Inhoud blog
  • Baskische bacalao al pil pil
  • Scotch pies
  • Geutelingen - een uniek gerecht uit de Vlaamse Ardennen
  • Hertenkalffrikassee
  • Marmietje met Noordzeevis
  • Paling in champignonroomsaus
  • Smeus
  • Everzwijn in portosaus met vijgen en dadelsalsa
  • Kip en currysaus met knoflook en paprika
  • Varkenshaasje met wortelroomsaus
  • Luikse salade met boerenworst
  • Kreeftencocktail
  • Kneukels
  • Pikante lamscurry
  • Antipasti italiani
  • Roggewangetjes met zeekraalpuree
  • Varkenswangetjes op normandische wijze
  • Coupe advocaat
  • Salade niçoise met verse tonijn en ansjovis
  • Kip De Lombarde
  • Zelfgemaakte limoncello
  • Parelhoen op de plancha in paprikaroomsaus
  • Worteltagliatelle met Siciliaanse saus
  • Kip Marengo - poulet à la Marengo
  • Paling in tomatenroomsaus
  • Vegetarische lasagne zonder pasta
  • Gebakken mosseltjes met spekjes
  • Provençaalse rouille
  • Frivole zomerse salade
  • Tongscharfilets in krabsaus
  • Zeekraalpuree
  • Smeus
  • Rog in 't zuur
  • Amandelmousse met granité van Picon
  • Kreeft ‘Belle Vue’
  • Sardientjes a beccafico - sarde a beccafico
  • Lauwe tonijnsalade met guacamole
  • Open lasagne met zalm en pesto
  • Worteltagliatelle met Siciliaanse saus
  • Salade van rode biet en banaan
  • Aardappelkroketten met parmezaanse kaas
  • Aardbeienconfituur zonder suiker
  • Forelmousse met gemarineerde rode biet
  • Cocktail van koningskrab met avocadocrème
  • Brandade van forel
  • Bloody Mary hapje met gerookte zalm
  • Kip in roomsaus
  • Quatre-quarts cake
  • Hollandse Nieuwe met wilde asperges, rode biet en appeljenever.
  • Advokaatijstaart
  • Kalfszwezerik met wortel-pastinaakpuree
  • les demoiselles de Cherbourg à la crème - kreeft op de wijze van Cherbourg
  • IJstaart met bosvruchten
  • Kaasfondue 'royal'
  • Reebiefstuk met schorseneren
  • Broodje kebab met warme knoflooksaus
  • Pepersteak met peperroomsaus
  • Kerststronk met boterroom
  • Kabeljauw met mosterdsaus uit Denemarken
  • VOLLEDIGE FEESTMENU'S VOOR DE FEESTDAGEN
  • WILDRECEPTEN VOOR DE FEESTDAGEN
  • Hert met herfstfruit en portosaus
  • PAPRIKA ENCHILADAS UIT DE OVEN
  • KALKOEN IN PAPRIKAROOMLSAUS MET MOZZARELLA
  • L'AVISANCE - STREEKGERECHT UIT NAMEN
  • ANANASBURGER MET JACK DANIEL'S SAUS
  • SCHWARZWÄLDER KIRSCH GEBAKJE
  • NASI GORENG - GEBAKKEN RIJST
  • ZOETE AARDAPPELPUREE MET FETA
  • YOGHURTTAART MET AARDBEIEN
  • CALDEIRADA DE PEIXTE
  • SCHELVIS EN ASPERGES MET DASLOOKSAUS
  • LASAGNE MET KIP EN PESTO
  • TAJINE MET KONIJN EN BLAUWE BOSBESSEN
  • RÖSTI VAN ZOETE AARDAPPELEN MET UI
  • TRAAGGEGAARDE LAMSSTEAK MET HONING-TIJMSAUS
  • MALTEZER KONIJN
  • HESPENROLLETJES MET ASPERGES
  • PARELHOEN MET DUINVOETJE EN PICONSAUS
  • KERVELSTOEMP MET GRIJZE GARNALEN
  • ZALMROLLETJES MET MIERIKSWORTEL
  • VARKENSWANGETJES MET MOSTERDROOMSAUS
  • BLOEMKOOLNESTJES IN MASCARPONESAUS
  • TONIJNSALADE MET DASLOOK
  • OSSENSTAARTSOEP en OSSENSTAARTROOMSOEP
  • Hallo iedereen! Blij dat je mijn blog bezoekt!
    Zoeken in blog

    Welkom op mijn blog!
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    CREATIEF KOKEN
    de kookvurige passie
    https://www.creatief-koken.be/
    25-04-2020
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.KERVELSTOEMP MET GRIJZE GARNALEN
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    "Stoemp", het klinkt zeer grof voor dit toch wel verfijnde gerechtje dat past in een feestmenu. Moeilijk maken is het echter niet. De stoemp wordt bereid met karnemelk, een smaak die perfect combineert met de garnaaltjes.

    Voor het volledige recept, klik op de foto.

    25-04-2020 om 00:00 geschreven door Hobbykok Chris  


    Tags:stoemp, karnemelk, grijze garnalen, kervel, kervelstoemp,
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ZALMROLLETJES MET MIERIKSWORTEL
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Dit is een hors d'oeuvre, zeg maar aperitiefhapje, dat niet erg veel tijd vraagt om het te maken. Je kan er een volledige schotel mee vullen of, zoals ik dit vaker doe, opdienen in een trio-tje met nog twee andere hapjes op individuele bordjes bij het aperitief.

    Klik op de foto voor het volledige recept.

    25-04-2020 om 00:00 geschreven door Hobbykok Chris  


    Tags:zalmrolletjes, mierikswortel, creatief koken,
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.VARKENSWANGETJES MET MOSTERDROOMSAUS
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    De klassieke manier om varkenswangetjes te bereiden is een beetje in de stijl van gewoon stoofvlees, met of zonder bier.

    Hier werd gekozen voor een mosterdroomsausje. Dat is een welkome afwisseling voor wie de wangetjes vaak op het menu zet.

    Voor het volledige recept, klik op de foto.

    25-04-2020 om 00:00 geschreven door Hobbykok Chris  


    Tags:varkenswangetjes, mosterdroomsaus, creatief koken,
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.BLOEMKOOLNESTJES IN MASCARPONESAUS
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vogelnestjes in tomatensaus is een zeer populair gerecht in onze doordeweekse eetgewoonte. Het zijn gehalveerde gehakballen met een hard gekookt ei als vulling. Daarbij worden tomatensaus en frietjes of aardappelpuree geserveerd.

    In deze variant wordt het ei vervangen door bloemkoolroosjes. Even lekker en toch heel bijzonder, want je gasten zullen verrast opkijken. Ook de mascarponesaus geeft er een speciale 'twist' aan.

    Voor het volledige recept, klik op de foto.

    25-04-2020 om 00:00 geschreven door Hobbykok Chris  


    Tags:vogelnestjes, bloemkoolnestjes, mascarponesaus, tomatensaus, creatief koken,
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.TONIJNSALADE MET DASLOOK
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Het is weer het seizoen van het daslook. Moeilijk te vinden in de winkel, maar wie het in z'n moestuintje heeft staan, kan er nu zeer lekkere gerechtjes mee maken. Zoals deze tonijnsalade met daslook, een salade die bedoeld is als broodbeleg.

    Voor het volledige recept, klik op de foto.

    25-04-2020 om 00:00 geschreven door Hobbykok Chris  


    Tags:Tonijnsalade, daslook, creatief koken,
    16-03-2020
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.OSSENSTAARTSOEP en OSSENSTAARTROOMSOEP
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Ossenstaartsoep is een echte klassieker. Meestal komt deze soep op het menu met de feestdagen. Het staat ook zeer 'chique' om ze aan je gasten te serveren bij speciale gelegenheden zoals familiefeestjes.

    Ooit is dat anders geweest. Van oorsprong dateert ossenstaartsoep van het einde van de 18e eeuw, ten tijde van de Franse Revolutie. Dat was een periode van voedselschaarste. Deze soep met slachtafval was armemensenkost.

    Een interessante variant is de ossenstaartroomsoep. Daarvoor moet je de saus eerst binden en daarna room toevoegen.

    Voor het volledige recept, klik op de foto.

     

    16-03-2020 om 00:00 geschreven door Hobbykok Chris  


    Tags:soep
    08-03-2020
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hallo iedereen! Blij dat je mijn blog bezoekt!
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Hallo iedereen, bedankt dat je mijn blog bezoekt! Mijn hobby is koken. Ik wil niemand bewijzen dat ik iets ‘beter’ kan dan gelijk wie anders. Dat is trouwens ook niet zo. Dit zijn persoonlijke kookervaringen. Maar die wil ik wel graag met jullie delen.

    De volledige recepten staan op www.creatief-koken.be.
    Als je op een foto klikt, ga je er rechtstreeks naartoe.

    Alvast bedankt voor de interesse.

    Hobbykok Chris

     

     

    Bijlagen:
    https://www.creatief-koken.be/   

    08-03-2020 om 00:00 geschreven door Hobbykok Chris  




    Archief per week
  • 08/04-14/04 2024
  • 19/02-25/02 2024
  • 15/01-21/01 2024
  • 24/10-30/10 2022
  • 10/10-16/10 2022
  • 03/10-09/10 2022
  • 26/09-02/10 2022
  • 22/08-28/08 2022
  • 15/08-21/08 2022
  • 08/08-14/08 2022
  • 01/08-07/08 2022
  • 25/07-31/07 2022
  • 18/07-24/07 2022
  • 06/12-12/12 2021
  • 21/06-27/06 2021
  • 22/03-28/03 2021
  • 04/01-10/01 2021
  • 28/12-03/01 2027
  • 21/12-27/12 2020
  • 14/12-20/12 2020
  • 30/11-06/12 2020
  • 21/09-27/09 2020
  • 14/09-20/09 2020
  • 11/05-17/05 2020
  • 04/05-10/05 2020
  • 27/04-03/05 2020
  • 20/04-26/04 2020
  • 16/03-22/03 2020
  • 02/03-08/03 2020

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!