HET COMPLETE KOOKBOEK
Inhoud blog
  • Venkel-uienstamppotje
  • Spitskoolstamppot
  • Kiprolletjes met gegrilde aubergines
  • Auberginerolletjes
  • Aspergegratin met kip
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    30-09-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aardappelgoulash met kalkoen

    Aardappelgoulash met kalkoen

    1 kg vastkokende aardappelen geschild, in blokjes
    25 gr. boter of 2 el olijfolie
    1 ui gesnipperd
    2 rode en 1 groene paprika in blokjes
    1 teentje knoflook, gehakt
    500 gr. kalkoenfilet in blokjes
    1 el paprikapoeder
    1 tl oregano of majoraan
    200 ml gezeefde tomaten
    1 tl bouillonpoeder of 1 bouillontablet
    125 ml zure room of yoghurt

    ---------------------------------------------------------

    Kook de aardappels 10 minuten voor. Verhit de boter of olie in een braadpan en bak hierin de ui en alle paprika 3 minuten. Voeg de knoflook toe.

    Schep de kalkoen erdoor en roerbak 5 minuten. Doe dan de aardappels erbij en bak ze 3 minuten mee. Voeg de paprikapoeder, oregano, gezeefde tomaten en bouillonpoeder toe.

    Stoof de goulash met het deksel op de pan circa 15 minuten. Roer het gerecht af en toe om. Breng de goulash op smaak met zout en peper. Neem van de warmtebron en roer de zure room erdoor.


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:01. Aardappelen
    30-09-2013, 23:00 geschreven door Het complete kookboek
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aardappelgehaktschotel

    aardappelgehaktschotel_10_1.1.2_326X580.

    350 gr. voorgekookte aardappelschijfjes
    1 ui
    350 gr. niet-gekruid gehakt
    250 gr. boerensoepgroente
    100 gr. doperwten
    1 zakje Knorr Mix voor Hollandse Gehaktschotel
    75 gr. geraspte kaas

    --------------------------------------------------------------

    • Verwarm de grill voor. Kook de aardappelschijfjes beetgaar en snipper de ui.
    • Bak het gehakt zonder olie of margarine rul en bruin. Bak de ui, de boerensoepgroente en de doperwten mee. Voeg 350 ml water en de inhoud van het zakje Knorr Mix toe. Breng de saus al roerend aan de kook, zet het vuur laag en laat alles nog 2-3 minuten zachtjes doorkoken.
    • Doe de saus in een ovenschaal en dek deze af met de aardappelschijfjes. Bestrooi de schotel met de geraspte kaas en zet deze onder de hete grill tot de kaas gesmolten en goudbruin is.

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:01. Aardappelen
    30-09-2013, 22:59 geschreven door Het complete kookboek
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aardappelen met gehaktvulling

    aardappelen_in_de_schil_met_gehaktvullin

    8 grote aardappels
    250 gr. champignons
    150 gr. wortel
    350 gr. niet-gekruid gehakt
    1 zakje Knorr Mix voor Hollandse Gehaktschotel
    100 gr. geraspte kaas

    ----------------------------------------------------------

    • Verwarm de oven voor op 200 °C (heteluchtoven 185 °C, gasovenstand 6). Kook de aardappels 15 minuten in de schil en hol ze uit. Snijd de champignons in plakjes en de wortel in kleine stukjes.
    • Bak het gehakt zonder olie of margarine rul en bruin. Bak de gesneden groenten even mee.
    • Voeg 350 ml water en de inhoud van het zakje Knorr Mix toe. Breng de saus al roerend aan de kook, zet het vuur laag en laat alles nog 2-3 minuten zachtjes doorkoken.
    • Vul de aardappels royaal met de saus en bestrooi ze met de geraspte kaas. Doe ze over in een ovenschaal en zet deze in de hete oven tot de kaas gesmolten en goudbruin is.

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:01. Aardappelen
    30-09-2013, 22:58 geschreven door Het complete kookboek
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aardappelkroketten

    1 kg aardappelen
    1 ei
    1 dl melk
    2 eidooiers
    peper
    snufje nootmuskaat
    bloem
    zout
    broodkruim
    frituurvet

    -------------------------------------------------

    Kook de geschilde aardappelen gaar in water met zout, giet ze af en stamp ze daarna fijn.
    Meng de koude melk erdoor, met daarop gevolg de eidooiers, nootmuskaat en peper.


    Laat de massa koud worden en opstijven.
    Maak er vervolgens kleine kroketten van.
    Wentel de kroketten eerst door bloem, dan door het losgeklopte ei en als laatst door het droge broodkruim.


    Schud het overtollige kruim eraf.
    Bak de kroketten in heet frituurvet tot ze een goudbruine kleur hebben.
    Laat de kroketten uitlekken en dien ze daarna op.


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:01. Aardappelen
    30-09-2013, 22:57 geschreven door Het complete kookboek
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Welkom op deze club



    Iedere dag komen hier heerlijke recepten te staan mét plaatjes erbij.
    Deze recepten zijn voor 4 personen.
    Ik heb toestemming om deze recepten te plaatsen.


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (3 Stemmen)
    30-09-2013, 22:54 geschreven door Het complete kookboek
    Reacties (0)
    Archief per week
  • 30/09-06/10 2013
    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.

    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    Blog als favoriet !
    Categorieën
  • 01. Aardappelen (6)
  • 01. Andijvie (3)
  • 01. Asperges (3)
  • 01. Aubergines (2)
  • 02. Stamppot (2)

  • Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!