Inhoud blog
  • Resultaat zelf gemaakte zuurkool
  • Kreeft Stroganoff
  • Een lekkere stoofschotel
  • Voorstel voor 1 dag
  • Tips om uw gewicht te beheersen (deel 2)
    Laatste commentaren
  • een lekker gerechtje (valerieke)
        op Kreeft Stroganoff
  • dhr (kees smolders)
        op Zelf zuurkool maken
  • dhr (kees smolders)
        op Zelf zuurkool maken
  • Eens uittesten (Carla)
        op Zelf zuurkool maken
  • Wat is gueuze? (Bocuse)
        op Mijn alom geliefd stoofvlees
  • Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    BOCUSE SONCK
    met tips, trucs en ervaringen
    Indien u vragen heeft of suggesties kunt u die altijd mailen.
    10-11-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een lekkere stoofschotel

    WINTERSTOOFSCHOTEL

    Recept: Voor 4 pers

    • -- 1 kg kalfsvlees
    • -- 5 teentjes knoflook
    • -- 3 eetlepels tomatenpuree
    • -- 3 blikjes van 400 gr gepelde tomatenblokjes
    • -- 2 glazen witte wijn
    • -- thijm, laurier, peper, zout
    • -- bruine roux
    • -- bakboter
    • -- 1 aubergine
    • -- 1 courgette
    • -- 3 wortelen
    • -- 2 stengels prei
    • -- 500 gr champignons

    Bereiding:

    - Het vlees in teerlingen aankleuren in een braadpan met bakboter.
    - Kruiden met peper en zout.
    - Het vlees in de stoofpot doen samen met de jus van de pan geblust met een weinig water.
    - Tomatenpuree, thijm, laurier, peper, zout en de fijn gesneden look toevoegen.
    - Overgieten met de witte wijn en de gepelde tomaten.
    - Op zacht vuur laten stoven.
    - Bij halve gaarheid (± 30') de grof gesneden groenten bijvoegen behalve de champignons.
    - Bijkruiden, roeren en verder laten garen.
    - Laatste 10' de champignons toevoegen.
    - Binden met de bruine roux en afsmaken.

    Voor dieet-recept:

    - Bakboter vervangen door een weinig olijfolie
    - Maximum 150 gr vlees/persoon

    P.S. Kan ook met varkens- of rundsvlees bereid worden.

    SMAKELIJK !

    10-11-2006 om 14:11 geschreven door Bocuse  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)


    Blog als favoriet !

    Sites die ik opbouw / bijwerk
  • PZ Druivenstreek
  • Stamcafé De Kroeg
  • Schrijnwerker te Overijse

  • Archief per week
  • 19/03-25/03 2007
  • 25/12-31/12 2006
  • 06/11-12/11 2006
  • 14/08-20/08 2006
  • 07/08-13/08 2006
  • 19/06-25/06 2006
  • 10/04-16/04 2006
  • 03/04-09/04 2006

    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!