Ik ben Dini
Ik ben een vrouw en woon in Diemen (Holland) en mijn beroep is Homemanager.
Ik ben geboren op 08/04/1951 en ben nu dus 74 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: Mijn websites en blogs,powerpoints en psp maken,lezen,.
Ik ben getrouwd met Jan.Samen hebben wij een dochter en schoonzoon en een schat van een kleinzoon Benjamin.
Wens u een aangenaam verblijf op mijn blogje.
Helaas is na een gelukkig huwelijk van 40 jaar tot mijn grote verdriet Jan op
06-08-2015 overl
De blauwe mandarijn pitvis(Synchiropus splendidus) is een pitvisdie behoort tot het geslacht van straalvinnige vissen. Deze vis leeft in het westen van de Grote Oceaan. Grofweg van Zuid Japantot aan Zuid Australië.
Een volwassen mandarijnvis is gewoonlijk zo'n 8 cm lang. De mannetjes zijn herkenbaar aan de puntvin op hun rug. De huid van deze vis is bedekt met een vies smakend slijm, de felle kleuren waarschuwen roofdieren daarvoor. Ze leven in kleine groepjes dicht bij de zeebodem tussen het koraal. Hij is een populair aquariumdier, maar zeer moeilijk te houden.
Ons zwanenechtpaar in Diemen is weer verblijd met 7 jongen en 1 ei was nog aan het uitkomen.Ik kon er niet dichter bijkomen want het nest werd goed bewaakt.
Er zijn meer dan 10.000 soorten appels in de wereld. Als je ze allemaal wilt proeven ben je meer dan 27 jaar bezig! Met dit weetje blijf je wel gezond.
De noordse stern is een zeevogeluit de familievan de sterns en de geslachtengroep sterns.
De noordse stern verschilt niet zo veel van het visdiefjein uiterlijk. De snavel is in het broedseizoen echter geheel bloedrood, zonder zwarte punt, en de bovenzijde van de vleugel heeft niet de voor het visdiefje karakteristieke grijze "veeg".
De noordse stern is een uitgesproken trekvogel, die broedt op het noordelijk halfronden overwintert op het zuidelijk halfrond. Ieder jaar vliegt hij zo'n 70.000 km. In Nederland is hij een zeldzame broedvogel, maar hij komt voor in het gehele Arctische en Antarctische gebied.
De noordse stern heeft een groot verspreidingsgebieden daardoor alleen al is de kans op de status kwetsbaar (voor uitsterven) gering. De grootte van de populatie wordt geschat op 2 miljoen individuen, maar op veel plaatsen gaan de broedvogelaantallen achteruit. Het tempo ligt echter onder de 30% in tien jaar (minder dan 3,5% per jaar). Om deze redenen staat de noordse stern als niet bedreigd op de Rode lijst van de UINC.
De noordse stern ziet waarschijnlijk meer daglicht dan enig ander wezen, aangezien de broedgebieden in het hoge noorden liggen en de overwinteringsgebieden rond Antartica, zo bleek al in de jaren 1960 uit ringonderzoek.Een noordse stern die als kuiken geringdwas op de Farne-eilandenin het oosten van Groot-Brittaniëin de zomer van 1982, wist Melbournein Australiëte bereiken in oktober 1982. De vogel had daarmee een reis van 22.000 km voltooid, slechts drie maanden nadat het was uitgevlogen. De gemiddeld afgelegde afstand was meer dan 240 km per dag en dat is een van de verst vastgelegde afstanden die een vogel ooit had gevlogen.