NIEUW: Blog reclamevrij maken?
Foto

mijn zorgenkind Stefke ( leeuwke )

Foto
Foto
Mijn zonnetjes ! mijn kleinkinderen
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
We zijn de 12de week van 2019
Foto
Archief per jaar
 • 2019
 • 2018
 • 2017
 • 2016
 • 2015
 • 2014
 • 2013
 • 2012
 • 2011
 • 2010
 • 2009
 • 2008
 • 2007
  Foto
  Bij steffie

  21-12-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.21-hoe....


  Hoe mooi die Winter landschappen ook zijn ......ik kan het toch niet laten  me dat zelfde beeld voor ogen te halen hoe dat zelfde plaatsje er in zen zomerse tooi  zou uitzien !Groene wuivende takken die moeders beschermen tegen de brandende zon  in hun fleurige kleedjes , spelende kinderen op het groene gras ! Of een verliefd koppeltje dat even verpozing zoekt om daarna samen hand in hand weg te wandelen .Och..... ff weg dromen moet kunnen hé zolang  we daarna maar terug met onze beide voeten in de werkelijkheid terecht komen  is dat geen probleem .Heb er wel ééntje hier in huis ( leeuwke ) die zorgt dat  het dagdromen nooit van lange duur  kan zijn  ! Ondanks  het mistig weer  en die dikke trui toch een fijne dag gewenst !

  liefs


  >> Reageer (8)
  20-12-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.20- vraagje .....


  Wat een overbodige vraag , je kan niet anders dan in Kerstemming komen of zijn ..... overal waar je kijkt zie je lichtjes- kerstmannen enzovoorts  je kan er niet naast kijken Zelfs de mensen zien er vriendelijker uit ( als ze niet te lang moeten aanschuiven aan de kassa )Het enige vervelende aan die versieringen vind ik is ....als alles weer achter de rug is en die kerstspullen weer opgeborgen zijn tot de volgende keer , dan ziet plots er alles zo kaal uit dat je toch wel een beetje die lichtjes en al de rest mist ! Maar zover zijn we nog niet , dus voorlopig nog volop genieten van dat alles !

  liefs


  >> Reageer (5)
  19-12-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.19- we ....

  We leven op hoop dat het winterzonnetje die mist zal kunnen doen verdwijnen en " waar er hoop is - is er leven " was een van de uitspraken van mijn reeds lang overleden mam !En zij kon erover meespreken ze had in haar leven 2 oorlogen meegemaakt en niet één maar drie van haar kinderen moeten begraven ! En wij durven dan klagen over kleine futeliteiten .... zoals het weer terwijl we met cv in huis zitten die alles lekker warm houd .Over de lange wachtrijen in de winkels waar zij geen probleem mee hadden want de centen ontbraken om veel aankopen te doen , ze konden de feest stemming in huis halen met wat ze in huis hadden ! Wat  zijn  wij toch verwende nesten é ?Daarom vandaag een vrolijke groet en dat ik weer het scherm en toetsenbord terug beter kan zien met een nieuwe bril zal er wel ook voor iets tussen zitten !

  liefs  >> Reageer (6)
  18-12-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.18- het ...

  Het is zover .... we zijn de laatste week voor de feesten ingezet ! Het word een week van nog ff alles nagaan of je  zeker alles in huis hebt, beter  2 keer nagaan om toch maar zeker niet op het laatste ogenblik te ontdekken dat we iets vergeten hebben ( op dat lijstje )  Dan op kadootjesjacht gaan , want zo hoop je de lange rijen aan de kassa te vermijden ( spijtig genoeg zijn er dan nog meer op dat  idee gekomen pffff)Alé we verwachten het drukste en hopen op wat minder druk ! Maar ....ondertussen is het nog steeds "die Maandag " ....toch wens ik jullie een


  liefs


  >> Reageer (5)
  17-12-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.17- is ....


  Bestaat er nu iets die je meer kan laten genieten van de Kerstsfeer dan die kleine brandende lichtjes  die je overal  ziet ?In de kersboom - in de straten - in je eigen huis je ziet ze overal , dat doet me terugdenken aan de kindertijd ..... Zo'n slinger met lichtjes was toen duur in aankoop en het was bij ons zoveel mogelijk sparen op de elektriciteit maar toen was het nog geen kerstboom maar een " kerststal "  die ieder huis sierde ! De beeldjes waren nog iets van jaren geleden die ieder jaar  met zorg  heel voorzichtig uit gepakt werd ,de verlichting bestond uit kleine kaarsjes ( ook al jaren oud )die niet mochten branden ( brandgevaar ) en dat was het ! Maar toch vonden  we als kind die kerstsfeer geweldig ! Tijden veranderen en wij ook , is er misschien nu meer nodig of vroeger om  ons in de kerstsfeer  te brengen ???????

  liefs


  >> Reageer (9)
  16-12-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.16- hopelijk .....


  Hopelijk valt het weekend mee en kunnen die 2 dagen ook zo'n gelukzalige glimlach op je  gelaat toveren zoals dat sneeuwmanneke .We duimen maar dat die ( beloofde ) sneeuwvlagen uit blijven want .... vrees dat die glimlach vlug zou verdwenen zijn .We hebben  immers de tijd van de kindersneeuwpret al lang achter ons gelaten ! Maar genoeg over die sneeuw ( we mogen geen slapende honden wakker maken " zegt het spreekwoord !

  Liefs en geniet van het weekend !


  >> Reageer (8)
  15-12-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.15- dagdromen

  Dat we onze buik meer dan vol hebben over sneeuw Winter en meer van die dingen dat spreekt voor zich , we dagdromen van warmte - zon en zee maar dat we zover ons laten meeslepen in onze zomerse dagdromen als hieronder ?????


  Dat denk ik niet !!!!! We staan meer met beide voetjes in de werkelijkheid en  laten die dagdromer maar in de waan als dit hem een zalig gevoel geeft ! Wij  trekken liever een extra pulleke aan wat ons ook een warm gevoel geeft !Voila sé een bepaald ernstig onderwerp voor een krabbeltje wat het vandaag zeker niet maar ..... het leven is al ernstig genoeg ff gek doen moet kunnen é

  liefs


  >> Reageer (8)
  14-12-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.14-- van

  Van nu af aan kijken we al uit naar de eindejaarsfeesten , is niet dat we het te bont zullen maken maar het zijn toch de dagen om er een " specialleke " van te maken .We proberen onze zorgen wat op de achtergrond te houden en alles zo plezant mogelijk te houden Wat niet wil zeggen dat ik er anders al een" vieze troela" bij loop hoor maar die dagen verdienen een extra duwtje om het zo vredig en rimpelloos mogelijk te mogelijk te  laten verlopen . Zowel voor je huisgenoten als je ganse omgeving .Dat is nu wat ik persoonlijk noem in de " kerstsfeer "komen dus wens jullie een


  met liefs


  >> Reageer (6)
  13-12-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.13- voorlopig .....

  Voorlopig hebben we genoeg gezien van sneeuw en sneeuwmannetjes , wij volwassenen toch .Voor de kinderen is die sneeuwpret natuurlijk heerlijk maar voor ons betekent het binnen blijven en dat is minder plezant . Daarom liever geen  sneeuw en sneeuwmannetjes maar deze zie ik toch wel helemaal zitten hoor als dit een koffiemok was  ....


  Stel je ff voor...... gevuld met warme dampende koffie," warmte "de aartsvijand van een sneeuwman !!!! Zou zelfs geen beetje medelijden of  spijt voelen bij het lekker uit te slurpen zou me zelfs plezier doen sé 

  liefs


  >> Reageer (6)
  12-12-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.12- beter ....

  " Beter laat dan totaal niet ! Zo klinkt het toch als verontschuldeging als we ergens laat voor zijn zoals het vandaag weer het geval is ! Moet je eens proberen als je bril gebroken is iets op de pc in te tikken Pffff is verdorie geen lolletje zonder bril ! De pc wat groter zetten en het scherm wat dichterbij halen en mis intikken van letters en meer van die dingen .Het word hier ongeduldig wachten op die nieuwe bril . Dus als het de komende dagen  soms met weinig woorden is van hieruit ....... jullie weten waarom hé .Het is niet van niet willen maar het is proberen te redden wat er te redden valt !


  liefs


  >> Reageer (8)
  11-12-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.11- mooi .....


  Mooi om het zien die treurberk in zen "wintertooi "met ( toen nog maar beginnende ) sneeuw maar ...  zie toch liever zen "zomertooi "met zen lange fijne takken en blaadjes die tot op de grond kunnen groeien Al moet die hier kort gehouden worden voor ons leeuwke want ze vind het anders veel te plezant om eronder door te lopen en dat er dan iets in  het  haar achter blijft dat  stoort haar totaal niet ! Maar ook al word die boom hier gekortwiekt .... geef mij toch maar liever zen " zomertooi " dan is een stuk warmer !

  liefs


  >> Reageer (12)
  10-12-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.10-na.....

  Na lang aarzelen had ons Leeuwke toch maar besloten om al dat gedoe buiten eens van dichtbij te bekijken ......


  Moet er wel bij vertellen dat ze veel vlugger terug binnen was dan dat ze buiten gekomen was .Nu bekijkt ze het liever door het raam van haar kamertje !Nog een gezellige Zondag ( binnen ) en moet je de baan op..... wees voorzichtig  !

  liefs


  >> Reageer (12)
  09-12-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.9- eender .....


  Eender waar of wat als die kleintjes maar gelukkig zijn ook al is het met een heel simpel ding zoals " samen bewonderend kijken naar de kerstboom !"Lang duurt zoiets wel niet maar dit  moment is misschien iets  waar  ze hun hun leven lang met plezier zullen aan terugdenken !( en wij misschien ook ) Ola .... zitten we hier soms nu die dagen  voor de deur staan met  een nostalgiesche bui ? Zijn  er de dagen naar  om ff te bezinnen en terug te blikken op vroeger hé .Maar .... onderussen draait de wereld toch gewoon door en ons Leeuwke weet  totaal niets van die dingen voor haar is het enige plezante aan die tijd .....  stiekem weg lopen met die kerst figuurtjes , die we  uit gekozen hebben omdat ze ( gelukkig )onbreekbaar zijn!

  liefs


  >> Reageer (4)
  08-12-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.8- wennen ....

  Het is wel ff wennen als je een bezoekje brengt aan Oostende !!! Anders rond de eindejaars feesten kan je bij manier van spreken op de koppen lopen op de grote markt maar nu ...


  Is het er  opmerkelijk kalm en rustig ! Die Ijpiste is verhuist is naar het park , het doet vreemd aan je bent gewoon dat het een vrolijke drukte is  .Volle terrasjes met vrolijke mensen  -kinderen stonden ongeduldig in de rij hun beurt af te wachten om te kunnen schaatsen en nu niets van dat alles .Buiten enkele kinderen die waarschijnlijk de oren van hun ouders hun hoofd  zaagden om een bezoekje te mogen  brengen aan wat genoemd word " het huisje van de kerstman "  en dat is al het is het erg stil voor de tijd van het jaar !Maar wat niet is kan nog komen hé !

  liefs


  >> Reageer (5)
  07-12-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.7- ons

  Ons Leeuwke is weer in haar brul en schommelwoede ! Zo ziet het er nu al uit .......   


  Maar hoe het er binnen5 minuten zal uit zien dat durf ik zeker  hier niet  meer te tonen want amaai zunne haar mening van op orde zetten is een hemelsbreed verschil van wat   mijn  mening over orde is .Zal er hier vlug  een einde aan maken en maar weer eens( voor de zoveelste keer ) ff  volgens mijn orde terug gaan zetten  ( dan zal ze weer even vlug herbeginnen Pfff)  

  liefs


  >> Reageer (9)
  06-12-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.6- wat .....


  Wat een vraag ......anders zaten jullie niet aan de pc .Moet het ook niet vragen hoe het met de kindjes zijn of de Sint hen niet vergeten is want waarschijnlijk Heeft die Goede man bij velen  reeds in het weekend die pakjes af geleverd ! Ziezo dat Sinterklaasfeest zit er op van nu af aan mogen we vol verwachting uit kijken naar Kerstdag en  de eindejaars  feesten .Al ( of proberen toch ) we het hier zo rustig mogelijk te houden  ! Maar ....we zijn nog niet zo ver en die huishoudklusjes knappen  zich nog altijd niet vanzelf op dus !

  liefs


  >> Reageer (8)
  05-12-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.5-onze .....

   Onze kinderen hebben we 9 maanden gekoestert  in onze buik en ze kregen meteen   ook een plaatsje in ons hart  maar ....


  Maar ......toen die achterkleinkinderen op de wereld kwamen  was er voor hen ook nog een plaatsje vrij . Wie knuffelt en verwent  niet eens graag die kleine bubbeltjes maar zo bont als dit......


   maken we het toch ook weer niet hoor !

  liefs


  >> Reageer (7)
  04-12-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.4- wat.....


  Wat een vraag op dit uur nog geen koffie ??????? Amaai ..... die koffieautomaat heeft al tweemaal deze morgen zen best gedaan om warme dampende koffie klaar te maken ! ( maar veslaafd aan koffie zijn we hier niet hoor )Ondertussen zijn we weer  een nieuwe week begonnen , nog ééntje dichter naar het einde van het jaar toe  !Het is weeral de grote vraag .... wat zullen we klaar maken voor de feestdagen ? Een mens heeft toch graag dat het eten op die dagen een feestelijk tintje heeft é .Al is het niet meer zoals als vroeger en hou ik het wat rustiger dan toen alle kinderen thuis waren ,taarten  en koeken bakken dat zit er hier niet meer in .Maar .....het is nog niet zover we hebben nog wat tijd om het uit te vissen ( of in de kookboeken te neuzen )wat het zal worden !

  liefs


  >> Reageer (8)
  03-12-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.3- Zondag ....

  Zondag of geen Zondag het is weer eens in vliegende vaart, heb toch die tijd wat uit gewrongen tot er 5 minutjes  uit kwamen om hier ff wat te krabbelen .Ook al blijft het maar  bij een eenvoudig groetje en een Zondags bloemetje !


  De rest is voor als ons Leeuwke in dromenland is !

  liefs


  >> Reageer (7)
  02-12-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.2- wel .....


  Wel ....ik nu nie sé .Weet wel dat er niets mooier is dan een landschap overdekt met een wit tapijt , het geluid gedempt door  de sneeuw  en die stilte die het meebrengt  moet eerlijk bekennen kan zoiets  echt bewonderen ( voor even )  en dat de kinderen niets liever willen dan ravotten in de sneeuw .Maar .... die temperaturen voor een koukleun ( waaronder ik ) is zoiets ver van plezant zunne ! Zo vroeg in de Winter een mens had geen tijd om eerst wat aan de koudere temperaturen te wennen .maar het is nu éénmaal zo we staan er voor en moeten erdoor , toch duimen we heimelijk dat het maar  een korte winterprik word ! Nu genoeg gezaag over de kou wens jullie ondanks dat weer toch een ( warm )gezellig weekend !

  liefs


  >> Reageer (5)


  Foto

  Foto

  moeder van 6 kinderen & nog  1 zorgenkind (7 dus)
  oma van 9 zonnetjes van kleinkinderen  en partners -4
  achterkleinkinderen  !


  Gastenboek
 • dikke proficiat
 • Dag Oma proficiat mijn je achterkleinkindje . wij zijn nog niet zover !
 • Proficiat met de geboorte van uw nieuw kleinkind
 • Hartelijk proficiat met je kleinzoon!!!
 • Goede morgen Steffie


  Foto

  E-mail mij

  Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


  Voor de zieken


  Foto


  Tekstgrootte aanpassen?
  Klik op + of -

  BLOG ZOOM


   De kinderen
  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto


  Foto

  Over mijzelf
  Ik ben Jackie, en gebruik soms ook wel de schuilnaam Steffie.
  Ik ben een vrouw en woon in of liever bij Oostende () en mijn beroep is huisvrouw.
  Ik ben geboren op 07/12/1941 en ben nu dus 77 jaar jong.
  Mijn hobby's zijn: .
  waken over de kinderen en ons leeuwke
  Zoeken met Google
  Blog tegen de regels? Meld het ons!
  Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!