Inhoud blog
  • lestijden en locaties cursusjaar 2014-2015
  • C.V.
  • Algemene info
  • Informatie taichitao doetinchem seizoen 2014-2015
  • Agenda 2014
  • Seizoen 2014-2015
  • interessante links
  • Begrippenlijst
  • Nieuwsbrieven aanvragen
  • Lachmeditatie
  • de vijf fasen 5 elementen
  • Boeddha
  • het Taoisme
  • Lao Tze / Loa tse
  • Confucius Kong Fu Tze
  • Bodhidharma
  • De Gele Keizer
  • FILOSOFIE de azijndrinkers
  • Qi de levensadem
  • wat is tai chi tao?
  • WAT IS QIGONG
  • YING YANG
  • Wat doet Taichi met je?
  • Neem de tijd
  • Qi gong
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Zoeken met Google


    Zoeken in blog

    Mailinglijst nieuwsbrieven

    Wilt u via de mail nieuwsbrieven over taichi, qigong, achtergrond, oefeningen en activiteiten, meldt u zich dan aan op taichitao@live.nl


    Blog als favoriet !
    Dropbox

    Druk op onderstaande knop om je bestand naar mij te verzenden.

    Archief per maand
  • 11-2014
  • 12-2013
  • 06-2010
  • 08-2008
  • 02-2007
  • 10-2006
  • 11-2005
    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.

    Gastenboek
  • compare prescription prices FelipeDuefs
  • ed meds online FelipeDuefs
  • canadian pharmacies top best FelipeDuefs
  • Tot binnenkort
  • Prettige zondag

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    Startpagina !
    Blog als favoriet !
    Zoeken in blog

    TAI CHI TAO en QI GONG
    Bewust worden door bewegen
    02-02-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lachmeditatie

    Lachmeditatie

     

     

     De lachende boeddha

     Er bestaat een Japans verhaal: het verhaal van Hotei, de lachende boeddha. Zijn hele leer bestond uit lachen. Hij trok van de ene plaats naar de andere, van de ene markt naar de andere. Hij ging daar midden op de markt staan en begon te lachen - dat was zijn preek.
    Zijn lach was aanstekelijk, meeslepend, een echte schaterlach; zijn hele buik schudde van het lachen. Hij rolde over de grond van het lachen. De menigte om hem heen begon ook te lachen. Het lachen breidde zich uit. Het hele dorp werd overspoeld door lachsalvo's. Iedereen keek uit naar het moment dat Hotei weer naar hun dorp kwam, omdat hij zoveel plezier en zoveel zegen bracht. Hij sprak geen woord, nooit. Als je hem iets over Boeddha vroeg, begon hij te lachen. Als je hem iets over verlichting vroeg begon hij te lachen. Als je hem een vraag over de waarheid stelde begon hij te lachen. Lachen was zijn enige boodschap.

     

    "Waarom wachten op een reden om te lachen? Leven als het is zou reden genoeg zijn om te lachen. Het is zo absurd, het is zo belachelijk. Het is zo mooi, zo wondervol. Het is allerlei soorten dingen samen. Het is een geweldige kosmische grap.” OSHO

     

     

     

     Sommige dingen kun je niet op commando. De meeste calls of nature zijn alleen te beantwoorden als er een synergetisch samenspel van interne en externe factoren aan voorafgaat, die op de juiste tijd en op de juiste plaats aanwezig zijn en leiden tot een doelgerichte actie.

    Nou en….. zul je denken? Maar het klinkt vager dan het is. In de praktijk werkt het namelijk als volgt: Om te kunnen slapen, moet je enerzijds moe zijn (de interne prikkel) en anderzijds een bed ter beschikking hebben, in geval van nood eventueel een bank (externe prikkel). Om te kunnen plassen, moet je een halve liter vocht in je blaas hebben, en een wc of boom binnen beperkte straal.

    Afijn, de innerlijke aandrang en de omstandigheden creëren de daad. Tenminste, dat heb ik altijd geloofd, totdat ik onlangs van het tegendeel werd overtuigd. Ik dacht dat je om te huilen verdriet nodig hebt en een grote gestreken boerenbonte zakdoek, en om te lachen… ach daar hoeft niet zo veel voor nodig te zijn, maar toch.

    Maar wat blijkt nou? Om te lachen heb je geen anderen nodig, zelfs geen aanleiding. Het enige echt noodzakelijke is een scheutje fanatisme en een drupje oosterse wijsheid. En wat levert dat op?

    De kern van een lachmeditatie komt op het volgende neer: Rek, strek, lach en wees stil. Rek al je spieren, trek gekke bekken en ga daarna tegenover een onbekende staan. Als er geen onbekende voorhanden is mag je ook je spiegelbeeld nemen. Kijk deze persoon recht in de ogen en zeg ‘haha’. ‘Hahaha’. Laat de lach opborrelen en gooi ’m eruit! Hierna doodse stilte en ontspanning.

    De verlichting bleef in eerste instantie uit; mij bekroop een gevoel van vervreemding. Maar het werkt. Drie weken lang, iedere ochtend, ‘fris van de lever’ (dus niet onder invloed van alcohol/ drugs), en je zult je herboren voelen. Dat is de belofte.
    Dat de pijlers van een wet der natuur zijn doorgezaagd, moet je maar voor lief nemen.

     

    Werken, het huishouden, de administratie. Zoveel zaken waar je je hoofd bij moet houden……

    Het leven is soms veel te serieus. Wanneer heb je voor het laatst schuddebuikend op de grond gelegen van het lachen? De slappe lach is echt niet alleen iets voor de melige puber.

    Lachen is gezond. En voor volwassenen is een flinke dosis lachen geen overbodige luxe.

    Door alle verantwoordelijkheden zijn we soms ‘vergeten’ om ongeremd te lachen.

    Lachmeditatie biedt een oplossing.

     

    Lachmeditatie is een vorm van meditatie uit India. Staar je niet blind op het woord meditatie!

    Het is een manier om je mentaal te ontspannen en te genieten van het moment. Tijdens de lachmeditatie lach je zomaar uit het niets, zonder reden. Als je ongeremd lacht, stoppen de gedachtes en het piekeren waardoor totale ontspanning ontstaat.

     

    Waarom is lachen zo belangrijk?

    Humor is één van de wonderbaarlijkste vaardigheden die de mens kenmerkt. Het daarom belangrijk dat je gebruik maakt van deze vaardigheid. Humor geeft je een gezonde mate van afstand om naar jezelf te kijken. Van ‘lachen’ lijken grote problemen opeens een stuk kleiner.

    Door positivisme lijken moeilijkheden overwinbaar en komt de oplossing meestal een stuk sneller omdat de focus niet meer op de grootte van het probleem ligt. Hevige stress wordt hierdoor voorkomen.

    Daarnaast hebben onderzoekers ontdekt dat mensen die graag lachen gezonder zijn dan neerslachtige mensen. Mensen die veel lachen hebben een beter immuunsysteem ontwikkeld en zijn minder vatbaar voor infecties. Dit komt door het gelukshormoon endorfine, wat je hersenen produceren tijdens het lachen. Endorfine heeft een kalmerend en pijnstillend effect.

     

    Voor wie?

    Lachmeditatie is niet alleen voor zweverige types en de geitensok, deze vorm werkt voor iedereen anders. Het is voor iedereen: voor mensen die graag lachen, of juist te weinig lachen.  De één krijgt energie en voelt zich zelfverzekerd. De ander is ontspannen en tevreden. Je kunt ook de vrolijkheid zelf zijn en nog uren door willen lachen. Soms gaat het lachen over in huilen. Lachen en huilen liggen dicht bij elkaar dus schrik niet als de tranen ineens overvloedig stromen… De eerste paar keer kan zo’n lachsessie heel vreemd bij je overkomen. Waar ben je mee bezig? Geef niet op maar geef je over. Het voelt vaak raar om in je eentje vanuit het niets te beginnen met lachen. In een groep gaat het meer vanzelf en lijkt het taboe voorbij. Lachen verbroedert.

     


    Praktisch

    1. Strekken en Rekken

    Maak je lichaam los door rek-,  strek-, en ontspanningsoefeningen.
    Rek uw spieren uit tijdens de uitademing, even stoppen met strekken tijdens de inademing, en dan weer verder strekken en uitademen, enz.

    In de laatste minuut van dit eerste stadium strekt u uw vingers naar achteren met de andere hand en gelijktijdig rekt u uw gezichtsspieren door – zonder te lachen – het trekken van gekke, vreemde gezichten en grimassen. Een aanvulling kan zijn: om in een babytaaltje tegen elkaar te praten. Dansen vanuit je intuïtie helpt je ook om je ego en allerlei gemaakte onzin die ermee verbonden is even totaal te vergeten en zo kun je weer in contact komen met je spontaniteit.

    2. Lachen
    Glimlach, Krul eerst je mondhoeken op, na de eerste glimlach komt het schateren vanzelf. Ga langzaam – zonder forceren – met een ontspannen keel lachen, eerst zachtjes, daarna steeds harder, tot u werkelijk hartelijk buldert vanuit uw buik.

    Helemaal niet forceren, niets DOEN, “allegro ma non troppo”, laat het gebeuren. Je mag je tranen lachen, je mag ook huilen, of met je tranen lachen.

    Als je op dat moment een ander gevoel heeft bv. kwaadheid, gebruik dan – zonder te schreeuwen – alle energie van die kwaadheid om daar méé te lachen. In de laatste minuut van dit stadium doet u uw ogen dicht en blijft u doorlachen.

    3. Stilte

    De stille fase.
    Na het lachen volgt de stille fase die we gebruiken om ons lichaam weer tot rust te laten komen. Het is de "doodse" stilte. De stilte van de onbeweeglijkheid. In deze onbeweeglijkheid verschijnt de "waarnemer". Na het lachen, voelt de stilte als rust en merk je hoe ontspannen je bent en geniet je nóg meer van het moment.

    Met gesloten ogen houdt u plotseling op met lachen en ademt u zonder geluid te maken. Iedere keer wanneer u merkt dat u denkt, voel dan een “tot ziens” voor de gedachte en ga met alle aandacht terug naar uw lichaam, naar de voeten op de grond en naar het gevoel, dat u op dat moment heeft. En wat u dan ook voelt, wat dan ook, voel daar een “JA!” voor.

    • Vind - voor en na de lachmeditatie - met gesloten ogen een of twee woorden, welke uw gevoel van dat moment het best beschrijven, of – als er geen woorden opkomen – dan ziet u misschien met uw ogen dicht  een beeld of een plaatje, dat uw gevoel laat zien.

    Doe het zelf: Verdere instructies voor lachmeditatie

    Lachmeditatie is heel simpel. Om de gehele dag het effect te voelen, kun je het beste in de ochtend een eerste sessie doen. Het past makkelijk in je ochtendritueel omdat het altijd kan: Tijdens het douchen, met aankleden of bijvoorbeeld als je ontbijt klaarmaakt of in een file zit. Wanneer je 's morgens wakker wordt en je hebt je ogen nog niet geopend, rek je dan uit als een kat. Strek elke spier van je lichaam. Begin na drie of vier minuten te lachen, nog steeds met je ogen dicht. Blijf vijf minuten lachen. In het begin doe jij het, maar al gauw schiet je in de lach om je eigen pogingen. Ga helemaal in het lachen op. Het kan een paar dagen duren voor het werkelijk lukt omdat we het zo ontwend zijn. Maar al gauw komt het spontaan en geeft het je hele dag een ander kleur.

    Alle begin is moeilijk. Dat geldt zeker voor lachmeditatie. Zomaar spontaan in de lach gebeurt meestal pas na de oefening.

     

    Glimlach vanuit de buik
    Steeds wanneer je zit en je hebt niets te doen, laat dan je onderkaak ontspannen hangen en doe je mond een beetje open. Begin door de mond te ademen, maar niet diep. Laat alleen het lichaam ademen, zodat het oppervlakkig is en almaar oppervlakkiger en oppervlakkiger wordt. Als je voelt dat de ademhaling heel oppervlakkig geworden is en de mond is open en je kaak is ontspannen, zal je hele lichaam heel ontspannen aanvoelen
    Op dat moment begin je een glimlach te voelen - niet op je gezicht maar over heel je innerlijk wezen. Echt, je kunt het. Het gaat niet om een glimlach die om je lippen speelt, het gaat om een existentiële glimlach die zich alleen van binnen verspreid.
    Probeer het vanavond nog en je zult weten wat het is ... omdat het niet uit te leggen is. Niet nodig met de lippen te glimlachen, op het gezicht, maar gewoon alsof je vanuit de buik zit te glimlachen; het is de buik die glimlacht. Het is een glimlach, maar geen lach, dus hij is heel zacht, verfijnd en breekbaar, als een klein roosje dat zich in de buik opent en haar geur over het hele lichaam verspreidt.
    Als je eenmaal hebt geleerd wat deze glimlach is, kun je vierentwintig uur lang gelukkig blijven. Steeds wanneer je dat gevoel van geluk mist, doe je ogen dicht en pak die glimlach weer vast en dan zal hij er zijn.
    Overdag kun je hem zoveel je wilt grijpen. Hij is er altijd.

     

     

     

    Enkele opmerkingen

    • Sta uzelf toe te lachen zonder reden. Iedere grap en situatie of datgene wat u op dat moment ervaart, kunt u gebruiken om mee te lachen.
    • Voel je weestand; stap hier over heen door gemaakt te gaan lachen. Je begint met een theatraal gelach, of zelfs met een boosaardig, gemeen of agressief lachen. Dit is op zich al lachwekkend, en zo heb je een aanleiding om écht in de lach te schieten.
    • Lachen “om” iets of iemand en uitlachen is koud, kil en spottend. Lachen “met” iets of iemand is gelijkwaardig, warm en accepterend.
    • ER HOEFT NIETS BEREIKT TE WORDEN! En respecteer uw grenzen. De sleutel is van deze lachmeditatie is iedere seconde al uw aandacht te richten op datgene wat er is voor u in het moment, in het Hier en Nu. En wat dat dan ook is, strek, lach of huil ermee, of wees stil.
    • Lachen heeft alles te maken met ACCEPTATIE: op het moment dat u de situatie, de
      ander(en) of uzelf totaal accepteert, op dat moment kunt u er ook méé lachen.
    • Acceptatie is niet een lijdzaam berusten, het is een actief proces!
    • Tijdens de lachmeditatie kun je op innerlijke barrières stuiten. Je denkt bijvoorbeeld: Zo, is het wel genoeg…, of: ik heb hier eigenlijk geen tijd voor…, ik moet eigenlijk nog…., stop da niet. Dat is juist het moment om door te gaan. Als je door alle barrières heen bent gekomen, kom je in de volgende lachsessie veel sneller in het ‘totale’ lachen terecht, je laat steeds meer ego-negativiteit los. Deze komen voort uit serieusheid, maar je kunt ook stuiten op droefheid of onverwerkte ellende. Vaak ontstaan in het verleden. Dit zijn de moeilijkste grenzen om overheen te komen.
    • Neem je leven minder ernstig, leer om jezelf te lachen
    • Lach voluit in gezelschap. Met meerderen lachen werkt velen malen beter dan alleen.
    • Glimlach in serieuze situaties.
    • Lach mee met mensen en voordat je het weet heb je de slappe lach!
    • Zoek mensen met dezelfde humor, zo lach je waarschijnlijk nog vaker.
    • Ga positiever om met fouten. Iedereen maakt wel eens fouten. Relativeer! En vooral durf fouten te maken en hierom te lachen (ook al is het pas naderhand).
    • Vind - voor en na de lachmeditatie - met gesloten ogen een of twee woorden, welke uw gevoel van dat moment het best beschrijven, of – als er geen woorden opkomen – dan ziet u misschien met uw ogen dicht  een beeld of een plaatje, dat uw gevoel laat zien.
    • Maak een top tien van je grootste problemen en geef ze één voor één lachbeurt
    •  Doe deze lachmeditatie iedere dag weer – zonder uw ideeën, concepten, ervaringen over verwachtingen alsof het de allereerste keer is.

    Wanneer je de eerste stappen hebt genomen en over de grens heen bent, is het makkelijker om je serieuze ego los te laten. Er is dan ook weer ruimte voor je authentieke gevoel voor humor, wat je weggestopt hebt. Door de mentale ontspannenheid veranderen de ernstige gezichtstrekken in een vriendelijke uitstraling, Lachen maakt je mooi. Moeilijker is het spontane lachen te transformeren tot een “totaal” lachen. Dit is lachen zonder iets kunstmatigs of zonder ingehouden gevoel. Een lach waar je ego en alles wat ermee te maken heeft, even helemaal wordt vergeten.

    Lach je zorgen weg
    Laat, terwijl je gewoon rustig zit, een giechel vanuit het diepst van je wezen ontstaan, alsof je hele lichaam giechelt of lacht. Begin met dat lachen mee te schommelen en laat het zich uitbreiden van de buik tot je hele lichaam - je handen lachen, je voeten lachen, geef je er als een dwaas aan over. Twintig minuten lang almaar lachen. Als het luidruchtig wordt, hard, laat het maar gaan. Als het lachen zachtjes is, doe het dan nu eens zacht, dan weer luid, maar doe het twintig minuten.
    Ga dan op de grond of op de vloer liggen; uitgespreid op de vloer, met je gezicht naar beneden. Als het buiten warm is en je kunt het in de tuin doen, op de aarde, dan is dat nog beter. Als je het naakt kunt doen, des te beter. Maak contact met de aarde, het hele lichaam ligt daar op de aarde, en voel gewoon dat de aarde de moeder is en jij het kind bent. Verlies je in dat gevoel.
    Twintig minuten lachen, dan twintig minuten aarden, in een diep contact met de aarde. Adem met de aarde en voel je één met de aarde. We komen van de aarde en eens op een dag zullen we tot de aarde terugkeren. Na die twintig minuten van opladen - omdat de aarde zo veel energie geeft dat je dans van een andere kwaliteit wordt - dans dan twintig minuten lang ... zomaar een dans. Zet muziek aan en dans.
    Als dit moeilijk is, het koud is, kun je het binnenskamers doen. Of als het zonnig is, doe je het buiten en als het heel erg koud is, sla dan een deken om. Vind er hoe dan ook iets op, maar blijf ermee doorgaan, en binnen zes tot acht maanden zul je zien dat er zich vanzelf grote veranderingen voordoen

    Je zou gewoon zomaar vanzelf kunnen gaan lachen, zonder te wachten op redenen om te lachen. Als je dingen begint in te zien, zul je niet met lachen kunnen ophouden. Alles is eenvoudig perfect om te lachen - er ontbreekt niets - maar we willen het niet toestaan. We zijn erg miezerig ... miezerig over lachen, over liefde, over leven. Pas als je weet dat miezerigheid losgelaten kan worden, beweeg je je in een andere dimensie. Lachen is de ware religie. Al het andere is alleen maar metafysica"

    Lachen is vrijheid en blijheid. Lachen brengt ons samen.
    Lachen is ontwapenend. Lachen geeft acceptatie, ontspanning en loslaten. Lachen ruimt stresshormonen zoals cortisol (vlucht-of-vecht-reactie) op en maakt endorfine (gelukshormonen) aan. Een diepe buiklach ontspant de spieren en verfrist de geest.  Lachen brengt vitaliteit, zelfbewustzijn, kracht, creativiteit en spontaan plezier met zich mee.

    "Je zou gewoon zomaar vanzelf kunnen gaan lachen, zonder te wachten op redenen om te lachen. Als je dingen begint in te zien, zul je niet met lachen kunnen ophouden. Alles is eenvoudig perfect om te lachen - er ontbreekt niets - maar we willen het niet toestaan. We zijn erg miezerig ... miezerig over lachen, over liefde, over leven. Pas als je weet dat miezerigheid losgelaten kan worden, beweeg je je in een andere dimensie. Lachen is de ware religie. Al het andere is alleen maar metafysica"

     Ieder van ons draagt een kind met zich mee in zijn of haar hart. Aan het begin van de lachmeditatie maken we bewust contact met ons kind door aan dit kind te denken, het in onze herinnering op te roepen. Dit maakt het lachen makkelijker want een kind is van nature speels. Deze speelsheid is onze eigen levensenergie. Deze speelsheid is onze eigen levensenergie

    Nodig jezelf uit in en met dit moment te lachen. Dit doe je door bewust wat dieper adem te halen, dus wat meer vanuit je buik. Tegelijkertijd stel je jezelf wat meer open vanuit je hart en laat je een glimlach op je gezicht verschijnen als van een opkomende zon. Er komt geen hoe aan te pas, wel durf. Denk je nu: "dat lukt me niet", dan krijg je gelijk want je eigen gecreëerde gedachte maakt dat het dan niet lukt. Geef jezelf een kans door een stap in het nu nog onbekende te zetten. Door de controle los te laten word je verrast door je eigen gegrinnik of gegiechel. Wellicht krijg je de slappe lach.

    Net als bij eten terwijl we geen honger hebben, kunnen we lachen terwijl er geen aanleiding voor is. We hoeven ons niet vrolijk te voelen, we kunnen de vrolijkheid oproepen. Eten kunnen we onbewust doen, lachen via een aanleiding ook. Maar omwille van het lachen vraagt om een bewuste handeling. Net als dat we er voor kunnen kiezen om dagelijks te sporten of oefeningen te doen, kunnen we er ook voor kiezen om dagelijks te lachen. Bij sporten is het meestal zo dat wij ons er even toe aan moeten zetten. Omdat we weten wat het sporten ons oplevert is de eventuele weerstand die we bij aanvang kunnen voelen minimaal. Ditzelfde geldt voor de lachmeditatie. De herinnering van hoe we ons voelen tijdens en na de lachmeditatie, roept bij ons de behoefte op het te willen herhalen. Daarnaast vragen ook onze lichaamscellen om herhaling. Wellicht kunnen wij ons onze kindertijd nog herinneren, waarin we nooit genoeg kregen van de dingen die we fijn vonden om te doen. We bleven doorgaan en smolten helemaal weg, waardoor uiteindelijk alleen nog de handelingen bestonden. Gedurende onze kindertijd wisten we precies wat we niet en wat we wel wilden. We waren misschien niet bij machte om daar gestalte aan te geven, maar de verbinding met onszelf was puur en direct. We leefden in verwondering, hielden van verrassingen en barstten van levenslust. Naarmate we opgroeiden werden we berekenend. We werden "hoofd"-mensen. We leerden afwegen om er meer voordeel uit te halen. Voordelen en/of nadelen kunnen alleen ontstaan bij de gratie van vergelijken. En om te kunnen vergelijken dienen we ons met anderen te meten. Dit gedrag brengt uitsluitend verliezers voort, wat we gereflecteerd zien in onze samenleving. Het lijkt op het dragen van een te klein geworden kledingstuk.
    Ons leven wordt opnieuw een feest zodra we de keuze maken onszelf te willen ervaren en aanwezig te zijn. Deze keuze kunnen we alleen maken als we dat willen. We komen tot dit willen door "ik moet" te vervangen door "ik wil". Door dit te doen repareren we de verbinding met ons hart. Er is geen weg naar lachen, lachen is de weg!
    Lachen maakt je mooi en stralend. Lachen helpt je door je problemen heen. Het werkt ontspannend, vermindert stress en helpt om angsten en jezelf te relativeren. Lachen verandert het ritme van de adem en de adem beïnvloedt het lachen. Met lachen maakt het lichaam endorfine en serotonine aan die een gunstige invloed hebben op pijn en het natuurlijke afweersysteem versterken. Je hebt geen grap nodig om te lachen. Lachen doet lachen.

    Volgende eenvoudige techniek is voor mensen die moeite hebben met totaal te lachen of die hun eigen lach vals vinden klinken. 
    In de vroege ochtend, voordat je iets hebt gegeten, drink dan bijna een emmer water, en op die manier wordt de doorgang gereinigd. Dat is het enige wat je moet doen. Er is een blokkade die de doorgang verspert zodat die als je wilt lachen, in de weg zit. 
    In de yoga is dit een vast ritueel. Ze noemen het een `grote schoonmaakbeurt'. Ze reinigt fantastisch en ze bezorgt je een schone doorgang – alle versperringen lossen zich op. Je zult ervan genieten en je de hele dag schoon voelen. Je lachen, je tranen en zelfs je stem zullen uit het diepe centrum komen. 
    Doe dat tien dagen lang en je hebt de beste lach die er bestaat!

    Valkuilen

    Soms is het moeilijk te begrijpen waarom anderen zo serieus en agressief leven. Pas daarom op dat je anderen niet gaat provoceren, want die hebben niet dat gevoel voor humor waar je zelf in leeft. Toon altijd respect voor andermans gevoelens.

     

     

    02-02-2007 om 00:00 geschreven door Marijke van der Kraan  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (4 Stemmen)
    » Reageer (0)


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!