ET LES OISEAUX CHANTAIENT door ALAIN MORISOD
MIJN TRIESTE
JEUGD VERHAAL LEZEN?

KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER


100%
150%
200%
Vergroot hier de tekst
of druk op ctrl en het = teken

Page copy protected against web site content infringement by Copyscape


Laatste commentaren
  • dag Lulu (Klaproosje)
        op FEELS LIKE HOME
  • sterkte (cecile)
        op FEELS LIKE HOME
  • lieve Mus (ani)
        op FEELS LIKE HOME
  • hé Mus (ani)
        op FEELS LIKE HOME
  • maar Mus toch , terug ? (ani)
        op FEELS LIKE HOME
  • Wil je graag weten wat er in jouw geboortejaar gebeurde?
  • Klik hier
  • Foto
    STOP DIERENMOORD! DRAAG GEEN BONT

    Omdat er geen zinvol geweld is!

    I LIKE TO CHANCE THE WORLD TODAY
    IN PERFECT HARMONY

    SCHOONHEID IS VERGANKELIJK.
    LELIJKHEID DAARENTEGEN
    BLIJFT FASCINEREN




    DIT IS MIJN DIERENRIEMTEKEN.
    STIER 20 APRIL-21 MEI



    Slogan van een fuifbeest

    Ik kwam, ik zag,

    en....

    Ik bleef plakken!

    ©

    Foto
    ZO ÉÉNTJE BEN IK!

    Your Blogging Type is Unique and Avant Garde
    You're a bit ... unusual. And so is your blog.
    You're impulsive, and you'll often post the first thing that pops in your head.
    Completely uncensored, you blog tends to shock... even though that's not your intent.
    You tend to change your blog often, experimenting with new designs and content.


    Bedankt voor uw bezoek,
     waardering, reactie, of berichtje!
    Graag tot weerzien.

    HUISMUSJE'S NESTJE
    HIER LEG IK MIJN EI!

    01-07-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.BIZAR (2)
    …Laat 1996 krijgen ik en mijn twee collega’s naast mij van de stad de melding dat onze zaak zal onteigend worden. November 1997 neem ik een moeilijke en pijnlijke beslissing, ik houd mijn zaak voor bekeken en sluit definitief de deuren. Het heeft immers geen zin meer. Ik werk overwegend voor de schulden en het onderhoud van mijn echtgenoot en bovendien wordt de zaak binnenkort toch opgedoekt om plaats te maken voor een “kunstzinnig” gedrocht.
    Meteen vervalt ook de alimentatie plicht, ik heb immers geen inkomsten meer.
    In 1998 wordt ik invalide verklaart. Ik heb dan ook al een operatie wegens baarmoederhalskanker en twee hernia operaties achter de rug en wordt niet meer geschikt geacht voor de dienst.

    Mijn echtgenoot (die ik verder P zal noemen) houdt zich aan zijn belofte. Hij pest en stalkt mij en mijn dochter jaren lang. Plassen in mijn brievenbus, haatbrieven schrijven, me dag na dag en uur na uur ’s nachts opbellen…ik mocht het allemaal ervaren. Ik laat telkens een pv opmaken, het dossier wordt met de jaren dikker en dikker.

    P wil niet scheiden, P wil eerst geld zien, veel geld.
    Ik zoek wanhopig naar oplossingen en in 2007 vind ik die.
    P is negen jaar ouder dan ik en in 2008 gaat hij op pensioen. Ik, zijn wettige echtgenote zonder eigen verdienste uit arbeid of als zelfstandige, heb recht op een deel van zijn pensioen. De rollen worden omgekeerd en nu eis ik geld van hem. Dat bevalt hem allerminst en dan wil hij plots toch scheiden en laat meteen ook al zijn eisen vallen. Hoera, driewerf hoera, ik heb gewonnen!
    In mei 2008 komen we samen voor de rechter, verklaren dat we niets van elkaar eisen en dat we niet meer gehuwd willen blijven. We zetten beide onze handtekening op papier en de rechter zegt ons met het nodige protocol dat de echtscheiding is toegestaan. Even later krijg ik de papieren thuis gestuurd met de vermelding dat ik die moet laten registreren op het districthuis van mijn woonplaats. Ik doe dat meteen, betaal de registratiekosten en de kous is af. Ik ben een vrije vrouw, een gelukkig gescheiden vrije vrouw.

    Mijn toenmalige grote liefde vraagt mij terstond ten huwelijk en om samen met hem in zijn thuisland (NL) te gaan wonen. Ik denk er lang en diep over na…maar ik kan het niet, ik wil het niet. Ik wil nooit meer afhankelijk zijn van een man. Die beslissing maakt meteen een einde aan wat eens een mooi sprookje was. In een jaar tijd verlies ik twee mannen tegelijk waarvan ik ooit hoopte er samen oud mee te kunnen worden.

    Straks schrijf ik verder….



    …Hier ben ik terug.
    Vanaf 2008, sinds onze scheiding, hoor ik vrijwel niets meer van P. Zo af en toe nog eens een enkele venijnige uitschuiver wanneer hij straalbezopen is, maar dat deert me niet echt.
    In 2009 manifesteert mijn oogziekte zich en hoe dat verloopt, hebben jullie hier al ten voeten uit kunnen lezen. Ik maak dus een tijdssprong naar 2012.

    Na drie jaar van administratieve rompslomp is in april 2012 eindelijk alles in orde en wordt mij eindelijk toegekend waar ik recht op heb wegens mijn visuele handicap. Ik sla een diepe zucht van opluchting en hoop met heel mijn hart dat ik nu even op adem kan komen. Maar…

    Einde mei krijg ik van de belastingen een brief dat er nog een schuld open staat van een luttele -165,96€ en of ik die dringend wil betalen. Ik lees de brief nog eens een keer en merk dat in de kantlijnen de naam vermeld staat van P en dat de achterstand een gezamenlijk inkomen betreft. ???..
    Meteen laat ik de fiscus weten dat er van een gezamenlijk inkomen geen sprake is, dat wij gescheiden zijn en ik dus geen schulden hoef te betalen die P heeft gemaakt.
    Halverwege juni krijg ik een brief van een notariskantoor die me laten weten dat ik de wettelijke erfgename ben van wijlen de heer P die overleden is op 5 juni 2012. ???..
    Weer laat ik weten dat ik geen erfgename kan zijn omdat wij gescheiden zijn.
    Zowel de fiscus als de notaris vraagt mij om hen een scheidingsakte te bezorgen. Geen probleem denk ik en trek naar het district huis. Geen scheidingsakte te vinden.???..
    Wat is er nu gebeurt…
    Beide echtelieden moeten ieder op hun beurt de scheiding laten registreren. Ik heb dat gedaan, P niet. En omdat hij dat nooit heeft gedaan vervalt na zes maanden de uitspraak van de rechter en blijf je gewoon gehuwd. Dat ik daarvan nooit een melding heb gekregen komt doordat ik geen advokaat had, en de overheid is niet verplicht je daarvan in kennis te stellen, dixit de bevolking. Ook op je identiteitskaart wordt je burgerlijke staat niet meer vermeld. Dus al die jaren dat ik dacht een gescheiden vrouw te zijn was ik nog steeds een gehuwde vrouw, en dit met alle gevolgen van dien.

    Ik ben nu officieel weduwe. Dat heeft tot gevolg dat ik als zodanig de rechten en plichten (vooral dat laatste) heb van de langst levende echtgenote.
    Ik heb de erflating officieel verworpen op de griffie bij de echtbank van eerste aanleg. Maar niettegenstaande dat is mijn bankrekening evengoed geblokkeerd…krijg ik de melding dat ik recht heb op een overlevingspensioen…krijg ik facturen van zijn huisbaas en de begrafenisondernemer…kortom, ik krijg te maken met alles wat je zoal overkomt bij het overlijden van je partner.
    Ik weet verdorie niet eens waar en hoe hij begraven is, ik wist zelfs niet eens dat hij ziek was!
    De facturen van het ziekenhuis zullen ook nog wel volgen. En welke invloed dit alles gaat hebben op mijn invaliditeit moet ik ook maar afwachten.
    Ik zit hier nu een beetje als van de hand Gods geslagen. Rust is het laatste wat ik nu heb. Mijn ganse leven is totaal overhoop gegooid, om maar niet te spreken van mijn verstand.

    Mijn levenspad bevat vele kronkels. Maar wat me nu overkomt slaat toch alles.
    Is dit bizar, of is dit bizar!!!



    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail
    URL
    Titel *
    Reactie * Very Happy Smile Sad Surprised Shocked Confused Cool Laughing Mad Razz Embarassed Crying or Very sad Evil or Very Mad Twisted Evil Rolling Eyes Wink Exclamation Question Idea Arrow
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (16)

    13-07-2012
    Ik kom je even moed inspreken met al jouw geloop...
    Hopelijk sleept heel die toestand niet te lang aan Mus.. Eén voordeel je mist geen enkel zonnebad...binnen is het vaak beter dan buiten! Een dikke knuffel en kus

    {} geschreven door Natoken


    12-07-2012
    ...
    Kom je maar effe een dikke zoen geven!
    regen1.gif
    storm en regen ,houdt me niet tegen
    ik kom een prettige dag wensen
    aan alle lieve mensen!
    natte knuffel van Nestje & Lipske

    {} geschreven door lipske


    11-07-2012
    Druk
    Druk bezig zeker met weer eens allerlei instanties af te lopen? Goeie moed mussekind!

    {} geschreven door Myette


    Goeie morgen Mus...
    Even komen aankloppen om te zien of er al beweging in de situatie komt maar wellicht is dat nog te vroeg.... Hier  heb ik momenteel andere katjes te geselen haha, dat lees je op mijn blog maar van een kleine " time out" profiteer ik om even rond te gaan. Kus en knuff

    {} geschreven door Natoken


    09-07-2012
    ik heb tijd zat ...dus ..



    een heel prettige week kom ik je wensen weer of geen weer hé !
    groetjes

    {} geschreven door ani


    08-07-2012
    Hoi Petra

    Het zal je maar overkomen. Maar ik denk ook, dat omdat jij van jou kant alles gedaan hebt, het wel zal meevallen, Al ben ik bang dat, voor het zover is, we alweer een paar maandjes verder zijn.

    Dikke knuf en fijne strijkdag, kom je daarna ook even langs bij mij, ik zal voor de koffie / thee en de patekes zorgen, hier staat namelijk nog een mandje

    Knuff

    moi

    {} geschreven door Loes


    07-07-2012
    ..
    Inderdaad. Als je nu zegt, "nu breekt mijn klomp", zou ik zeggen, het hele schap klompen. Kuskes.

    {} geschreven door Ludovikus


    ;-(((((
    Dit is toch echt absurditeit ten top of niet dan?  En het is toch te gek, dat jij gestraft wordt omdat die gescheiden echtgenoot nalaat om zijn scheiding te laten wettigen. Jij hebt dat wel gedaan, dus wat kun je nog meer. Hem aan zijn haren meeslepen om dat te doen? Maar dan moet je het eerst wel weten hé.
    Hier wordt een mens sprakeloos van maar ook heel boos! In wat voor een apenland leven wij toch! Ik hoop dat het je niet teveel moeilijkheden met de invaliditeit of allerlei instanties oplevert.
    Dikke knuf.
    Michelly

    {} geschreven door Michelly


    06-07-2012
    ..
    Bizar...hier zijn gewoon geen woorden voor,ergens had ik eerst de hoop dat je iets zou erven van hem,maar dit..mijne God,houdt dat nu nooit op bij jou hopelijk kun je het straks even vergeten,wij zullen in elk geval ons best doen!kusssssss
    hijenikkweekend.gif
    Met de hoop op heel veel zon,
    stuur ik jullie een kus vanuit mijn balkon!
    Nestje & Lipske!

    {} geschreven door lipske


    04-07-2012
    Stom
    Ik sta gewoon perplex... jouw leven zou men kunnen verfilmen... daar al aan gedacht... een drama in het kwadraat... ik ben spijtig genoeg niet thuis in die zaken maar je hebt recht op rechtsbijstand... ziekenkas of ???... enfin ik ben zeker dat je al het mogelijke doet om uit deze impasse te geraken aangezien je al genoeg van die dingen hebt meegemaakt... alleen dit nog niet... moed en sterkte is alles wat ik je kan toewensen... een kus van mij.
    PS : en ik die dacht dat het een grappig verhaal ging worden... amaai!!!

    {} geschreven door Myette


    02-07-2012
    ..
    het gebeurt niet snel dat ik zonder woorden val .... maar wat jou allemaal overkomt slaat me met stomheid. Als er iets, maar dan ook iets is dat we kunnen doen om je te helpen, dan moet je het echt laten weten! Enorme troostknuffel!

    {} geschreven door bojako


    *
    Ik krijg zo de indruk dat je geboren bent in een soap. En zeggen dat je al jaren recht had op de helft van z'n pensioen. Het pensioen zal wel niets te maken hebben met de erfenis, en wie weet krijgt je misschien maandelijks nog een supplementje. 'k Zal toch maar duimen.

    {} geschreven door camille


    .
    Bizar en wreed is dit. Hoe kan ik daar iets zinnigs op zeggen...alleen maar hopen dat de gevolgen tot een minimum beperkt blijven, aangezien jij zelf alles hebt gedaan om in orde te zijn met de scheiding en dat de instanties dat inzien en navenant handelen. Sterkte Musje! En nen dikke knuffel

    {} geschreven door paz


    Bizar is nog te zacht uitgedrukt...
    Waar jij voor moet zorgen is dat je een instantie vindt die jou helpt en ondersteunt en de juiste info geeft..Maar als je de erfenis geweigerd hebt , kan men jou dan nog verantwoordelijk stellen en heb je nergens een bewijs van de scheidingsakte  die je ondertekende?  Meisje toch , jouw pad looft zeker niet over rozen maar eerder over de doornen ervan.... Ik hoop echt dat het geen invloed heeft op jouw uitkering.. stel je voor. Rare maatschappij. Vandaag was T hier ook bij de BBQ, ik had hem erbij gevraagd omdat hij zo goed als familie is.. hij heeft ook geloop met de erfenis nu S  gestorven is en die erfenis van zijn moeder nog niet in orde is ( gestorven eind maart). Het is ook een ingewikkende boel en alles is daar klaar en duidelijk, wat moet dat dan in jouw situatie niet zin! Ik duim dat alles goed afloopt! Dikke kus en knuffel

    {} geschreven door Natoken


    01-07-2012
    awel
    dat is inderdaad : BIZAR ! jammer dat hij ondertussen niet vermogend was geworden petra , dan had je er tenminste na al die jaren nog een ietsje goede herinnering aan ...
    voor overlevingspensioen valt het af te wachten of het meer is dan je invaliditeit , ik zou zo gauw mogelijk naar de sociale dienst gaan om te weten hoe dat zit .
    meisje , jij hebt wel een bijzonder moeilijk parcour gekregen toen ze jouw lot uitdeelden .een warme knuffel van mij , 'k wou dat ik je hierbij kon helpen .

    {} geschreven door ani


    Nou ja Mus!
    Dit is toch echt onbegrijpelijk!
    Poeh meid, wat zul jij balen!!!!
    Wens je in elk geval heel veel sterkte en hoop van ganser harte dat dit alles toch nog een beetje goed afloopt!

    {} geschreven door thea





    Over mijzelf
    Ik ben Lulu , en gebruik soms ook wel de schuilnaam Huismusje.
    Ik ben een vrouw en woon in Antwerpen (België) en mijn beroep is femme au foyer (klinkt belangrijk in 't frans).
    Ik ben geboren op 21/04/1952 en ben nu dus 72 jaar jong.
    Mijn hobby's zijn: Elke dag iets positiefs bijleren uit het leven!.
    Wanneer ik strijd lever doe ik dat met open vizier. Ik heb geen kuddegeest, maar zal het de kudde nooit verwijten! Ik ben open en eerlijk in woord en daad, en ik wens voor u hetzelfde!
    Categorieën
  • EIGEN MENING (51)
  • LIEF DAGBOEK (1)
  • MIJMERINGEN (0)
  • OOGZIEKTE/MACULADEGENERATIE (56)
  • WAT LEES IK (6)


  • Bezoek je ook eens
    mijn muziek blogje?

    Klik maar op het vogeltje.




    THIS IS MY
    BIRTHDAY FLOWER


    OPENBARE MAILBOX

    Mails die mij toekomen zullen niet als prive worden aanschouwd! TRY ME!


    Foto

    Free Image Hosting at www.ImageShack.us
    Inhoud blog
  • FEELS LIKE HOME
  • HERSTEL VERSLAG
  • TERUG THUIS
  • GELUKKIG NIEUWJAAR
  • KERTMIS 2013
  • LIEF DAGBOEK
  • bEHANDELING LMD
  • ZO BEGON DECEMBER 2013
  • PANNE
  • OP RUST?


    Mijn seksleven?
    Wel.....

    Er zijn er die
    "HET" beter doen dan ik.

    Er zijn er die
    "HET" vaker doen dan ik.

    Maar er zijn weinigen die
     "HET" liever doen dan ik!

    ©



    WIJ WANDELEN DOOR BLOGLAND NAAR....
  • BARON ERNST
  • MIEKEMUIS&MAATJE
  • MEERMIN
  • ALEX
  • DIDI
  • HOTLIPS
  • P.B.
  • NOYO
  • BLOGNIEUWS
  • ROMANTICA

    EN WIJ WANDELEN DOOR NAAR.....
  • BLOGTIPS
  • MEER BLOGTIPS
  • PLAATJES
  • LEERRIJK BLOG
  • KLAPROOSJE 1
  • HET ROMMELPOTJE
  • LOEWIESA
  • PETRA'S OLDIES

    ER WAS EENS...
    IS HET BEGIN VAN ELK SPROOKJE.
    ER WAS EENS...
    IS HET EINDE VAN ELK LIEFDESVERHAAL





    WebChef Recept


    Blog als favoriet !

     GET FIREFOX 
DE VEILIGE BROWSER!
KLIK HIER
    Archief per jaar
  • 2018
  • 2014
  • 2013
  • 2012
  • 2011
  • 2010
  • 2009
  • 2008
  • 2007
  • 2006
  • 2005




    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!