Recept: Baskische kip...
![Click to visit ImageShack® for free image hosting!](http://img418.imageshack.us/img418/4674/baskischekipsmall0dc.jpg)
Misschien zal ik verscheidene mensen nu verrassen met dit item, maar ik hou ook van koken. Daarom mogen jullie vandaag eens bijzitten aan mijn tafel. Ik heb deze middag nog eens een receptje van vroeger uitgetest en ik wil jullie de bereiding en de foto's hiervan niet onthouden.
Mijn eigen aangepaste hoeveelheden en produkten voor 2 pers.
2 enkele kipfilets I rode en gele paprika 2 stevige tomaten 150 à 200 gr. champignons 100 gr. ham dikke plak ham 2 eetlepels olie en 30gr boter snuifje cayennepeper teentje knoflook 2dl witte wijn evt.maïzena 3 eetlepels fijn gehakte peterselie
De kipfilets in blokjes snijden (2 à 3 cm). De zaadlijsten van de paprika's verwijderen, wassen en in stukjes of reepjes snijden. De tomaten en champignons schoonmaken en in stukjes snijden. De ham in blokjes snijden.
De olie en de boter in de wok heet laten worden. De kipstukjes aan alle kanten licht bruin bakken. Wat kruiden met peper en zout. De paprika's, tomaten en champignons toevoegen en een paar minuten laten bakken (middelmatig vuur). De ham en cayennepeper toevoegen. Het teentje knoflook erboven uitpersen. De wijn erbij schenken..deksel op de wok. Het gerecht rustig een 20min. laten sudderen.
De saus eventueel op smaak brengen...maar wees voorzichtig met cayennepeper want het smaakt nogal vlug "te" pikant. Ik vind één snuifje meer dan genoeg. De saus bind ik wat op met maïzena of met een gewone sausbinder. Al naar gelang jullie smaak. Alles bestrooien met de peterselie en opdienen met wat gekookte rijst. Een glaasje witte wijn erbij en smullen maar...smakelijk
![Click to visit ImageShack® for free image hosting!](http://img327.imageshack.us/img327/480/resultaat2small9in.jpg) Ps. Dus zoals beloofd mag je vandaag ook eens in mijn bord kijken...
tinaatje
|