Ik ben Dini
Ik ben een vrouw en woon in Diemen (Holland) en mijn beroep is Homemanager.
Ik ben geboren op 08/04/1951 en ben nu dus 73 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: Mijn websites en blogs,powerpoints en psp maken,lezen,.
Ik ben getrouwd met Jan.Samen hebben wij een dochter en schoonzoon en een schat van een kleinzoon Benjamin.
Wens u een aangenaam verblijf op mijn blogje.
Helaas is na een gelukkig huwelijk van 40 jaar tot mijn grote verdriet Jan op
06-08-2015 overl
Wens iederéén een fijn Sinterklaasfeest.Wij vieren het 6 dec.bij mijn dochter.Dan komt Sinterklaas en 3 zwarte pieten.Ben benieuwd hoe Benjamin het vindt.
Benjamin heeft genoten van de Sinterklaasintocht.Het was heel erg druk. Eerst kwam de boot met de muziekpieten en toen kwam de boot met Sinterklaas en gelukkig ook met allemaal ZWARTE pieten.
En we hebben samen alle Sinterklaasliedjes gezongen die hij kende echt genieten!
Gevelstenen ik vind ze altijd zo mooi en apart om te zien.In Amsterdam heb je er heel veel.
Korte keizerstr.11
Gevelstenen ontstonden in de tweede helft van de 16e eeuw en werden tot de 18e eeuw gebruikt als "huisteken", omdat er nog geen huisnummering bestond.Van oorsprong zijn gevelstenen in verschillende kleuren beschilderd. Veel gevelstenen hebben ook een kleuraanduiding in het op- of onderschrift (bijvoorbeeld De Rode Leeuw, De Witte Olifant, Het Zwarte Paard, De Groene Bok, De vergulde Kater etc.) en familie- en andere wapens waren voorzien van de vereiste heraldische kleuren.
Veel gevelstenen hadden betrekking op het beroep van de oorspronkelijke bewoner van het pand. Zo kon bijvoorbeeld een kuiper een botervat laten afbeelden, of een schrijver een veer. Wilde men zich onderscheiden van een collega die een gevelsteen had met vrijwel dezelfde afbeelding dan voegde men iets toe, bijvoorbeeld een kroon. We spreken dan van een concurrerende gevelsteen. Zo vinden we nu nog in het hele land gekroonde stenen zoals De Gekroonde Waterhont, ‘t Gekroond Kalf, De Gekroonde Laars en ga maar door. Er zijn echter nog andere variaties mogelijk op het begrip 'concurrerende gevelsteen'. Bij bakkers in dezelfde buurt kon men bijvoorbeeld zo De Grauwe Olifant, De Jonge Grauwe Olifant, en De Witte Vette Olifant tegenkomen.
Wie nog geen familienaam had en niet door zijn beroep of bijnaam werd aangeduid, behielp zich met zijn uithangbord of gevelsteen. Mensen met namen als Zwaan, De Bock, De Hond en Kool kunnen daardoor uiteindelijk hun oorsprong vinden in de gevelsteen van hun voorouders.
De Wieliczka-zoutmijn ligt in het plaatsje Wieliczka nabij Krakow. De mijn is een van de oudste zoutmijnen ter wereld. Het winnen van zout op deze plek werd voor het eerst vermeld in 1044. De gangen van de mijn zijn in totaal 300 kilometer lang en bereiken een diepte van 327 meter.
De Wieliczka-zoutmijn is geen gewone zoutmijn. Mijnwerkers haalden er namelijk niet alleen zout uit. Ze maakten er uit steenzout ook de prachtigste beeldhouwwerken en decoratieve elementen. Ook is er in de zoutmijn een prachtige kapel te vinden
De zoutmijn kwam voor op de allereerste Werelderfgoedlijst ooit (opgesteld gedurende de 2e sessie van de Commissie voor het Werelderfgoed en daterend uit 1978). Tussen 1989 en 1998 stond het ook op de lijst van bedreigd erfgoed omdat de zoutsculpturen werden aangetast door vocht. Een groot conservatieprogramma heeft dit tij weten te keren. De inschrijving werd in 2013 uitgebreid met de toevoeging van de Bochnia-zoutmijn.
Bezoekers worden heden ten dage rondgeleid over een 3.5 km lange route langs standbeelden van historische en mythische figuren, allemaal uitgehouwen in het rotsachtige zout. Verder zijn er een ondergronds meer, een kapel en worden er oude werktuigen getoond ter illustratie van de historie van de zoutwinning. Elk jaar bezoeken zo'n 800.000 toeristen de mijn.
Het is ongetwijfeld de mooiste zoutmijn die onze planeet rijk is
De Oasis of the Seas is een schip van Royal Caribbean Cruises Ltd, en het eerste van twee schepen uit de nieuwe Oasis-klasse. Het is veruit het grootste cruiseschip ter wereld. Daarvoor waren het de schepen van de Freedom-klasse, met als grootste schip de Freedom of the Seas, die ook van Royal Caribbean Cruises zijn. Het is het derde schip van deze maatschappij, dat het grootste cruiseschip ter wereld is.
De bouw van het schip is geïnspireerd op een al langer bestaand concept. De achterkant van het schip is open en vanaf dek 6 tot bovenaan het achterste deel, ongeveer een kwart van de lengte van het schip, is het midden niet bebouwd. Hierdoor ontstaat er een plein in het schip. In dit binnenste plein is een 'Board Walk' gebouwd, waar zelfs een echt werkende carrousel is opgesteld. De hutten grenzend aan de binnenkant van dit plein hebben balkons, waardoor het schip een hoog aantal hutten met uitzicht heeft. Het achterste gedeelte van de Board Walk, tegen de zee aan, herbergt een groot openlucht-water-theater, waarop shows en demonstraties kunnen worden gegeven. Een dek lager is de Royal Promenade gebouwd, bekend van verschillende andere schepen van de rederij. Op de Oasis of the Seas is dit een straat van drie dekken hoog. De hutten die hier op uitkijken, zijn voorzien van ramen.
Op dek 8 is een derde open ruimte gemaakt, geïnspireerd op het Central Park in New York. Deze heeft dezelfde lengte als de Royal Promenade en is dus voor en achter dicht. Ook deze ruimte is echter aan de bovenkant open gelaten, waardoor zonlicht het park in schijnt en zeewind door het park waait. Het park is beplant met echte planten.
Je snapt niet dat dat blijft drijven,ik vind het gewoon eng.
In de 18de eeuw bewoont de welgestelde familie Cromhout vier panden aan de Herengracht: de Cromhouthuizen. Een stadspaleis uit de Gouden Eeuw, vandaag de dag open voor publiek. De katholieke rentenier Jacob Cromhout (1608-1669) is in de Gouden Eeuw een van de rijkste inwoners van de stad Amsterdam. In 1660 geeft hij aan de bekende architect Philips Vingboons de opdracht voor een ontwerp om de tuinen van zijn vader Hendrick Cromhout gedeeltelijk te laten bebouwen met vier prachtige huizen. Een jaar later betrekt Jacob met zijn gezin het grootste huis, het huidige nummer 366. Bijna honderdvijftig jaar lang zal de familie Cromhout de vier panden bewonen. In 1887 koopt het Nederlands Bijbelgenootschap twee van de panden. Vanaf 1975 is het Bijbels Museum in de Cromhouthuizen gevestigd. Die collectie bevindt zich in het souterrain en op de bovenverdiepingen van het monument.
De begane grond en eerste verdieping van het huis vertellen het verhaal van de familie Cromhout en geven een kijkje in de wooncultuur van rijke Amsterdamse families. Het thema daarbij is verzamelen: het verzamelen van bijzondere kunstvoorwerpen, schilderijen en familieportretten. Voor de inrichting van de zalen is geput uit de rijke collectie van het Amsterdam Museum, die op een eigentijdse wijze wordt gepresenteerd.
Wij zijn samen met Benjamin naar de PIT geweest. Alles gaat over de Politie,Brandweer en Ambulance. Ook hoe het er vroeger aan toe ging.
In de interactieve veiligheidsexpo in Almere Centrum maak je kennis met de nieuwste innovaties voor veiligheid. Ga op avontuur en speel spannende games, blus zelf een brand of onderzoek een misdaad. Of doe een van de zelftesten: ben jij bijvoorbeeld geschikt voor de politie? Via historische topstukken, zoals oude brandweer- en politiewagens, zie je hoe de wereld van veiligheid zich heeft ontwikkeld.
Het Nationaal Centrum voor Uitvoerende Kunsten is hét operagebouw van de Chinese hoofdstad Peking. Het ellipsvormige gebouw is gedeeltelijk bedekt met titaniumplaten en gedeeltelijk met glas. Het gebouw wordt weerspiegeld in een vijver die het omringt. Het bouwwerk, dat ten westen van het Plein van de Hemelse Vrede ligt, heeft drie zalen die gezamenlijk plaats bieden aan 6.500 toeschouwers. Het werd ontworpen door de Franse architect Paul Andreu. De bouw startte in december 2001. Het eerste concert werd zes jaar later gegeven.
Afgelopen dinsdag zijn we naar de Orchideeenhoeve geweest. Het was er heel mooi.Een hele grote kas met allemaal orchideeen, echt prachtig.Ook waren er allerlei prachtige planten.
Er was ook een vlindertuin en een tuin waar je papegaaitjes kon voeren.
Er waren ook heel veel Koikarpers en Benjamin vond het natuurlijk heel leuk om ze te voeren.
Albert Dubout (1905-1976) was samen met Margritte en Steinberg een van de invloedrijkste tekenaars en illustratoren in Frankrijk. Er was in Frankrijk een periode dat je geen krant kon openslaan zonder een tekening van Dubout tegen te komen.Er is zelfs een Albert Dubout museum in Zuid-Frankrijk in Palavas-les-Slots, vlakbij Montpellier Naast de serie grappige beeldjes en andere leuke artikelen , is er ook een serie handtassen, tasjes en portemonnees van Albert Dubout.
Er zijn veel onder ons die van Elvis Presley houden.Ik vond en vind hem nog steeds erg goed.Dit vind ik zelf een heel goed liedje en zo zag ik hem toch het liefst.Zo knappe man.Jammer dat een zo getalenteerd mens er niet meer goed mee om kon gaan.
Een trullo (meervoud trulli) is een bouwwerk dat typisch is voor de streek tussen de Zuid-Italiaanse steden Bari, Brindisi en Tarente in de regio Apulië. De meeste trulli staan in het Valle d'Itria, en dan met name in het dorp Alberobello. Kenmerkend voor de trullo is het kegelvormige dak, vaak versierd met primitieve, christelijke of magische symbolen. Bij de bouw van de kalkstenen huizen wordt geen gebruik gemaakt van cement.
De trullo is rond het jaar 1500 ontstaan. Verhaal gaat dat de bewoners van de trulli de huizen zonder cement bouwden, omdat deze dan ook snel weer afgebroken konden worden. Dat was handig, omdat er dan minder belasting betaald hoefden te worden. Heden ten dage zijn de meeste trulli opgeknapt en extra verstevigd.
Alberobello is de onbetwiste trullihoofdstad. In deze plaats zijn ruim duizend trulli te vinden. Alberobello is dan ook opgenomen in de Werelderfgoedlijst van de UNESCO. De kerk Sant'Antonio is ook in trullistijl gebouwd. In de plaatsen Locorotondo, Martina Franca, Cisternino, Ostuni en Ceglie Messapica zijn ook veel trulli te vinden. Varianten van de trulli zijn te vinden in het zuiden van Apulië, in de Salento (provincie Lecce).
Het Wk.voetbal is weer van start gegaan en met een lekkere snack is het nog gezelliger kijken.Dus hier een receptje.
Dat de beste mogen winnen!
PIZZA-HAPJES
3-4 wraps 10 theelepels tomatenpuree geraspte kaas 1 ui beetje verse peper en knoflookpoeder verse basilicum en nog meer ingrediënten naar keuze
Begin met het voorverwarmen van de oven op 180 graden. Vervolgens pak je een groot glas en zet je deze op de wrap, om vervolgens met een mes eromheen te snijden zodat je mooie rondjes krijgt. Deze rondjes druk je in een muffin bakvorm, zo krijg je mooie bakjes. Deze kun je nu gaan vullen met allerlei ingrediënten naar keuze. Wij hebben eerst in elk bakje tomatenpuree gedaan, een gesnipperd uitje eroverheen, wat geraspte kaas, kruiden en gehalveerde cherrytomaatjes.
Dan nog even 10 tot 15 minuten in een voorverwarmde oven en klaar. Serveer de pizzahapjes als hartige snack of als leuk bijgerechtje.
Het Rembrandthuis is een voormalig woonhuis in de Jodenbreestraat, in het centrum van Amsterdam, waarin thans het Museum Het Rembrandthuis is gevestigd. Tussen 1639 en 1658 werd het huis bewoond door de bekende Nederlandse kunstschilder Rembrandt van Rijn in een periode van welstand. Het huis werd rond 1606 gebouwd en is rond 1627 verbouwd, waarschijnlijk onder toezicht van Jacob van Campen. Het kreeg toen een extra verdieping en een nieuwe voorgevel met een driehoekig fronton. Rembrandt kocht het in 1639 voor dertienduizend gulden. Na zijn faillissement werd het in 1658 geveild en voor elfduizend gulden verkocht. Het was in de eeuwen daarna als woonhuis in gebruik en werd diverse malen verbouwd.
Aan het begin van de 20e eeuw verkeerde het in slechte staat, en naar aanleiding van de Rembrandt-tentoonstelling van 1906 werd het in 1907 aangekocht door de gemeente Amsterdam, die het schonk aan de stichting Het Rembrandthuis. Op 28 maart 1907 kwam het in het bezit van de stichting Het Rembrandthuis.Tussen 1907 en 1911 werd het huis gerestaureerd door Karel de Bazel. Het museum werd op 10 juni 1911 geopend. Koningin Wilhelmina en prins Hendrik waren de eerste bezoekers.Op 28 maart 2007 werd het eeuwfeest gevierd. Museum het Rembrandthuis dankt zijn oprichting aan een initiatief van de kunstschilder Jozef Israëls.
De cottage tuin is een aparte stijl van tuinnieren met traditionele materialen, dichte beplanting, en een mengsel van sier-en eetbare planten. Engels van oorsprong, de cottage tuin hangt af van gratie en charme in plaats van grandeur en formele structuur. Huiselijke en functionele tuinen verbonden met de arbeidersklasse huisjes gaan enkele eeuwen terug, maar hun heruitvinding in gestileerde versies groeide in 1870 in Engeland, in reactie op de meer gestructureerde en zorgvuldig onderhouden Engels landgoed tuinen die formele ontwerpen en massale aanplant van briljante eenjarigen gebruiken.
De vroegste cottage tuinen waren praktischer dan hun moderne afstammelingen - met de nadruk op groenten en kruiden, samen met enkele fruitbomen, misschien een bijenkorf, en zelfs vee. Bloemen werden gebruikt om lege plekken er tussen in op te vullen. Na verloop van tijd werden de bloemen meer dominant. De traditionele cottage tuin werd meestal afgesloten met rozen.Er werden ook traditionele bloemen gebruikt, zoals primula's en viooltjes , samen met bloemen gekozen voor huishoudelijk gebruik, zoals calendula en diverse kruiden . Anderen waren de ouderwetse rozen ,die een keer per jaar bloeide met rijke geuren. En eenvoudige bloemen zoals madeliefjes , en bloeiende kruiden.
Het Terracottaleger is een benaming voor de archeologische vondst van 9099 terracottafiguren die als grafgiften zijn meegegeven aan de eerste keizer van China, Qin Shi Huangdi. Het 'leger' bevindt zich tussen de berg Li en het hedendaags Xi'an. Deze overblijfselen bij het graf van keizer Qin Shi Huangdi (221-214 v.Chr.) behoren tot het UNESCO-Werelderfgoed.
Qin Shi Huangdi wist, gedurende zijn relatief korte bewind, grote koninkrijken rondom een rivier in China te verenigen tot één rijk en wordt daarom gezien als de eerste keizer van China. Bij de bouw van zijn mausoleum werden naar schatting zo'n 700.000 arbeiders ingezet, ruim twee keer zoveel als bij de Chinese Muur. Met de bouw werd reeds in het eerste jaar van Qin Shi Huangdi's dynastie aangevangen. Het is onderdeel van een ommuurd stuk land met talrijke gebouwen. Het mausoleum ligt als een paleis onder een grafheuvel, die nu 76 meter hoog is. Het graf moet toentertijd indrukwekkend zijn geweest. De grafheuvel, die oorspronkelijk 115 meter hoog was en begroeid met gras en bomen, werd omringd door 10 tot 12 meter dikke muren. Binnen deze muren stonden ooit tempels, zalen en bestuurlijke gebouwen. Het geheel besloeg meer dan 2,5 km², en er zijn meer dan 400 putten met grafgeschenken opgegraven.
Vandaag vieren wij onze 1e koningsdag.het is wel even wennen na altijd koninginnedag te hebben gevierd.Het is eigenlijk op 27 april maar omdat dat op zondag is wordt het 1 dag eerder.Ik hoop dat het ook dit jaar weer een mooi feest zal zijn.
De lijnen van Nazca zijn geogliefen, tekeningen in het zand van de pampa's van Jumana en Nazca in Peru. De tientallen figuren van dieren, honderden geometrische vormen en duizenden lijnen en lijnenspellen zijn in het woestijnzand van de hoogvlakte van Peru lang bewaard gebleven. De hoogvlakte is een van de droogste gebieden op aarde met een gemiddelde jaartemperatuur van 25 graden Celsius. Het is er bijna altijd windstil en er valt vrijwel geen regen, zodat de lijnen duizenden jaren bewaard bleven.
De lijnen zijn vermoedelijk tussen 200 voor en 600 na Chr. vervaardigd door de Nazca- en Paraca-indianen. Het gebied werd echter al 10 000 jaar bevolkt door mensen, die een verscheidenheid aan culturen hebben ontwikkeld in het zuiden van Peru. In 1990 heeft de UNESCO de lijnen toegevoegd aan de officiële Werelderfgoed-lijst.
Herinnert u zich deze nog?De oude winkelkassa.Dat was wel heel wat anders als de pinautomaat van nu.Maar of het het nu beter was? Het gaat nu natuurlijk wel allemaal veel sneller maar ik vond het toch wel heel leuk
En ja toen hadden we nog guldens en dubbeltjes en kwartjes en centen
Trogir is een stad en een haven aan het einde van de baai van de Kaštela, 27 km gelegen van Split. De oude kern is gesitueerd op een klein eiland tussen het vasteland en het eiland Ciovo.
De kerk van Sint-Laurentius is het meest uitgesproken werk uit de romaans-gotische stijl in het land. De wijdere omgeving rond Trogir karakteriseert zich door zijn groene vegetatie, verschillende eilandjes, rots- en kiezelstranden. Animatie in Trogir omvat onder andere levendige vissersnachten en folkloreshows, maar ook klassieke concerten in speciale decors in de stad. Het historisch centrum van de stad is in 1997 op de Werelderfgoedlijst van UNESCO geplaatst.
Bibliotheek Chardron ofwel Livrario Lello & Irmão is een zeer bekende historische en artistieke boekhandel van de stad Porto. Het mag volgens verschillende bronnen zelf één van de mooiste boekhandels ter wereld genoemd worden. De indrukwekkende trappen zijn gewoon als kunst te bewonderen. De warme uitstraling die het hout, de rode treden en alle boeken geven kom je zelden tegen in een boekhandel van dit formaat. Het geheel doet erg koninklijk aan.
Misschien kunnen we schaatsen dit jaar. Mijn opa maakte vroeger Friese doorlopers en daar heb ik het ook op geleerd.Samen hebben we heel wat tochten door de polders gemaakt Een hele fijne herinnering. Nu heb ik stalen noren,alleen durf niet meer zo goed te schaatsen want ik ben bang om te vallen.Maar misschien dat ik het dit jaar toch weer ga doen.Als het tenminste nog zo hard gaat vriezen dat het kan.
Een Friese doorloper (ook wel houtjes of botjes genoemd) is een type houten schaats, met één ijzer, die onder de schoen gebonden wordt. Hoewel alle houten schaatsen vaak Friese doorloper worden genoemd, is de echte Friese doorloper een schaats waarbij het ijzer helemaal tot onder de hak doorloopt. Bij veel houten schaatsen stopt het ijzer halverwege de hak.
Rond 1875 werd de Friese doorloper ontwikkeld vanuit de dan gangbare houten schaatsen. Rond 1900 begon de Friese doorloper populair te worden.
Om mensen op een geheel nieuwe manier kennis te laten maken met het fenomeen kristal, besloot de Oostenrijkse familieonderneming Swarovski in 1995 om ter ere van haar 100 jarig jubilieum een echte kristalwereld aan te laten leggen. André Heller, hierbij geholpen door diverse internationale kunstenaars, ontwierp een levendige wereld van kleuren, vormen, maten, unieke geuren en klanken: een caleidoscoop voor de zintuigen!
Zoals het kristal al eeuwenlang symbool staat voor verandering en metamorfose, zo veranderen ook de kristalwerelden continu. De ruimtes nemen je mee op een magische reis, ver weg van het dagelijkse leven. In de gigantische reus zelf kun je fascinerende objecten bezichtigen of een bezoekje brengen aan 's werelds grootste Swarovski shop. Tevens vind je hier ook een café (DO & CO International) en speciale ruimtes voor kinderen. De kristalwerelden dienen vaak ook als prachtige setting voor diverse culturele evenementen, wisselende exposities en winterfestivals.
Het is nu weer echt tijd voor heerlijke stampotten,zelf lust ik het heel graag
Heerlijke ouderwetse boerenkoolstamppot uit grootmoeders tijd
Voorbereiding: Schil de aardappelen en snij grote aardappelen doormidden (telt dan voor 2), was ze.
Bereidingswijze: Voeg zoveel water toe tot de aardappelen net onder het water staan en doe de boerenkool er bovenop. Strooi er een beetje zout overheen en zet de pan op het vuur. Nadat het aan de kook is moet het nog ongeveer 25 minuten zachtjes doorkoken. Smelt intussen in de koekepan de boter en bak hierin op zacht vuur de spekjes. Maak de jus uit het pakje volgens de gebruiksaanwijzing. Snij de rookworst in dunne plakjes en en naar smaak een hoeveelheid augurkenreepjes in smalle reepjes van 1/2 cm. Controleer voor het afgieten of de aardappelen gaar zijn door er met een vork in te prikken. Giet dan de aardappelen met boerenkool af en prak het fijn met de stamper of vermaal het in de keukenmachine. Voeg jus toe naar smaak, meng de spekjes met het braadvet, de rookworst en de augurkenreepjes door de stamppot.