Inhoud blog
  • Resultaat zelf gemaakte zuurkool
  • Kreeft Stroganoff
  • Een lekkere stoofschotel
  • Voorstel voor 1 dag
  • Tips om uw gewicht te beheersen (deel 2)
    Laatste commentaren
  • een lekker gerechtje (valerieke)
        op Kreeft Stroganoff
  • dhr (kees smolders)
        op Zelf zuurkool maken
  • dhr (kees smolders)
        op Zelf zuurkool maken
  • Eens uittesten (Carla)
        op Zelf zuurkool maken
  • Wat is gueuze? (Bocuse)
        op Mijn alom geliefd stoofvlees
  • Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    BOCUSE SONCK
    met tips, trucs en ervaringen
    Indien u vragen heeft of suggesties kunt u die altijd mailen.
    13-04-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Paasmenu
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Voor wie een suggestie wil ... Ons Paasmenu ziet er als volgt uit:

    - Gerookte zalm Dijonaise
    - Witloofroomsoep met witte van Hoegaarden
    - Lamsfilet met gesauteerde bloemkool en krielaardappeltjes
    - Coupe Royale

    Mmm ... Om nu al te watertanden.

    De recepten gelden voor 4 personen

    Gerookte zalm

    Neem 3 sneetjes zalm per persoon, en schik dit op een bord.
    Klop 1/4 liter room op met 1 soeplepel mosterd en peper en zout.
    Versier de zalm met uiringen en rondom de saus.

    Witloofroomsoep

    Benodigdheden:
    2 stengels prei, 1 kg witloof, 2 flesjes hoegaarden, 1 dl room, 2 kippebouillonblokjes, peper, zout, tijm, laurier, 100 gr grijze garnalen.
    Bereiding:
    De in stukken gesneden prei en witloof aanstoven in boter of margarine.
    De 2 flesjes hoegaarden toevoegen plus een weinig water.
    Bouillonblokjes en kruiden toevoegen.
    Aan de kook brengen tot gaarheid (ongeveer 20 minuten).
    Tijm, laurier verwijderen.
    Mixen.
    Verder afsmaken.
    Opdienen met een beetje room en garnalen.

    Lamsfilet Belle-Hélène

    Benodigdheden:
    4 * 180 gr lamsfilet, 1 grote bloemkool, 1/2 bot peterselie, tuinkers, 100 gr paneermeel, 5 teentjes knoflook, 3 soeplepels mosterd, 800 gr krielaardappeltjes, margarine of boter om te bakken, peper, zout en nootmuskaat.
    Bereiding:
    Bloemkool 3/4 gaar koken en laten uitlekken.
    De filets aankleuren in de pan en kruiden met peper en zout.
    In beboterde braadslee leggen.
    Insmeren met een mengeling van paneermeel, mosterd, geplette look, gehakte peterselie, peper en zout.
    Laat dit 15 à 20 minuten bakken in de oven op 180°.
    Ondertussen bakt u de bloemkool (gekruid met peper, zout en nootmuskaat) en de krielaardappeltjes in de pan.
    Schik op de voorverwarmde borden de sneetjes lamsfilet, gebakken bloemkool en gebakken krielaardappeltjes.
    De braadslede blussen met een weinig water en het vlees overgieten met de bekomen jus.
    Versier het bord met een beetje tuinkers.

    Fruitbeker

    Benodigdheden:
    750 ml vanilleroomijs, 1 groene appel, 2 kiwi's, 250 gr aardbeien, 1 sinaasappel, 1 banaan, 1 pompelmoes, 1 meloen en 1 spuitbus slagroom plus munt.
    Bereiding:
    De gekoelde bekers vullen met bollen roomijs.
    Bijvullen met de versneden fruitmengeling.
    Versieren met slagroom en een muntblaadje plus een halve aardbei.

    SMAKELIJK

    13-04-2006 om 21:49 geschreven door Bocuse  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (8 Stemmen)
    >> Reageer (0)


    Blog als favoriet !

    Sites die ik opbouw / bijwerk
  • PZ Druivenstreek
  • Stamcafé De Kroeg
  • Schrijnwerker te Overijse

  • Archief per week
  • 19/03-25/03 2007
  • 25/12-31/12 2006
  • 06/11-12/11 2006
  • 14/08-20/08 2006
  • 07/08-13/08 2006
  • 19/06-25/06 2006
  • 10/04-16/04 2006
  • 03/04-09/04 2006

    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!