Morgen is het lichtmis ,en dan is geen vrouwtje zo arm of ze maakt een pannetje warm. voor jou lieve schat van me, staan ook pannekoeken op de onbijtafel als je thuis komt morgenvroeg,van weer een nacht hard werken voor de centjes. Mijn job is ook zwaar;onderschat het niet ,al dat geld uitgeven! daarom zie ik je ook zo graag . HE zonder zie ik je ook heel graag Jou dolleke mady
Zal ik weggaan? Zal ik verdrietig worden en weggaan? Zal ik het leven eindelijk eens onbelangrijk vinden, mijn schouders ophalen en weggaaan? Zal ik de wereld neerzetten (of aan iemand anders geven),denken: zo is het egnoeg, en weggaan? Zal ik een deur zoeken, en als er geen deur is:zal ik een deur maken,hem voorzichtig opendoen en weggaan-met kleine zachtmoedige passen? Of zal ik blijven?
Gek dat er nog steedsmannen zijn, die zeggen nog geen ei te kunnen bakken.Want als je ze het recept(en de ingredienten) van biefstuk met stroganoffsaus geeft, staan ze meteen vol vuur en vlam in de keuken!laat ze maar(en neem de keuken-staat na afloop voor lief).mannen houden nu eenmaal van een vuurtje stoken en dat kan nu net bij die heerlijke stroganoff; Flamberen met wodka.Misschien dat u samen met uw partner eens de keuken kunt delen.Hij de biefstuk,de saus en het flamberen.U de macaroni en de salade.U de flensjes en de saus.Hij het flamberen met Grant Marnier. Een idee voor Valentijn misschien.
Boeuff Stroganoff
De filets met zout en peper bestrooien en snel in kleine hoeveelheden al omscheppen in de hete olie met wat boter bakken.Uit de pan nemen en apart houden.Op half hoog vuur de gesnipperde ui en knoflook fruiten.De in plakjes gesneden champions meebakken.Wat zout,peper,de mosterd,wijn,créme fraiche en citroensap erdoor roeren en aan de kook brengen.Het vlees met het uitlopen vocht bij de saus roeren en nog even doorwarmen.Een juslepel met wodka boven een vlammentje verwarmen,aansteken of laten ontbranden en brandend over de stroganoff in d epan gieten.Zo serveren,met lintmacaroni en een groene salade.
Crépes Suzette
Van eieren,bloem,melk en rum een glad beslag kloppen,er 50 g gesmolten boter bijroeren en hiervan 8 dunne crépes of flensjes bakken.Eén sinaasappel schoonboenen en de schil boven de koekepan fijnraspen.De sinnasappelen uitpersen en het sap met de suiker en de boter toeveogen en verwarùen.Een juslepel met Grand Marnier boven een vlammetje verwarmen,aansteken en bij de saus leggen.Zo verwarmen.Nog een juslepel Grand Marnier verwarmen,aansteken en brnadend over de Crépes schenken.