Katachtigen

LuipaardKomt voor in een groot deel van Afrika en Azië. Kan 20 jaar worden. Hij jaagt zelden overdag maar wel 's avond en 's nachts De prooi bestaat uit middelgrote zoogdieren zoals hert, antilope maar ook kleinere soorten waaronder haas, aap.... De luipaard is een groepsdier maar leeft solitair en bezit een vast territorium.















