'Hoppas' nieuwe trend in Belgische horeca? xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
GENT - 'Hoppas' zijn tapas die gemaakt zijn van Vlaamse streekproducten en geserveerd worden met Belgisch bier. Die combinatie wordt vanaf 19 april gelanceerd en moet de nieuwe trend worden in de Belgische horeca.
Hoppas is een gezamenlijk project van horeca-adviesbureau Dolce Far Tutto, horecagroothandel ISPC en brouwerij Duvel Moortgat.
Het concept werd ontwikkeld door Ilse Duponcheel, directeur en oprichtster van Dolce Far Tutto. 'De hoppas zijn de Vlaamse variant van de Spaanse tapas en worden geserveerd met bier. De naam is een samentrekking van hop en tapas. De recepten ontstonden in combinatie met ideeën uit de moleculaire- en foodpairing keuken', aldus Duponcheel.
De biercocktails worden op 19 april geïntroduceerd door Vlaanderen Lekker Land, de vzw die de Vlaamse tafelcultuur en streekproducten in het binnen- en buitenland moet promoten.
Daarnaast wordt de actie gepromoot door de Vlaamse regering naar aanleiding van het Europees voorzitterschap van België, de Week van de Smaak en Vlaanderen Lekker Land. De Week van de Smaak, die start op 11 november, zal zich richten tot het consumentengedeelte. Het horecagedeelte wordt gedragen door de vzw Tafelen in Vlaanderen.
Voorlopig zullen de hoppas alleen verkrijgbaar zijn in restaurants. 'Cafés zijn voorlopig uitgesloten door de rookwetgeving, maar zodra er gewerkt kan worden met op voorhand gemaakte verpakkingen, zullen ze ook daar te vinden zijn', aldus Duponcheel.
Het nieuwe concept én het receptenboekje werden woensdagmiddag voorgesteld in Gent.
|