Ik ben Dini
Ik ben een vrouw en woon in Diemen (Holland) en mijn beroep is Homemanager.
Ik ben geboren op 08/04/1951 en ben nu dus 73 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: Mijn websites en blogs,powerpoints en psp maken,lezen,.
Ik ben getrouwd met Jan.Samen hebben wij een dochter en schoonzoon en een schat van een kleinzoon Benjamin.
Wens u een aangenaam verblijf op mijn blogje.
Helaas is na een gelukkig huwelijk van 40 jaar tot mijn grote verdriet Jan op
06-08-2015 overl
Lieve blogmaatjes,heb het een paar dagen erg druk gehad(Zonnebloem)Had dus geen tijd om de blogjes te bezoeken.Maar wens iederéén hele fijne Kerstdagen,
De Kerstviering van De Zonnebloem was een groot succes.De burgermeester was ook nog op bezoek en vond het ook heel leuk.Fijn om te zien dat de mensen er zo blij mee zijn.Het heeft mij goed gedaan.
Lieve blogmaatjes,ik ben sinds kort vrijwilligster geworden bij De Zonnebloem.Na het overlijden van Jan wilde ik ook iets nuttigs doen.Vandaag is het de Kerstviering met de ouderen en daar is veel hulp bij nodig.Dus wens ik jullie een fijne dag en tot woensdag,
Benjamin heeft afgelopen zaterdag zijn zwemdiploma A gehaald en gaat nu door voor zijn B.Ik ben heel trots op hem en weet zeker dat zijn opa Jan dat ook had geweest.
De morgenster was een strijdknots met metalen punten. Deze punten konden op twee manieren aangebracht worden: ofwel de hele schacht was van hout en werden er ijzeren punten doorheen geslagen, ofwel de top van de schacht was gemaakt uit, of omwikkeld met, een metalen huls waarin de punten vast zaten. De knop van een morgenster was over het algemeen smaller dan die van een zware strijdknots, maar de punten maakten het een geducht wapen. Ook de top van de schacht liep veelal in een punt uit, zodat de morgenster ook als stootwapen gebruikt kon worden.
Soms wordt gezegd dat de naam "morgenster" recenter is dan de ontwikkeling van het wapen. Dat dit niet zo is, wordt duidelijk wanneer men de ontwikkeling van dit wapen bekijkt:
In de Middeleeuwen mochten priesters en monniken geen wapens gebruiken, want in de Bijbel staat: "Want wie naar het zwaard grijpt, zal door het zwaard omkomen" (onder andere Matteus 26:52). Op deze bijbelse richtlijn werd een uitvlucht verzonnen: men ontwierp een kerkattribuut, de ster van Betlehem, dat ook als wapen gebruikt kon worden. In naam bleef het een voorstelling van een ster, dus geen wapen, met het gevolg dat een monnik of priester dit object wel mocht gebruiken om in de strijd iemand te doden.
De morgenster wordt vaak foutief 'goedendag' genoemd, terwijl de goedendag eigenlijk een stok met een stalen punt is. Ook wordt de morgenster vaak verward met de strijdvlegel, die een ketting heeft tussen de gepinde bol en de stok.
Morgenster is ook een benaming voor de planeet Venus.
Goedemorgen blogmaatjes,ben blij dat alles weer normaal is op de blogs.Kon gisteren geen plaatje meer doen maar kom vandaag nog op bezoek hoor.Wens iederéén een heel fijn weekend,
Hier een paar foto's van de boulevard van Scheveningen.Er stonden allemaal mooie kunstwerken.Ik was met een vriendin daar afgelopen zaterdag naar Taste en Comedyshow van Jurgen Rayman en dat was aan het einde van de pier in dat ronde gebouw.het was erg leuk.
Anton Franciscus Pieck (Den Helder 19 april 1895) – Overveen, 24 november 1987) was een Nederlandse kunstschilder, tekenaar, etser en graficus. Pieck is vooral bekend geworden om zijn romantische tekeningen met levendige taferelen uit een geïdealiseerd nostalgisch verleden en om zijn sprookjesbos in De Efteling. Als boekillustrator kon Pieck zich meten met de grote Engelse voorbeelden uit de 19e eeuw. Hij heeft als boekillustrator een belangrijk stempel gedrukt op het beeld van de wereldliteratuur in Nederlandse vertaling.Piecks werk was ook populair op kalenders en op geboorte- en kerstkaarten. Sinds 1984 staat in Hattem het Anton Pieck Museum.
Ca 750 gr varkenshaas 12 tot 16 plakken ontbijtspek boter om te bakken
250 ml volle rode wijn Schil van 1 citroen 1 kaneelstokje 50 gr witte basterdsuiker 2 kruidnagels (verse) tijm 8 stoofperen
Bereiding
Breng een pan aan de kook met hierin de wijn, citroenschil, suiker, kruidnagel en kaneelstokje. Schil de stoofperen maar laat het steeltje er aan zitten. Leg de stoofpeertjes in de pan met wijn en voeg nog ca 250 ml water toe. Laat ze ongeveer 45 min zachtjes stoven tot ze zacht zijn.
Snijd ondertussen de varkenshaas in plakken van ca 3 cm dik tot je 3 of 4 plakken per persoon hebt. Wikkel er een stuk ontbijtspek omheen. Gebruik eventueel een prikkertje om het spek vast te zetten. Bestrooi de varkenshaasmedaillons met wat zwarte peper en wat tijm. Verhit een beetje boter in een koekenpan. Bak de plakken varkenshaas ca 7 tot 8 minuten, hij mag nog wat rosé zijn van binnen. Houd het vlees eventueel warm in aluminiumfolie.
Haal de peertjes uit de pan en laat de rest (of een gedeelte) van het vocht inkoken tot sausdikte. Serveer de varkenshaasmedaillons met de stoofperen en wat van de rodewijn saus.
EEN HEERLIJK HERFST/WINTERRECEPT!WENS IEDEREEN EEN FIJNE MIDWEEK!
Dutch Handkerchief Company is het enige bedrijf ter wereld dat nog echte traditionele boerenzakdoeken produceert. Van oudsher bestaan deze zakdoeken in twee maten: kleine voor in je zak - deze noem jemouchoirs - en de grote voor om je hals of hoofd - deze heten foulards. In het buitenland zie je vaak op de boerenzakdoek geïnspireerde bandana's, die meestal iets kleiner van formaat zijn en van dunnere stof gemaakt.
De meeste zakdoeken zijn rood, eertijds gekleurd door de wortel van de meekrapplant die vooral in de provincie Zeeland gekweekt werd. Ditzelfde rood zie je ook veel terug in de Zeeuwse klederdracht. Meekrap is een van de weinige natuurlijke pigmenten die kleurecht blijft. De rode zakdoek was bedoeld voor doordeweeks gebruik. Op zondag droegen de mannen een witte met rode motieven en de vrouwen een helemaal witte zakdoek. Wit met zwart was voor de rouw en wit met donkerblauw voor de halve rouw.
De patronen op de zakdoeken zijn allemaal op dezelfde manier opgebouwd: een niet al te drukke symmetrische rand rond een middenvlak vol strooimotiefjes, met soms in het midden een medaillon met een voorstelling. In de randen zijn vaak ranken en guirlandes te vinden, maar ook bloemen, stippeltjes of geometrishe motieven. De meeste motieven zijn afkomstig van stoffen die in de 17e eeuw naar Europa kwamen uit het Verre Oosten zoals China, India en Perzië. Voorbeelden daarvan zijn gestileerde lotusbloemen, palmetten en paisley-motieven.
Bij stoffenfabriek Vlisco in Helmond zijn stalenboeken, receptenboeken en tekeningen te vinden die teruggaan tot 1868. Veel van de oorspronkelijke ontwerpen, die nog steeds gedrukt worden, blijken al sinds het midden van de 19e eeuw te bestaan.
Is een van de mooiste jaargetijde heel pril Er gebeurt van alles regen en wind maar ook zon De bladeren vallen van de bomen en alles staat stil de geuren van de herfst bladeren alom
Buiten de kastanjes zoeken of kopen pompoens De potten chrysanten staan langs de weg te koop Stoep wordt aangeveegd al het mosgroen en zitten nog niet binnen in huis er is nog hoop
We gaan weer de kast veranderen andere jassen aan Gaan er op uit met de fiets het kan nog wel De zonnestralen is er volop, dat laten we niet gaan We wandelen flink dat is goed voor het gestel
Lieve blogmaatjes er komt vandaag iemand voor mijn computer.Er is een bepaald programma dat niet werkt.Dus ik hoop dat het verholpen kan worden en ik weer snel de blogjes kan bezoeken.
Hier een foto van mijn lieve kat Gizmo.Hij is nu 17 jaar en ik hoop dat hij nog een paar jaartjes bij mij mag blijven.Ik heb toch nog iets om voor te zorgen.Ik hou echt heel veel van hem.
In 't Aepjen is een bruin cafe met een lange traditie en huist in een van de oudste gebouwen van Amsterdam. Drink hier samen met buurtbewoners, toeristen en anderen een biertje of nip jenever uit een glaasje tot de rand gevuld.
Of je nu bier drinkt of een van de twintig soorten jenever probeert, in 't Aepjen is altijd gezellig druk. Kijk goed om je heen want je bent in een van de twee nog overgebleven houten huizen van Amsterdam (het andere staat op het Begijnhof).
In de aap gelogeerd
in 't Aepjen begon zijn bestaan in de zestiende eeuw als zeemansherberg. Zeelieden die in problemen kwamen omdat ze hun geld vergokt of opgedronken hadden, werden door de waard vriendelijk behandeld want ze konden in natura betalen. Deze zeelui hadden vaak apen aan boord die zij uit verre oorden zoals Ceylon en Oost-Indie meebrachten. Deze aapjes werden een betaalmiddel. Al spoedig was de herberg een toevluchtsoord voor apen en vlooien. Zeelieden die een paar nachtjes in deze herberg hadden geslapen, waren te herkennen aan hun gekrab. Dat is precies waar de uitdrukking - in de aap gelogeerd – vandaan komt. Een uitdrukking die gebruikt wordt wanneer mensen in problemen zijn.
Gelukkig is tegenwoordig in dit prachtige cafe een aap geen wettig betaalmiddel meer. Je zult gewoon contant of met plastic moeten betalen...
De koala of buidelbeer is een buideldier uit de familie koala's die voorkomt in het oosten van Australië. De Griekse woorden φασκολος en αρκτος betekenen respectievelijk "buidel" en "beer". Het Latijnse cinereus betekent "askleurig"
Door zijn teddybeer-achtige uiterlijk wordt hij vaak ten onrechte als een beer beschouwd.
"Koala" komt uit het Dharuk, een uitgestorven aboriginaltaal die rond Sydney werd gesproken. Het zou zoiets betekenen als "drinkt niet", verwijzend naar het feit dat de koala zelden drinkt.De koala, zoals vele andere inheemse Australische dieren, speelt een belangrijke rol in de aboriginal-mythe over het ontstaan van de wereld.
Het mannetje weegt zo'n 12 kilo, het vrouwtje 8 kilo. Ze worden ongeveer 65 tot 78 cm lang.In het noorden wegen koala's bijna de helft minder. Zuidelijke koala's hebben een dikkere vacht dan die in het warmere noorden. De kleuren van de vachten variëren sterk per individu en worden lichter naarmate koala's ouder worden, maar de meeste zijn grijs met wit op de kin, borst, voorpoten en romp. Koala's hebben een korte staart, die geen functie lijkt te hebben.
Koala's eten bijna uitsluitend bladeren van de eucalyptusboom. De bladeren zijn vezelrijk en bevatten gif dat voor de meeste andere dieren gevaarlijk is. Omdat koala's een langzaam metabolisme hebben, slapen koala's zo'n 20 uur per etmaal, vaak in een boom. Volgens andere bronnen is dit zelfs 22 uur, waarmee de koala de grootste slaper van het dierenrijk is. De rest van hun tijd besteden ze vooral aan eten en het zoeken naar eten en potentiële partners. Ze verplaatsen zich bij voorkeur in de uren na zonsondergang en kunnen ook zwemmen. Koala's zijn solitaire territoriumdieren en "blaffen" wel eens agressief naar soortgenoten. Koala's "knuffelen" ook met bomen om hun lichaam koel te houden.
In tegenstelling tot wat wel gedacht wordt, lusten ze niet alle soorten eucalyptus, maar vermoedelijk slechts een paar. Omdat koala's moeilijk te traceren zijn en vooral 's nachts en solitair leven, is dit voor de wetenschap moeilijk te bepalen.
Koala's zijn polygaam en paren normaal gesproken in de zomer, tussen oktober en februari. De copulatie duurt maar kort en gaat gepaard met krabben en bijten. Het laatste spermavocht verhardt waardoor de man er indirect voor zorgt dat de vrouw de eerste dagen niet met een andere man kan paren. Het verharde sperma vormt een "stop". Na een paar dagen verliest het vrouwtje de "stop" vanzelf. Zo heeft men in dierentuinen een extra bevestiging van een paring. Het koalajong (de joey) wordt na vijf weken geboren, maar is dan nog kaal, blind en slechts zo'n 2 cm lang. De vijf à zeven maanden daarop brengt het door in de naar achteren gerichte buidel van de moeder, waar het melk drinkt uit een van de twee tepels. In de maanden daarna eet het jong onder andere een speciaal aangemaakte darmbrij van de moeder, waar bacteriën in zitten die de vertering van eucalyptusbladeren verbeteren. Het jong is ongeveer na elf maanden onafhankelijk van zijn moeder.
Een strijkijzer of strijkbout is een huishoudelijk gereedschap dat gebruikt wordt om textiel door middel van warmte en eventueel stoom glad te strijken na het drogen. Het strijken heeft niet alleen een functie voor het mooi maken van textiel, maar het bevordert ook de hygiëne, doordat bacteriën door de hitte gedood worden. Dit is bijvoorbeeld zinvol voor zakdoeken, theedoeken en handdoeken.
Het woord ijzer refereert aan de eerste strijkbouten, die van ijzer gemaakt waren. Deze werden bijvoorbeeld op een kachel heet gemaakt en moesten hun warmte zo lang mogelijk vasthouden. Daarom werd veel ijzer gebruikt, wat ze zwaar maakte. Later werd het elektrische strijkijzer uitgevonden, waarin een gloeidraad de warmte in de zool opwekt. Het grote voordeel is het veel geringere gewicht en de door middel van een thermostaat instelbare temperatuur.
Oudere strijkijzers bestonden uit massieve ijzerblokken die op een kachel verhit konden worden, of gietijzeren bakjes die met gloeiende kolen gevuld werden. Begin 20e eeuw kwamen er door elektriciteit verwarmde exemplaren. Tegenwoordig (2016) zijn alle strijkijzers elektrisch en meestal voorzien van een waterreservoir voor stoomproductie.
Dit strijkijzer is ook heel leuk.Het rode gedeelte is een speldenkussen en aan de achterkant zit een rolmaatje
De langste plaatsnaam ter wereld is te vinden in Wales, hier kun je het dorpje Llanfairpwllgwyngyllgogerychwyrndrobwllllantysiliogogogoch vinden. Deze plaatsnaam telt 58 letters.
Hallo hier ben ik weer terug van een heerlijke vakantie op Malta.Had het af en toe best erg moeilijk voor de 1e keer zonder Jan.Maar ook dankzij mijn schoonzusje heb ik er toch erg van genoten.Het heeft mij goed gedaan.En heerlijk weer hé dat was wel weer even wennen bij thuiskomst.
Wil ook iederéén bedanken voor de bezoekjes tijdens mijn afwezigheid
Uitzicht van af ons balkon
Malta telt ongeveer 423.000 inwoners op een oppervlakte van 316 km², waarmee het een van de dichtstbevolkte landen ter wereld is. Hierbij komen de nog ruim 1 miljoen toeristen die jaarlijks het land bezoeken.
De twee officiële talen zijn Maltees en Engels. Het Maltees is afgeleid van een Arabisch dialect , maar heeft ook sterke invloeden ondergaan van onder andere het Italiaans, het Engels en het Frans. In de bergen van Libanon wordt een taal gesproken die sterk op het huidige Maltees lijkt. Het is de enige Semistische taal die met het Latijnse alfabet wordt geschreven.
Malta is kaal en rotsachtig met relatief weinig natuurlijke begroeiing. Van het zuidwesten naar het noordoosten loopt het eiland schuin af, het is als het ware gekanteld. Kenmerkend zijn ook de tientallen baaien en inhammen. De stranden zijn zonder uitzondering klein en vaak rotsachtig; alleen in het noordwesten zijn er enkele zandstranden. Over de lengte van het eiland loopt een diepe vallei met op de bodem een weg, die in tijden van zware regenval in een kolkende rivier verandert. Het eiland Gozo (Għawdex in het Maltees) is een kleine versie van Malta, inclusief de baaien en de diepe vallei over de lengte. Het landschap is echter wat ruiger en groener, vooral in de winter.
Malta heeft een mediterraan klimaat met een droge lange zomer van april tot en met oktober. In de zomermaanden is de gemiddelde temperatuur 26 °C. Het winterseizoen, van november tot en met maart, is erg mild met een gemiddelde temperatuur van 12 °C. De neerslag valt van eind september tot eind april en bedraagt gemiddeld 500 mm per jaar. 's Zomers waait vaak de sirocco die de temperatuur soms tot 40 °C doet stijgen waardoor het onaangenaam benauwd wordt
In de jaren ’60 werd Mes Aynak ontdekt in Afghanistan. De stad met tweeduizend jaar oude Boeddhistische bouwwerken, relieken en andere waardevolle kunstschatten is een walhalla voor archeologen.
Wanneer een Chinees mijnbouwbedrijf de stad wil slopen ten behoeve van de nieuw te bouwen kopermijn, probeert een groep gepassioneerde archeologen te redden wat er te redden valt. Een race tegen de klok, die bemoeilijkt wordt door miscommunicatie, financiële problemen en bedreigingen van de Taliban.
Benjamin heeft dit speelgoedhondje van mij gekregen toen hij nog een baby was.Hij slaapt er nog steeds mee en is er nog steeds gek op.Echt zo leuk om te zien
Otavalo is een stad in het noorden van Ecuador. De stad ligt in de provincie Imbabura op 2500 meter hoogte en heeft ongeveer 50.000 inwoners en dankt zijn naam aan de Otavalo-indianenstam. Deze stam is er in geslaagd om hun eigen cultuur en identiteit te behouden en deze aan te passen aan de huidige tijd mee te gaan. Door vooral de textielnijverheid te moderniseren is er veel geld de gemeenschap ingestroomd en is men in staat geweest om de oorspronkelijke gronden terug te kopen van grootgrondbezitters.
Het stadje Otavalo zelf is in vergelijking met veel andere plaatsen in Ecuador welvarend met een vrolijk straatbeeld. Otavalo is tegenwoordig vooral bekend om de markt(en) waar vooral handwerk, leerbewerking, houtsnijwerk en textiel verkocht wordt. Het toerisme is een belangrijke bron van inkomsten.
Lieve blogmaatjes,wil jullie allemaal bedanken voor de felicitaties voor mijn verjaardag.Het was geen gemakkelijke dag maar we hebben ons er weer door heen geslagen.
Vandaag is mijn verjaardag en word ik 65 jaar.Op deze dag ging Jan naar de dokter en hoorde de dokter niets achter zijn ene long.De rest is u allen wel bekend.Jan zou 13 april 65 jaar worden.
Heel erg moeilijk deze dag.Ik vier mijn verjaardag dan ook niet en ga alleen met de kinderen uit eten.
Hoop morgen weer op de blogjes te komen.Bedankt voor uw begrip.
Lieve blogmaatjes,vandaag was onze trouwdag.Vorig jaar vierde we nog ons 40 jarig huwelijk.Een hele moeilijke dag voor mij.Ik kom morgen weer op de blogjes.Ik hoop op uw begrip,
Lieve blogmaatjes,bedankt voor alle felicitaties voor Benjamin.Dat heeft mij echt goed gedaan.Het was niet gemakkelijk maar we hebben ons er door heen geslagen.En Benjamin heeft genoten en daar gaat het tenslotte om.
Lieve Benjamin vandaag word je 5 jaar.Wat zullen we je grote opa missen erg moeilijk allemaal,maar in gedachten is hij bij ons.Een hele dikke knuffel van oma Dini.
Fijne midweek blogmaatjes!Ben vandaag bij de jarige job.
Vandaag is mijn dochter jarig en ik ga al vroeg maar haar toe.Het is weer moeilijk, haar verjaardag voor het eerst zonder haar vader.Blijf weer een nachtje slapen want de volgende dag heeft Benjamin zijn 1e examen voor Judo en daar wil ik natuurlijk wel graag bij zijn.
Wens jullie een fijne vrijdag en als ik kan kom ik zaterdag weer op de blogjes en anders word het maandag.
Hier nog een paar foto's van mijn lang weekend weg.We waren op het park de Eemhof in Zeewolde.Een oud maar wel heel gezellig park.We hebben heerlijk gegeten en ook zelf pizza'tjes gemaakt erg leuk om te doen.En Benjamin heeft weer genoten van zijn ijsje.
De schil van de ananas bevat stoffen,die een ontsteking in de mond kunnen veroorzaken.Als u de ananas hebt geschild,moet u niet met hetzelfde mes de vrucht in parten snijden.
Tambú is de naam van een trommel,maar ook de naam van de bijbehorende dans,muziek en het feest.Afkomstig van de Benedenwindse eilanden en de afgelopen jaren overgewaaid naar Nederland
In de Tambú-liederen werden ooit de misstanden op de plantages bezongen,tegenwoordig ook politieke en hedendaagse gebeurtenissen.
Op de Antillen wordt Tambú vaak tussen Kerst en oud en Nieuw gevierd,in Nederland en met name Rotterdam door het hele jaar heen.