Inhoud blog
  • KOOKVURIGE PASSIE
  • Gepocheerde zalm belle vue
  • Baskische bacalao al pil pil
  • Scotch pies
  • Geutelingen - een uniek gerecht uit de Vlaamse Ardennen
  • Hertenkalffrikassee
  • Marmietje met Noordzeevis
  • Paling in champignonroomsaus
  • Smeus
  • Everzwijn in portosaus met vijgen en dadelsalsa
  • Kip en currysaus met knoflook en paprika
  • Varkenshaasje met wortelroomsaus
  • Luikse salade met boerenworst
  • Kreeftencocktail
  • Kneukels
  • Pikante lamscurry
  • Antipasti italiani
  • Roggewangetjes met zeekraalpuree
  • Varkenswangetjes op normandische wijze
  • Coupe advocaat
  • Salade niçoise met verse tonijn en ansjovis
  • Kip De Lombarde
  • Zelfgemaakte limoncello
  • Parelhoen op de plancha in paprikaroomsaus
  • Worteltagliatelle met Siciliaanse saus
  • Kip Marengo - poulet à la Marengo
  • Paling in tomatenroomsaus
  • Vegetarische lasagne zonder pasta
  • Gebakken mosseltjes met spekjes
  • Provençaalse rouille
  • Frivole zomerse salade
  • Tongscharfilets in krabsaus
  • Zeekraalpuree
  • Smeus
  • Rog in 't zuur
  • Amandelmousse met granité van Picon
  • Kreeft ‘Belle Vue’
  • Sardientjes a beccafico - sarde a beccafico
  • Lauwe tonijnsalade met guacamole
  • Open lasagne met zalm en pesto
  • Worteltagliatelle met Siciliaanse saus
  • Salade van rode biet en banaan
  • Aardappelkroketten met parmezaanse kaas
  • Aardbeienconfituur zonder suiker
  • Forelmousse met gemarineerde rode biet
  • Cocktail van koningskrab met avocadocrème
  • Brandade van forel
  • Bloody Mary hapje met gerookte zalm
  • Kip in roomsaus
  • Quatre-quarts cake
  • Hollandse Nieuwe met wilde asperges, rode biet en appeljenever.
  • Advokaatijstaart
  • Kalfszwezerik met wortel-pastinaakpuree
  • les demoiselles de Cherbourg à la crème - kreeft op de wijze van Cherbourg
  • IJstaart met bosvruchten
  • Kaasfondue 'royal'
  • Reebiefstuk met schorseneren
  • Broodje kebab met warme knoflooksaus
  • Pepersteak met peperroomsaus
  • Kerststronk met boterroom
  • Kabeljauw met mosterdsaus uit Denemarken
  • VOLLEDIGE FEESTMENU'S VOOR DE FEESTDAGEN
  • WILDRECEPTEN VOOR DE FEESTDAGEN
  • Hert met herfstfruit en portosaus
  • PAPRIKA ENCHILADAS UIT DE OVEN
  • KALKOEN IN PAPRIKAROOMLSAUS MET MOZZARELLA
  • L'AVISANCE - STREEKGERECHT UIT NAMEN
  • ANANASBURGER MET JACK DANIEL'S SAUS
  • SCHWARZWÄLDER KIRSCH GEBAKJE
  • NASI GORENG - GEBAKKEN RIJST
  • ZOETE AARDAPPELPUREE MET FETA
  • YOGHURTTAART MET AARDBEIEN
  • CALDEIRADA DE PEIXTE
  • SCHELVIS EN ASPERGES MET DASLOOKSAUS
  • LASAGNE MET KIP EN PESTO
  • TAJINE MET KONIJN EN BLAUWE BOSBESSEN
  • RÖSTI VAN ZOETE AARDAPPELEN MET UI
  • TRAAGGEGAARDE LAMSSTEAK MET HONING-TIJMSAUS
  • MALTEZER KONIJN
  • HESPENROLLETJES MET ASPERGES
  • PARELHOEN MET DUINVOETJE EN PICONSAUS
  • KERVELSTOEMP MET GRIJZE GARNALEN
  • ZALMROLLETJES MET MIERIKSWORTEL
  • VARKENSWANGETJES MET MOSTERDROOMSAUS
  • BLOEMKOOLNESTJES IN MASCARPONESAUS
  • TONIJNSALADE MET DASLOOK
  • OSSENSTAARTSOEP en OSSENSTAARTROOMSOEP
  • Hallo iedereen! Blij dat je mijn blog bezoekt!
    Zoeken in blog

    Welkom op mijn blog!
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    CREATIEF KOKEN
    de kookvurige passie
    https://www.creatief-koken.be/
    24-07-2022
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Open lasagne met zalm en pesto
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Open lasagne met zalm en pesto.
    Klik op de foto om het volledige recept te zien.

    24-07-2022 om 06:39 geschreven door Hobbykok Chris  


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Worteltagliatelle met Siciliaanse saus
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Worteltagliatelle met Siciliaanse saus.
    Klik op de foto om het volledige recept te zien.

    24-07-2022 om 06:37 geschreven door Hobbykok Chris  


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Salade van rode biet en banaan
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Salade van rode biet en banaan.
    Klik op de foto om het volledige recept te zien.

    24-07-2022 om 06:33 geschreven door Hobbykok Chris  


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aardappelkroketten met parmezaanse kaas
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Aardappelkroketten met parmezaanse kaas. 
    Klik op de foto om het volledige recept te zien.

    24-07-2022 om 06:31 geschreven door Hobbykok Chris  


    21-07-2022
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aardbeienconfituur zonder suiker
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Aardbeienconfituur zonder suiker.
    Klik op de foto en zie het volledige recept.

    21-07-2022 om 12:19 geschreven door Hobbykok Chris  


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Forelmousse met gemarineerde rode biet
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Forelmousse met gemarineerde rode biet. 

    Klik op de foto om het volledige recept te zien.

    21-07-2022 om 08:39 geschreven door Hobbykok Chris  


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Cocktail van koningskrab met avocadocrème
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Cocktail van koningskrab met avocadocrème.

    Klik op de foto om het volledige recept te zien.

     

    21-07-2022 om 08:36 geschreven door Hobbykok Chris  


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Brandade van forel
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Brandade van forel.

    Klik op de foto om het volledige recept te zien.

     

    21-07-2022 om 08:33 geschreven door Hobbykok Chris  


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bloody Mary hapje met gerookte zalm
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Bloody Mary hapje met gerookte zalm. 

    Klik op de foto om het volledige recept te zien.

    21-07-2022 om 08:29 geschreven door Hobbykok Chris  


    20-07-2022
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kip in roomsaus
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Kip in roomsaus. Klik op de foto en zie het recept

    20-07-2022 om 19:42 geschreven door Hobbykok Chris  


    07-12-2021
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Quatre-quarts cake
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Een erfgoedgerecht, al is het van Franse origine. Bovendien vrij simpel om het te maken en met een garantie op waardering. Slechts één gouden regel, respecteer de verhoudingen en dat is, zoals de benaming van het gerecht het zegt: 1/4 per ingrediënt!

    Klik op de foto en ga naar het recept.

    07-12-2021 om 14:57 geschreven door Hobbykok Chris  


    21-06-2021
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hollandse Nieuwe met wilde asperges, rode biet en appeljenever.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Ter gelegenheid van de opening van het maatjesseizoen, dit recept van Hollandse Nieuwe met wilde asperges, rode biet en appeljenever. Op de site staat ook een alternatief voor maatjeshaters.

    Klik op de foto en ga naar het recept.

    21-06-2021 om 17:29 geschreven door Hobbykok Chris  


    22-03-2021
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Advokaatijstaart
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Deze ijstaart, op basis van advokaat, room en mascarpone is een toppertje. Het past perfect als afsluiter van een Paasmenu. Maar ook op andere momenten is het best OK om ervan te genieten. Let wel op, deze taart is niet kindvriendelijk. De alcohol die erin verwerkt is, verdampt niet zoals bij warme bereidingen.

    voor het volledige recept, klik op de foto.

    22-03-2021 om 08:00 geschreven door Hobbykok Chris  


    09-01-2021
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kalfszwezerik met wortel-pastinaakpuree
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Je houd ervan of je walgt ervan: kalfszwezeriken. Ik heb nog niemand ontmoet die zegt, bof, niet mijn ding, maar OK, laat maar komen. Voor mij is dit nu wel een échte delicatesse. Goed krokant gebakken en met een ‘zoete toets’ als begeleiding, … laat maar komen!

    Klik op de foto voor het recept.

    09-01-2021 om 17:40 geschreven door Hobbykok Chris  


    03-01-2021
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.les demoiselles de Cherbourg à la crème - kreeft op de wijze van Cherbourg
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Kleine kreeften geven de Normandiërs de frivole benaming 'demoiselles'. In dit recept wordt de kreeft op traditionele wijze klaargemaakt met een superlekkere roomsaus.

    Voor het recept, klik op de foto.

    03-01-2021 om 13:21 geschreven door Hobbykok Chris  


    Tags:kreeft, roomsaus, demoiselles de Cherbourg,
    27-12-2020
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.IJstaart met bosvruchten
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Deze ijstaart bestaat helaas niet meer. Hélemaal opgegeten (op een klein stukje na) tijdens de Kerst.

     Voor het volledige recept, klik op de foto.

    27-12-2020 om 10:46 geschreven door Hobbykok Chris  


    23-12-2020
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kaasfondue 'royal'
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Tja, morgenavond voor het eerst in, ja ons hele leven bijna, een Kerstavond met drie. Wij en onze zoon. Geen groot familiefeest dit jaar, geen groot feestmenu. Wel een bescheiden kaasfondue. Maar zelfs die kan je een beetje 'oppimpen' tot iets speciaals. 

    klik op de foto voor het recept.

    23-12-2020 om 16:53 geschreven door Hobbykok Chris  


    22-12-2020
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Reebiefstuk met schorseneren
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Een heerlijk gerechtje met super-mals hertenvlees. Het werd sous vide klaargemaakt, dat wil zeggen in een warmwaterbad. Daarna wordt het kort afgebakken in de pan.
    Als bijgerecht, schorseneren op twee verschillende wijzen. En tot slot, aardappelpannenkoekjes.

    Voor het recept, klik op de foto.

    22-12-2020 om 08:15 geschreven door Hobbykok Chris  


    16-12-2020
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Broodje kebab met warme knoflooksaus
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Het kan niet alle dagen feest zijn. Daarom dit eenvoudige gerechtje voor een doordeweekse gezinsmaaltijd.
    OK, het lijkt op 'junk food' maar als je de kebab zelf maakt zoals hier, dan valt dat nog wel mee.

    Voor het recept, klik op de foto.

    16-12-2020 om 11:45 geschreven door Hobbykok Chris  


    15-12-2020
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pepersteak met peperroomsaus
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Dit gerecht is strikt genomen van Franse origine. Maar de uitheemse ‘steak au poivre’ is reeds generaties lang ingeburgerd in onze Vlaamse en Belgische eetgewoonten.

    De keuze van het vlees en het letten op de aandachtspunten in de bereiding, maken van het recept méér dan een gebakken biefstuk met peper en zout.


    Voor het recept, klik op de foto.

    15-12-2020 om 18:11 geschreven door Hobbykok Chris  




    Archief per week
  • 12/08-18/08 2024
  • 08/04-14/04 2024
  • 19/02-25/02 2024
  • 15/01-21/01 2024
  • 24/10-30/10 2022
  • 10/10-16/10 2022
  • 03/10-09/10 2022
  • 26/09-02/10 2022
  • 22/08-28/08 2022
  • 15/08-21/08 2022
  • 08/08-14/08 2022
  • 01/08-07/08 2022
  • 25/07-31/07 2022
  • 18/07-24/07 2022
  • 06/12-12/12 2021
  • 21/06-27/06 2021
  • 22/03-28/03 2021
  • 04/01-10/01 2021
  • 28/12-03/01 2027
  • 21/12-27/12 2020
  • 14/12-20/12 2020
  • 30/11-06/12 2020
  • 21/09-27/09 2020
  • 14/09-20/09 2020
  • 11/05-17/05 2020
  • 04/05-10/05 2020
  • 27/04-03/05 2020
  • 20/04-26/04 2020
  • 16/03-22/03 2020
  • 02/03-08/03 2020

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!