Ik ben Dini
Ik ben een vrouw en woon in Diemen (Holland) en mijn beroep is Homemanager.
Ik ben geboren op 08/04/1951 en ben nu dus 73 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: Mijn websites en blogs,powerpoints en psp maken,lezen,.
Ik ben getrouwd met Jan.Samen hebben wij een dochter en schoonzoon en een schat van een kleinzoon Benjamin.
Wens u een aangenaam verblijf op mijn blogje.
Helaas is na een gelukkig huwelijk van 40 jaar tot mijn grote verdriet Jan op
06-08-2015 overl
Hier een paar foto's van onze verbouwing.Het was een hele klus.
We hadden alles nog bruin.De plavuizen en het houten plafond zaten er al 33 jaar in.Ook door mijn man gemaakt.Maar nu eindelijk iets nieuws.
Het is strak en modern geworden.Het zal niet iedereen zijn smaak zijn maar dat is natuurlijk heel begrijpelijk.Anders hadden we allemaal de zelfde inrichting.
Maar wij zijn er heel blij mee en ik ben heel trots op mijn mannetje dat hij het weer zo mooi gedaan heeft.
Een tajine is een Marokkaans aardewerken stoofpot. De gerechten die ermee gemaakt worden ontlenen er tevens hun naam aan. Vooral in Marokko is de tajine populair.
Een tajine bestaat uit een schaal, waaruit de bereide gerechten opgediend kunnen worden, en een relatief hoog kegelvormig deksel. Bij het koken met de tajine slaat de condens neer op het deksel en loopt weer terug in de schaal. Daarmee lijkt de werking van de tajine op die van een braadpan.
De meeste tajines zijn geglazuurd, maar zij kunnen ook ongeglazuurd zijn. Bij de traditionele tajines moet er opgepast worden voor loodvergiftiging, aangezien een tajine te hoge concentraties lood kan bevatten. Inmiddels zijn er ook aardewerk tajines met loodvrij glazuur en gietijzeren versies van de tajine op de markt die dit nadeel niet hebben. Een andere nieuwe variant is de elektrische tajine.
Voordat een ongeglazuurde tajine voor de eerste keer gebruikt wordt, dient de schaal bij voorkeur 24 uur gevuld te worden met water. Hiermee kan worden voorkomen dat deze bij het eerste gebruik barst. Bij gebruik op gas is het nodig een sudderplaatje te gebruiken. Sommige tajines zijn beschilderd; deze dienen meestal ter decoratie of om het gerecht na bereiding in op te dienen. Tajines worden zowel gebruikt om groente-, vlees- als visgerechten te bereiden.
Op Texel stond ook een plaggenhut.Dat mensen daar in woonden vroeger.
Maar heel leuk om eens te bekijken.
Een plaggenhut of spitkeet is een eenvoudige met heideplaggen bedekte hut. Ze waren te vinden in de armste gebieden van Nederland, vooral in Drenthe, Friesland en Overijssel en werden bewoond door de allerarmste arbeiders, vaak met grote gezinnen. Een plaggenhut was een eenvoudig bouwwerk, meestal gedeeltelijk uitgegraven en zonder zijmuren zodat het dak op grondhoogte begon. Het dak was bekleed met plaggen die uit het omliggende land werden gehaald.
Plaggenhutten stonden vaak in veenontginningsgebieden. Daar gold de ongeschreven regel dat een nieuw huis mocht blijven staan als het tussen zonsondergang en zonsopgang was gebouwd en de schoorsteen 's ochtends rookte. De leefomstandigheden waren erbarmelijk. Door de bouwwijze was het vertrek slecht te verwarmen, was het er vochtig en krioelde het van ongedierte. Bewoners van plaggenhutten werden niet oud. De woningwet in 1901 verbood het wonen in plaggenhutten. Vervangende woningen werden slechts beperkt aangeboden. In een dorp als Jubbega-Hoornsterzwaag duurde het tot ver in de jaren zestig voordat de laatste plaggenhutten gesloopt werden.
De vuurtoren Eierland staat op het noordelijkste punt van het eiland Texel, aan de Vuurtorenweg ten noorden van de woonkern De Cocksdorp. De naam is ontleend aan de locatie: het voormalige eiland Eierland.
Naar aanleiding van de brochure Kust en Gevaar van Kikkert, notaris, griffier en lid van de Provinciale Staten werd een vuurtoren goedgekeurd. De eerste steen werd gelegd door de ontwerper Quirinus Harder op 25 juli 1863. De toren is gebouwd op een duin van 20 meter hoog. Op 1 november 1864 is de vuurtoren ontstoken door Kikkert. Op dat moment was de afstand tussen de toren en de zee nog 3000 meter.
Tot 1910 brandde de vuurtoren op petroleum. In 1927 werd dit vervangen door pharoline. Daarna werd de toren geelektrificeerd.
Het lichtpunt zit op 53 meter boven N.A.P.. Er zit een 2000w Philips gasontlading-metaaldamp-lamp in waarin kwik is verwerkt, een kwikdamp-lamp. De lichtsterkte is 2,85 miljoen candela. Het licht flitst tweemaal per 10 seconden. Het licht wordt gebundeld door fresnell-lenzen, opgebouwd uit concentrisch opgestelde glazen ringen. Er zijn standaard twee reservelampen gemonteerd die (een voor een) automatisch gestart worden als de hoofdlamp ermee ophoudt.
Tijdens de opstand van de Georgiers in april 1945 is de toren zwaar beschadigd. Hij is hersteld door hem met een nieuwe muur te omhullen en een nieuwe bovenbouw te plaatsen. De toren had toen nog maar zeven verdiepingen in plaats van de oorspronkelijke negen.
In 1977 is de toren voorzien van een rode kunststof coating.
In de jaren 90 kon de toren bezichtigd worden, inclusief een bezoek naar het lichthuis. Sinds eind jaren 90 was de toren niet meer toegankelijk totdat in 2009 weer werd opengesteld. Nu kan men tot de 6e verdieping de toren beklimmen. Het lichthuis alsmede het voormalige kantoor van de vuurtorenwachter zijn niet toegankelijk voor het publiek. Het kantoor is wel door het raam van het balkon te bezichtigen.
Geinspireerd door de mystieke beweging van het hesychasme (hesycha staat voor rust, kalmte) werden hier vanaf de 14de eeuw kloosters gebouwd in een Grieks-Byzantijnse stijl. Het oudste klooster Mega Meteora werd gesticht door de heremiet Athanasius, op een rotspunt van 534 boven zeeniveau. Daarna zouden er nog 24 kloosters volgen. Zes daarvan zijn momenteel nog in gebruik, de rest is tot ruine vervallen of geheel verdwenen. Prachtig is de ligging van deze kloosters in het landschap, de heldere architectuur en de vele kleurrijke schilderingen in de gebouwen.
Oud Wijnvat in het klooster
Hoe hebben de monniken de kloosters bovenop deze steile rotsen kunnen bouwen? En hoe hebben ze zich daarboven in leven kunnen houden? Niemand weet zeker hoe het precies is gegaan, maar wat er tot stand is gekomen is zeer indrukwekkend en tot de verbeelding sprekend.
Dit filmpje is de song ter ere van FIFA Worldcup 2006 Italiƫ heeft gewonnen! Nog mooier met je koptelefoon op (klik de advertentie weg door op het kruisje te klikken)
Wij komen al jaren in Noordwijk aan Zee en Noordwijkerhout.Het is een fijne badplaats. Hier een paar foto's van de kunstwerken die op de boulevard staan.
Het Lagoa do Fogo is een prachtig kratermeer op het eiland Sao Miguel De Azoren zijn meerdere schitterende meren rijk, maar dit is wel een heel bijzonder meer.
Het Lagoa do Fogo staat voor het vuurmeer, aangezien het een meer is dat is ontstaan als gevolg van een uitbarsting van een vulkaan. De krater die daarbij werd gevormd heeft gezorgd voor de omtrek van dit prachtige meer. Uiteraard is het vooral deze historische kennis die bijdraagt aan de waarde en pracht van dit aantrekkelijke kratermeer. De uitbarsting heeft plaatsgevonden in de 16e eeuw, waardoor het meer er reeds honderden jaren ligt en ieder jaar weer een hoop bezoekers weet te trekken.
Uiteraard kan men bij het Lagoa do Fogo genieten van de prachtige natuur en het uitzicht over het meer. Wanneer het mooi helder is kan men zelfs profiteren van het prachtige uitzicht tot aan de groene heuvels die zich aan de andere kant van het meer bevinden. Juist omdat het een grote krater is ligt dit meer namelijk relatief diep in een heuvelachtig landschap ingesloten. Men kan hier ook mooie wandelingen maken.