanden volgt hij  de jeugdtrainingen.Vandaag deed hij fier als een gieter zijn debuut. ,,Alles deed vanmorgen zeer. Zijn darmen, zijn maag, alles'', vertelde zijn moeder. Zijn pa was mogelijk nog zenuwachtiger. Zijn hart ging als een wilde tekeer. Hij vergat zelfs te drinken en dat valt niet veel voor. ,,'k Ben nog zenuwachtiger dan onzen Tim'', zei hij.
  En Tim... die schudde de zenuwen van zich af. Af en toe veerde hij op uit zijn rolstoel om zijn eerste partij winnend af te sluiten. Zijn dag kon niet meer stuk. De volgende partijen ebde de concentratie weg. Tim's debuut was toch al geslaagd. Zijn medespelers die eveneens voor het eerst competitie speelden wilden niet achterblijven en na ongeveer 2 uur stond een mooie 6-4-overwinning op het wedstrijdblad.
  Wat is nu het grote verschil tussen het spelen tegen een andere rolstoeler of een staande speler, Tim?
  Bij rolstoelers komt de bal veel lager over het net. Bij een staande speler komt de bal iets hoger over het net.
  Wat zijn uw verwachtingen voor de rest van het seizoen?
  ,,We gaan het match per match bekijken.'' Je moest in de politiek gaan, Tim. Diplomatischer kon je antwoord niet zijn.
  Ben je van zins om ook aan tornooien deel te nemen?
  ,,Als ik kan, pak ik zeker hier en daar een tornooike mee. Spijtig genoeg valt volgende zondag het tornooi van Oudenaarde samen met het VLG-tornooi in onze club. Ik geef uiteraard de voorkeur aan ons eigen tornooi.''
  Wie Tim en de andere SNITT'ers aan het werk wil zien tegen de Belgische toppers, kan zondag 28 januari vanaf 10 uur terecht in ons lokaal aan de Nijverheidsstraat in Sint-Niklaas (boven brandweerkazerne).  20-01-2007 om 23:42 geschreven door birthy

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (7 Stemmen)
  >> Reageer (1)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.SNTTC G-Lobos Lochristi G 9-7

  De eerste wedstrijd van de terugronde was er een om duimen en vingers van af te likken. Deze marathonpartij die tot middernacht duurde verdiende eigenlijk geen winnaar. Een gelijkspel was billijker geweest.
  Lobos was naar Sint-Niklaas afgezakt met een geheim wapen. De Chinees Ling Yong, die in penhoudersgreep speelt, mag gerust als een valse NG worden beschouwd. Hij won 3 van zijn wedstrijden. Lobos had vorige week zijn thuismatch tegen De Pinte F met 9-7 gewonnen en het was duidelijk dat zij naar hier waren gekomen om minstens een puntje weg te kapen.
  Frederik bevestigde zijn goede vorm en won opnieuw 
  3 van de 4 matchen, waarvan twee in spannende vijfsetters. Frederik heeft geleerd om kalm te blijven in een vijfsetter. Waar hij vroeger op het nippertje verloor, haalt hij nu vaak het laken naar zich toe. Erwin was nog licht geblesseerd. Overtraind in het fitnesscentrum, of was hij te wild geweest bij zijn lief? In elk geval was er niet veel van te merken tijdens de matchen. Tegen de ons overbekende rolstoeler Tom De Grauwe sleepte hij 5 sets uit de brand. Tegen de Chinees verloor hij met 11-13 in de vijfde set.  Om al uw haar uit te trekken. Erwin loopt er dan ook kaalgeschoren bij en moest met 1 overwinning genoegen nemen. Gelukkig hebben we in Sint-Niklaas Jef The Fighter. Weerom slaagde hij er in om alle vier zijn matchen te winnen. Drie keer werd het een droge 3-0. Alleen tegen Tom moest hij tot het uiterste gaan om met 12-10 in de vijfde set de overwinning voor hem en de ploeg te behalen.  Eddy slaagde er wel in om het Tom lastig te maken, maar moest uiteindelijk een 2-0 voorsprong prijsgeven. Met slechts 1 overwinning zit de snellen Eddy in een dipje. Blijkbaar wordt hij door Marleen verwend en verschijnt hij afgemat achter de groene tafel. 
  De match was wel 
  superspannend. Tot 5-5 ging het  gelijk op. Toen nam Sint-Niklase een 7-5 voorsprong die prompt door Lobos werd tenietgedaan. Bij een 7-7 stand moesten de twee laatste matchen de eindstand bepalen. Frederik en Jef zorgden voor de 9-7 eindstand. Jef was zo van de kaart dat hij niet gezien had dat Frederik voor het achtste punt had gezorgd. Onder luid gejuich zorgde Jef voor het orgelpunt en de overwinning.
  Nog even vermelden dat Lobos Lochristi de tachtigjarige Lachaer Laurent opstelde en het dient gezegd dat hij zich zeer goed verweerde tegen het jong en minder jong geweld.
  PLOEGOPSTELLINGEN:
  SNTTC:
  Vercauteren Jef (E6) 4 overw., Lanoy  Frederick (E6) 3 overw., Demeester Eddy (E6) 1 overw., Decort Erwin (NG) 1 overw.
  Lobos Lochristi: De Grauwe Tom (E6), Lachaer Laurent (E6), Ling Yong (NG), Schietse Frederik (NG)

   

  20-01-2007 om 21:31 geschreven door birthy

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
  >> Reageer (2)
  16-01-2007
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zomergem G-SNTTC G 8-8

  De eerste wedstrijd van de terugronde leverde slechts een gelijkspel op. De overstap van oud naar nieuw was door sommigen blijkbaar nog niet verteerd.  Jonas speelt altijd goed op training, maar tijdens een wedstrijd nemen de zenuwen al eens de overhand. Ook nu kon hij een 2-0 voorsprong tegen “Bo”, de op Thor lijkende Zomergemspeler, niet verzilveren en geraakte hij de kluts kwijt. In zijn tweede match was hij niet opgewassen tegen de sterkste speler van Zomergem. Ondertussen vroegen de kapitein en Jonas’ moeder zich af wat toch de oorzaak kon zijn van Jonas’ falen. Wijselijk werd besloten om Jacky (Jonas zijn pa) te verbannen naar de kantine voor de volgende matchen. Een herboren Jonas speelde meer ontspannen en won zijn laatste twee partijen glansrijk. Bravo Jonas.
  Op 
  Kevin kunnen wij altijd rekenen. Vechten tot de laatste druppel zweet en dat zijn heel wat liters. Door pech en met slechts twee puntjes verschil verloor hij de vijfde set tegen de sterkste speler van Zomergem. In zijn tweede match had hij meer succes en kon hij de sterk spelende Bo verslaan. De derde match tegen Arnoud was moeilijk. Zijn linkshandige speelwijze maakte het voor Kevin moeilijk. In vier sets ging hij al strijdend ten onder. De laatste match droogde hij met 3-0 de tegenstander af en hij moest zelf niet te veel zweetdruppels afvegen. Goed gespeeld Kevin.
  Frederic voelde zich in vorm en walste over zijn twee eerste tegenstanders, maar verslikte zich in de derde match tegen de sterkste speler van Zomergem. In zijn laatste match zette hij de puntjes op de i en klopte hij de sterk spelende Bo. Met drie op vier gewonnen wedstrijden was Frederic overduidelijk de sterkst spelende Sint-Niklazenaar.
  Bij Eddy was het geleden van 1 december dat hij een palet had vastgehad. Een welverdiende winterpauze waarin hij veel tijd kon vrijmaken voor het vrouwtje, de dochter  en zijn kleinkind hadden nochtans de honger naar het pingpongspelletje aangescherpt. Spijtig genoeg was de scherpte er nog niet. Tegen Arnaud, de links spelende Zomergemspeler, heeft hij het altijd moeilijk en verloor hij ook in de heenronde. De 3-0 uitslag was wel wat overdreven want het verschil was telkens enkele puntjes. Tegen “Bo” herhaalde zich eenzelfde scenario : 3-0 en weer slechts enkele puntjes te kort. De volgende match kon Eddy wel winnen en tegen de sterkste speler werd het een thriller. Er werd gestreden voor de overwinning of voor een gelijkspel. Uiteindelijk moest Eddy het hoofd buigen in vijf sets. De wat ouder wordende diesel belooft echter tegen de volgende match paraat te staan.

   Snelle Eddy

  PLOEGOPSTELLINGEN:
  Zomergem G:
  SNTTC G:
  Eddy Demeester 1 overw., Frederic Lanoy 3 overw., Kevin De Meirichy 2 overw., Jonas Steels 2 overw.

  Volgende wedstrijd:
   19 jan., 19 uur:
  we spelen onze tweede wedstrijd van de terugronde tegen Lobos Lochristi G in ons vertrouwd lokaal. Supporters op post!!!!!
   

  16-01-2007 om 00:00 geschreven door birthy

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
  >> Reageer (1)
  15-12-2006
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Onze terugronde
  • De tafeltennicompetitie begint voor de G-ploeg op vrijdag 12 januari. Voor de eerste wedstrijd van de terugronde krijgen we een verplaatsing naar het Meetjesland voorgeschoteld. De heenwedstrijd bleek een formaliteit, maar een match is maar gewonnen als hij gespeeld is, zegt een spreekwoord. Aan de boorden van de Lieve zal het uitkijken geblazen zijn. Je weet immers nooit met welke ploeg de tegenstander achter de groene tafel verschijnt.
   We zetten een punt achter het tafeltennisseizoen 2006-07 in de stroppenstad Gent. Rooigem wordt dan onze laatste tegenstrever.

  Dag  Datum   Uur   Wedstrijd  Heen Terug  Matchverd.
  Vrij. 12 jan. 20.00 Zomerg. G 14-02   8- 8 Eddy 3, Jozef 4,
  Kevin 4, Erwin 3
  Eddy 1, Kevin2,
  Frederick. 3, Jonas 2
  Vrij. 19 jan. 20.00 Lobos G 06-10  9 -7 Eddy 3, Frederick. 2,
  Kevin 3, Jonas 2
  Za. 27 jan. 14.00 Stekene H 10-06  4 -12 Eddy 1, Jozef 4,
  Frederick. 3, Erwin 2
  Vrij. 2 febr. 14.00 De Pinte F 05-11  16 -0 Eddy 4, Jozef 3,
  Kevin 2, Jonas 2
  Za. 24 febr. 19.00 SNTTC H 04-12   - Eddy 0, Jozef 2,
  Frederick. 1, Kevin 1
  Vrij. 2 maart 20.00 At. Gent N 08-08   - Greet 1, Frederick. 3
  Kevin 2, Jonas 2
  Vrij. 9 maart 20.30 Knal I 05-11  - Jef 2, Frederick. 1
  Kevin 1, Erwin 1
  Din. 13 maart 20.00 Knal J 06-10   - Eddy 1, Jef 4
  Kevin 1, Erwin 0
  Vrij. 23 maart 20.00 Merelb. D 10-06   - Eddy 1, Frederick. 2
  Kevin 2, Jonas 1
  Za. 14 april 14.00 Rooigem K 09-07   - Jef 3, Frederick. 3
  Eddy 1, Erwin 2
    -   -   - SNTTC G: vrij  -   -   -

  15-12-2006 om 00:00 geschreven door birthy

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  14-12-2006
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hotel op stelten

  HOTEL OP STELTEN
  van Ray Cooney
  door KWB Appels

  ten voordele van de gehandicaptenafdeling
   van Sint-Niklase Tafeltennisclub

  Opvoeringen:
  Vrijdag 2, zaterdagen 3 en 10 maart om 20 uur
  Zondag 4 maart om 15 uur
  Galavoorstelling op vrijdag 9 maart

  Reservatie: 052-21.51.16 (Juul de Landtsheer)

  Het wordt opnieuw gieren, lachen, brullen geblazen met de KWB Appels. Ze kozen voor de toneelklassieker Hotel op Stelten van Ray Cooney; zes deuren, personen van divers pluimage die deur in deur uit komen binnenwaaien meer heb je niet nodig om komische misverstanden in het leven te roepen. Onze Rudy (vader van Tim Vinck) neemt opnieuw een van de hoofdrollen voor zijn rekening. Kaarten kunnen worden besteld  via de club (Marleen) voor de voorstelling van zaterdag 3 maart.

  14-12-2006 om 00:00 geschreven door birthy

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  13-12-2006
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Foto-impressie tornooi Wetteren
  Op 31 oktober werd in Wetteren een internationaal gehandicaptentornooi gespeeld. Er waren gehandicapte sporters uit Duitsland, Nederland, Israël en België aanwezig. Uiteraard tekende SNITT met een uitgebreide delegatie present. Ze kwamen naar huis met heel wat mooie ereplaatsen.
  Uit handen van Rudy Vinck kregen ze allemaal een spiksplinternieuwe training en een rugzak van Jartazi.
  DE UITSLAGEN VAN DE SNITTERS:
  Klasse 1:
  1. Nico Vergeylen; 2. Mathieu Verdeyen - Klasse 2: 2. Branko; 3. Jef Vercauteren - Klasse 3: 2. Ralph Smeets. Erwin en Leon behaalden eervolle plaatsen - Klasse 4: Els Meul en Benedict Vermeersch sneuvelden in de kwartfinale. Tim Vinck en Erwin Van de Abbeele behaalden eervolle plaatsen - Klasse 5: Pieter Heynderickx sneuvelde in kwartfinale Karolien Roels sneuvelde in halve finale en Guy Meerschaut behaalde een eervolle plaats. - Klasse 6: 1. Pieter Moens; 3. Linda Van der Kelen. Voor beiden was het de eerste keer dat ze deelnamen aan een tornooi. Hubert Waterschoot, Rudy Decort, Marina en Jeroen Boel behaalden eervolle plaatsen.

    Tim Vinck zat in een zeer zware poule. Hij verloor evenwel eervol. Rudy Vinck en Jef The Fighter in een gezellig onderonsje. Guy en Marina in een teder moment. Wie is het volgende slachtoffer? lijkt Jef Vercauteren wel te zeggen. Linda was voor het eerst te zien op een tornooi. Els Meul showt het nieuwe trainingspak en de ruime rugzak. Pieter en Benedict warmen de spieren nog even op. Pieter en Benedict met de glimlach van de grote dagen. Mathieu Verdeyen is één van die Nederlanders die de Sint-Niklase kleuren verdedigt. Rudy en Els op de achtergrond en Linda en Erwin (voorgrond) wachten geduldig hun beurt af om te spelen. Pieter Heynderickx kijkt hoopvol uit naar zijn volgende tegenstander. Jeroen is de benjamin van de snitterss.

  13-12-2006 om 00:00 geschreven door birthy

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (5 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  11-12-2006
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.VTTL - Vijfde provinciale B
  Kapitein Eddy De Meester leidde zijn G-ploeg bij de winterstop naar een verdienstelijke vijfde plaats. Jef The Fighter Vercauteren, Kevin De Meirichy, Frederick Lanoy, Erwin De Cort en Jonas Steels deden menig valide speler in het zand bijten.
  Jef kan een uitstekend parcours voorleggen. Van zijn 27 gespeelde wedstrijden won hij er 21. Dat is goed voor 77,8 percent. Kwam ik in mijn schooljaren met zo 'n uitslag thuis, dan was het groot feest. Eddy De Meester won 14 van zijn 32 wedstrijden of goed voor 43,8 %.  Jonas deed niet onder voor zijn kapitein. Hij speelde 16 wedstrijden en won er 7. Eveneens goed voor 43,8 %. Kevin stond 35 keer achter de groene tafel. Hij haalde het laken 15 keer naar zich toe en liet zo 42,9 % optekenen. Frederick speelde 31 matchen en mocht 17 keer het zegeteken maken of goed voor 54,8 %. Erwin werd 21 keer achter de tafeltennistafel geroepen en mocht 7 keer juichen. Hij was goed voor 33,3 %.
  Het valt op dat de 6 spelers een homogeen team vormen met The Fighter als uitschieter. Dat verklaart meteen de mooie vijfde plaats.

  DE STAND
    1. Merelbeke D                         

    10-18 

    2. Sint-Niklase H   10-18
    3. Knal Deinze I   10-18
    4. Knal Deinze J   10-14
    5. Sint-Niklase G   10-11
    6. Lobos Lochristi G   10-8
    7. Atelia Gent N   10-7
    8. Rooigem Gent K   10-6
    9. Stekene H   10-6
  10. Zomergem G   10-2
  11. De Pinte F   10-2


  11-12-2006 om 23:11 geschreven door birthy

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (4 Stemmen)
  >> Reageer (0)  Archief per week
 • 24/03-30/03 2008
 • 25/02-02/03 2008
 • 11/02-17/02 2008
 • 28/01-03/02 2008
 • 03/12-09/12 2007
 • 19/11-25/11 2007
 • 12/11-18/11 2007
 • 24/09-30/09 2007
 • 17/09-23/09 2007
 • 10/09-16/09 2007
 • 03/09-09/09 2007
 • 27/08-02/09 2007
 • 04/06-10/06 2007
 • 21/05-27/05 2007
 • 07/05-13/05 2007
 • 23/04-29/04 2007
 • 16/04-22/04 2007
 • 02/04-08/04 2007
 • 26/03-01/04 2007
 • 19/03-25/03 2007
 • 12/03-18/03 2007
 • 05/03-11/03 2007
 • 26/02-04/03 2007
 • 19/02-25/02 2007
 • 12/02-18/02 2007
 • 05/02-11/02 2007
 • 29/01-04/02 2007
 • 22/01-28/01 2007
 • 15/01-21/01 2007
 • 11/12-17/12 2006

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Blog als favoriet !


  Willekeurig SeniorenNet Blogs
  luckruisstraat
  blog.seniorennet.be/luckrui

  Blog tegen de regels? Meld het ons!
  Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!