Inhoud blog
  • HET ZIJN ZOTTEN die WERKEN .
  • IK LEEF NOG.
  • De VERHEERLIJKING van een dode.
  • DE DRANG OM TE OVERLEVEN .
  • Op BEDEVAART naar de tandarts.
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    er is leven na de dood
    ervaring met het zielen rijk
    24-08-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Vlaamse partijen.
    Wat jammer.
    Christrus heeft Zijn partijleider,Leterme onttroond en verdreven van zijn belangrijke positie.
    Waarom Heer hebt u dat gedaan ,hij draagt toch uw naam ?
    Ik begon Leterme juist te waarderen door zijn grappen tegenover de Walen.
    Maar dat Leterme zou falen was al voorbestemd.
    En ik stel hem hierbij de vraag:" hoe kan je een land regeren als je de voorgeschiedenis niet kent van het ontstaan van België ?
    En nog mijn visie.Als Leterme hoort tot een Christelijke partij zal hij eveneens de leer van Christus moeten kennen,maar ook daarin is hij ongeschoold en dat dient afgestraft te worden.
    Hij kent dus noch het ene en noch het andere.

    Misschien wou U Heer,uw geliefd volk beschermen van al die listen wat u voorspelde tijdens het Heilig uur op de Olijfberg ?
    Ja Heer,ik begrijp u volkomen,u verafschuwt VALSE CHRISTENEN DIE UW NAAM MISBRUIKEN OM HET VOLK TE MISLEIDEN OM ER ZELF BETER VAN TE WORDEN.
    U had het voorspeld Heer zoals nog zovele voorspellingen die nog moeten uit komen.

    Maar wat nu ? Krijgen we de Walen op ons dak, want alleen u weet waartoe ze in staat zijn en volgens mij kan uw geliefd volk, wij de Nederlands talingen om het niet alleen over Vlaanderen te hebben,door Uw toe doen daar een stokje tussen steken . 

    Dan zal U, en dat hoop ik van harte,terug herleven in de geest van de mens en het geloof in Uw bestaan terug keren,zonder Uw Heilige Vader te vergeten.

    Dat lijkt me de enige oplossing om Uw verloren schapen terug te winnen en onze innerlijke strijd te berusten in Uw aanschijn.

    Het liefste zou ik willen bekomen dat Paulus en Petrus ,zoals toen in Uw tijd eens met de strenge normen van weleer alle tegenstribbels,alle verwarringstichters en onaangepasten van de oorspronkelijke gemeenschap naar de verre oorden stuurt waar ze thuis horen.

    Zeg nu zelf Heer,onze huidige Vlaamse regering zijn toch maar een stelletje suikerklontjes,zacht gekookte eitjes, die zich laten vermorzen om hun eigen volk in de miserie en onvrede te brengen.

    Wij zijn maar de hardploetterende slaven die moeten wroeten voor den broden en voor een gemeenschap die niet de onze is.

    Mijn Lieve Heer,ik vertrouw U en Uw wil zal geschieden als Koning der volkeren en niet die van Albert of al die andere clowns die zich moeien met de gehele wereld maar in ons eigen klein landje er een soep van maken zonder balletjes.

    Oef,ik ben al wat rustiger geworden,dat doet deugd in de naam des Heren.

       


     

    24-08-2007 om 00:00 geschreven door rose-marie

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    21-08-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.WRAAKZUCHT UIT JALOEZIE.
    Dat jaloezie en hebzucht kan leiden tot de vernietiging van de mens is al geweten van in het beginne onder de kinderen en diens nazaten van Adam en Eva.

    Kaïn was het eerste kind van Adam en Eva en vervolgens baarde ze Abel.

    Beide broers verschilde van karakter als de dag en de nacht wat men niet kon zeggen van de andere nakomelingen waarvan verder niets vermeld werd.

    Kaïn werd landbouwer en Abel schaapherder.

    Het verschil tussen die twee was dat Abel zijn werk met liefde volbracht en altijd goedgezind was,terwijl Kaïn, ondanks het gemak van de vruchtbare grond, altijd maar morde en met de dag grimmiger werd .

    Op een dag besloot de Godsvruchtige Abel als dank voor het leven,één van zijn beste schapen op te offeren aan God welke het offer met liefde aan nam .

    Kaïn vergaarde wat vruchten wat hij gezaaid had met tegenzin om aan God op te offeren en kon het niet vertikken dat Abel hem voor was in zijn spontane houding,maar de Heer weigerde het offer van Kaïn.
    Kaïn had gewoon geen hart voor God maar offerde zijn vruchten uit verplichting en niet wou onder doen tegenover zijn broer Abel.

    Maar dat niet alleen. Kaïn werd meermaals door God berispt wegens zijn hebzuchtig gedrag en onminnelijke houding tegenover zijn familie,terwijl Abel wel een graag gezienne zoon en broer was.

    Daarop zei Kaïn tot Abel: " laten we gaan wandelen " en Abel ter goede trouw ging met zijn broer het pad op en onderweg viel Kaïn zijn broer aan en vermoordde hem.

    Kaïn trok dan weg uit Gods nabijheid,omdat hij verdreven werd van de vruchtbare grond en vestigde zich samen met een zus welke dan zijn vrouw zou worden in het land van Nod, ten oosten van Eden.

    DE WRAAKZUCHT VAN " Lamech ".

    Ik meen dat Lamech het negende geslacht was na Adam en Eva.

    Lamech had 2 vrouwen met de naam Ada en Silla.

    Deze vrouwen werden door Lamech geterroriseerd en moesten telkens aan zijn grillen voldoen en duldde geen tegenspraak van niemand,zo hoog voelde hij zich boven iedereen verheven.

    Op een dag zei hij tot zijn vrouwen : " Hoor wat ik zeg. Wordt ik gewond,dan dood ik een man.
    Krijg ik een schram, dan neem ik een kind."

    Lamech was gewoon een bezetene die zijn wrokkige woorden dan ook in daden omzette.

    Hij hoorde tot de befaamde geweldenaar van de oude tijd.

    Vreemd genoeg dat Lamech op 182 jarige leeftijd als laatste kind nog een zoon verwektte die Noach werd genoemd en waarvan wij weten en in de Heilige Schriften staat geschreven, dat Noach door God uitverkoren zou worden om de zondvloed te overleven door een ark te bouwen.

    Ik moet eerlijk bekennen dat het Oud Testament me wel wat zwaar op de maag ligt tegenover het Nieuw Testament dat dichter bij het menselijke staat en me daarin meer betrokken voel.

    Maar het bewijs is dan ook dat wrok en onenigheden altijd al bestaan hebben om de macht te verkrijgen,ook al moesten ze'r een moord voor begaan.

    Leven is schijnbaar moeilijker dan sterven als men een geest van verdorvenheid in zich heeft.

     
     

    21-08-2007 om 15:33 geschreven door rose-marie

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (3 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    20-08-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.LEEFTIJDEN UIT HET O. TESTAMENT.
    In mijn blog " MOEDER AARDE EN DE DOOD ",liet ik al weten dat God de mens schiep en was het zijn bedoeling dat deze DUIZEND jaar zouden worden, maar deze dan werd ingekort door de zonden van Adam en Eva,en dat verhaal kennen we allemaal.
    Het nageslacht van Adam en Eva gaat telkens om het laatste geboren kind.

    1/ Toen Adam 130 jaar oud was,verwekte hij zijn zoveelste kind ,een zoon die Set genoemd werd.
    Adam stierf op 930 jarige leeftijd en Eva op 999 jarige leeftijd.

    2/ Set kreeg op zijn beurt een reeks zonen en dochters en op 105 jarige leeftijd verwekte hij Enos.
    Set leefde na de geboorte van Enos nog 807 jaar,dus werd hij 912 jaar oud toen hij stierf.

    3/ Toen Enos 90 jaar was,verwekte hij het laatste kind Kenan. Enos leefde na de geboorte van Kenan nog 815 jaar en stierf op de leeftijd van 905 jaar oud.

    4/ Toen Kenan 70 jaar was, verwekte hij Mahalalel en leefde na diens geboorte nog 840 jaar.Heel de levensduur van Kenan bedroeg 910 jaar voor hij stierf.

    5/ Toen Mahalalel 65 jaar was,verwekte hij na de zoveelste zonen en dochters, Jered.
    Mahalalel leefde na de geboorte van Jered nog 830 jaar en stierf op 895 jarige leeftijd.

    6/ Toen Jered 162 jaar was,verwekte hij de zoveelste telg Henoch en leefde na diens geboorte nog 800 jaar en stierf op 962 jarige leeftijd.

    7/ Toen Henoch 65 jaar was verwekte hij zijn laatste kind Metuselach en leefde na diens geboorte nog 300 jaar en stierf op 365 jarige leeftijd.

    8/ Toen Metuselach 187 jaar was, verwekte hij Lamech en leefde na diens geboorte nog 782 jaar.
    Metuselach was 969 jaar toen hij stierf. ( over Lamlech ga ik het in mijn volgend blog hebben.)

    9/ Toen Lamech 182 jaar was,verwekte hij nog een zoon en noemde hem Noach en leefde na de geboorte van zijn laatste telg nog 595 jaar om te sterven op 777 jarige leeftijd.
    Te weten dat Lamech als enige van al de voorgaanden 2 vrouwen had.

    Dit was maar een voorbeeld van het nageslacht van Adam en Eva,want zoals het in het O. Testament staat hadden ze toen minstens 70 kinderen per koppel,om dan maar niet te spreken over de kleinkinderen welke op hun beurt ook kinderen ter wereld brachten.

    Maar wat me het meest verbaasd zijn al die namen om zo'n bende uiteen te halen.
    Hoe verzonnen ze het toch ?

    In die tijd waren ook seizoenen en konden ze op die manier,misschien met krijtstrepen hun leeftijd inschatten,want een kalender bestond toen niet.

    En zoals ik vermoed moet het verouderingsproces toen veel trager verlopen zijn mist de vrouwen nog op onvoorstelbare hoge leeftijd nog kinderen kon baren.
    Als voorbeeld is dan ook Abraham,die pas op 100 jarige leeftijd met zijn even oude vrouw hun eerste zoon kregen met de naam Izaak.
    Maar vreemd genoeg werd Mozes amper 120 jaar en stierf in Moab.( daar zijn geen kinderen van gekend in het O. Testament. )

    " Ga en vermenigvuldig u " sprak God tot Adam en Eva en zeg nu zelf,ze hebben er werk van gemaakt en hun nakomelingen zorgden dan ook al voor de bevolkings aangroei.
    Maar daar heb ik het in mijn volgend blog over. 
    Bloedschande bestond toen nog niet.

    20-08-2007 om 18:42 geschreven door rose-marie

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (4 Stemmen)
    >> Reageer (0)


    Archief per week
  • 23/04-29/04 2012
  • 25/07-31/07 2011
  • 07/02-13/02 2011
  • 24/01-30/01 2011
  • 08/11-14/11 2010
  • 18/10-24/10 2010
  • 13/09-19/09 2010
  • 06/09-12/09 2010
  • 09/08-15/08 2010
  • 02/08-08/08 2010
  • 14/06-20/06 2010
  • 10/05-16/05 2010
  • 03/05-09/05 2010
  • 26/04-02/05 2010
  • 05/04-11/04 2010
  • 29/03-04/04 2010
  • 15/03-21/03 2010
  • 15/02-21/02 2010
  • 08/02-14/02 2010
  • 18/01-24/01 2010
  • 11/01-17/01 2010
  • 23/11-29/11 2009
  • 09/11-15/11 2009
  • 12/10-18/10 2009
  • 28/09-04/10 2009
  • 21/09-27/09 2009
  • 17/08-23/08 2009
  • 10/08-16/08 2009
  • 20/07-26/07 2009
  • 13/07-19/07 2009
  • 06/07-12/07 2009
  • 22/06-28/06 2009
  • 04/05-10/05 2009
  • 20/04-26/04 2009
  • 13/04-19/04 2009
  • 06/04-12/04 2009
  • 09/03-15/03 2009
  • 02/03-08/03 2009
  • 23/02-01/03 2009
  • 16/02-22/02 2009
  • 19/01-25/01 2009
  • 08/12-14/12 2008
  • 03/11-09/11 2008
  • 13/10-19/10 2008
  • 29/09-05/10 2008
  • 22/09-28/09 2008
  • 18/08-24/08 2008
  • 28/07-03/08 2008
  • 30/06-06/07 2008
  • 09/06-15/06 2008
  • 19/05-25/05 2008
  • 12/05-18/05 2008
  • 05/05-11/05 2008
  • 28/04-04/05 2008
  • 07/04-13/04 2008
  • 10/03-16/03 2008
  • 25/02-02/03 2008
  • 18/02-24/02 2008
  • 11/02-17/02 2008
  • 04/02-10/02 2008
  • 14/01-20/01 2008
  • 07/01-13/01 2008
  • 24/12-30/12 2007
  • 17/12-23/12 2007
  • 10/12-16/12 2007
  • 03/12-09/12 2007
  • 26/11-02/12 2007
  • 19/11-25/11 2007
  • 12/11-18/11 2007
  • 05/11-11/11 2007
  • 29/10-04/11 2007
  • 22/10-28/10 2007
  • 15/10-21/10 2007
  • 08/10-14/10 2007
  • 01/10-07/10 2007
  • 17/09-23/09 2007
  • 03/09-09/09 2007
  • 27/08-02/09 2007
  • 20/08-26/08 2007
  • 13/08-19/08 2007
  • 06/08-12/08 2007
  • 30/07-05/08 2007
  • 23/07-29/07 2007
  • 16/07-22/07 2007
  • 09/07-15/07 2007
  • 02/07-08/07 2007
  • 25/06-01/07 2007
  • 11/06-17/06 2007
  • 04/06-10/06 2007
  • 28/05-03/06 2007
  • 21/05-27/05 2007
  • 14/05-20/05 2007
  • 07/05-13/05 2007
  • 30/04-06/05 2007
  • 16/04-22/04 2007
  • 26/03-01/04 2007
  • 19/03-25/03 2007
  • 12/03-18/03 2007
  • 05/03-11/03 2007
  • 26/02-04/03 2007
  • 05/02-11/02 2007
  • 29/01-04/02 2007
  • 15/01-21/01 2007
  • 04/12-10/12 2006
  • 13/11-19/11 2006
  • 23/10-29/10 2006
  • 25/09-01/10 2006
  • 18/09-24/09 2006
  • 11/09-17/09 2006
  • 21/08-27/08 2006
  • 07/08-13/08 2006
  • 31/07-06/08 2006
  • 17/07-23/07 2006
  • 03/07-09/07 2006
  • 26/06-02/07 2006
  • 12/06-18/06 2006
  • 22/05-28/05 2006
  • 24/04-30/04 2006
  • 10/04-16/04 2006
  • 27/03-02/04 2006
  • 20/03-26/03 2006
  • 27/02-05/03 2006
  • 13/02-19/02 2006
  • 06/02-12/02 2006
  • 23/01-29/01 2006
  • 12/12-18/12 2005
  • 28/11-04/12 2005
  • 14/11-20/11 2005
  • 24/10-30/10 2005
  • 10/10-16/10 2005
  • 03/10-09/10 2005
  • 26/09-02/10 2005
  • 19/09-25/09 2005
  • 12/09-18/09 2005
  • 05/09-11/09 2005
  • 29/08-04/09 2005
  • 22/08-28/08 2005
  • 08/08-14/08 2005
  • 01/08-07/08 2005
  • 25/07-31/07 2005
  • 11/07-17/07 2005
  • 04/07-10/07 2005
  • 27/06-03/07 2005
  • 13/06-19/06 2005
  • 06/06-12/06 2005
  • 30/05-05/06 2005
  • 23/05-29/05 2005
  • 16/05-22/05 2005
  • 11/04-17/04 2005

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!