*
Ca 750 gr varkenshaas 12 tot 16 plakken ontbijtspek boter om te bakken
250 ml volle rode wijn Schil van 1 citroen 1 kaneelstokje 50 gr witte basterdsuiker 2 kruidnagels (verse) tijm 8 stoofperen
Bereiding
Breng een pan aan de kook met hierin de wijn, citroenschil, suiker, kruidnagel en kaneelstokje. Schil de stoofperen maar laat het steeltje er aan zitten. Leg de stoofpeertjes in de pan met wijn en voeg nog ca 250 ml water toe. Laat ze ongeveer 45 min zachtjes stoven tot ze zacht zijn.
Snijd ondertussen de varkenshaas in plakken van ca 3 cm dik tot je 3 of 4 plakken per persoon hebt. Wikkel er een stuk ontbijtspek omheen. Gebruik eventueel een prikkertje om het spek vast te zetten. Bestrooi de varkenshaasmedaillons met wat zwarte peper en wat tijm. Verhit een beetje boter in een koekenpan. Bak de plakken varkenshaas ca 7 tot 8 minuten, hij mag nog wat rosé zijn van binnen. Houd het vlees eventueel warm in aluminiumfolie.
Haal de peertjes uit de pan en laat de rest (of een gedeelte) van het vocht inkoken tot sausdikte. Serveer de varkenshaasmedaillons met de stoofperen en wat van de rodewijn saus.
EEN HEERLIJK HERFST/WINTERRECEPT!WENS IEDEREEN EEN FIJNE MIDWEEK!
|