Inhoud blog
  • Resultaat zelf gemaakte zuurkool
  • Kreeft Stroganoff
  • Een lekkere stoofschotel
  • Voorstel voor 1 dag
  • Tips om uw gewicht te beheersen (deel 2)
    Laatste commentaren
  • een lekker gerechtje (valerieke)
        op Kreeft Stroganoff
  • dhr (kees smolders)
        op Zelf zuurkool maken
  • dhr (kees smolders)
        op Zelf zuurkool maken
  • Eens uittesten (Carla)
        op Zelf zuurkool maken
  • Wat is gueuze? (Bocuse)
        op Mijn alom geliefd stoofvlees
  • Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    BOCUSE SONCK
    met tips, trucs en ervaringen
    Indien u vragen heeft of suggesties kunt u die altijd mailen.
    21-06-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Na al die feestelijke diners --> vermageringstips
    Na het Paasmenu en andere feestelijke diners eens totaal iets anders.
    Tips om uw gewicht te beheersen.

    Als eerste een lijst met wat mag en hoeveel mag. U zult zien, bijna alles mag. Het is de hoeveelheid die bij ons heeft geholpen.

    Magere vleessoorten (max 150 gr per dag):
    Rundsvlees: biefstuk, filet, tournedos, rosbief, schenkel (doch liever niet te vaak rood vlees !)
    Kalfsvlees: kalfsoester, tong, gebraad
    Varkensvlees: haas, mignonette, ham, gebraad
    Gevogelte (kip, kalkoen, fazant,...): wit, bil
    Exotische vleessoorten en wild: struisvogel,...

    Vis (ipv vlees, min 2x per week !):
    baars, kabeljauw, pladijs, poon, rog, schar, schelvis, snoek, staartvis, tarbot, tong (inktvis)
    ook vette vis is gezond: zalm, haring, makreel, heilbot,... (liever niet te vaak gerookte vis)

    Schaal- en schelpdieren: scampi's, garnalen, mosselen, krab, kreeft,...

    Eieren: 2 tot 3 ipv vlees of vis (bij brood max 2): voorkeur voor gekookt ei

    Vegetarisch / vleesvervangers:
    tofu, tempeh, seitan (is minder volwaardig en dient gegeten te worden met peulvruchten), quorn (bevat nog kippe-eiwit), combinatie van granen en peulvruchten (vb volle rijst met linzen)
    Opm.: sommige "burgers" bevatten teveel vet en te weinig eiwit

    Magere vleeswaren (charcuterie) (max 50 gr per dag):
    kalkoenfilet, kipfilet, filet de Sax, filet rose, filet d'Alsace, filet d'Anvers, ontvette gekookte ham, filet américain, paarderookvlees, runderfilet, gebakken rosbief, magere casselerrib, gebraad

    Magere kazen (2 sneetjes of max 50 gr per dag):
    Oudendijk light, Belgomilk light, Milner, Westlite, Leerdammer light, Belle ligne, Babybel light, Jogging, Philadelphia light, Maredsous light, Boursin light, effi, Président léger, Suprème des ducs léger,...

    Groenten (300 gr per dag):
    1) andijvie, asperges, aubergines, broccoli, champignons, chinese kool, groene paprika, koolraap, postelein, rode kool, rabarber, snijbonen, soepgroenten, spinazie, tomaten, venkel, witloof, zurkel
    rauwkost: andijvie, bleekselder, komkommer, groene paprika, rabarber, radijs, slasoorten, tomaten, veldsla, waterkers, witloof, wortelen, kolen, knolselder,...
    2) artisjok, bloemkool, courgettes, knolselder, witte kool, savooikool, rode paprika, peultjes, prei, prinsessebonen, rammenas, rapen, spruiten, ui wortelen
    3) rode biet, boerenkool, groene kool, groentenmacedoine, pompoen, taugé (= sojascheuten), tuinbonen

    Fruit (2 à 3 stuks per dag):
    1) aardbeien, rode bessen, bosbessen, grapefruit (= pompelmoes), meloen
    2) frambozen, guave, passievrucht, bramen, perzik, kiwi, kruisbes, pruim, sinaasappel, mandarijn, abrikoos, appel, peer, nectarine, ananas, papaja
    3) druiven, lychees, kaki, kersen, mango, advocado, banaan, vijg

    Kruiden & specerijen: bieslook, citroenmelisse, dille, dragon, kervel, lavas, look, marjolein, mierikswortel, munt, rozemarijn, salie, sjalot, selder, peterselie, rauwe ui,...
    anijs, chili, gember, kaneel, kruidnalgel, komijn, koriander, laurier, nootmuskaat, tijm, tomatenpuree, vanillestok,...
    Ook augurken en zilveruitjes vormen geen probleem

    Sauzen:
    koud: mosterd, pickles, ketchup, op basis van yoghurt
    warm: op basis van groenten / tomaten

    21-06-2006 om 00:00 geschreven door Bocuse  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (10 Stemmen)
    >> Reageer (0)


    Blog als favoriet !

    Sites die ik opbouw / bijwerk
  • PZ Druivenstreek
  • Stamcafé De Kroeg
  • Schrijnwerker te Overijse

  • Archief per week
  • 19/03-25/03 2007
  • 25/12-31/12 2006
  • 06/11-12/11 2006
  • 14/08-20/08 2006
  • 07/08-13/08 2006
  • 19/06-25/06 2006
  • 10/04-16/04 2006
  • 03/04-09/04 2006

    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!