Ik hou mij in de eerste plaats onledig met het opstellen van mijn kwartierstaat. Hierbij tracht ik van elk kwartier (individu) zoveel mogelijk informatie te verzamelen. Dit betekent dat ik van elk kwartier ook tracht te achterhalen hoe het gezin was samengesteld. Zo blijven de gegevens natuurlijk niet beperkt tot de kwartierstaat (pedigree), maar ook de broers, zussen, aangetrouwden enz. Een afdruk in PDF-formaat van mijn kwartierstaat met index kan je downloaden vanuit mijn website http://users.telenet.be/steen.petit. Pas wat op bij het printen, want dit is 120 blz. groot... Momenteel beschik ik over informatie van een 6000-tal kwartieren. Om de zaken oordeelkundig te kunnen beheren, werk ik met een softwareprogramma. Ik heb geopteerd voor Family Tree Maker° ver 11. Mijn betrachting is in eerste instantie de primaire bronnen (doop/geboorte -huwelijk -overlijden/begrafenis) van mijn voorouders aan te boren, om dan in tweede instantie - als ik daar wat meer tijd zal voor hebben - ook de secundaire bronnen te bekijken. Het lukt mij echter niet altijd de zaken zo systematisch te bekijken, omdat je sowieso toch gedwongen wordt , of aan de verleiding gewoon niet kan weerstaan, om ook meteen maar de secundaire bronnen te gaan bekijken. Zodoende heb ik al wat Staten van Goed, wezerij-akten enz. getranscribeerd. Om de papierwinkel zoveel mogelijk te beheersen werk ik dus in hoofdzaak met mijn software package Family Tree Maker° ver 11 (FTM). Documenten enz. houd ik bij in 16 mapbestanden, waarbij elk bestand overeenkomt met een betovergrootouder. In elk van die mappen bewaar ik dan onder het specifieke SOSA-nr (Kékulé-von-Stradonitz-nummer) alle informatie over de ascendenten van deze betovergrootouder. Ziehier dus mijn mapbestanden met het Kékuké-nr van de overeenkomstige grootouder:
16 Steen 17 Vermeulen 18 Decommere 19 Vanslembrouck 20 Breemersch 21 Loosvelt 22 Vantomme 23 Basyn 24 Weterings 25 Van Dorst 26 Gijsel 27 Vergauwen 28 Dhert 29 Dhert 30 Audenaerd 31 Delaruelle
(informatie van de nummers 2 tot 15 houd ik vanzelfsprekend voor elk individu in een individueel mappenbestand).
Af en toe zal ik hier iets publiceren over een bepaald kwartier. Om deze ondubbelzinnig te identificeren zal buiten het gebruik van de voorna(a)m(en) en naam ook gebruik worden gemaakt van het overeenkomstig Kékulénummer in mijn kwartierstaat.
|