Inhoud blog
  • Resultaat zelf gemaakte zuurkool
  • Kreeft Stroganoff
  • Een lekkere stoofschotel
  • Voorstel voor 1 dag
  • Tips om uw gewicht te beheersen (deel 2)
    Laatste commentaren
  • een lekker gerechtje (valerieke)
        op Kreeft Stroganoff
  • dhr (kees smolders)
        op Zelf zuurkool maken
  • dhr (kees smolders)
        op Zelf zuurkool maken
  • Eens uittesten (Carla)
        op Zelf zuurkool maken
  • Wat is gueuze? (Bocuse)
        op Mijn alom geliefd stoofvlees
  • Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    BOCUSE SONCK
    met tips, trucs en ervaringen
    Indien u vragen heeft of suggesties kunt u die altijd mailen.
    30-12-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kreeft Stroganoff

    KREEFT STROGANOFF

    Recept: Voor 4 pers

    • -- 2 levende kreeften van ongeveer 700 gram
    • -- 500 gr champignons
    • -- 1/2 groene, rode, gele, oranje paprika
    • -- 2 sjalotten
    • -- 1/2 liter room
    • -- 1 soeplepel tomatenpuree
    • -- 1 dl cognac of wodka
    • -- 1 ajuin
    • -- tijm, laurier, peper, zout

    Bereiding:

    - Court-bouillon bereiden door 3 liters water met ajuin en tijm, laurier, peper en zout aan de kook te brengen.
    - Ondertussen de fijngesneden sjalotten aanstoven in de boter samen met de in schijfjes gesneden champignons en in kleine stukjes gesneden paprika's.
    - Blussen met een halve dl cognac of wodka, tomatenpuree toevoegen.
    - Overgieten met de room.
    - Kruiden met peper van de molen en zeezout.
    - Inkoken tot sausdikte en eventueel afsmaken.
    - De elastieken van de scharen verwijderen (van de kreeft).
    - De kreeften in de kokende bouillon dompelen (ongeveer 1 minuut per 100 gram).
    - Na de kooktijd de kreeft uithalen, in midden (in de lengte) doorsnijden en de koraal verwijderen.
    - De scharen breken met achterkant van mes, de halve kreeft op bord schikken, staartstuk napperen met Stroganoffsaus.

    Tips:

    - Kan opgediend worden met natuuraardappeltjes, gebakken patatjes en eventueel geroosterde tomaten
    - De Stroganoffsaus kan ook met andere bereidingen geserveerd worden: vb. biefstuk, varkenslapje,...

    LAAT HET U SMAKEN !

    30-12-2006 om 17:04 geschreven door Bocuse  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (8 Stemmen)
    >> Reageer (1)


    Blog als favoriet !

    Sites die ik opbouw / bijwerk
  • PZ Druivenstreek
  • StamcafĂ© De Kroeg
  • Schrijnwerker te Overijse

  • Archief per week
  • 19/03-25/03 2007
  • 25/12-31/12 2006
  • 06/11-12/11 2006
  • 14/08-20/08 2006
  • 07/08-13/08 2006
  • 19/06-25/06 2006
  • 10/04-16/04 2006
  • 03/04-09/04 2006

    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!