Ik ben Dini
Ik ben een vrouw en woon in Diemen (Holland) en mijn beroep is Homemanager.
Ik ben geboren op 08/04/1951 en ben nu dus 73 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: Mijn websites en blogs,powerpoints en psp maken,lezen,.
Ik ben getrouwd met Jan.Samen hebben wij een dochter en schoonzoon en een schat van een kleinzoon Benjamin.
Wens u een aangenaam verblijf op mijn blogje.
Helaas is na een gelukkig huwelijk van 40 jaar tot mijn grote verdriet Jan op
06-08-2015 overl
Lieve blogmaatjes ik moet even stoppen met bloggen.Heb teveel last van mijn schouder.Ben weer bij de dokter geweest en heb weer pijnstillers gekregen.Het kan nog wel 4 weken duren voor dat het over is.Vind het heel vervelend maar het is niet anders.Nogmaals bedankt voor de bezoekjes,
Volgens een legende werd de koffie in het jaar 300 ontdekt.Een herder zag zijn geiten hyperctief worden na het eten van een bepaalde plant.Daarop nam de herder ook een hapje en merkte vervolgens helderheid van geest.
De eerste officiële berichten van het gebruik van koffie dateren van het begin van zestiende eeuw.In Europa opende het eerst koffiehuis in 1645,in Venetië.Het eerste koffiehuis in Nederland vestigde zich in 1663 in Amsterdam
In het begin was koffie drinken uitsluitend een aangelegenheid voor de elite,maar in de achttiende eeuw werd koffie goedkoper en populairder onder de hele bevolking.
De pardellynx is een van de zeldzaamste katachtigen. Hij komt enkel voor op het Iberisch schiereiland, en wordt daarom ook wel Iberische lynxof Spaanse lynxgenoemd.
De pardellynx lijkt veel op de Euraziatische lynx, maar is kleiner (kop-romplengte: 85-98 cm, schouderhoogte: 60-70 cm, gewich: 8,1-15,9 kg) en is sterker gevlekt. De staart is kort (circa 14 cm) met een zwarte punt. Hoogpotig, kortharige rossig gele of okerkleurige, naar leigrijs neigende vacht. Vlekkenpatroon altijd sterk contrasterend, met vele kleine (in de bergen van Toledo) bruinzwarte vlekken of met minder, maar grotere vlekken (Doñana) die stippellijnen vormen. Het dier heeft duidelijk zichtbare, 5-8 centimeter lange bakkerbaarden die de kop scherp omlijsten.
De belangrijkste prooi is het konijn(75-93% van het dieet), oorspronkelijk kwam dat dier ook alleen in Spanje voor. Het dieet wordt aangevuld met rode patrijzen, Iberische hazen, eenden, ganzen en diverse andere kleine prooidieren. In de herfst en de winter vangt de pardellynx incidenteel wel eens kalveren van damhert, edelhert, wild zwijn en moeflon.
Paartijd in januari-februari. Na een draagtijd van 63 tot 74 dagen worden 1-4 jongen (meestal 3) jongen geboren in maart-april. Pardellynxen hebben één worp per jaar en zijn geslachtsrijp vanaf 2 jaar, echter planten de meeste zich pas in het derde of vierde levensjaar voort.
Het Fort Thungenis een forten museumin de stad Luxemburg.
Fort Thüngen wordt vaak de Drie Eikels (Dräi Eechelenin het Luxemburgs,Trois Glandsin het Frans) genoemd, vanwege de eikelsymbolen die de drie ronde torens bekronen. Hoewel het eerder op een renaissansefortlijkt, werd dit bastion met zijn pijlvormige grondplan in 1732-1733 gebouwd door de Oostenrijkers, een eeuw later werd het door de Pruisenversterkt. Na de ontmanteling van de vestingwerken van de stad in 1867 raakte het fort bijna in de vergetelheid. Later werd men zich echter bewust van de historische en architectonische waarde. Het fort is nu gerestaureerd en doet dienst als museum voor de militaire en nationale geschiedenis, met speciale aandacht voor Vaubans bijdrage aan de versterking van Luxemburg-stad. Het fort maakt deel uit van het Circuit Vauban, een 4 km lange ronde wandelroute tussen Kirchbergen de oostzijde van de Oude Stad.
Ik zit sinds kort op schilderles en dit is mijn 1e werkstukje.Ik vind het erg leuk om te doen en het gaat steeds ietsje beter.Maar ik moet nog een hoop leren.
Al decennialang gebruiken mensen Engelenhaar om de boom te versieren. Waarom is die traditie ooit ontstaan? Door Engelenhaar in de boom te hangen, wilden mensen laten zien dat echte Engelen de boom hadden versierd, er waren wat van hun prachtige haren achtergebleven. Later werd het Engelenhaar vervangen door de zilveren en anderkleurige slierten, maar de gedachte erachter is nog steeds hetzelfde
De eerste versierde Kerstboom dateert uit 1510 en wel uit het plaatsje Riga in Letland. De eerste geschiedschrijving over een kerstboom dateert terug naar 1531