Inhoud blog
  • Resultaat zelf gemaakte zuurkool
  • Kreeft Stroganoff
  • Een lekkere stoofschotel
  • Voorstel voor 1 dag
  • Tips om uw gewicht te beheersen (deel 2)
    Laatste commentaren
  • een lekker gerechtje (valerieke)
        op Kreeft Stroganoff
  • dhr (kees smolders)
        op Zelf zuurkool maken
  • dhr (kees smolders)
        op Zelf zuurkool maken
  • Eens uittesten (Carla)
        op Zelf zuurkool maken
  • Wat is gueuze? (Bocuse)
        op Mijn alom geliefd stoofvlees
  • Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    BOCUSE SONCK
    met tips, trucs en ervaringen
    Indien u vragen heeft of suggesties kunt u die altijd mailen.
    10-11-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een lekkere stoofschotel

    WINTERSTOOFSCHOTEL

    Recept: Voor 4 pers

    • -- 1 kg kalfsvlees
    • -- 5 teentjes knoflook
    • -- 3 eetlepels tomatenpuree
    • -- 3 blikjes van 400 gr gepelde tomatenblokjes
    • -- 2 glazen witte wijn
    • -- thijm, laurier, peper, zout
    • -- bruine roux
    • -- bakboter
    • -- 1 aubergine
    • -- 1 courgette
    • -- 3 wortelen
    • -- 2 stengels prei
    • -- 500 gr champignons

    Bereiding:

    - Het vlees in teerlingen aankleuren in een braadpan met bakboter.
    - Kruiden met peper en zout.
    - Het vlees in de stoofpot doen samen met de jus van de pan geblust met een weinig water.
    - Tomatenpuree, thijm, laurier, peper, zout en de fijn gesneden look toevoegen.
    - Overgieten met de witte wijn en de gepelde tomaten.
    - Op zacht vuur laten stoven.
    - Bij halve gaarheid (± 30') de grof gesneden groenten bijvoegen behalve de champignons.
    - Bijkruiden, roeren en verder laten garen.
    - Laatste 10' de champignons toevoegen.
    - Binden met de bruine roux en afsmaken.

    Voor dieet-recept:

    - Bakboter vervangen door een weinig olijfolie
    - Maximum 150 gr vlees/persoon

    P.S. Kan ook met varkens- of rundsvlees bereid worden.

    SMAKELIJK !



    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail *
    URL
    Titel *
    Reactie * Very Happy Smile Sad Surprised Shocked Confused Cool Laughing Mad Razz Embarassed Crying or Very sad Evil or Very Mad Twisted Evil Rolling Eyes Wink Exclamation Question Idea Arrow
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)



    Blog als favoriet !

    Klik hier
    om dit blog bij uw favorieten te plaatsen!

    Sites die ik opbouw / bijwerk
  • PZ Druivenstreek
  • Stamcafé De Kroeg
  • Schrijnwerker te Overijse

  • Archief per week
  • 19/03-25/03 2007
  • 25/12-31/12 2006
  • 06/11-12/11 2006
  • 14/08-20/08 2006
  • 07/08-13/08 2006
  • 19/06-25/06 2006
  • 10/04-16/04 2006
  • 03/04-09/04 2006

    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!