Inhoud blog
  • Resultaat zelf gemaakte zuurkool
  • Kreeft Stroganoff
  • Een lekkere stoofschotel
  • Voorstel voor 1 dag
  • Tips om uw gewicht te beheersen (deel 2)
    Laatste commentaren
  • een lekker gerechtje (valerieke)
        op Kreeft Stroganoff
  • dhr (kees smolders)
        op Zelf zuurkool maken
  • dhr (kees smolders)
        op Zelf zuurkool maken
  • Eens uittesten (Carla)
        op Zelf zuurkool maken
  • Wat is gueuze? (Bocuse)
        op Mijn alom geliefd stoofvlees
  • Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    BOCUSE SONCK
    met tips, trucs en ervaringen
    Indien u vragen heeft of suggesties kunt u die altijd mailen.
    30-12-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kreeft Stroganoff

    KREEFT STROGANOFF

    Recept: Voor 4 pers

    • -- 2 levende kreeften van ongeveer 700 gram
    • -- 500 gr champignons
    • -- 1/2 groene, rode, gele, oranje paprika
    • -- 2 sjalotten
    • -- 1/2 liter room
    • -- 1 soeplepel tomatenpuree
    • -- 1 dl cognac of wodka
    • -- 1 ajuin
    • -- tijm, laurier, peper, zout

    Bereiding:

    - Court-bouillon bereiden door 3 liters water met ajuin en tijm, laurier, peper en zout aan de kook te brengen.
    - Ondertussen de fijngesneden sjalotten aanstoven in de boter samen met de in schijfjes gesneden champignons en in kleine stukjes gesneden paprika's.
    - Blussen met een halve dl cognac of wodka, tomatenpuree toevoegen.
    - Overgieten met de room.
    - Kruiden met peper van de molen en zeezout.
    - Inkoken tot sausdikte en eventueel afsmaken.
    - De elastieken van de scharen verwijderen (van de kreeft).
    - De kreeften in de kokende bouillon dompelen (ongeveer 1 minuut per 100 gram).
    - Na de kooktijd de kreeft uithalen, in midden (in de lengte) doorsnijden en de koraal verwijderen.
    - De scharen breken met achterkant van mes, de halve kreeft op bord schikken, staartstuk napperen met Stroganoffsaus.

    Tips:

    - Kan opgediend worden met natuuraardappeltjes, gebakken patatjes en eventueel geroosterde tomaten
    - De Stroganoffsaus kan ook met andere bereidingen geserveerd worden: vb. biefstuk, varkenslapje,...

    LAAT HET U SMAKEN !



    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail *
    URL
    Titel *
    Reactie * Very Happy Smile Sad Surprised Shocked Confused Cool Laughing Mad Razz Embarassed Crying or Very sad Evil or Very Mad Twisted Evil Rolling Eyes Wink Exclamation Question Idea Arrow
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (1)

    21-01-2012
    een lekker gerechtje

    Image and video hosting by TinyPic

    21-01-2012 om 21:39 geschreven door valerieke




    Blog als favoriet !

    Sites die ik opbouw / bijwerk
  • PZ Druivenstreek
  • StamcafĂ© De Kroeg
  • Schrijnwerker te Overijse

  • Archief per week
  • 19/03-25/03 2007
  • 25/12-31/12 2006
  • 06/11-12/11 2006
  • 14/08-20/08 2006
  • 07/08-13/08 2006
  • 19/06-25/06 2006
  • 10/04-16/04 2006
  • 03/04-09/04 2006

    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!