Inhoud blog
  • Baskische bacalao al pil pil
  • Scotch pies
  • Geutelingen - een uniek gerecht uit de Vlaamse Ardennen
  • Hertenkalffrikassee
  • Marmietje met Noordzeevis
  • Paling in champignonroomsaus
  • Smeus
  • Everzwijn in portosaus met vijgen en dadelsalsa
  • Kip en currysaus met knoflook en paprika
  • Varkenshaasje met wortelroomsaus
  • Luikse salade met boerenworst
  • Kreeftencocktail
  • Kneukels
  • Pikante lamscurry
  • Antipasti italiani
  • Roggewangetjes met zeekraalpuree
  • Varkenswangetjes op normandische wijze
  • Coupe advocaat
  • Salade niçoise met verse tonijn en ansjovis
  • Kip De Lombarde
  • Zelfgemaakte limoncello
  • Parelhoen op de plancha in paprikaroomsaus
  • Worteltagliatelle met Siciliaanse saus
  • Kip Marengo - poulet à la Marengo
  • Paling in tomatenroomsaus
  • Vegetarische lasagne zonder pasta
  • Gebakken mosseltjes met spekjes
  • Provençaalse rouille
  • Frivole zomerse salade
  • Tongscharfilets in krabsaus
  • Zeekraalpuree
  • Smeus
  • Rog in 't zuur
  • Amandelmousse met granité van Picon
  • Kreeft ‘Belle Vue’
  • Sardientjes a beccafico - sarde a beccafico
  • Lauwe tonijnsalade met guacamole
  • Open lasagne met zalm en pesto
  • Worteltagliatelle met Siciliaanse saus
  • Salade van rode biet en banaan
  • Aardappelkroketten met parmezaanse kaas
  • Aardbeienconfituur zonder suiker
  • Forelmousse met gemarineerde rode biet
  • Cocktail van koningskrab met avocadocrème
  • Brandade van forel
  • Bloody Mary hapje met gerookte zalm
  • Kip in roomsaus
  • Quatre-quarts cake
  • Hollandse Nieuwe met wilde asperges, rode biet en appeljenever.
  • Advokaatijstaart
  • Kalfszwezerik met wortel-pastinaakpuree
  • les demoiselles de Cherbourg à la crème - kreeft op de wijze van Cherbourg
  • IJstaart met bosvruchten
  • Kaasfondue 'royal'
  • Reebiefstuk met schorseneren
  • Broodje kebab met warme knoflooksaus
  • Pepersteak met peperroomsaus
  • Kerststronk met boterroom
  • Kabeljauw met mosterdsaus uit Denemarken
  • VOLLEDIGE FEESTMENU'S VOOR DE FEESTDAGEN
  • WILDRECEPTEN VOOR DE FEESTDAGEN
  • Hert met herfstfruit en portosaus
  • PAPRIKA ENCHILADAS UIT DE OVEN
  • KALKOEN IN PAPRIKAROOMLSAUS MET MOZZARELLA
  • L'AVISANCE - STREEKGERECHT UIT NAMEN
  • ANANASBURGER MET JACK DANIEL'S SAUS
  • SCHWARZWÄLDER KIRSCH GEBAKJE
  • NASI GORENG - GEBAKKEN RIJST
  • ZOETE AARDAPPELPUREE MET FETA
  • YOGHURTTAART MET AARDBEIEN
  • CALDEIRADA DE PEIXTE
  • SCHELVIS EN ASPERGES MET DASLOOKSAUS
  • LASAGNE MET KIP EN PESTO
  • TAJINE MET KONIJN EN BLAUWE BOSBESSEN
  • RÖSTI VAN ZOETE AARDAPPELEN MET UI
  • TRAAGGEGAARDE LAMSSTEAK MET HONING-TIJMSAUS
  • MALTEZER KONIJN
  • HESPENROLLETJES MET ASPERGES
  • PARELHOEN MET DUINVOETJE EN PICONSAUS
  • KERVELSTOEMP MET GRIJZE GARNALEN
  • ZALMROLLETJES MET MIERIKSWORTEL
  • VARKENSWANGETJES MET MOSTERDROOMSAUS
  • BLOEMKOOLNESTJES IN MASCARPONESAUS
  • TONIJNSALADE MET DASLOOK
  • OSSENSTAARTSOEP en OSSENSTAARTROOMSOEP
  • Hallo iedereen! Blij dat je mijn blog bezoekt!
    Zoeken in blog

    Welkom op mijn blog!
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    CREATIEF KOKEN
    de kookvurige passie
    https://www.creatief-koken.be/
    19-09-2020
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.L'AVISANCE - STREEKGERECHT UIT NAMEN
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    L’avisance betekent zoiets als 'het advies'. Het broodje vindt z’n oorsprong in de middeleeuwen, toen de pelgrims uit Namen ‘het advies’ kregen om deze specifieke maaltijd mee te nemen tijdens hun bedevaart naar de Notre-Dame in Halle. Dat was 120 Km, heen en terug en een stevige hap voor onderweg was dus welkom.

    Voor het volledige recept, klik op de foto.

    19-09-2020 om 00:00 geschreven door Hobbykok Chris  


    Tags:l'avisance, Namen, Namur, streekgerecht,
    16-05-2020
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ANANASBURGER MET JACK DANIEL'S SAUS
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Hamburgerrecepten zijn er eindeloos veel. Toch springen er een paar in het oog, zoals deze waarbij ananas een belangrijk ingrediënt is. Dat gaf mij inspiratie om er een origineel receptje mee te maken. Vooral het sausje zal je gasten, jong en oud, bekoren.

    Voor het volledige recept, klik op de foto. 

    16-05-2020 om 12:23 geschreven door Hobbykok Chris  


    Tags:ananasburger, Jack Daniel's saus, hamburger,
    14-05-2020
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.SCHWARZWÄLDER KIRSCH GEBAKJE
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Dit is een gebakje dat gemaakt wordt op dezelfde manier als de wereldberoemde taart. Na een beetje opzoekingswerk, heb ik ook het originele recept teruggevonden. Tot vandaag maken en verkopen de erfgenamen van de bedenker, Jozef Keller, nog steeds volgens dat recept hun taarten.

    Voor de historische achtergrond en het recept, klik op de foto.

    14-05-2020 om 00:00 geschreven door Hobbykok Chris  


    Tags:Schwarzwälder Kirsch Torte, Jozef Keller,
    12-05-2020
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.NASI GORENG - GEBAKKEN RIJST
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Het is uiteraard kant-en-klaar beschikbaar in de winkelrekken. Maar zoveel leuker is het, om zelf te maken. Je kan dan perfect de ingrediënten kiezen en doseren. Een eigen creatie die je tafelgenoten zullen waarderen.

    Klik op de foto voor het recept.

    12-05-2020 om 10:53 geschreven door Hobbykok Chris  


    Tags:nasi goreng, gebakken rijst, aziatisch,
    10-05-2020
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ZOETE AARDAPPELPUREE MET FETA
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Dit bijgerechtje past ondermeer bij geroosterd vlees en andere groenten zoals een fris slaatje. Je kan de puree zo opdienen of ervoor kiezen om hem eerst te gratineren.

    Klik op de foto voor het volledige recept.

    10-05-2020 om 09:32 geschreven door Hobbykok Chris  


    Tags:zoete aardappel, puree, aardappelpuree, feta,
    09-05-2020
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.YOGHURTTAART MET AARDBEIEN
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Er was duidelijk iets misgelopen bij een afhaalbestelling bij de supermarkt. Drie potten yoghurt van 1/2 liter! En dit was de oplossing om er toch iets mee te doen, een yoghurttaart maken.

    Klik op de foto voor het volledige recept

    09-05-2020 om 07:44 geschreven door Hobbykok Chris  


    Tags:yoghurt, yoghurttaart, aardbeien,
    08-05-2020
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.CALDEIRADA DE PEIXTE
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Calderada de peixte is een Portugees visstoofpotje, verwant aan bouillabaisse en zarzuela. Toch heeft het een eigen karakter. Niet moeilijk te maken en de smaak is Oké, geloof me. Je kan er geroosterd stokbrood bij serveren, maar dat hoeft niet écht, want met de aardappelschijfjes in de bereiding, is er genoeg 'eten' aan, ook zonder bijgerechten.

    Voor het recept, klik op de foto.

    08-05-2020 om 18:56 geschreven door Hobbykok Chris  


    06-05-2020
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.SCHELVIS EN ASPERGES MET DASLOOKSAUS
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Ik hou van gerechtjes met daslook. Deze bijzondere groente leent zich perfect voor bereidingen met asperges. Zij zijn trouwens in hetzelfde seizoen op hun best. Hier een bereiding met schelvis, maar gelijk welke andere seizoens-vis, is OK.

    Klik op de foto voor het recept.

    06-05-2020 om 20:29 geschreven door Hobbykok Chris  


    Tags:daslook, schelvis, asperges, daslooksaus,
    04-05-2020
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.LASAGNE MET KIP EN PESTO
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Een variant op de gewone lasagne met rundsgehakt. Het kippengehakt maakt het eindresultaat iets zoeter. De echte smaakverrassing zit echter in het toevoegen van een laagje pesto. Hierdoor krijgt het gerechtje een heerlijke kruiding.

    Klik op de foto voor het volledige recept.

    04-05-2020 om 08:59 geschreven door Hobbykok Chris  


    Tags:lasagne, kippengehakt, pesto
    03-05-2020
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.TAJINE MET KONIJN EN BLAUWE BOSBESSEN
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    De tajine is een kookgereedschap dat ideaal is voor 'slow cooking'. Hier een bereiding met konijn. Het vlees wordt boterzacht en de smaken vermengen heerlijk.

    Klik op de foto voor het volledige recept.

    03-05-2020 om 08:24 geschreven door Hobbykok Chris  


    Tags:tajine, konijn, bosbessen
    02-05-2020
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.RÖSTI VAN ZOETE AARDAPPELEN MET UI
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Dit is een bijgerechtje dat geschikt is voor bijna alle gebruik. Vlees, vis of vegetarisch, het maakt niet uit. Wat er bijzonder is aan deze versie is, dat de rösti volledig vetvrij gemaakt én gebakken worden.

    Klik op de foto voor het volledige recept. 

    02-05-2020 om 09:50 geschreven door Hobbykok Chris  


    Tags:zoete aardappelen, ui, rösti
    29-04-2020
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.TRAAGGEGAARDE LAMSSTEAK MET HONING-TIJMSAUS
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    De kooktechniek van slow cooking zorgt voor boterzachte vleesbereidingen, die toch hun volle smaak behouden. Toegepast op lamsvlees is dit een ideaal compromis om diegenen te plezieren die hun vlees rosé wensen, samen met de gasten die het vlees liever zonder bloed op hun bord krijgen. En dit alles in één bereiding.

    Klik op de foto voor het volledige recept.

    29-04-2020 om 17:33 geschreven door Hobbykok Chris  


    Tags:lamssteak, slow cooking, honing-tijmsaus, creatief koken,
    28-04-2020
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.MALTEZER KONIJN
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Stuffat tal-fenek is het nationale gerecht van Malta. Zo een beetje gelijk onze biefsteak friet dus.
    Het verschil met wat wij gewoon zijn aan bereidingen met konijn, is de saus. Er gaan ondermeer tomaten in en doperwtjes. Voor wie na de coronacrisis een vakantie op Malta gepland heeft, is deze schotel de ideale voorbereiding. Voor alle anderen: het is gewoon lekker!

    Klik op de foto voor het volledige recept.

    28-04-2020 om 06:48 geschreven door Hobbykok Chris  


    27-04-2020
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.HESPENROLLETJES MET ASPERGES
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    De inlandse asperges zijn op z'n best in deze periode. Tijd om er wat mee te doen in de keuken. Zoals deze gouden klassieker: hespenrolletjes met asperges. Een zeer eenvoudig recept, maar een waar festijn voor de liefhebbers. Deze rolletjes staan niet enkel op het gezinsmenu. Ze zijn ook een topper in koude buffetten, waar ze in deze periode zonder de minste twijfel aangeboden worden.

    Klik op de foto voor het volledige recept.

    27-04-2020 om 20:49 geschreven door Hobbykok Chris  


    26-04-2020
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.PARELHOEN MET DUINVOETJE EN PICONSAUS
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Duinvoetje is een paddenstoel met veel mogelijkheden in de keuken. Hier werden ze op schijfjes gesneden en gegrild. Bijzonder aan dit gerechtje is ook de Piconsaus. Het populaire aperodrankje is ook perfect geschikt om er sausen mee op smaak te brengen.

    Klik op de foto om het volledige recept te bekijken.

    26-04-2020 om 07:28 geschreven door Hobbykok Chris  


    25-04-2020
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.KERVELSTOEMP MET GRIJZE GARNALEN
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    "Stoemp", het klinkt zeer grof voor dit toch wel verfijnde gerechtje dat past in een feestmenu. Moeilijk maken is het echter niet. De stoemp wordt bereid met karnemelk, een smaak die perfect combineert met de garnaaltjes.

    Voor het volledige recept, klik op de foto.

    25-04-2020 om 00:00 geschreven door Hobbykok Chris  


    Tags:stoemp, karnemelk, grijze garnalen, kervel, kervelstoemp,
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ZALMROLLETJES MET MIERIKSWORTEL
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Dit is een hors d'oeuvre, zeg maar aperitiefhapje, dat niet erg veel tijd vraagt om het te maken. Je kan er een volledige schotel mee vullen of, zoals ik dit vaker doe, opdienen in een trio-tje met nog twee andere hapjes op individuele bordjes bij het aperitief.

    Klik op de foto voor het volledige recept.

    25-04-2020 om 00:00 geschreven door Hobbykok Chris  


    Tags:zalmrolletjes, mierikswortel, creatief koken,
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.VARKENSWANGETJES MET MOSTERDROOMSAUS
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    De klassieke manier om varkenswangetjes te bereiden is een beetje in de stijl van gewoon stoofvlees, met of zonder bier.

    Hier werd gekozen voor een mosterdroomsausje. Dat is een welkome afwisseling voor wie de wangetjes vaak op het menu zet.

    Voor het volledige recept, klik op de foto.

    25-04-2020 om 00:00 geschreven door Hobbykok Chris  


    Tags:varkenswangetjes, mosterdroomsaus, creatief koken,
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.BLOEMKOOLNESTJES IN MASCARPONESAUS
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vogelnestjes in tomatensaus is een zeer populair gerecht in onze doordeweekse eetgewoonte. Het zijn gehalveerde gehakballen met een hard gekookt ei als vulling. Daarbij worden tomatensaus en frietjes of aardappelpuree geserveerd.

    In deze variant wordt het ei vervangen door bloemkoolroosjes. Even lekker en toch heel bijzonder, want je gasten zullen verrast opkijken. Ook de mascarponesaus geeft er een speciale 'twist' aan.

    Voor het volledige recept, klik op de foto.

    25-04-2020 om 00:00 geschreven door Hobbykok Chris  


    Tags:vogelnestjes, bloemkoolnestjes, mascarponesaus, tomatensaus, creatief koken,
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.TONIJNSALADE MET DASLOOK
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Het is weer het seizoen van het daslook. Moeilijk te vinden in de winkel, maar wie het in z'n moestuintje heeft staan, kan er nu zeer lekkere gerechtjes mee maken. Zoals deze tonijnsalade met daslook, een salade die bedoeld is als broodbeleg.

    Voor het volledige recept, klik op de foto.

    25-04-2020 om 00:00 geschreven door Hobbykok Chris  


    Tags:Tonijnsalade, daslook, creatief koken,


    Archief per week
  • 08/04-14/04 2024
  • 19/02-25/02 2024
  • 15/01-21/01 2024
  • 24/10-30/10 2022
  • 10/10-16/10 2022
  • 03/10-09/10 2022
  • 26/09-02/10 2022
  • 22/08-28/08 2022
  • 15/08-21/08 2022
  • 08/08-14/08 2022
  • 01/08-07/08 2022
  • 25/07-31/07 2022
  • 18/07-24/07 2022
  • 06/12-12/12 2021
  • 21/06-27/06 2021
  • 22/03-28/03 2021
  • 04/01-10/01 2021
  • 28/12-03/01 2027
  • 21/12-27/12 2020
  • 14/12-20/12 2020
  • 30/11-06/12 2020
  • 21/09-27/09 2020
  • 14/09-20/09 2020
  • 11/05-17/05 2020
  • 04/05-10/05 2020
  • 27/04-03/05 2020
  • 20/04-26/04 2020
  • 16/03-22/03 2020
  • 02/03-08/03 2020

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!