WINTERSTOOFSCHOTEL
Recept: Voor 4 pers
- -- 1 kg kalfsvlees
- -- 5 teentjes knoflook
- -- 3 eetlepels tomatenpuree
- -- 3 blikjes van 400 gr gepelde tomatenblokjes
- -- 2 glazen witte wijn
- -- thijm, laurier, peper, zout
- -- bruine roux
- -- bakboter
- -- 1 aubergine
- -- 1 courgette
- -- 3 wortelen
- -- 2 stengels prei
- -- 500 gr champignons
Bereiding:
- Het vlees in teerlingen aankleuren in een braadpan met bakboter.
- Kruiden met peper en zout.
- Het vlees in de stoofpot doen samen met de jus van de pan geblust met een weinig water.
- Tomatenpuree, thijm, laurier, peper, zout en de fijn gesneden look toevoegen.
- Overgieten met de witte wijn en de gepelde tomaten.
- Op zacht vuur laten stoven.
- Bij halve gaarheid (± 30') de grof gesneden groenten bijvoegen behalve de champignons.
- Bijkruiden, roeren en verder laten garen.
- Laatste 10' de champignons toevoegen.
- Binden met de bruine roux en afsmaken.
Voor dieet-recept:
- Bakboter vervangen door een weinig olijfolie
- Maximum 150 gr vlees/persoon
P.S. Kan ook met varkens- of rundsvlees bereid worden.
SMAKELIJK !
|