Inhoud blog
  • Baskische bacalao al pil pil
  • Scotch pies
  • Geutelingen - een uniek gerecht uit de Vlaamse Ardennen
  • Hertenkalffrikassee
  • Marmietje met Noordzeevis
  • Paling in champignonroomsaus
  • Smeus
  • Everzwijn in portosaus met vijgen en dadelsalsa
  • Kip en currysaus met knoflook en paprika
  • Varkenshaasje met wortelroomsaus
  • Luikse salade met boerenworst
  • Kreeftencocktail
  • Kneukels
  • Pikante lamscurry
  • Antipasti italiani
  • Roggewangetjes met zeekraalpuree
  • Varkenswangetjes op normandische wijze
  • Coupe advocaat
  • Salade niçoise met verse tonijn en ansjovis
  • Kip De Lombarde
  • Zelfgemaakte limoncello
  • Parelhoen op de plancha in paprikaroomsaus
  • Worteltagliatelle met Siciliaanse saus
  • Kip Marengo - poulet à la Marengo
  • Paling in tomatenroomsaus
  • Vegetarische lasagne zonder pasta
  • Gebakken mosseltjes met spekjes
  • Provençaalse rouille
  • Frivole zomerse salade
  • Tongscharfilets in krabsaus
  • Zeekraalpuree
  • Smeus
  • Rog in 't zuur
  • Amandelmousse met granité van Picon
  • Kreeft ‘Belle Vue’
  • Sardientjes a beccafico - sarde a beccafico
  • Lauwe tonijnsalade met guacamole
  • Open lasagne met zalm en pesto
  • Worteltagliatelle met Siciliaanse saus
  • Salade van rode biet en banaan
  • Aardappelkroketten met parmezaanse kaas
  • Aardbeienconfituur zonder suiker
  • Forelmousse met gemarineerde rode biet
  • Cocktail van koningskrab met avocadocrème
  • Brandade van forel
  • Bloody Mary hapje met gerookte zalm
  • Kip in roomsaus
  • Quatre-quarts cake
  • Hollandse Nieuwe met wilde asperges, rode biet en appeljenever.
  • Advokaatijstaart
  • Kalfszwezerik met wortel-pastinaakpuree
  • les demoiselles de Cherbourg à la crème - kreeft op de wijze van Cherbourg
  • IJstaart met bosvruchten
  • Kaasfondue 'royal'
  • Reebiefstuk met schorseneren
  • Broodje kebab met warme knoflooksaus
  • Pepersteak met peperroomsaus
  • Kerststronk met boterroom
  • Kabeljauw met mosterdsaus uit Denemarken
  • VOLLEDIGE FEESTMENU'S VOOR DE FEESTDAGEN
  • WILDRECEPTEN VOOR DE FEESTDAGEN
  • Hert met herfstfruit en portosaus
  • PAPRIKA ENCHILADAS UIT DE OVEN
  • KALKOEN IN PAPRIKAROOMLSAUS MET MOZZARELLA
  • L'AVISANCE - STREEKGERECHT UIT NAMEN
  • ANANASBURGER MET JACK DANIEL'S SAUS
  • SCHWARZWÄLDER KIRSCH GEBAKJE
  • NASI GORENG - GEBAKKEN RIJST
  • ZOETE AARDAPPELPUREE MET FETA
  • YOGHURTTAART MET AARDBEIEN
  • CALDEIRADA DE PEIXTE
  • SCHELVIS EN ASPERGES MET DASLOOKSAUS
  • LASAGNE MET KIP EN PESTO
  • TAJINE MET KONIJN EN BLAUWE BOSBESSEN
  • RÖSTI VAN ZOETE AARDAPPELEN MET UI
  • TRAAGGEGAARDE LAMSSTEAK MET HONING-TIJMSAUS
  • MALTEZER KONIJN
  • HESPENROLLETJES MET ASPERGES
  • PARELHOEN MET DUINVOETJE EN PICONSAUS
  • KERVELSTOEMP MET GRIJZE GARNALEN
  • ZALMROLLETJES MET MIERIKSWORTEL
  • VARKENSWANGETJES MET MOSTERDROOMSAUS
  • BLOEMKOOLNESTJES IN MASCARPONESAUS
  • TONIJNSALADE MET DASLOOK
  • OSSENSTAARTSOEP en OSSENSTAARTROOMSOEP
  • Hallo iedereen! Blij dat je mijn blog bezoekt!
    Zoeken in blog

    Welkom op mijn blog!
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    CREATIEF KOKEN
    de kookvurige passie
    https://www.creatief-koken.be/
    20-07-2022
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kip in roomsaus
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Kip in roomsaus. Klik op de foto en zie het recept

    20-07-2022 om 19:42 geschreven door Hobbykok Chris  


    07-12-2021
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Quatre-quarts cake
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Een erfgoedgerecht, al is het van Franse origine. Bovendien vrij simpel om het te maken en met een garantie op waardering. Slechts één gouden regel, respecteer de verhoudingen en dat is, zoals de benaming van het gerecht het zegt: 1/4 per ingrediënt!

    Klik op de foto en ga naar het recept.

    07-12-2021 om 14:57 geschreven door Hobbykok Chris  


    21-06-2021
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hollandse Nieuwe met wilde asperges, rode biet en appeljenever.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Ter gelegenheid van de opening van het maatjesseizoen, dit recept van Hollandse Nieuwe met wilde asperges, rode biet en appeljenever. Op de site staat ook een alternatief voor maatjeshaters.

    Klik op de foto en ga naar het recept.

    21-06-2021 om 17:29 geschreven door Hobbykok Chris  


    22-03-2021
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Advokaatijstaart
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Deze ijstaart, op basis van advokaat, room en mascarpone is een toppertje. Het past perfect als afsluiter van een Paasmenu. Maar ook op andere momenten is het best OK om ervan te genieten. Let wel op, deze taart is niet kindvriendelijk. De alcohol die erin verwerkt is, verdampt niet zoals bij warme bereidingen.

    voor het volledige recept, klik op de foto.

    22-03-2021 om 08:00 geschreven door Hobbykok Chris  


    09-01-2021
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kalfszwezerik met wortel-pastinaakpuree
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Je houd ervan of je walgt ervan: kalfszwezeriken. Ik heb nog niemand ontmoet die zegt, bof, niet mijn ding, maar OK, laat maar komen. Voor mij is dit nu wel een échte delicatesse. Goed krokant gebakken en met een ‘zoete toets’ als begeleiding, … laat maar komen!

    Klik op de foto voor het recept.

    09-01-2021 om 17:40 geschreven door Hobbykok Chris  


    03-01-2021
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.les demoiselles de Cherbourg à la crème - kreeft op de wijze van Cherbourg
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Kleine kreeften geven de Normandiërs de frivole benaming 'demoiselles'. In dit recept wordt de kreeft op traditionele wijze klaargemaakt met een superlekkere roomsaus.

    Voor het recept, klik op de foto.

    03-01-2021 om 13:21 geschreven door Hobbykok Chris  


    Tags:kreeft, roomsaus, demoiselles de Cherbourg,
    27-12-2020
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.IJstaart met bosvruchten
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Deze ijstaart bestaat helaas niet meer. Hélemaal opgegeten (op een klein stukje na) tijdens de Kerst.

     Voor het volledige recept, klik op de foto.

    27-12-2020 om 10:46 geschreven door Hobbykok Chris  


    23-12-2020
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kaasfondue 'royal'
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Tja, morgenavond voor het eerst in, ja ons hele leven bijna, een Kerstavond met drie. Wij en onze zoon. Geen groot familiefeest dit jaar, geen groot feestmenu. Wel een bescheiden kaasfondue. Maar zelfs die kan je een beetje 'oppimpen' tot iets speciaals. 

    klik op de foto voor het recept.

    23-12-2020 om 16:53 geschreven door Hobbykok Chris  


    22-12-2020
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Reebiefstuk met schorseneren
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Een heerlijk gerechtje met super-mals hertenvlees. Het werd sous vide klaargemaakt, dat wil zeggen in een warmwaterbad. Daarna wordt het kort afgebakken in de pan.
    Als bijgerecht, schorseneren op twee verschillende wijzen. En tot slot, aardappelpannenkoekjes.

    Voor het recept, klik op de foto.

    22-12-2020 om 08:15 geschreven door Hobbykok Chris  


    16-12-2020
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Broodje kebab met warme knoflooksaus
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Het kan niet alle dagen feest zijn. Daarom dit eenvoudige gerechtje voor een doordeweekse gezinsmaaltijd.
    OK, het lijkt op 'junk food' maar als je de kebab zelf maakt zoals hier, dan valt dat nog wel mee.

    Voor het recept, klik op de foto.

    16-12-2020 om 11:45 geschreven door Hobbykok Chris  


    15-12-2020
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pepersteak met peperroomsaus
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Dit gerecht is strikt genomen van Franse origine. Maar de uitheemse ‘steak au poivre’ is reeds generaties lang ingeburgerd in onze Vlaamse en Belgische eetgewoonten.

    De keuze van het vlees en het letten op de aandachtspunten in de bereiding, maken van het recept méér dan een gebakken biefstuk met peper en zout.


    Voor het recept, klik op de foto.

    15-12-2020 om 18:11 geschreven door Hobbykok Chris  


    14-12-2020
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kerststronk met boterroom
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Dit is er eentje voor de feestdagen. Een zelfgemaakte Kerststronk. Hiermee begeef ik mij op redelijk onbekend terrein, want patisserie is niet direct 'mijn ding'. Maar bijna tot mijn verbazing, was het resultaat best OK. Het recept is dan ook niet zo ingewikkeld. Klik op de foto om het te bekijken.

    14-12-2020 om 07:22 geschreven door Hobbykok Chris  


    04-12-2020
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kabeljauw met mosterdsaus uit Denemarken
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Kabeljauw met mosterdsaus ofwel ‘kogt torsk med sennepsauce’ is het traditionele eindejaarsgerecht in Denemarken. Het dateert al uit de 18e eeuw. Wat dit banaal stuk vis met een mosterdsausje speciaal maakt, lees je hier, als je op de foto klikt.

     

    04-12-2020 om 00:00 geschreven door Hobbykok Chris  


    30-11-2020
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.VOLLEDIGE FEESTMENU'S VOOR DE FEESTDAGEN
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Uitgewerkte feestmenu's van het aperitief tot en met de koffie. 
    Klik op de foto voor de recepten.

    30-11-2020 om 09:28 geschreven door Hobbykok Chris  


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.WILDRECEPTEN VOOR DE FEESTDAGEN
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Inspiratie nodig voor jouw feestmenu?
    Klik op de foto en bekijk tientallen recepten met haarwild en vederwild.

    30-11-2020 om 09:24 geschreven door Hobbykok Chris  


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hert met herfstfruit en portosaus
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Eentje voor de feestdagen. OK, er is een beetje werk aan, maar we hebben er nu toch de tijd voor, nietwaar? Klik op de foto voor het recept.

    30-11-2020 om 09:00 geschreven door Hobbykok Chris  


    Tags:hert, herfstfruit,
    26-09-2020
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.PAPRIKA ENCHILADAS UIT DE OVEN
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Dit is er eentje voor het weekend. Vooral op vrijdagavond staat er bij ons vaak comfort food op het menu, maar dan wel zelf gemaakt en in een gezonde versie (meestal). Deze enchiladas uit de oven bijvoorbeeld. Zot veel groenten zitten erin en het is volledig vegetarisch. Als onverbeterlijke carnivoor kan ik je verzekeren: 't smaakt naar méér van dit soort gerechtjes.

    Klik op de foto voor het recept

    26-09-2020 om 06:15 geschreven door Hobbykok Chris  


    Tags:enchiladas, ovenschotel, paprika
    24-09-2020
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.KALKOEN IN PAPRIKAROOMLSAUS MET MOZZARELLA
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Dit is een doordeweeks gerechtje. Maar in deze vroege herstdagen heeft het nog wat de nasmaak van een zuiderse vakantie. Het bevat een veelvoud aan groenten en dus vitaminen. Bovendien past het perfect in een koolhydraatbewust eetpatroon. Dat is natuurlijk wel om zeep, indien je er een pasta bij serveert, zoals bijvoordeeld penne.

    Voor het recept, klik op de foto.

    24-09-2020 om 07:00 geschreven door Hobbykok Chris  


    Tags:kalkoen, kalkoenstoofvlees, paprikaroomsaus, mozzarella
    19-09-2020
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.L'AVISANCE - STREEKGERECHT UIT NAMEN
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    L’avisance betekent zoiets als 'het advies'. Het broodje vindt z’n oorsprong in de middeleeuwen, toen de pelgrims uit Namen ‘het advies’ kregen om deze specifieke maaltijd mee te nemen tijdens hun bedevaart naar de Notre-Dame in Halle. Dat was 120 Km, heen en terug en een stevige hap voor onderweg was dus welkom.

    Voor het volledige recept, klik op de foto.

    19-09-2020 om 00:00 geschreven door Hobbykok Chris  


    Tags:l'avisance, Namen, Namur, streekgerecht,
    16-05-2020
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ANANASBURGER MET JACK DANIEL'S SAUS
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Hamburgerrecepten zijn er eindeloos veel. Toch springen er een paar in het oog, zoals deze waarbij ananas een belangrijk ingrediënt is. Dat gaf mij inspiratie om er een origineel receptje mee te maken. Vooral het sausje zal je gasten, jong en oud, bekoren.

    Voor het volledige recept, klik op de foto. 

    16-05-2020 om 12:23 geschreven door Hobbykok Chris  


    Tags:ananasburger, Jack Daniel's saus, hamburger,


    Archief per week
  • 08/04-14/04 2024
  • 19/02-25/02 2024
  • 15/01-21/01 2024
  • 24/10-30/10 2022
  • 10/10-16/10 2022
  • 03/10-09/10 2022
  • 26/09-02/10 2022
  • 22/08-28/08 2022
  • 15/08-21/08 2022
  • 08/08-14/08 2022
  • 01/08-07/08 2022
  • 25/07-31/07 2022
  • 18/07-24/07 2022
  • 06/12-12/12 2021
  • 21/06-27/06 2021
  • 22/03-28/03 2021
  • 04/01-10/01 2021
  • 28/12-03/01 2027
  • 21/12-27/12 2020
  • 14/12-20/12 2020
  • 30/11-06/12 2020
  • 21/09-27/09 2020
  • 14/09-20/09 2020
  • 11/05-17/05 2020
  • 04/05-10/05 2020
  • 27/04-03/05 2020
  • 20/04-26/04 2020
  • 16/03-22/03 2020
  • 02/03-08/03 2020

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!