BRECHT
Laat je vrienden meekijken naar de blog. Stuur de link door !!



Nieuwsflitsen van St-Job-in-'t-Goor
18-09-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Cocospanelen
Klik op de afbeelding om de link te volgen Het gemeentebestuur laat langs de E19 geluidswerende cocospanelen plaatsen. Dat gebeurt ter hoogte van de Van De Reydtlaan en de Braambeslaan. De panelen hebben een leefbaarheid van dertig jaar. Ze kosten ruim een half miljoen euro. De uitgave is voor het budget 2011.
http://www.nieuwsblad.be/

18-09-2010, 13:02 geschreven door alain denissen

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mobiliteitsplan
Klik op de afbeelding om de link te volgen Het gemeentebestuur stelt een nieuw mobiliteitsplan op. De burgers moeten daarbij participeren. Daarom zullen de verkeersraden actief betrokken worden bij de voorbereiding. Er zijn twee verkeersraden: die van Sint-Job en die van Brecht-Sint-Lenaarts.
http://www.nieuwsblad.be

18-09-2010, 12:57 geschreven door alain denissen

Reageer (0)

16-09-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Overbroek kermis 2010
Klik op de afbeelding om de link te volgen Op 17-18-19 en 20 september vliegen we er weer stevig in met 4 dagen vol ambiance, muziek, plezier en vertier! Zowel voor jong en oud valt er vanalles te beleven in Overbroek centrum. Op deze site vind je alle informatie terug betreffende de verschillende activiteiten. De site is volledig klaar... HAVE FUN & SEE YOU in September!!
oa: kinderrommelmarkt,kinderkermis,touwtrekken,volksspelen,jeugdbal.
Voor verdere info:  http://www.overbroekkermis.be/
http://www.overbroekkermis.be/

16-09-2010, 22:23 geschreven door alain denissen

Reageer (0)

15-09-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vechtpartij op camping in Brecht.
Afgelopen zondag ontstond er een felle ruzie op de camping Hoogheide aan de Schotensesteenweg in Brecht.

Daarbij werd één campinggast flink toegetakeld door 4 andere mannen. Het slachtoffer moest voor verzorging naar het St-Jozefziekenhuis in Malle worden overgebracht. De opgeroepen politie nam één man mee voor ondervraging

http://www.zoe.fm/


15-09-2010, 14:30 geschreven door alain denissen

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Parkeerverbod Eikenlei
Met de auto in en uit de Meidoornlaan rijden richting Eikenlei is moeilijk en onoverzichtelijk. De gemeenteraad keurde daarom een parkeerverbod goed in het gedeelte van de Eikenlei dat in verbinding staat met de Meidoornlaan. Er worden verkeersborden geplaatst.
http://www.nieuwsblad.be/

15-09-2010, 14:27 geschreven door alain denissen

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Zandbergen wordt geen hockeyclub
Begin augustus werd sporthal De Zandbergen in Sint-Job-in't-Goor gekocht door een aantal particuliere investeerders, onder wie een aantal leden van Royal Antwerp Hockeyclub. Dat bracht meteen een geruchtenstroom op gang.
‘We hebben slechts één intentie met de sporthal: de voortzetting van alle huidige sportactiviteiten zoals volleybal, zaalvoetbal, judo, squash, Zumba, badminton, zaalhockey, turnen, ...', luidt het bij de nieuwe eigenaars. De sporthal is dus géén eigendom van de hockeyclub, ook niet in één of andere verdoken vorm en het is niet de bedoeling om de hockey-activiteiten uit te breiden ten koste van andere sporten.' Inmiddels werden alle bestaande contracten met de huurders-sportclubs al verlengd.
http://www.nieuwsblad.be/

15-09-2010, 14:24 geschreven door alain denissen

Reageer (0)

13-09-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Heraanleg van de brugstraat te St-Job
Klik op de afbeelding om de link te volgen St-Job-grote werken en verkeershinder voor de Brugstraat en Sportveldlaan
Begin 2011 staan er ingrijpende werken op stapel in de Brugstraat en de Sportveldlaan in deelgemeente St-Job. En dat zal met de nodige verkeershinder gepaard gaan. Zoveel werd duidelijk tijdens de infovergadering op woensdag 25 augustus in St-Job.
De riolering is in zeer slechte staat en loopt daar nog via een gescheiden stelsel. Naast de volledige vernieuwing van het riolenstelsel, worden ook de rijbaan en de voetpaden vernieuwd. De werken zullen ongeveer 1 jaar duren en 2,5 miljoen euro kosten. "Voor de riolering krijgen we subsidies maar de kosten voor het wegdek, fiets -en voetpaden zijn volledig voor de gemeente" stelt burgemeester Aerts.
Gefaseerde aanpak
Het propere regenwater zal voortaan van de Sportveldlaan gestuurd worden naar een bekken achter de voetbal en uitmonden in het Klein Schijn. Het vuile rioolwater wordt naar de collector van de Kattenhoflaan gestuurd.
Deze ingrijpende werken zullen voor de nodige verkeershinder zorgen en dat op de as die al voor veel fileleed zorgt."In samenwerking met de politie werken we een gefaseerde aanpak uit. De werken zullen in 4 fasen verlopen. In elke fase worden telkens riolering en wegdek aangepakt."
Deel 1: deel tussen Sportveldlaan en plein gemeentehuis
Deel 2: Plein gemeentehuis tot aan school de Brug
Deel 3: De Brug - De Renlaan
Deel 4: De Renlaan-  Vaart -en Ebeslaan
Tweede infosessie
Als de werken uitbesteed zijn kan er een duidelijke planning worden afgesproken met politie,Aquafin en het planningsbureau. Kort nadien zal de bevolking uitgenodigd worden op een tweede infosessie.
(mogelijk eind 2010)
Bron: Bode van Schoten

13-09-2010, 00:00 geschreven door alain denissen

Reageer (0)

11-09-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Beeld van Mudaeus bijna hersteld
Klik op de afbeelding om de link te volgen De restauratie van het standbeeld van Mudeaus is bijna afgerond. Vermoedelijk zal Mudaeus aanwezig zijn tijdens de heropening van het gemeenteplein.

Kim Decombes, erfgoedconsulente, bezocht de ateliers van Altritempi waar het standbeeld van Mudaeus wordt hersteld. Kim meldde burgemeester Aerts (CD&V) dat Mudaeus 'intensive care' mocht verlaten. 'Dat betekent dat de oudste inwoner van het plein, de rechtsgeleerde Mudaeus, vermoedelijk aanwezig kan zijn bij de heropening van het plein op 25 september. Het beeld kan immers tijdelijk teruggeplaatst worden.'

Beschadigd

Het beeld geraakte beschadigd toen arbeiders Mudaeus van zijn sokkel haalde. Het filmpje op Youtube haalde de wereldpers. Het standbeeld moest enkele meters verplaatst worden bij de heraanleg van het plein. De viering van de 450ste verjaardag van het overlijden van Mudaeus is wel uitgesteld tot april 2011.

Filmpje

Wie het filmpje van de val van Mudaeus nog eens graag ziet:
http://www.youtube.com/watch?v=6Crq5yo1DC4
http://www.nieuwsblad.be/

11-09-2010, 20:58 geschreven door alain denissen

Reageer (0)

09-09-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.St-Lenaarts: Veerle kermis
Klik op de afbeelding om de link te volgen Veerle kermis in Sint-Lenaarts biedt voor elk wat wils. Vijf dagen lang wordt feest gevierd.

Veerle kermis heet in de volksmond 'Vel kermis'. Het is nog een van de weinige kermissen waar het buurtschap volop mee viert. Vrijdag 10 september wordt gestart met een kaartprijskamp slagen halen,met talrijke geldprijzen. Inschrijven kan vanaf 19.30 uur, begin om 20.00 uur. Zaterdag 11 september is er 's avonds een bal met Dirk Vermeiren (soundbreaker) met muziek voor jong en oud en gratis toegang.

Wielerwedstrijden

Zondag 12 september wordt om 13.30 uur een wielerwedstrijd voor nieuwelingen georganiseerd. Het is de 24ste grote prijs 'bouwmaterialen Jos Janssens en Zonen'. Om 15.15 uur is er een wielerwedstrijd voor juniores, de 9de grote prijs 'Larob aluminium brievenbussen en Lauryssen Jos sanitair-verwarming. Vertrek en aankomst aan de tent op Klein Veerle.

Kaarten en volksspelen

Maandag 13 september is er een kaartprijskamp 'slagen halen' met talrijke geldprijzen.
Inschrijven kan vanaf 13.30 uur, begin om 14.00 uur. 's Avonds wordt er weer gedanst met het orkest 'Herman & Guy' en weer is de toegang gratis. De kermis wordt afgesloten met volksspelen op dinsdag 14 september om 14 uur.

Nakermis

Zaterdag 18 september wordt de  8ste ereprijs 'Jos Van Den Heuvel Heuvel -folie-serres'
georganiseerd. Het is een wielerwedstrij voor wielertoeristen van Groot-Brecht. De afstand bedraagt 50 kilometer en het vertrek is gepland om 13.15 uur. Om 15.15 uur is er een wielerwedstrijd voor wielertoeristen van buiten Brecht, 80 kilometer met vertrek om 15.15 uur. Er zullen telkens twee klassementen per wedstrijd voor -45 jarigen en + 45-jarigen. Vertrek en aankomst aan de tent op Klein Veerle. 's Avonds is er nog een bal met dj Funky Boy. Dit kermisgebeuren vindt plaats in de tent op Klein Veerle.

http:://www.nieuwsblad.be

09-09-2010, 18:30 geschreven door alain denissen

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hotel De Merel gaat tegen de vlakte
Klik op de afbeelding om de link te volgen BRECHT - Het gemeentebestuur heeft beslist om het voormalige hotel in domein DeMerel af te breken. Firma Adams uit Beerse kreeg de opdracht van 38.199euro. Deze prijs is een meevaller, want het karwei werd oorspronkelijk geraamd op 65.000euro.
http://www.nieuwsblad.be

09-09-2010, 18:27 geschreven door alain denissen

Reageer (0)

08-09-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.TIP : Gratis met tram of bus naar Open Monumentendag
Klik op de afbeelding om de link te volgen Dat Open Monumentendag een gratis evenement is, is bekend! Maar nu kan je op Open Monumentendag ook helemaal gratis van monument naar monument rijden met tram of bus. Koop op zaterdag 11 september De Standaard, knip de bon uit en geef deze aan jouw chauffeur van De Lijn op 12 september!
bv Gratis naar Paleis op de Meir   http://openmonumenten.zita.be/antwerpen/antwerpen/paleis-op-de-meir
http://openmonumenten.zita.be/

08-09-2010, 23:20 geschreven door alain denissen

Reageer (0)

07-09-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Open Monumentendag op 12 september 2010
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Op zondag 12 september 2010 is het weer zover: Open Monumentendag. Dit jaar is het thema 'de vier elementen: water, vuur, aarde en lucht'. Ook dit jaar neemt de gemeente Brecht deel aan deze jaarlijkse erfgoeddag waardoor je van 10 tot 18 uur gratis twee deelnemende gebouwen kan bezoeken.

Het oud gemeentehuis

Het beschermde oud gemeentehuis van Brecht is een ontwerp van provinciaal architect Gife (1860). Het gebouw ondergaat momenteel een grondige restauratiebeurt die op zijn einde loopt. Voor de nieuwsgierigen is de Open Monumentendag een uitgelezen kans om een eerste glimp op te vangen van het prachtige, bijna gerestaureerde gebouw met in zijn kelderverdieping een 'lokaal voor de brandspuit'.

Kempisch Museum

Het Kempisch Museum, een gebouw uit begin 20ste eeuw, is gedeeltelijk ingericht als een oud Kempisch woonhuis. De tentoonstelling 'In vuur en vlam. Prachtige uitvindingen uit vroegere tijden.' zet vuur zoals het vroeger werd gebruikt in het brandpunt van onze belangstelling: vuur als verwarming, vuur in de smidse, vuur dat voor licht zorgde,...

Bron: http://www.brecht.be

07-09-2010, 22:22 geschreven door alain denissen

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Braderij in St-Job
Klik op de afbeelding om de link te volgen Op zondag 12 september tussen 11 en 18u is het braderij in de Handelslei en de Brugstraat te St-Job.
Wij staan er ook: H-eerlijk Brecht. Kom eens langs voor een babbel en een drankje.

07-09-2010, 22:12 geschreven door alain denissen

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gewonde bij brand in Brecht
Een persoon werd maandagavond met lichte brandwonden overgebracht naar het ziekenhuis na een brand bij de firma Janssen & Maes aan de Vaartkant Links in Brecht.

De brand brak omstreeks 19.30 uur uit tijdens werkzaamheden aan het dak van een van de gebouwen. "De korpsen van Brecht en Rijkevorsel kwamen ter plaatse", zegt burgemeester Luc Aerts. "De spuitgasten zorgden ervoor dat de vlammen zich beperkten tot één gebouw op het terrein. De brand was snel onder controle."

Tijdens de noodoproep was er melding gemaakt van twee vermisten. "Zij meldden zich spontaan aan toen de hulpdiensten ter plaatse kwamen. Volgens de eerste informatie had een van hen lichte brandwonden."

http://www.gva.be/

07-09-2010, 22:05 geschreven door alain denissen

Reageer (0)

06-09-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bewegingsparcours voor senioren
Klik op de afbeelding om de link te volgen Woonzorgcentrum De Kleine Kasteeltjes opende een Fit-o- Plus. Dit bewegingsparcours is toegankelijk voor senioren. Het doelpubliek van het woonzorgcentrum bestaat uit 120 residenten. Ook andere senioren zijn welkom van maandag tot vrijdag van 10 tot 12 uur en van 14 tot 16 uur.
Bron:http://www.nieuwsblad.be/

06-09-2010, 21:56 geschreven door alain denissen

Reageer (0)

03-09-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Groen licht voor ring en op- en afrittencomplex
De aanbesteding van de ring rond Brecht en een nieuw op- en afrittencomplex gebeurt op 21oktober. Fase twee van de ring wordt in 2011 uitgevoerd.
De voorwaarden voor de aanbesteding verschenen gisteren in het publicatieblad van de Europese Unie. Groen licht dus voor de uitvoering van de werken. Op 21oktober gebeurt de aanbesteding. De aannemer krijgt 475 kalenderdagen voor de uitvoering en het begin van de werken is voorzien voor maart 2011.

De tweede fase van de aanleg van de ring rond Brecht-Centrum gaat van de rotonde aan de Wuustwezelseweg tot aan de Veldstraat. Het behelst ook een nieuw op- en afrittencomplex aan de E19, in de nabijheid van het station Noorderkempen. Nu kun je de snelweg in Brecht nog niet op richting Antwerpen.

Er wordt ook voorzien in een brug over de Oudaenstraat, de afwerking van de brug over de hogesnelheidslijn, een rotonde aan de kruising van ring en Veldstraat en verbindingswegen tussen industrieterrein DeRing en de Veldstraat en de Ringlaan. Er komen ook fietspaden langs de Beethovenstraat en de huidige op- en afritten aan de snelweg moeten worden afgebroken. Boven de spoorlijn is al een brug gebouwd, maar die moet doorgetrokken worden boven de snelweg.

Burgemeester Luc Aerts (CD&V) is gelukkig met dit nieuws. ‘We hebben dit dossier altijd erg belangrijk gevonden voor de mobiliteit in Brecht en in de regio Noorderkempen. We blijven aan de kar trekken om ook de derde fase van Veldstraat naar Koningsstoel te laten realiseren.'
http://www.nieuwsblad.be/

03-09-2010, 09:39 geschreven door alain denissen

Reageer (0)

01-09-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Restauratie oud-gemeentehuis
Klik op de afbeelding om de link te volgen Het beschermde oud-gemeentehuis, een ontwerp van architect Gife uit 1860, ondergaat een grondige restauratiebeurt die nu op zijn einde loopt. Voor nieuwsgierigen is de Open Monumentendag van 12september een uitgelezen kans om kennis te maken met het gebouw.
http://www.nieuwsblad.be/

01-09-2010, 15:37 geschreven door alain denissen

Reageer (0)

31-08-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Volle koffers voor perfecte fuif
Klik op de afbeelding om de link te volgen De jeugddienst leent vier fuifkoffers uit voor het organiseren van fuiven en evenementen door Brechtse verenigingen.
'Brechtse jeugdverenigingen organiseren jaarlijks een fuif', zegt schepen voor jeugd Daan De Veuster (CD&V). 'Ook andere verenigingen organiseren geregeld evenementen. Om hen te helpen stelt de jeugddienst onder meer fuifkoffers ter beschikking. Er zijn vier koffers: een evenementenkoffer, twee koffers met brandblussers en een koffer met walkie-talkies. Alle erkende Brechtse verenigingen en onderwijsinstellingen kunnen de koffers gratis ontlenen bij de jeugddienst voor het organiseren van fuiven en evenementen. 'De koffers bevatten handige gebruiksvoorwerpen', gaat De Veuster verder. 'Het ontwikkelen van deze koffers was een doelstelling van het jeugdbeleidsplan. De koffers werden samengesteld door de jeugddienst. Het is ook de bedoeling dat de dienstverlening op het vlak van vergunningen aan de koffers wordt gekoppeld. In de toekomst willen we daarom een basismap met formulieren toevoegen.'

De koffers kunnen gereserveerd worden bij de jeugddienst, Gasthuisstraat 32.
http://www.nieuwsblad.be/

31-08-2010, 22:10 geschreven door alain denissen

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Volle koffers voor perfecte fuif
Klik op de afbeelding om de link te volgen De jeugddienst leent vier fuifkoffers uit voor het organiseren van fuiven en evenementen door Brechtse verenigingen.
'Brechtse jeugdverenigingen organiseren jaarlijks een fuif', zegt schepen voor jeugd Daan De Veuster (CD&V). 'Ook andere verenigingen organiseren geregeld evenementen. Om hen te helpen stelt de jeugddienst onder meer fuifkoffers ter beschikking. Er zijn vier koffers: een evenementenkoffer, twee koffers met brandblussers en een koffer met walkie-talkies. Alle erkende Brechtse verenigingen en onderwijsinstellingen kunnen de koffers gratis ontlenen bij de jeugddienst voor het organiseren van fuiven en evenementen. 'De koffers bevatten handige gebruiksvoorwerpen', gaat De Veuster verder. 'Het ontwikkelen van deze koffers was een doelstelling van het jeugdbeleidsplan. De koffers werden samengesteld door de jeugddienst. Het is ook de bedoeling dat de dienstverlening op het vlak van vergunningen aan de koffers wordt gekoppeld. In de toekomst willen we daarom een basismap met formulieren toevoegen.'

De koffers kunnen gereserveerd worden bij de jeugddienst, Gasthuisstraat 32.
http://www.nieuwsblad.be/

31-08-2010, 21:16 geschreven door alain denissen

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.St-Job zomert editie 2010
Klik op de afbeelding om de link te volgen Om foto's te kijken:             

http://fotoalbum.seniorennet.be/TonyW/st_job_zomert_editie_3

Voor filmpjes van de Fanfaar:                  
                                          
http://www.youtube.com/watch?v=LjAhM_7zfYU
http://www.youtube.com/watch?v=EIIIwlXprtY
 http://www.youtube.com/watch?v=e_F9yAt0CBw

Bronnen: http://www.youtube.com/user/one8becomes00 en http://fotoalbum.seniorennet.be/TonyW/st_job_zomert_editie_3

31-08-2010, 21:08 geschreven door alain denissen

Reageer (0)

Archief per maand
  • 10-2013
  • 06-2013
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!