Inhoud blog
  • HET ZIJN ZOTTEN die WERKEN .
  • IK LEEF NOG.
  • De VERHEERLIJKING van een dode.
  • DE DRANG OM TE OVERLEVEN .
  • Op BEDEVAART naar de tandarts.
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    er is leven na de dood
    ervaring met het zielen rijk
    16-08-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.DIT GAAT TE VER !
    Het stond geschreven in alle kranten,binnen en buitenland,dat de HOOGWAARDIGE BISSCHOP Tiny Muskens, uit Nederland, een slag van de molen heeft gekregen.

    De Godlasterende man wil dat we over de hele wereld onze God, onze Heilige Vader, uit onze moedertaal verwijderen en Hem de Arabische naam zouden geven als " ALLAH ".
    Dus,dat is al ons eerste woordje Arabisch dat we zouden moeten uitspreken,zijn ze nu allemaal gek geworden daar in Nederland ?

    Er worden ons maar allerlei regels en verplichtingen opgelegd,alsof we zelf niet meer kunnen beslissen welke richting wij uit willen gaan.
    Goed zo, dat die bisschop Tiny na deze gekte zijn ontslag heeft ingediend,of zit de Paus daar voor iets tussen ?

    Volgens de bisschop om op die manier de hele wereld te betrekken tot " ALLAH",meent hij dat er meer een samenleving en meer begrip voor elkaar zal heersen en weet ik veel wat voor onzin die naïveling nog uit kraamt.
    God is gewoon vertaald in de talen van het land,maar geen enkel Europees land heeft daar een andere NAAM OPGEPLAKT. 

    En als we ons dan tot ALLAH zouden moeten richten is het gevolg dan ook dat we ons moeten binden tot de Islamitische leer met de inhoud van de Koran.
    Dus,met andere woorden moeten we dan ook Arabisch leren om de ware toedracht van Allah, of beter gezegd van Mohammed te kennen.
    En staat in hun Heilig Boek dan ook in dat deze GEPREZENE ( Mohammed ) 7 vrouwen had waarbij de laatste 6 ( zes ) jaar was en op haar 9 ( negen ) jarige leeftijd ONTMAAGD  werd ?  

    Ik ben er van overtuigd dat onze Vlaamse harten, of ze nu gelovig zijn of niet,dit onder geen enkel voorwendsel zullen goedkeuren.

    Het zou me niet verbazen dat dit aanzet tot kwaad bloed om de vernedering dat we alweer het onderspit moeten delven tegenover de moslims.

    Ons geloofswaardigheid wordt in de grond geboord.

    Welke namen van Goden al die religies mogen hebben, ik ga mijn God, mijn leer van het Oud en Nieuw Testament niet verraden,want dat is de schreeuw om vervloekt te worden.

    Ik hou me aan mijn God,mijn Heilige Vader en vertik het in naam van mijn voorouders om daarin wijzigingen te brengen zoals Allah, Jehova, Boedha enz.

    Volgens opzoekingen te vinden o.a. in de " van Dale " de betekenis van volgende namen:

    " Allah "wil zeggen " DE AANBIDDINGSWAARDIGE , naam van God bij de MOHAMMEDDANEN en uitroep van verwondering in Indië.

    " MOHAMMED "( Arab. wil zeggen DE GEPREZENE ), stichter van het naar hem genoemde godsdienst, de Islam. (Mohammed werd geboren omstreeks 570 in Mekka en in 632 te Midina gestorven.)

    Als God in het Arabisch Allah zou betekenen,waarom aanzien de Moslims ons dan " ONREIN " of als GODDELOZEN , terwijl we dan in wezen misschien dezelfde God aanbidden ?

    Of moeten de vrouwen ook een hoofddoek dragen om hun dat duidelijk te maken ?

    Mijn moedertaal is Nederlands ( Vlaams ) en dat blijft zo.
    Als ik me tot God wil richten wil ik zeker zijn dat ik met de juiste Heilige Vader spreek en niet tot een fantasie ontwikkelde heerschap van eender welk religie die voorheen onbestaande was, want typisch is dan wel dat al die andere nep goden eeuwen na Christus ontstaan is.

    Maar kom,ieder zijn geloof,in eender wie of wat,maar aanvaard dan in Godsnaam andermans gedachtengoed en bespuw ze niet voor VUIL, als ze dat maar eens wilden inzien en dan pas kan men spreken over een samenleving,maar niet wat die halve gare van een bisschop wil bereiken.
    Laat ons nu ook maar eens NON zeggen.

    16-08-2007 om 00:00 geschreven door rose-marie

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (9 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    14-08-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.MOEDER AARDE EN DE DOOD.

    Alweer werd er mij een boekje in de hand geduwd om te lezen.
    En inderdaad,dat boekje dat me zo sterk aangreep werd gebundeld door pastors,verplegers en begeleiders van stervenden.
    Behalve de dokters,zo schrijven ze,onthielden zich om er aan mee te werken.

    Ik haal enkele passages aan en geef tevens mijn visie om het zo duidelijk mogelijk te bekrachtigen.

    Ieder geboorte is in feiten een wedergeboorte,daar zijn ze het met ze'n allen mee eens en ook,dat nog voor de geboorte het levenspad is uitgestippeld.

    Niet alleen wie of wat ze zullen worden in de toekomst,maar ook vreugde,verdriet,een goed of kwaadaardig persoonlijkheid,gezondheid en ziektes en de tijd van gaan,hetzij op jonge of oude leeftijd.Ons lot hebben we in zekere zin niet in handen,ook al denken we van wel.

    Ieder mens,dier en natuur leeft op de aarde,zoals we onze wereldbol noemen,maar normaal wordt deze ook het DODEN RIJK genoemd, de wereld waarin we moeten sterven alvorens het ZIELEN RIJK TE KUNNEN INTREDEN.

    En daar heeft de mens,volgens de ervaringen van bovengenoemden,pastors,verplegers enz.,moeite mee om dat te aanvaarden, juist door de angst en de onzekerheid wat na het leven komen zal.

    Logisch speelt daar het " geloof " een belangrijke rol in, volgens de deskundigen.

    Religieuze overtuiging en geloof waarmee men is opgevoed, beïnvloed ons meer dan we denken.

    Het is niet het aantal jaren dat we leven dat telt, maar de KWALITEIT van het leven.

    De dood is uiteindelijk het eindstadium van de innerlijke groei,ook al heeft men niet geleefd zoals een kind,maar dat is dan weer een andere OPEISING VAN HET LEVEN;

    Als God de mens schiep,was het de bedoeling dat ze DUIZEND jaar zouden worden, maar door die beruchte zonden van Adam en Eva,die verboden vrucht, werd hun leven 1 jaar ingekort.

    Dus,ze werden 999 jaar oud en hoe ze er toen uitzagen stel ik me de vraag of het verouderings proces dan zodanig vertraagt werd dat men ze kon vergelijken met nu een 100 jarige.

    Volgenst mij heeft God misschien ingezien dat Moeder Aarde zich met de tijd overbelast zou voelen door het gewicht van alle schepselen en werd de leeftijd stilaan ingekort.

    En ondanks alle technische wonderlijke snufjes, als je geroepen wordt dan kan geen enkel medicijn of machien je leven verlengen .
    De inwendige klok is nu eenmaal geprogrammeerd tot leven en tot de geest geven.
    Daar kan niemand met de beste wil van de wereld iets aan veranderen en maar goed ook.

    14-08-2007 om 17:25 geschreven door rose-marie

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    13-08-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.RECHT OP EEN CULTUUR.
    Op 10 augustus 07,las ik in de "telegraaf N.L." een wat eigenaardig verhaal,waarbij ik me afvraag of het ons ook zou kunnen overkomen.

    Amsterdam : Naar aanleiding van alle commotie over de Moslimse vrouwen en haar dokters,schrijft Mieke Smits het volgende.

    Ik ben een Nederlandse vrouw van 64 jaar en Katholiek opgevoed en daarom ook altijd op meisjesscholen gezeten.

    Vorig jaar moest ik naar het ziekenhuis voor een kijkoperatie.
    Ik kon alleen 3e klasse ondergebracht worden omdat er 2e klasse geen plaats meer vrij was.
    Daarbij moest ik een kamertje delen met een man uit Pakistan.

    Na de kijkoperatie kwam de echte operatie waarbij ik 4 maanden in het ziekenhuis moest blijven op een kamer met uitsluitend mannen met naast mijn bed een oude Turkse man welke geen woord Nederlands sprak.

    Natuurlijk scheidde een armtierig gordijntje ons van elkaar,maar ondanks alles vond ik dat zeer genant, zeker als je dan weet dat de Moslimvrouwen wel uitsluitend bij vrouwen liggen en de eis stellen om enkel door vrouwen behandeld te worden.
    Hun eisen worden allemaal voldaan zonder tegenspraak,maar voor mijn streng Katholiek cultuur is geen respect.

    Indien mijn man had geëist dat ik 2e klasse moest liggen en uitsluitend bij vrouwen,wat ergens toch heel normaal was geweest, dan hadden wij te horen gekregen dat wij dan maar naar een ander ziekenhuis hadden moeten gaan.

    Op het verhaal van Mieke kwamen massa's reacties van medeleven en hoe het mogelijk was dat de Nederlandse bevolking als 2e hands burgers behandeld worden en dit hoorde tot een zuivere discriminatie.

    Ja,een verpleger had het me al verteld over de moslimvrouwen waarover ik het al heb gehad in mijn blog " waar gaat dit heen ?",maar dat een Katholieke vrouw zo beschamend behandeld wordt om ze bij vreemde mannen te dumpen is gewoon tergend alsof ons geloof en cultuur geen waarde meer heeft.

    Goed,dan kunnen sommigen daar om lachen,wetende dat,als men naar de kust gaat op het strand ook naast mannen kan liggen, maar sorry,dat is toch heel wat anders omdat men zelf de plaats kiest waar men meer naakt dan aangekleed gaat liggen braden.

    De ene mens is de andere niet en zeg nu zelf,als men tijdens de leegte van geen bezoekuren nog niet eens de tijd kan ombrengen door een gezellige babbel met uw gelijke,dan gaat de tijd niet vooruit door telkens maar naar het plafond te staren.

    Mieke,je bent een dapper vrouwtje om het lef te hebben jouw ervaring,hoe vernederend je het ook vind,toch aan de lezers van de krant te brengen.
    Iedereen hoort de waarheid te kennen en wat in Nederland gebeurd zal hier ook wel gebeuren,alleen hebben we niet de moed zoals Mieke,om dit kenbaar te maken.  

    13-08-2007 om 15:00 geschreven door rose-marie

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Op tv één.
    Het was gisteravond even schrikken op het nieuws.

    Stel je voor,je zit met je man naar het avondnieuws op één te kijken en dan,in het buitenlands nieuws,betreffende het sterfgeval van de Amerikaanse bedenker van het " RAD VAN FORTUIN ",
    zie je jezelf na 28 jaar terug,jong,lachend om mijn eigen stommiteiten die ik toen uitkraamde en vooral
    met het beruchte " BLOODLICHAAMPJE " inplaats van bloedlichaampje te zeggen.

    Zo ziet men dat een simpele geest zich ook kan misspreken of blunderen,dus Leterme,nu mag je met mij lachen.

    Waar is de tijd naar toe,28 jaar verder ,de klok die men niet meer kan terug draaien,maar op beeld is de tijd blijven staan.
    En eerlijk gezegd,dan pas besefte ik hoe snel het leven voorbij gaat,dan pas maak ik de rekening van mijn huidige leeftijd en kan haast niet geloven dat het al zo lang geleden is dat ik voor dat " rad" zat te sukkelen en besefte dat ik wat meer spek moest eten.

    In elk geval zijn het mooie herinneringen en ben ik blij dat me dat ook mocht overkomen,zo eens op t.v. komen en dan nog op het nieuws.
    Ziezo,dat wou ik even kwijt.

    13-08-2007 om 11:49 geschreven door rose-marie

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)


    Archief per week
  • 23/04-29/04 2012
  • 25/07-31/07 2011
  • 07/02-13/02 2011
  • 24/01-30/01 2011
  • 08/11-14/11 2010
  • 18/10-24/10 2010
  • 13/09-19/09 2010
  • 06/09-12/09 2010
  • 09/08-15/08 2010
  • 02/08-08/08 2010
  • 14/06-20/06 2010
  • 10/05-16/05 2010
  • 03/05-09/05 2010
  • 26/04-02/05 2010
  • 05/04-11/04 2010
  • 29/03-04/04 2010
  • 15/03-21/03 2010
  • 15/02-21/02 2010
  • 08/02-14/02 2010
  • 18/01-24/01 2010
  • 11/01-17/01 2010
  • 23/11-29/11 2009
  • 09/11-15/11 2009
  • 12/10-18/10 2009
  • 28/09-04/10 2009
  • 21/09-27/09 2009
  • 17/08-23/08 2009
  • 10/08-16/08 2009
  • 20/07-26/07 2009
  • 13/07-19/07 2009
  • 06/07-12/07 2009
  • 22/06-28/06 2009
  • 04/05-10/05 2009
  • 20/04-26/04 2009
  • 13/04-19/04 2009
  • 06/04-12/04 2009
  • 09/03-15/03 2009
  • 02/03-08/03 2009
  • 23/02-01/03 2009
  • 16/02-22/02 2009
  • 19/01-25/01 2009
  • 08/12-14/12 2008
  • 03/11-09/11 2008
  • 13/10-19/10 2008
  • 29/09-05/10 2008
  • 22/09-28/09 2008
  • 18/08-24/08 2008
  • 28/07-03/08 2008
  • 30/06-06/07 2008
  • 09/06-15/06 2008
  • 19/05-25/05 2008
  • 12/05-18/05 2008
  • 05/05-11/05 2008
  • 28/04-04/05 2008
  • 07/04-13/04 2008
  • 10/03-16/03 2008
  • 25/02-02/03 2008
  • 18/02-24/02 2008
  • 11/02-17/02 2008
  • 04/02-10/02 2008
  • 14/01-20/01 2008
  • 07/01-13/01 2008
  • 24/12-30/12 2007
  • 17/12-23/12 2007
  • 10/12-16/12 2007
  • 03/12-09/12 2007
  • 26/11-02/12 2007
  • 19/11-25/11 2007
  • 12/11-18/11 2007
  • 05/11-11/11 2007
  • 29/10-04/11 2007
  • 22/10-28/10 2007
  • 15/10-21/10 2007
  • 08/10-14/10 2007
  • 01/10-07/10 2007
  • 17/09-23/09 2007
  • 03/09-09/09 2007
  • 27/08-02/09 2007
  • 20/08-26/08 2007
  • 13/08-19/08 2007
  • 06/08-12/08 2007
  • 30/07-05/08 2007
  • 23/07-29/07 2007
  • 16/07-22/07 2007
  • 09/07-15/07 2007
  • 02/07-08/07 2007
  • 25/06-01/07 2007
  • 11/06-17/06 2007
  • 04/06-10/06 2007
  • 28/05-03/06 2007
  • 21/05-27/05 2007
  • 14/05-20/05 2007
  • 07/05-13/05 2007
  • 30/04-06/05 2007
  • 16/04-22/04 2007
  • 26/03-01/04 2007
  • 19/03-25/03 2007
  • 12/03-18/03 2007
  • 05/03-11/03 2007
  • 26/02-04/03 2007
  • 05/02-11/02 2007
  • 29/01-04/02 2007
  • 15/01-21/01 2007
  • 04/12-10/12 2006
  • 13/11-19/11 2006
  • 23/10-29/10 2006
  • 25/09-01/10 2006
  • 18/09-24/09 2006
  • 11/09-17/09 2006
  • 21/08-27/08 2006
  • 07/08-13/08 2006
  • 31/07-06/08 2006
  • 17/07-23/07 2006
  • 03/07-09/07 2006
  • 26/06-02/07 2006
  • 12/06-18/06 2006
  • 22/05-28/05 2006
  • 24/04-30/04 2006
  • 10/04-16/04 2006
  • 27/03-02/04 2006
  • 20/03-26/03 2006
  • 27/02-05/03 2006
  • 13/02-19/02 2006
  • 06/02-12/02 2006
  • 23/01-29/01 2006
  • 12/12-18/12 2005
  • 28/11-04/12 2005
  • 14/11-20/11 2005
  • 24/10-30/10 2005
  • 10/10-16/10 2005
  • 03/10-09/10 2005
  • 26/09-02/10 2005
  • 19/09-25/09 2005
  • 12/09-18/09 2005
  • 05/09-11/09 2005
  • 29/08-04/09 2005
  • 22/08-28/08 2005
  • 08/08-14/08 2005
  • 01/08-07/08 2005
  • 25/07-31/07 2005
  • 11/07-17/07 2005
  • 04/07-10/07 2005
  • 27/06-03/07 2005
  • 13/06-19/06 2005
  • 06/06-12/06 2005
  • 30/05-05/06 2005
  • 23/05-29/05 2005
  • 16/05-22/05 2005
  • 11/04-17/04 2005

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!