Inhoud blog
  • Baskische bacalao al pil pil
  • Scotch pies
  • Geutelingen - een uniek gerecht uit de Vlaamse Ardennen
  • Hertenkalffrikassee
  • Marmietje met Noordzeevis
  • Paling in champignonroomsaus
  • Smeus
  • Everzwijn in portosaus met vijgen en dadelsalsa
  • Kip en currysaus met knoflook en paprika
  • Varkenshaasje met wortelroomsaus
  • Luikse salade met boerenworst
  • Kreeftencocktail
  • Kneukels
  • Pikante lamscurry
  • Antipasti italiani
  • Roggewangetjes met zeekraalpuree
  • Varkenswangetjes op normandische wijze
  • Coupe advocaat
  • Salade niçoise met verse tonijn en ansjovis
  • Kip De Lombarde
  • Zelfgemaakte limoncello
  • Parelhoen op de plancha in paprikaroomsaus
  • Worteltagliatelle met Siciliaanse saus
  • Kip Marengo - poulet à la Marengo
  • Paling in tomatenroomsaus
  • Vegetarische lasagne zonder pasta
  • Gebakken mosseltjes met spekjes
  • Provençaalse rouille
  • Frivole zomerse salade
  • Tongscharfilets in krabsaus
  • Zeekraalpuree
  • Smeus
  • Rog in 't zuur
  • Amandelmousse met granité van Picon
  • Kreeft ‘Belle Vue’
  • Sardientjes a beccafico - sarde a beccafico
  • Lauwe tonijnsalade met guacamole
  • Open lasagne met zalm en pesto
  • Worteltagliatelle met Siciliaanse saus
  • Salade van rode biet en banaan
  • Aardappelkroketten met parmezaanse kaas
  • Aardbeienconfituur zonder suiker
  • Forelmousse met gemarineerde rode biet
  • Cocktail van koningskrab met avocadocrème
  • Brandade van forel
  • Bloody Mary hapje met gerookte zalm
  • Kip in roomsaus
  • Quatre-quarts cake
  • Hollandse Nieuwe met wilde asperges, rode biet en appeljenever.
  • Advokaatijstaart
  • Kalfszwezerik met wortel-pastinaakpuree
  • les demoiselles de Cherbourg à la crème - kreeft op de wijze van Cherbourg
  • IJstaart met bosvruchten
  • Kaasfondue 'royal'
  • Reebiefstuk met schorseneren
  • Broodje kebab met warme knoflooksaus
  • Pepersteak met peperroomsaus
  • Kerststronk met boterroom
  • Kabeljauw met mosterdsaus uit Denemarken
  • VOLLEDIGE FEESTMENU'S VOOR DE FEESTDAGEN
  • WILDRECEPTEN VOOR DE FEESTDAGEN
  • Hert met herfstfruit en portosaus
  • PAPRIKA ENCHILADAS UIT DE OVEN
  • KALKOEN IN PAPRIKAROOMLSAUS MET MOZZARELLA
  • L'AVISANCE - STREEKGERECHT UIT NAMEN
  • ANANASBURGER MET JACK DANIEL'S SAUS
  • SCHWARZWÄLDER KIRSCH GEBAKJE
  • NASI GORENG - GEBAKKEN RIJST
  • ZOETE AARDAPPELPUREE MET FETA
  • YOGHURTTAART MET AARDBEIEN
  • CALDEIRADA DE PEIXTE
  • SCHELVIS EN ASPERGES MET DASLOOKSAUS
  • LASAGNE MET KIP EN PESTO
  • TAJINE MET KONIJN EN BLAUWE BOSBESSEN
  • RÖSTI VAN ZOETE AARDAPPELEN MET UI
  • TRAAGGEGAARDE LAMSSTEAK MET HONING-TIJMSAUS
  • MALTEZER KONIJN
  • HESPENROLLETJES MET ASPERGES
  • PARELHOEN MET DUINVOETJE EN PICONSAUS
  • KERVELSTOEMP MET GRIJZE GARNALEN
  • ZALMROLLETJES MET MIERIKSWORTEL
  • VARKENSWANGETJES MET MOSTERDROOMSAUS
  • BLOEMKOOLNESTJES IN MASCARPONESAUS
  • TONIJNSALADE MET DASLOOK
  • OSSENSTAARTSOEP en OSSENSTAARTROOMSOEP
  • Hallo iedereen! Blij dat je mijn blog bezoekt!
    Zoeken in blog

    Welkom op mijn blog!
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    CREATIEF KOKEN
    de kookvurige passie
    https://www.creatief-koken.be/
    04-12-2020
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kabeljauw met mosterdsaus uit Denemarken
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Kabeljauw met mosterdsaus ofwel ‘kogt torsk med sennepsauce’ is het traditionele eindejaarsgerecht in Denemarken. Het dateert al uit de 18e eeuw. Wat dit banaal stuk vis met een mosterdsausje speciaal maakt, lees je hier, als je op de foto klikt.

     

    04-12-2020 om 00:00 geschreven door Hobbykok Chris  


    30-11-2020
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.VOLLEDIGE FEESTMENU'S VOOR DE FEESTDAGEN
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Uitgewerkte feestmenu's van het aperitief tot en met de koffie. 
    Klik op de foto voor de recepten.

    30-11-2020 om 09:28 geschreven door Hobbykok Chris  


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.WILDRECEPTEN VOOR DE FEESTDAGEN
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Inspiratie nodig voor jouw feestmenu?
    Klik op de foto en bekijk tientallen recepten met haarwild en vederwild.

    30-11-2020 om 09:24 geschreven door Hobbykok Chris  


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hert met herfstfruit en portosaus
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Eentje voor de feestdagen. OK, er is een beetje werk aan, maar we hebben er nu toch de tijd voor, nietwaar? Klik op de foto voor het recept.

    30-11-2020 om 09:00 geschreven door Hobbykok Chris  


    Tags:hert, herfstfruit,
    26-09-2020
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.PAPRIKA ENCHILADAS UIT DE OVEN
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Dit is er eentje voor het weekend. Vooral op vrijdagavond staat er bij ons vaak comfort food op het menu, maar dan wel zelf gemaakt en in een gezonde versie (meestal). Deze enchiladas uit de oven bijvoorbeeld. Zot veel groenten zitten erin en het is volledig vegetarisch. Als onverbeterlijke carnivoor kan ik je verzekeren: 't smaakt naar méér van dit soort gerechtjes.

    Klik op de foto voor het recept

    26-09-2020 om 06:15 geschreven door Hobbykok Chris  


    Tags:enchiladas, ovenschotel, paprika
    24-09-2020
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.KALKOEN IN PAPRIKAROOMLSAUS MET MOZZARELLA
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Dit is een doordeweeks gerechtje. Maar in deze vroege herstdagen heeft het nog wat de nasmaak van een zuiderse vakantie. Het bevat een veelvoud aan groenten en dus vitaminen. Bovendien past het perfect in een koolhydraatbewust eetpatroon. Dat is natuurlijk wel om zeep, indien je er een pasta bij serveert, zoals bijvoordeeld penne.

    Voor het recept, klik op de foto.

    24-09-2020 om 07:00 geschreven door Hobbykok Chris  


    Tags:kalkoen, kalkoenstoofvlees, paprikaroomsaus, mozzarella
    19-09-2020
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.L'AVISANCE - STREEKGERECHT UIT NAMEN
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    L’avisance betekent zoiets als 'het advies'. Het broodje vindt z’n oorsprong in de middeleeuwen, toen de pelgrims uit Namen ‘het advies’ kregen om deze specifieke maaltijd mee te nemen tijdens hun bedevaart naar de Notre-Dame in Halle. Dat was 120 Km, heen en terug en een stevige hap voor onderweg was dus welkom.

    Voor het volledige recept, klik op de foto.

    19-09-2020 om 00:00 geschreven door Hobbykok Chris  


    Tags:l'avisance, Namen, Namur, streekgerecht,
    16-05-2020
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ANANASBURGER MET JACK DANIEL'S SAUS
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Hamburgerrecepten zijn er eindeloos veel. Toch springen er een paar in het oog, zoals deze waarbij ananas een belangrijk ingrediënt is. Dat gaf mij inspiratie om er een origineel receptje mee te maken. Vooral het sausje zal je gasten, jong en oud, bekoren.

    Voor het volledige recept, klik op de foto. 

    16-05-2020 om 12:23 geschreven door Hobbykok Chris  


    Tags:ananasburger, Jack Daniel's saus, hamburger,
    14-05-2020
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.SCHWARZWÄLDER KIRSCH GEBAKJE
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Dit is een gebakje dat gemaakt wordt op dezelfde manier als de wereldberoemde taart. Na een beetje opzoekingswerk, heb ik ook het originele recept teruggevonden. Tot vandaag maken en verkopen de erfgenamen van de bedenker, Jozef Keller, nog steeds volgens dat recept hun taarten.

    Voor de historische achtergrond en het recept, klik op de foto.

    14-05-2020 om 00:00 geschreven door Hobbykok Chris  


    Tags:Schwarzwälder Kirsch Torte, Jozef Keller,
    12-05-2020
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.NASI GORENG - GEBAKKEN RIJST
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Het is uiteraard kant-en-klaar beschikbaar in de winkelrekken. Maar zoveel leuker is het, om zelf te maken. Je kan dan perfect de ingrediënten kiezen en doseren. Een eigen creatie die je tafelgenoten zullen waarderen.

    Klik op de foto voor het recept.

    12-05-2020 om 10:53 geschreven door Hobbykok Chris  


    Tags:nasi goreng, gebakken rijst, aziatisch,
    10-05-2020
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ZOETE AARDAPPELPUREE MET FETA
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Dit bijgerechtje past ondermeer bij geroosterd vlees en andere groenten zoals een fris slaatje. Je kan de puree zo opdienen of ervoor kiezen om hem eerst te gratineren.

    Klik op de foto voor het volledige recept.

    10-05-2020 om 09:32 geschreven door Hobbykok Chris  


    Tags:zoete aardappel, puree, aardappelpuree, feta,
    09-05-2020
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.YOGHURTTAART MET AARDBEIEN
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Er was duidelijk iets misgelopen bij een afhaalbestelling bij de supermarkt. Drie potten yoghurt van 1/2 liter! En dit was de oplossing om er toch iets mee te doen, een yoghurttaart maken.

    Klik op de foto voor het volledige recept

    09-05-2020 om 07:44 geschreven door Hobbykok Chris  


    Tags:yoghurt, yoghurttaart, aardbeien,
    08-05-2020
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.CALDEIRADA DE PEIXTE
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Calderada de peixte is een Portugees visstoofpotje, verwant aan bouillabaisse en zarzuela. Toch heeft het een eigen karakter. Niet moeilijk te maken en de smaak is Oké, geloof me. Je kan er geroosterd stokbrood bij serveren, maar dat hoeft niet écht, want met de aardappelschijfjes in de bereiding, is er genoeg 'eten' aan, ook zonder bijgerechten.

    Voor het recept, klik op de foto.

    08-05-2020 om 18:56 geschreven door Hobbykok Chris  


    06-05-2020
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.SCHELVIS EN ASPERGES MET DASLOOKSAUS
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Ik hou van gerechtjes met daslook. Deze bijzondere groente leent zich perfect voor bereidingen met asperges. Zij zijn trouwens in hetzelfde seizoen op hun best. Hier een bereiding met schelvis, maar gelijk welke andere seizoens-vis, is OK.

    Klik op de foto voor het recept.

    06-05-2020 om 20:29 geschreven door Hobbykok Chris  


    Tags:daslook, schelvis, asperges, daslooksaus,
    04-05-2020
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.LASAGNE MET KIP EN PESTO
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Een variant op de gewone lasagne met rundsgehakt. Het kippengehakt maakt het eindresultaat iets zoeter. De echte smaakverrassing zit echter in het toevoegen van een laagje pesto. Hierdoor krijgt het gerechtje een heerlijke kruiding.

    Klik op de foto voor het volledige recept.

    04-05-2020 om 08:59 geschreven door Hobbykok Chris  


    Tags:lasagne, kippengehakt, pesto
    03-05-2020
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.TAJINE MET KONIJN EN BLAUWE BOSBESSEN
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    De tajine is een kookgereedschap dat ideaal is voor 'slow cooking'. Hier een bereiding met konijn. Het vlees wordt boterzacht en de smaken vermengen heerlijk.

    Klik op de foto voor het volledige recept.

    03-05-2020 om 08:24 geschreven door Hobbykok Chris  


    Tags:tajine, konijn, bosbessen
    02-05-2020
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.RÖSTI VAN ZOETE AARDAPPELEN MET UI
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Dit is een bijgerechtje dat geschikt is voor bijna alle gebruik. Vlees, vis of vegetarisch, het maakt niet uit. Wat er bijzonder is aan deze versie is, dat de rösti volledig vetvrij gemaakt én gebakken worden.

    Klik op de foto voor het volledige recept. 

    02-05-2020 om 09:50 geschreven door Hobbykok Chris  


    Tags:zoete aardappelen, ui, rösti
    29-04-2020
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.TRAAGGEGAARDE LAMSSTEAK MET HONING-TIJMSAUS
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    De kooktechniek van slow cooking zorgt voor boterzachte vleesbereidingen, die toch hun volle smaak behouden. Toegepast op lamsvlees is dit een ideaal compromis om diegenen te plezieren die hun vlees rosé wensen, samen met de gasten die het vlees liever zonder bloed op hun bord krijgen. En dit alles in één bereiding.

    Klik op de foto voor het volledige recept.

    29-04-2020 om 17:33 geschreven door Hobbykok Chris  


    Tags:lamssteak, slow cooking, honing-tijmsaus, creatief koken,
    28-04-2020
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.MALTEZER KONIJN
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Stuffat tal-fenek is het nationale gerecht van Malta. Zo een beetje gelijk onze biefsteak friet dus.
    Het verschil met wat wij gewoon zijn aan bereidingen met konijn, is de saus. Er gaan ondermeer tomaten in en doperwtjes. Voor wie na de coronacrisis een vakantie op Malta gepland heeft, is deze schotel de ideale voorbereiding. Voor alle anderen: het is gewoon lekker!

    Klik op de foto voor het volledige recept.

    28-04-2020 om 06:48 geschreven door Hobbykok Chris  


    27-04-2020
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.HESPENROLLETJES MET ASPERGES
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    De inlandse asperges zijn op z'n best in deze periode. Tijd om er wat mee te doen in de keuken. Zoals deze gouden klassieker: hespenrolletjes met asperges. Een zeer eenvoudig recept, maar een waar festijn voor de liefhebbers. Deze rolletjes staan niet enkel op het gezinsmenu. Ze zijn ook een topper in koude buffetten, waar ze in deze periode zonder de minste twijfel aangeboden worden.

    Klik op de foto voor het volledige recept.

    27-04-2020 om 20:49 geschreven door Hobbykok Chris  




    Archief per week
  • 08/04-14/04 2024
  • 19/02-25/02 2024
  • 15/01-21/01 2024
  • 24/10-30/10 2022
  • 10/10-16/10 2022
  • 03/10-09/10 2022
  • 26/09-02/10 2022
  • 22/08-28/08 2022
  • 15/08-21/08 2022
  • 08/08-14/08 2022
  • 01/08-07/08 2022
  • 25/07-31/07 2022
  • 18/07-24/07 2022
  • 06/12-12/12 2021
  • 21/06-27/06 2021
  • 22/03-28/03 2021
  • 04/01-10/01 2021
  • 28/12-03/01 2027
  • 21/12-27/12 2020
  • 14/12-20/12 2020
  • 30/11-06/12 2020
  • 21/09-27/09 2020
  • 14/09-20/09 2020
  • 11/05-17/05 2020
  • 04/05-10/05 2020
  • 27/04-03/05 2020
  • 20/04-26/04 2020
  • 16/03-22/03 2020
  • 02/03-08/03 2020

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!